>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Score Generator 1.01a

scoregenerator 153

scoregenerator

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Szczecin
Witam.
Od pewnego czasu zajmuję się tematyką zakładów bukmacherskich. Przy okazji, jako że jestem fanem wszystkiego co ze statystyką związane, postanowiłem połączyć ze sobą te dwie dziedziny ;)
W rezultacie podjętych przeze mnie starań, powstał on &quot;Score Generator&quot;, czyli program do analiz statystycznych spotkań piłki nożnej.
Zaczynając od prostej metodyki działania programu, opartej o podstawowe dane statystyczne, wraz z następującym czasem, program przekształcił się w &quot; grubasa&quot; pożerającego spore ilości danych ;)
Postępy mojej pracy możecie śledzić na specjalnie utworzonej w tym celu stronie http://sg.comxa.com lub zaglądając na facebooka i wyszukując fraze &quot;Scoregenerator&quot;.
Aktualnie rozpoczęte są testy najnowszej wersji programu. Program &quot; szarpie się&quot; z liga naszych wschodnich sąsiadów. Za kilka tygodni dorzucę do tego ligę norweską.
Jeżeli ktoś miałby jakieś pytania, zachęcam do dyskusji ;)
Oczywiście program jest tylko pomocą w podejmowaniu decyzji, nie jest porównywalny do wyroczni w mitycznej Grecji :p
Pozdrawiam Adam

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
michalbvb +2 Punkty
scoregenerator 153

scoregenerator

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Szczecin
Niestety nie mam jeszcze nabitych 10 postów, tak więc nie mam możliwości odpisywania na PW ???? wszystkie pytania proszę kierować tutaj

michalbvb +2 Punkty
yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
[...] tak więc nie mam możliwości odpisywania na PW [...]
Nie masz czego żałować ;). Zostałbyś zasypany, przede wszystkim pytaniami o dostępność programu, możliwość pobrania, etc. Raczej nie o kwestie merytoryczne. Chyba, że zaliczymy do nich zapytania, prośby o ujawnienie szczegółów zasad na jakich program funkcjonuje.
Sądzę, że forumowicze z zaciekawieniem obserwować będą Twoją pracę, jeśli prowadził ją będziesz m.in. tutaj w obrębie Forum. Na zasadzie publicznego prezentowania prognoz, a następnie ich tzw. rozliczania czyli sprawdzania poprawności typów już post factum.
Powodzenia!

michalbvb +2 Punkty
scoregenerator 153

scoregenerator

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Szczecin
Co do pytań o dostępność programu, to masz rację, głównie owe padały ;)

Co do sfery działania programu, jak narazie obejmuje tylko ligę białoruską. Od przyszłego weekendu dorzucam ligę fińska, a za dwa norweska. Wiem że pierwsze dwie ciężko typować, gdyż są nieobliczalne jak nasza Ekstraklasa, ale chcę dobrze przećwiczyć mechanizm pracy programu.

W myśl programu, ma on być głównie skierowany do kalkulacji w ligach zachodnich. Ale z tym trzeba będzię jeszcze trochę poczekać.

Mechanizm działania
Program na podstawie udostępnionych mu danych, generuję &quot;wartość siły&quot; analizowanego zespołu. Następnie porównuje go ze wskaźnikiem drużyny przeciwnej i wyrzuca &quot;wartość porównawczą&quot;, która jest następnie zamieniana na wartości procentowe na poszczególne zajscia:
- prawdopodobieństwo zwycięstwa gospodarza,
- P zwycięstwa gości,
- bądz szansę na remis.

Teraz przy podawaniu kolejnych typów, będę również zamieszczał procentowy rozkład szans na 1, X lub 2.

scoregenerator 153

scoregenerator

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Szczecin
Dokonałem małych zmian w programie. Ale już ruszamy. Myślę o puli 75-100 typów. Później będziemy się zastanawiać co dalej z programem ????

Testuje wszystkie spotkania. Ale podaje wam tylko te z prawdopodobieństwem zajścia większym niż 70%. Faworytów pogrubiłem.

Finlandia:

VPS - Lahti ✅
HJK - Kemi
KuPS - HIFK
Rovaniemi - Inter Turku

Norwegia:

Start - Bodo ✅
Brann - Valerenga ✅
Tromso - Haugesund ⛔
Odd - Aalesund

Edit: Minimalny kurs dla typów to 1,30.

