>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Rozmówki o MLB

elefant90 16

elefant90

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam. Mam pytanie. Czemu mecze Toronto Blue Jays są zawsze rozgrywane o dziwnej godzinie np: 19:07 , 01:07 ?

W 0

winettou

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ziemia
Amerykańskie sporty mają to do siebie, że są z zasady nieprzewidywalne. Kiedy grasz np. 4-5 meczów w tygodniu, to nawet nie masz czasu się dobrze przygotować taktycznie, w przeciwieństwie do np. piłki nożnej, gdzie czasem do jednego meczu przygotowują się przez tydzień. W baseballu dochodzi jeszcze dyspozycja dnia pitchera, który może zawalić mecz w pojedynkę, kiedy ma gorszy dzień (lub wygrać). Dlatego mamy takie &quot;cuda&quot; jak porażka Golden State ze słabiutkimi Lakers kiedy byli w niesamowitym gazie, czy ostatnio Kershaw zawalił mecz z Pitsburghiem, oddając 9H i 4R, a będąc praktycznie &quot;nietykalnym&quot; cały sezon.

No to juz mi sporo wyjasniliscie dzieki ???? to na MLB bede stawial tylko symbolicznie;) bo lubie ten sport(pytanie czemu bo u nas nie jest jakis mega popularny w ogladaniu ani grze w szkole).
Bardziej skupie sie na pilce noznej i siatce. Tam mniej takich kwiatkow

elefant90 16

elefant90

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A jednak chodzi o pieniądze. Na początku myślałem ,że chodzi o upamiętnienie jakiegoś gracza który grał z nr. 7 czy coś w tym stylu

Sinobrody ✅

sinobrody 1,3K

sinobrody

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
3CITY
A jednak chodzi o pieniądze. Na początku myślałem ,że chodzi o upamiętnienie jakiegoś gracza który grał z nr. 7 czy coś w tym stylu

Sinobrody ✅

W MLB bardziej celebruje się ważne wydarzenia, niż przesuwając godzinę rozpoczęcia meczu.
Mamy np. Jackie Robinson Day - chyba najbardziej rozbudowany sposób upamiętnienia ważnego gracza. Polecam zgooglować sprawę - piękny sposób przypominania o czymś ważnym.
Oprócz tego MLB cały czas stara się pamiętać i przypominać. Z większych akcji mamy np: dni świadomości w walce z rakiem (u kobiet i mężczyzn), świętowanie praktycznie wszystkich większych świat itp. Z mniejszych to mamy pełno uroczystości meczowych i upamiętnianie głównie starszych graczy oraz weteranów wojennych, bubble head days itp.
Przyznam że stopień zorganizowania MLB mi imponuje. Wielka machina ale działa sprawnie, mnóstwo rzeczy jest pouregulowanych, kontrolowanych itp.

dutra 1,8K

dutra

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Drodzy fani MLB, już za moment stanie się faktem przerwana seria Cleveland Indians. Huhu ale wpierdulsko swoją drogą, wystawieni spoko miotacze a tu taka masakra. Linia na mecz ledwo 7.5 a ja rozważałem under :cool:

bu4g1 159

bu4g1

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
A-stuff
Drodzy fani MLB, już za moment stanie się faktem przerwana seria Cleveland Indians. Huhu ale wpierdulsko swoją drogą, wystawieni spoko miotacze a tu taka masakra. Linia na mecz ledwo 7.5 a ja rozważałem under :cool:

Przecież tą serię 02.07. przerwało Toronto. @6-9 przegrali Indianie.

dutra 1,8K

dutra

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Przecież tą serię 02.07. przerwało Toronto. @6-9 przegrali Indianie.
Nie sprecyzowałem :razz:, mecze u siebie sztuk 13 z rzędu.

alex.bp 1,4K

alex.bp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kilka dni po ogłoszeniu składów na ASG a tu cisza, to ja coś wrzucę.
http://www.cbssports.com/mlb/news/2016-mlb-all-star-game-full-al-and-nl-rosters/
Jak Waszym zdaniem, kogoś pominęli? W tym roku mamy powtórkę sprzed roku, z tym że teraz Kansas i St. Louis zostały zastąpione przez Boston i Cubs. Jak dla mnie w 1 składzie zamiast Zobrista powinien być Murphy, ale chyba zabrakło niewiele głosów. Poza tym Russell pierwszym wyborem jako SS i w ogóle brak Story&#39;ego i Diaza, którzy w tym sezonie są o wiele od niego lepsi. Amerykanie jak zwykle kierują się swoimi sympatiami, a nie faktyczną formą, ale już się przyzwyczailiśmy, że &quot;fan vote&quot; to typowy konkurs popularności.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
grzesio +29 Punkty (#VoteKinsler)
grzesio 6,9K

