Teraz coś z siatkówki kobiet na zbliżające sie Mistrzostwa Europy. Wydaje mi się, że jest to spore value na Polskę z racji tego, że kobiety grają takim samym systemem rozgrywek jak mężczyźni, a drabinka układa sie bardzo przyjaźnie. Do rzeczy teraz, na mistrzostwach jest 6 ekip z posród 16 które podzielą sie medalami, są to m.in:
Rosja,
Serbia,
Włochy,
Holandia,
Polska i
Niemcy. Reszta ekip według mnie jest poza zasięgiem. Zacznijmy od przeciwników w naszej grupie:
Izrael, Rumunia,
Czechy. Nie oszukujmy sie, ale jest to najsłabsza grupa na tych mistrzostwach i jednoczesnie grupa marzenie dla nas. Nie widze nic innego jak wyjscie z pierwszego miejsca, co lepsze z kompletem pkt. Choć jedynie zagrozic nam moze reprezentacja Czech, ale wydaje mi sie, że jeżeli nasz zespół nie zlekceważy przeciwnika to powinien bez problemu wygrać ten mecz. Wychodząc z pierwszego miejsca
reprezentacja Polski znajduje się automatycznie w 1/4 finału gdzie zmierzy się z wygranym meczu między 3miejscem z naszej grupy(tj gr C) a 2miejscem z gr A. czyli zapewne bedzie to mecz Rumunia -
Niemcy ( Reprezentacja Niemiec jest w grupie z Serbią, Ukrainą i Francją). Czyli o wejści do 1/2 finału Polki zmierza sie z Niemkami, co jest bardzo dobre, gdyż 3 ostatnie mecze miedzy tymi drużynami nasze reprezentantki wygrał 3-1, 3-1, 3-0, co pokazuje że potrafimy i lubimy grac z Niemkami. Warto dodać, że nie tylko nasze zawodniczki spisywały się słabo w tegorocznym WG. Niemki mozna rzec że zagrały tragicznie przegrywajac 7 z 9 spotkan, gdzie wygrały 2 razy ze słabiutką ekipą z Peru. Jak widac droga Polek do czołowej czwórki wygląda bardzo fajnie, a jak już sie dostaną do półfinałów to bedą miały 2 szanse na medal nie ważne z kim zagrają, gdyż o tym kto wowczas wygra zadecyduje dyspozycja dnia. No i warto dodać że wróciła do reprezentacji Skowrońska ???? . Na memoriale Agaty Mróz widać było coraz lepszą gre naszych zawodniczek dlatego mam nadzieje, że pokażą sie z dobrej strony na mistrzostwach i zdobędą medal. Tego im i sobie życze ????
KUPON 180 UNIBET
ME w siatkówce kobiet
Kto wygra
Typ
OLSKA
Kurs:100,00
Stawka:45zł
PW:4500zł
KUPON 181 unibet
ME w siatkówce kobiet
TOP 3
Typ: POLSKA