>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Skoki narciarskie 2016/2017 - Oberstdorf (03.02 - 05.02.2017)

K 77

koshinhoo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
Kraft - Stoch 1 @1.60 ✅
Żyła - Wellinger 1 @1.80 ⛔

Schliri - Kot 1 @1.60 ⛔18-19 ????
Ziobro - Vancura 1 @1.52 ✅
AKO @7.00 Fortuna ⛔
Dziś albo u wszystkich zielono, albo czerwrono ???? Popieram typy grane na Piotrka i Krafta. Nie będe się rozpisywał, bo już to zrobiono wcześniej, zgadzam się w 100%. Ja postanowiłem dać Piotrka z Wellingerem po fajnym kursie. Przed sprawdzeniem oferty myślałem nawet, aby pograc TOP3 w niego, ale te kursy są za nisko wystawione, więc odpuściłem i poszedłem w H2H. Szliri lotnik, Kocisko swoje skoczy, ale na mamutach to jest różnica poziomów. Austriak na takich obiektach czuje się jak rybka w wodzie ???? . No i ostatnia perełka, kto kupon popsuje jak nie para Polaka z Czechem (ostatnio Hula z Janda o 0,6pkta) mimo wszystko daje jeszcze sobie jedną szanse grania H2H outsiderow ???? . Dla mnie Janek spisuje się jak na siebie super, każdy skok powyżej 200 metrowy, Vancura trafiał na słabsze warunki tutaj w Obersdorfie, ale i tak dla mnie Janek powinien to łyknąć.
Powodzonka! :cool:

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
CWKS
Żyła - Wellinger 1 1.90 Bwin
Niemiec liczony w piątce faworytów do wygrania tych zawodów to jest jakaś kpina. Wczoraj oddał jeden lepszy skok w kwalifikacjach (dla niego treningu), gdzie miał najlepsze warunki i chyba jako jeden z niewielu miał wiatr pod narty i minimalnie by wygrał tym skokiem z Piotrkiem Żyłą, tak w pozostałych próbach Żyła by lepszy o te kilka metrów przy podobnych warunkach. Oczywiście, nie ma co mówić, ale złapał Wellinger ostatnio wysoką formę, ale nigdy nie był wybitnym lotnikiem w przeciwieństwie do Polaka, który zawsze czekał na mamucie skocznie. Nie wiem, czy Piotrka stać dzisiaj na podium, bo konkurencja w postaci Krafta i Słoweńców jest duża, ale może się okazać najlepszym z Polaków i spokojnie powinien ograć Wellingera.

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Dziwie sie wam troche. Wellinger moze i nie jest lotnikiem jednak jak sie ma wysoka forme to wszedzie sie dobrze skacze. Rozumiem, ze kurs wysoki ale ja wole o wiele bardziej zagrac
Żyła- Freitag 1 1,5 fortuna
Richard jest w słabiutkiej formie. Tydzien temu był najslabszy w swojej druzynie a potem bardzo slabo w indywidualnym. Wczoraj w kwalifikacjach tez slabiutko bodaj ok 180m. Jezeli warunki beda sprawiedliwe to nie ma szans, zeby pokonac Zyłe. Beda skakac po sobie wiec powinno byc bezpiecznie. Z Wellingerem to bym juz na prawde uważał.
Dla funu
Kubacki-Ziobro 1 1,55 fortuna
Wczoraj obydwaj dobrze w kalifikacjach. Ziobro 206, Kubacki 209. Jan jednak nie jest gotowy na dwa rowne i dobre skoki. Kubacki jest pewniejszy i bardziej doswiadczony na mamutach. Ostatnio jakby troche lepiej skacze i nie kieruje az tak bardzo sie w gore na wyjsciu z progu co szczegolnie na mamutach powinno zaprocentowac.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
CWKS
Dziwie sie wam troche. Wellinger moze i nie jest lotnikiem jednak jak sie ma wysoka forme to wszedzie sie dobrze skacze. Rozumiem, ze kurs wysoki ale ja wole o wiele bardziej zagrac

Żyła- Freitag 1 1,5 fortuna

Richard jest w słabiutkiej formie. Tydzien temu był najslabszy w swojej druzynie a potem bardzo slabo w indywidualnym. Wczoraj w kwalifikacjach tez slabiutko bodaj ok 180m. Jezeli warunki beda sprawiedliwe to nie ma szans, zeby pokonac Zyłe. Beda skakac po sobie wiec powinno byc bezpiecznie. Z Wellingerem to bym juz na prawde uważał.

