Mam takie samo zdanie, nie chciał startować w skills challenge, do tego te teksty na twitterze, to Silver powinien go zignorować przy wyborze zastępcy, tym bardziej że przez ostatni miesiąc Lillard jest bardzo słaby.
To co, powrót Amare do Phoenix?Amare Stoudemire i New York Knicks postanowili się rozstać zaraz po zakończeniu Mecz Gwiazd. Informację na twitterze przedstawił Frank Isola. Czekamy jeszcze na oficjalne potwierdzenie tych doniesień przez zespół (już oficjalne). Już od kilku dni ważyły się losy silnego skrzydłowego Knicerbockers. W drużynie z Big Apple postanowiono zrezygnować z jego usług, otwierając tym samym miejsce w rotacji.
W 2010 New York Knicks podpisali z Amare Stoudemirem 5-letni kontrakt za niecałe 100 milionów dolarów. Podczas rozgrywek 2014/2015 zarobi na swoje konto 23,4 miliona. Jako że jest na schodzącej umowie i latem trafi na rynek wolnych agentów, zespół postanowił wykupić kontrakt, odpuszczając jakiekolwiek próby handlowania STAT-em. Żadna ekipa nie była gotowa przyjąć tak wysokiej umowy, nawet wiedząc, że ta schodzi po sezonie.
Weteran w 36 meczach bieżących rozgrywek notował średnio 12 punktów i 6 zbiórek. Od dłuższego czasu ma problemy z kolanami, które mocno wpływają zarówno na jego dyspozycję, jak i czas gry. Derek Fisher chciał dać 32-latkowi szansę, ale tej nie zagwarantował mu jego organizm oraz ciało, wyraźnie sfatygowane latami gry w bardzo szybką i dynamiczną koszykówkę.
W międzyczasie zgłosiło się bardzo dużo zainteresowanych ekip. Lada dzień STAT może podpisać nowy kontrakt (najprawdopodobniej minimalny), na jakim skończy bieżące rozgrywki. W kolejce po weterana stoją już Cavaliers, Clippers, Grizzlies, Warriors, Blazers, Mavericks, Suns, Raptors oraz co ciekawe – San Antonio Spurs, którzy według Adriana Wojnarowskiego mają być czarnym koniem w wyścigu po gracza.
W środę Stoudemire zniknie z listy oczekujących i już w czwartek będzie wolnym agentem. - Sprowadził wiele entuzjazmu do tego miasta. Naprawdę trudno mi uwierzyć w wykupienie tego kontraktu. Przyszedłem tu m.in. z jego powodu - skomentował sprawę Carmelo Anthony. Na ile użyteczny może być Amare? To nadal bardzo dobry ofensywny gracz. Wiele zależy od tego, czy upora się z urazami.
http://www.probasket.pl
Czyli stało się to czego należało się spodziewać. Melo wyczekał do ASG, a teraz idzie na ryby. Szkoda, że taki gracz w teoretycznie najlepszym momencie swojej kariery decyduje się na rehabilitacje w połowie sezonu. Oby NYK latem stworzyli mu warunki do walki o PO 2016 chociażby. Póki co to teraz będą tankować na sam dół.NBA: Anthony oficjalnie kończy sezon
Zgodnie z zapowiedziami, Carmelo Anthony postanowił zrezygnować z kontynuowania bieżącego sezonu regularnego. Skrzydłowy New York Knicks przejdzie lada dzień operację lewego kolana i będzie gotowy do gry dopiero na początek obozu przygotowawczego przed rozgrywkami 2015/2016. Co to oznacza dla drużyny? Jeszcze więcej cierpliwości.
Wg mnie innej decyzji podjąć nie mógł jeśli operacja się zbliżała i była nieuchronna. Sezon i tak stracony, więc jedynie biłby statystyki. A tak operacja, rehabilitacja i mocny start po odbudowaniu drużyny.Szkoda, że taki gracz w teoretycznie najlepszym momencie swojej kariery decyduje się na rehabilitacje w połowie sezonu.
jak najbardziej Westbrook NIE powinnien dostać MVP. Grał samolubnie, gdy inni odpusczali, on chcial jedynie nabijać oczka. Odwrotnie Harden i to według mnie on prędzej zasługiwał na MVP. Podobnie do Westbrooka grał także LeBron.Kto waszym zdaniem bardziej zasłużył na bycie MVP w meczu gwiazd- Westbrook czy Harden? Westbrook punktów nabił dużo więcej, ale Harden grał w przeciwieństwie do niego zespołowo i jak widział, że lepiej jest podać, to podawał, parę fajnych asyst zaliczył. Pierwsza połowa Westbrooka była super, ale w drugiej jego skuteczność była kiepska. Waszym zdaniem Westbrook słusznie zdobył nagrodę czy jednak bardziej się Hardenowi należało?