Edit2: Testowałem ligę Irlandzką, jednakże nie zanotowałem tam żadnych zależności. Maksymalna skuteczność typów to 60%. Dlatego też zrezygnowałem z analizowania tej ligi.

edit3: Przeniosłem witryne pod adres: http://footballtips.comuf.com

scoregenerator 153

scoregenerator

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Szczecin
Wprowadziłem również testy dla spotkań w których wynik pracy programu nie jest jednoznaczny (1 lub 2). Poniżej przedstawiam propozycje dla typów &quot;z podpórką&quot; (1X lub X2).

SJK - PK - 35 ✅
Mariehamn - Ilves
Viking - Strömsgodset ⛔
Rosenborg - Sarpsborg 08 ✅
Sogndal -Molde ✅
Lilleström - Stabaek

Oczywiście w niektórych przypadkach kurs jest tak niski że nie warto po nim grać. Jednakże to tylko w celach statystycznych ????

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
Przypisuj może konkretne kursy do zdarzeń. Raczej niezbędne do podliczenia Yield i Zysku.

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
Wykazuję zainteresowanie, gdy pojawi się ktoś z jakimś nowym wspomagaczem. Zawsze to światełko w tunelu i bliżej pokonania Hydry ;)

scoregenerator 153

scoregenerator

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Szczecin
Dzisiaj wygraliśmy 3:0 ???? i oby już tak zostało na zawsze ????

yar000 +10 Punkty (Na dobry początek :))
scoregenerator 153

scoregenerator

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Szczecin
Po dwóch dniach 6:2 dla nas. Dzisiejsze mecze praktycznie na zero. Ale było bardzo blisko sporego plusa ????
Od następnej kolejki będę podawał tylko typy z kursami większymi niż 1,4. Zarówno dla typów czystych jak i podpórek.

scoregenerator 153

scoregenerator

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Szczecin
Wprowadziłem kilka małych zmian. Postanowiłem zrezygnować z prowadzenia statystyk dla typów czystych i podpórek. Po analizie ostatnich spotkań:
- postanowiłem utworzyć tylko jedną grupę statystyczną,
- podawać tylko czyste typy (lekko zaniżyłem obecne współczynniki, gdyż większość meczy z podpórką, które były na granicy typu czystego - były trafione)
Dla wszystkich zainteresowanych, dodałem stronkę ze wszystkimi typami dla obecnie testowanych lig. Wszystko w hierarchii od najbardziej prawdopodobnych do tych mniej pewnych: http://footballtips.comuf.com/All-tips/

bobule 72

bobule

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
fajnie jakby dało się to zrobić w formie tabelki z sortowaniem, da się coś takiego zrobić na tym całym zyro? ????
i nie wrzuciłeś typu z Malmo FF do statystyk ????
tak z ciekawości spytam, testowałeś program pod kątem remisów ?

scoregenerator 153

scoregenerator

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Szczecin
Pewnie wszystko da radę zrobić, ale jestem dosyć zielony w tym temacie ???? zrobilem dodatkowa stronkę ze wszystkimi typami, gdzie zrobiłem sortowanie od tych najbardziej prawdopodobnych, do tych najmniej.
Malmo nie wrzuciłem, po prawdopodobienstwo było poniżej 80% (wrzucam te powyżej 80%). Chociaż teraz testuje wszystkie typy i myślę żeby prowadzić statystyki dla typów z różnych przedziałów procentowych, np. Dla wszystkich, dla typów ponad 70%, ponad 80% itd

scoregenerator 153

scoregenerator

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Szczecin
Postanowiłem utworzyć tabelkę z danymi statystycznymi dla różnych typów, w zależności od prawdopodobieństwa jakie wygenerowane zostało przez program.
Grupy typów:
- wszystkie typy
- typy ponad 70%
- typy ponad 80%
- typy ponad 90%
Jak na tym n moment liczba przeanalizowanych typów jest dosyć mała (17), ale juz na koniec tego tygodnia będzie ich 40. To już pozwoli chociaż w malutkim stopniu przewidzieć efektywność działania programu.

U 76

ulvmann

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Na razie wszystko w miarę dobrze się układa ???? Jak to działa? Wrzucasz jakieś dane typu ostatnie wyniki zespołów, h2h, kontuzje, pogodę, miejsce w tabeli itp. i on oblicza % prawdopodobieństwa?

scoregenerator 153

scoregenerator

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Szczecin
Na razie wszystko w miarę dobrze się układa ???? Jak to działa? Wrzucasz jakieś dane typu ostatnie wyniki zespołów, h2h, kontuzje, pogodę, miejsce w tabeli itp. i on oblicza % prawdopodobieństwa?

W aktualnej wersji programu zrezygnowałem z kontuzji i warunków atmosferycznych, jak również spotkań h2h.

B 5

belus

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
To na czym bazuje ten program jak nie h2h i absencje