A ja bym uważał na Piątka, kiedys wygrywał loty w Obersdorfie, moze i skocznia przebudowana, ale trzeba na niego uważać. Nie wspomniałeś chyba o skokach treningowych, w których był lepszy od Piotrka. Oczywiście Polak stabilniejszy, ale po takim kursie wolę zagrać Piotrka z Wellingerem, który nigdy nie był wybitnym lotnikiem

H 1K

horosz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zielona Góra / Wroclaw
Klimow : Kubacki @ 1.70
Żyła : Schlierenzauer @ 1.35
Kraft : Stoch @ 1.60

AKO 3.67✅✅✅ (minus podatek - kursy mogły ulec zmianie bo zakład zawierałem przed godziną 12)

Klimow ma potencjał na dobrego lotnika choć zbyt dużo okazji do lotów nie miał. W pierwszym skoku słabiej i równo jak Kubacki (179,5m), potem jednak 2x powyżej 200 m w przeciętnych warunkach pogodowych. Dawid nigdy nie przekonuje mnie na takich skoczniach mimo, że zmienił trochę kąt wybicia i lotu. Jego skok w kwalifikacjach daleki jednak przy jednych z lepszych warunków dnia wczorajszego. Moim zdaniem warto pograć.

Żyła tak jak koledzy wyżej - stabilnie i z potencjałem. Schlierenzauer z przebłyskami ale nie jest on gwarantem dalekiego skoku, szczególnie w słabszych warunkach. Piotrek czuje krew i widać, że loty sprawiają mu mega przyjemność.

Nowy rekordzista skoczni wygląda bardzo pewnie. Nie żeby Kamil był słaby ale moim zdaniem austryjak dzisiaj będzie wyżej. Zgadzam sie z poprzednikami ????

Powodzenia ????

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
vidal +18 Punkty
radula +29 Punkty
E 0

emilplayp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam, został może wam rozliczony zakład Żyła - Eisenbischler 1 kurs 1,82 ? Data zakładu na który był stawiany to 03.02.2017 czyli niby na kwalifikacje, nie wiem jak to bet365 rozliczy ale do tej pory cisza, jeśli by chodziło o zawody to mogli chociaż wczoraj tego nie wystawiać.
pozdrawiam ????

mlodybankrut 164

mlodybankrut

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Witam, został może wam rozliczony zakład Żyła - Eisenbischler 1 kurs 1,82 ? Data zakładu na który był stawiany to 03.02.2017 czyli niby na kwalifikacje, nie wiem jak to bet365 rozliczy ale do tej pory cisza, jeśli by chodziło o zawody to mogli chociaż wczoraj tego nie wystawiać.

pozdrawiam ????

kursy były na zawody dzisiejsze, bet365 nie wystawia oferty na kwalifikacje.

dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wellinger top 3 @1.75 ✅ te skoki to chyba jakas kopalnia zlota jest ????
Ogolnie naprawde ciezkie pary wystawili bukmacherzy wydaje mi sie, wiec moze sprobowac typowac pod klasyfikacje koncowa.
Wellinger po prostu jest w super formie. Wiele wskazuje, ze jutro najbardziej prawdopodobna okaze sie sytuacja, ze on i Kraft beda bic sie o wygrana. Kraft ma jedna mala przewage nad Niemcem, ktora pojawia sie w 1 serii. Wellinger jeszcze nie jest tak wysoko w klasyfikacji generalnej jak Kraft i zazwyczaj w 1 serii Wellinger skacze z wyzszej belki. Powoduje to, ze Kraft moze skoczyc nawet troche blizej w metrach, ale nadrabia belka. Niemniej jednak dzis w 2 serii juz tego nie bylo, poniewaz zawodnicy byli obok siebie i najdalej skoczyl Wellinger. Kto wie, jakby to sie potoczylo, gdyby Wellinger tez skakal z tej samej belki co Kraft w 1 serii. Nie odwazylbym sie grac w zestawieniu Kraft-Wellinger w strone Austriaka po tak malym kursie. Niemniej jednak obydwaj sa w super formie, wiec sadze ze jutro tez obydwaj zmieszcza sie w pierszej trojce zawodow. Ze uczyni to Kraft kurs niewielki, ale na Wellingera przy tej dyspozycji sie juz oplaca na moje oko.
Kraft-Stoch 1 @1.4
Powtorka z wczoraj?

sowa61 +8 Punkty
pezio 3K

pezio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Manu Fettner - Kot 2 @1,90 bet365

Kot skakał dużo lepiej od Fettnera, do czasu pierwszej serii konkursu. Trzeba jednak przyznać, że Austriak miał wielkie szczęście, bowiem z całej stawki zawodników wylosował najlepsze warunki. W pierwszej rundzie jechał bodajże z 25 belki, praktycznie w ciszy, podczas gdy Maciek chwilkę później ruszył z 23 belki, mając 1 m/s w plecy.

Kot nie jest lotnikiem, do tego forma jakby nieco spadała, aczkolwiek w porównywalnych warunkach prezentuje się lepiej niż Manu. Fettner to jeszcze większy anty-lotnik.

W 1

waserwagen

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Prevc, Domen - Prevc, Cene 1.45 BaH
Domen wczoraj piąte miejsce a Cene nie awansował do drugiej serii.
Co prawda w kwalifikacjach Domen nie startował,ale w trenigach był lepszy średnio o ponad 20m.
Polecam:cool:

W 1

waserwagen

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
pomylili braci :grin: oferta już nieaktualna, kto zdążył raczej zarobi łatwe pieniądze

sumada90 12K

sumada90

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Stolica bezrobocia
Robert Johansson - Dawid Kubacki 1,75 Bwin / 1,70 Unibet ✅
Johansson tu skacze lepiej, w większości prób latał dalej niż Dawid. Wczoraj byli kolejno na miejscach 27 i 28. Kubacki to nie jest styl lotnika - on bardziej się nadaje na skocznie K-90. Wychodzi wysoko z progu, a na przebudowanych skoczniach mamucich żeby odlecieć daleko, raczej trzeba wyjść płasko. Wczorajszy konkurs, szczególnie pierwsza seria, jest nie do końca miarodajna bo zmian belek było sporo i się to wszystko strasznie pomieszało. Mam nadzieję, że dziś pogoda będzie mniej zmienna.

radula +29 Punkty (Skoki;) Dajemy radę i wygląda tu dość zielono:D)
H 1K

horosz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zielona Góra / Wroclaw
Kraft : Wellinger @ 1.52
Żyła : Fettner, @ 1.50

AKO 2.28 Fortuna (minus podatek)
✅✅✅

Kraft wygląda jak dla mnie najpewniej na tej skoczni podczas tego weekendu. Jego wybicie, styl lotu a przede wszystkim pełna kontrola w locie pozwalają mu odlatywać. Również pewność siebie to bardzo mocna cecha austriaka. Patrząc statystycznie, wczoraj był lepszy od Niemca, który w pierwszym skoku odleciał - choć tam ewidentnie trafił w warunki i korzystną wysoką belkę startową. Natomiast drugi skok Krafta był najgorszy tego weekendu a mimo to wygrał z zapasem punktowym. Sięgając dalej w obu piątkowych seriach treningowych Kraft był o wiele lepszy. Jak to mówią wszystko się kiedyś kończy ale moim zdaniem... nie dziś ????

