KUPON 89 betsafe
PGE Skra Bełchatów - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
typ: ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
AKO:4.85
Stawka:110zł
PW:533,5zł
Kiedy zobaczyłem aż tak wysoki kurs na finał Pucharu Polski, nie sposób było mi przejśc obok tego bez żadnej reakcji, dlatego postanowiłem postawic na ZAKSE. Zaksa jest jednym z nielicznych zespółow z którymi Skra ma problemy z grą. Z tego co pamietam to większość meczy pomiędzy tymi druzynami była bardzo zacięta. Nie sposób tutaj wymienic ostatniego meczu miedzy tymi zespołami w lidze kiedy to zaksa prowadziła juz 2-0 lecz kontuzja Pawła Zagumnego przesądziła ostatecznie o porażce Kędzierzyna. Obecnie Zaksa wraca na własciwe tory. Gra z meczu na mecz coraz lepiej, forma zwyżkuje . Jeśli podopieczni Krzysztofa Stelmacha utrzymają przyjęcie na przyzwoitym poziomie (Gacek, Ruciak) to gra srodkiem oraz dobra dyspozycja Jarosza moga byc kluczem do zwyciestwa. A co do Skry, to jakos mnie specjalnie nie zaskakuje. Kurek konczy efektownie jak ma na pojedynczym bloku, ale jak juz blok jest bardziej stabilny to zaczynaja sie schodki. Martwic moze tylko dobra dyspozycja Wlazłego, ale sadze, ze nie zagra drugiego takiego meczu pod rzad jak dzis, szczególnie na zagrywce. Byłem na meczu i 124Km/h robi wrazenie, pozostałe zagrywki zadko schodziły ponizej 110km/h. Ale to juz było i sądze ze się nie powtórzy az w taki stopni i Gacek z Ruciakiem poradzą sobie bez wiekszych problemów. A poza tym to jest finał więc szanse niemal się wyrównują
PS: Mam nadzieje, że taktyka ZAKSY co do zagrywki bedzie zupełnie inna jak w Rzeszowie. Zawodnicy Resovii ciągle serwowali na Michała Winiarskiego, czy to floty czy z wyskoku. Moim zdaniem to był gwóźdż do trumny druzyny z Rzeszowa bo Winiar przyjmował wszystko bez problemów w punkt, a wtedy Falaska mógł się bawic na rozegraniu i gubić srodkowych z Rzeszowa

110zł