Dyscyplina: Piłka Nożna -
Niemcy,
2. Bundesliga
Godzina: 13:30
Spotkanie: Wurzburger Kickers - Stuttgart
WYNIK: 3-0
Typ: 2
Kurs: 2.20
Analiza: W tym spotkaniu zmierzy się beniaminek 2. Bundesligi czyli zespół Wurzburger Kickers oraz spadkowicz z Bundesligi - VFB Stuttgart. Nie jestem zwolennikiem stawiania na gości, ale w tym przypadku sądzę, że goście sobie poradzą. Ostatnio Stuttgart przegrał u siebie z Hannoverem 1-2 po kuriozalnej drugiej bramce. Będą chcieli się odegrać, a z kim o to łatwiej niż z beniaminkiem. Stuttgart to faworyt do awansu i będą chcieli wykorzystać wczorajsze potknięcie ekipy Braunschweig, bo w przypadku zwycięstwa znajdą się na szczycie tabeli.
Stawka: 5/10
Dyscyplina: Hokej Na Lodzie -
Dania, Metal Ligaen
Godzina: 19:00
Spotkanie: Herlev - Aalborg
WYNIK: 2-5 (0-2 1-2 1-1)
Typ: 2 (1 tercja)
Kurs: 1.70
Analiza: O duńskim zespole Herlev rozpisałem się ostatnio. Dzisiaj drużyna ta spotyka się z liderem duńskiej ligi - ekipą Aalborg. Goście na wyjazdach są dużo lepsi niż na własnym lodowisku - w 12 meczach odnieśli 10 zwycięstw i ponieśli zaledwie 2 porażki. Ekipa Herlev natomiast w 12 meczach na własnym lodzie ponieśli 12 porażek. Mimo tak wielkiej przewagi na "papierze" radzę uważać na ten typ, gdyż Aalborg jest zespołem dość chimerycznym, strzelają mało bramek, a w ostatnim meczu między tymi drużynami w Aalborgu zwyciężyła...drużyna Herlev. Mimo wszystko jednak wierzę w gości i w to, że pokażą jak powinien wyglądać mecz lidera z zespołem z ostatniego miejsca.
Stawka: 6/10
Dania, Metal Ligaen
Godzina: 20:00
Spotkanie: Herlev - Aalborg
WYNIK: 2-5
Typ: 2 (-1.5 gola)
Kurs: 1.60
Stawka: 6/10
#10 Dubel
Austria, 1 Liga
Godzina: 17:30
Spotkanie: Znojmo - O. Ljubljana
WYNIK: 4-3 dogr.
Typ: 1 tercja/koniec 1/1
Kurs: 1.65
Austria, 1 Liga
Godzina: 16:00
Spotkanie: Salzburg - Fevervar
WYNIK: 2-2 (0-0 1-0 1-2)
Typ: 1
Kurs: 1.37
AKO: 2.26
Analiza: Słoweński zespół z Ljubljany w lidze austriackiej spisuje się fatalnie, mają serię 7 porażek z rzędu. Znojmo też nie należy do faworytów ligi, jednak myślę, że drużyna jest w stanie spokojnie pokonać outsiderów Olimpiji. Gospodarze wygrali 4 z ostatnich 5 meczów i przeważnie coś tam strzelali w pierwszych tercjach.
Jeśli chodzi o mecz Salzburg - Fehervar to myslę, że gospodarze powinni spokojnie zwyciężyć. U siebie są bardzo mocni i to powinno wystarczyć na zdobycie kompletu punktów.
Stawka: 3/10
Szwajcaria, NLB
Godzina: 18:15
Spotkanie: Red Ice - Chaux-de-Fonds
WYNIK: 2-0
Typ: 2
Kurs: 2.25
Analiza: Mecz na szczycie szwajcarskiej drugiej ligi. Trzeci w tabeli zespół Red Ice podejmie na własnym lodowisku lidera rozgrywek - zespół Chaux-de-Fonds. Goście mają serię 7 zwycięstw z rzędu i liczę, że przedłużą dobrą passę. Między tymi drużynami zawsze mecze są na styku i decydują szczegóły, a wierzę, że goście mają atutów minimalnie więcej. Delikatnie pogram na gości, nie radzę dużo pakować w ten mecz bo jednak summa summarum może być różnie.
Stawka: 2/10