O Piotrku pisałem wczoraj i nie ma co poruszać tej kwestii. W dzisiejszym konkursie powinno być jeszcze lepiej. Fettner w 3 piątkowych skokach nie przekraczał 200 m, jednak wczoraj solidnie. Dzisiaj warunki jednak powinny być stabilniejsze co wyeliminuje te manipulowanie belkami startowymi. Szanse 70/30 dla Żyły.

dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Moze nie do konca na temat, ale prosze ludzie...ogarnijcie sie z ta forma &quot;Austryjak&quot; !
Takiej formy nie ma i jest ona bledna. Moze to nic nie wnosi, ale jak przez X lat swojego zycia mozna nie nauczyc sie poprawnie pisac &quot;Austriak&quot; ?
Podjrzewam, ze niektorzy moga po dzien dzisiejszy myslec, ze Austria i Australia to jest to samo.
Przeciez to razi po oczach i wystawia wam swiadectwo &quot;inteligentnych inaczej&quot;, lagodnie mowiac.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
POLSKA
Hayboeck - Freitag 1 1,66 ✅ bet365

Austriak jest solidniejszy i pewniejszy w swoich lotach na tym obieckie. Ryśkowi zdarzają sie dobre skoki ale więcej jest tych przeciętnych. Wczoraj podobnie jeden skok ten w drugiej serii bardzo dobry a w pierwszej serii bardzo przeciętny. Hayboeckowi może i brakuje do najlepszych po kilka metrów ale jest na tyle solidny że miejsca 6-8 są spokojnie w jego zasięgu. Widać u niego powtarzalność.

Kraft - Stoch 1 1,45 ✅ Betsafe

Kurs nie jest za wysoki ale kto śledzi ten weekend ten widzi jaką świetną formę na mamucie prezentuje Stefan. Kamil powalczy o podium owszem ale dla Krafta miejsce gorsze jak 2 to będzie niespodzianka. Jego sylwetka podczas lotu wygląda super i tak właśnie powinno się tu oddawać skoki. Kamil i tak notuje bardzo dobre wyniki bo ja go nigdy jakoś nie postrzegałem jako super lotnika.

sumada90 +17 Punkty (tworzymy grono najlepiej typujących ludzi w necie. Brawo)
sedancfc 118

sedancfc

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Wellinger top 3 @1.75

Ogolnie naprawde ciezkie pary wystawili bukmacherzy wydaje mi sie, wiec moze sprobowac typowac pod klasyfikacje koncowa.

Wellinger po prostu jest w super formie. Wiele wskazuje, ze jutro najbardziej prawdopodobna okaze sie sytuacja, ze on i Kraft beda bic sie o wygrana. Kraft ma jedna mala przewage nad Niemcem, ktora pojawia sie w 1 serii. Wellinger jeszcze nie jest tak wysoko w klasyfikacji generalnej jak Kraft i zazwyczaj w 1 serii Wellinger skacze z wyzszej belki. Powoduje to, ze Kraft moze skoczyc nawet troche blizej w metrach, ale nadrabia belka. Niemniej jednak dzis w 2 serii juz tego nie bylo, poniewaz zawodnicy byli obok siebie i najdalej skoczyl Wellinger. Kto wie, jakby to sie potoczylo, gdyby Wellinger tez skakal z tej samej belki co Kraft w 1 serii. Nie odwazylbym sie grac w zestawieniu Kraft-Wellinger w strone Austriaka po tak malym kursie. Niemniej jednak obydwaj sa w super formie, wiec sadze ze jutro tez obydwaj zmieszcza sie w pierszej trojce zawodow. Ze uczyni to Kraft kurs niewielki, ale na Wellingera przy tej dyspozycji sie juz oplaca na moje oko.

Ten zakład w Unibecie po 1.90 wisi.

Znalazłem coś jeszcze, a mianowicie:

Wellinger - Stoch 1 @1.95 Unibet

Choć mam podejrzenia, że kursy powinny być wystawione odwrotnie, tj. na Stocha 1.95 a na Wellingera 1.75. Prawdopodobnie błąd, tym bardziej, że na zwycięstwo Wellingera jest kurs 5.0, a na Stocha 6.0. Kamil wczoraj dwa solidne skoki i wydaje mi się, że wyciągnął max ze swoich skoków, zresztą to nigdy nie był typ lotnika i jego skoki są dalekie, ale nie najdalsze. A tutaj, aby pokonać Krafta czy Wellingera trzeba dać coś &quot;ekstra&quot;. Niemiec w bardzo dobrej formie, wczoraj o prawie 10 punktów przed Kamilem. Wydaje się, że jeśli nie będzie kombinowania z belkami typ powinien wejść.

sowa61 +8 Punkty
dx2 +17 Punkty
K 77

koshinhoo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
Kraft S. - Stoch K. 1 @1,40
Zyla P. - Fettner M. 1 @1,35

Schlierenzauer G. - Kot M. 1 @1,55 zwrot
Vancura T. - Matura J. 1 @1,15
AKO @3,37
Fortuna
Dzisiaj już nie szaleje z kursami, trzeba coś ugrać ???? Kraft super się tu spisuje, jak pisano wyżej, Kamil solidnie ale bez tego błysku latania, co można zauważyc u AUSTRIAKA :razz:
Lekko się zawiodłem Piotrkiem wczoraj, ale wierzę, że dziś odpali i będzie wyżej sklasyfikowany, niż to było wczoraj. &quot;He he&quot; jest o wiele lepszym lotnikiem od Fettnera, dziś ta przewaga nad nim powinna być zdecydowanie większa niż to było wczoraj.
Szliri zawalił wczoraj 1 skok, w drugim już odleciał 30 metrów dalej. Dzisiaj będą skakać w podobnych warunkach i raczej z tej samej belki, bo występują po sobie. Kocisko skoczy te ok 200 metrów, może trochę dalej ale to jest max.
No i takie na podbicie, Matura totalna klapa w tym sezonie, nie zdobył jeszcze punktów, mizernie wygląda to z jego strony. Vancura skoczy swoje, nawet takie 70-80% jego możliwości powinno spokojnie starczyć do wygrania pojedynku.
Tak na dobicie można dorzucić Police z Budowlanymi, puchar Polski kobitek w siatce po @1,20 kursie, wtedy AKO wychodzi @4,04. Ekipa z Chemika o klase, jak nie dwie lepsza od Budowlanych, grały już razem w tym sezonie i spokojnie wygrały 3-0.
Police gładko 3-0 ;)✅✅✅

Powodzenia :cool:

briko 2,3K

briko

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
warszawa
Na dziś znów tasiemka z Fortuny✅✅ coś mnie poniosło i oby to nie był wiatr :razz: ze tyle par zagrałem no ale spróbujemy ????

Bickner - Hula 1 kurs 1,4 ✅✅

Nasz stefek nie jest w optymalnej formie ma lekką obniżkę a dodatkowo meczy się na tego rodzaju skoczniach wiec idę w stronę Amerykanina, który skacze przyzwoicie i zawsze notuje lepsze wyniki od Stefka wiec taki kurs pobieram z usmiechem ???? . .

P. Prevc - Freitag 1 kurs 1,38✅✅
Sloweniec mimo lekkiego kryzysu formy który zanotował w ostatnich tygodniach widać że powoli powraca do dalekiego skakanie a gdzie sobie nie poprawić morali jak na mamucie gdzie Peter czuje się doskonale nawet jak ma obniżkę formy i mimo tego że Freitag skacze tutaj bardzo dobrze to będzie niżej sklasyfikowany o parę pozycji. Freitag przeważnie jeden skok ma o wiele słabszy.

Wellinger - Tande 1 kurs 1,4✅✅

Niemiec mi zaimponowal wczoraj widać ze jest w gazie i jest mocny psychicznie i dzis znów będzie walczył o miejsca na podium i tradycyjnie gram przeciwko norwegowi i trochę to dziwne bo Norweg jest w formie ale czegoś tam brakuje jakiegoś trybiku żeby oddawał dwa równe skoki. Jeżeli Wellinger utrzyma dyspozycję z dnia wczorajszego to o typ jestem spokojny

Stoch - Hayboeck 1 kurs 1,23✅✅

Co tu dużo mówić Stoch aktualnie jest w mega gazie i wczoraj wypowiadał się ze zmienił pozycję najazdową pod tą skocznie, która pozwala mu dalej skoczyć o te parę metrów dalej mimo niskiej paraboli lotu. Co do Hayboecka skacze dobrze ale to jeszcze nie jest to forma na te 100% i Kamil w każdym skoku może odskoczyc o parę metrów austriakowi co da to sporą przewagę

Żyła - Fettner 1 kurs 1,4✅✅

Coś mi się wydaje ze Piotr poskacze dziś grubo ponad 210m. Wczoraj w drugiej serii mimo że puścili go jak miał naprawdę trudne warunki to wyciągnał 203m i ogólnie prezentuje się lepiej od Fettnera i dziś to nasz rodak potwierdzi równymi i dalekimi lotami ????

Zgodnie z planem????

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
POLSKA
K.Stoch 1-6 1,18⛔????
M.Hayboeck 1-10 1,35✅
P.Prevc 1-10 1,25✅
S.Kraft - D.Prevc 1 1,20✅
G.Schlierenzauer - M.Kot 1 1,55 zwrot

= 3,52⛔ po podatku Fortuna

Fajny kuponik sobie stworzyłem tak przynajmniej mi się wydaje.
Kamil jak pisałem wcześniej o wygraną będzie miał ciężko ale juz walka o podium jak najbardziej w jego zasięgu a tutaj bezpieczna granica.
Austriak jak i Słoweniec to bardzo solidni skoczkowie na mamutach i ich miejsce w pierwszej dziesiątce jak najbardziej na miejscu.
Kraft znowu powalczy o wygraną. Młody Domen zaskakująco dobrze prezentuje się podczas lotów ale jest jeszcze zbyt mało doświadczony żeby tutaj postawić się Stefanowi który jest w bardzo wysokiej formie.
Gregor przeplata te bardzo dobre skoki z tymi słabszymi i tak tez było wczoraj. Jednak drugi skok już odpalił i poprawił swoją lokatę. Maciek to nie jest typ lotnika. Oddaje średnie skoki i widać ile traci do czołówki. Wczoraj Austriak w drugim skoki 10m dalej. Dzisiaj skaczą obok siebie więc w podobnych warunkach a na mamutach bardziej zaufam Gregorowi który doświadczenie na tego typu obiektach ma ogromne.

M 164

maniek81

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wielkopolska
Kraft - Stoch [1] 1.38
Wellinger - Tande [1] 1.40
Freitag - Kot [1] 1.40
Johansson - Kubacki [1] 1.65
AKO: 4.46 Totomix
(minus podatek 0.06 w apce mobilnej)
Tak na wstępie, może gdzie indziej znajdę wyższe kursy, ale ostatnio nie gram, a jedyne środki mam właśnie w Toto ???? Czas na analizę...
Kamil skacze tutaj solidnie, ale to co robi Kraft, to jest już najwyższa półka jeśli chodzi o loty. Kamil będzie walczył o podium, a Kraft o zwycięstwo.
Druga para analogicznie, jak w przypadku pierwszej. Niemiec wystrzelił z formą i nawet nie będąc rasowym lotnikiem, tutaj lata, że hohoho. Dzisiaj będzie walczył o zwycięstwo i uważam, że ma na to duże szanse. Norweg jak Kamil powalczy co najwyżej bo najniższy stopień podium.
Trzecia para, to typ przeciwko Maćkowi, który tutaj nic wielkiego nie skacze, dodatkowo jego forma pikuje w dół. Rychu trochę chimeryczny, ale wygląda solidniej i spokojnie ogarnie tę parę.
Czwarta para to ponownie typ przeciwko. Dawid swoją trajektorią lotu nigdy nie błyszczał w lotach. Wczoraj słabiutko. Norweg też wczoraj nie błyszczał, ale w treningach wyglądał dużo lepiej. Jak tylko warunki będą porównywalne, to wyjdzie zwycięsko z tej pary.