grzesio

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Comerica Park
Kilka dni po ogłoszeniu składów na ASG a tu cisza, to ja coś wrzucę.
http://www.cbssports.com/mlb/news/2016-mlb-all-star-game-full-al-and-nl-rosters/
Jak Waszym zdaniem, kogoś pominęli? W tym roku mamy powtórkę sprzed roku, z tym że teraz Kansas i St. Louis zostały zastąpione przez Boston i Cubs. Jak dla mnie w 1 składzie zamiast Zobrista powinien być Murphy, ale chyba zabrakło niewiele głosów. Poza tym Russell pierwszym wyborem jako SS i w ogóle brak Story&#39;ego i Diaza, którzy w tym sezonie są o wiele od niego lepsi. Amerykanie jak zwykle kierują się swoimi sympatiami, a nie faktyczną formą, ale już się przyzwyczailiśmy, że &quot;fan vote&quot; to typowy konkurs popularności.
Pytanie czy po za ilością HR Story jest tak wartościowy jak reszta ?
Bo można walić HR - a ekipa prawie nic z tego nie ma , a można mieć kilka ale wartościowych bo zmieniających wynik.
Dla mnie skandal to brak Kinslera - tzn. niby jest to extra głosowanie, ale jednak sezon ma udany.
To samo z Castellanosem na 3B. Jedyna szansa na kontuzja kogoś.
Ciekawa decyzja z wzięciem Klubera z Indians, który mimo bilansu 8-8 ma wiele dobrych statystyk tzw. &quot;sabermetrics&quot;
Jak zawsze kibicuje AL , to mam wrażenie że NL w tym roku wygra.
Za mocny pitching.

alex.bp 1,4K

alex.bp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pytanie czy po za ilością HR Story jest tak wartościowy jak reszta ?
Bo można walić HR - a ekipa prawie nic z tego nie ma , a można mieć kilka ale wartościowych bo zmieniających wynik.
Dla mnie skandal to brak Kinslera - tzn. niby jest to extra głosowanie, ale jednak sezon ma udany.
To samo z Castellanosem na 3B. Jedyna szansa na kontuzja kogoś.
Ciekawa decyzja z wzięciem Klubera z Indians, który mimo bilansu 8-8 ma wiele dobrych statystyk tzw. &quot;sabermetrics&quot;
Jak zawsze kibicuje AL , to mam wrażenie że NL w tym roku wygra.
Za mocny pitching.
Dla mnie Kinsler &gt; Cano, ale 2 baza jest chyba najmocniej obsadzona w tym roku w AL i mocni konkurenci. W sumie mogli go dać jako dodatkowego infieldera, a wzięli Nuneza. Z całym szacunkiem dla niego to Minnesota nie zasługuje, aby mieć choćby jednego All Stara. Co do Story&#39;ego, to sytuacja w Colorado wygląda tak, że oni nabijają te staty gównie u siebie i nie przekłada się to na ich ogólny bilans, bo na wyjeździe ich ofensywa traci dużo na wartości i nie wygląda już to tak kolorowo. Taki CarGo czy Arenado na Coors field potrafią robić po ponad 5 RBI&#39;s w meczu, żeby później w serii wyjazdowej jak ostatnio na 6 meczów tylko raz przekroczyć jeden zdobyty run.

H 124

hrotan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Toronto Blue Jays zaczęło strasznie z Detroit...
Coś czuję, że mogą to przegrać, a wiele osób postawiło handicap na Jays

alex.bp 1,4K

alex.bp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nie ma Saundersa i ofensywa się rozsypała. Martin i Tulo dziś totalnie bezużyteczni. Zero wsparcia od pozostałych batterów. Tragiczny mecz w ich wykonaniu.

dutra 1,8K

dutra

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Masakra panowie. Gratis jeszcze błędy.

sinobrody 1,3K

sinobrody

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
3CITY
Oglądanie Cueto vs. Ortiz w swoim prawdopodobnie najlepszym sezonie to niesamowite wprost doświadczenie ????
&quot;David Ortiz lines out sharply to first baseman Anthony Rizzo&quot; (after 8 pitches).

alex.bp 1,4K

alex.bp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pitching dziś w większości na niskim poziomie. Mnóstwo &quot;scoring positions&quot; z obu stron zmarnowanych przez pałkarzy. Tylko cudem było tak mało runów.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
sinobrody +7 Punkty (za merytoryczną dyskusję :D oby częściej na forum :))
troliks 10

troliks

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
co sądzicie o dzisiejszych meczach? Mam na myśli głównie dwa:
Chicago Cubs - Texas Rangers
Washington Nationals - Pittsburgh Pirates
myślę o dwóch 1, ale chciałbym podpytać osoby siedzące w w temacie.

sinobrody 1,3K

sinobrody

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
3CITY
Cubsów jak nie znosiłem to nie znoszę niemniej oglądam ich non stop właśnie dla 7th inning stretch ????
A dziś, zamiast jakiejś gwiazdy dali archiwalny klip Harry Caraya&#39;a.
Adepci baseballa - koniecznie trzeba poznać. Postać legendarna w stanach. Kultowo sparodiowana m.in. przez Willa Ferrela w wielu skeczach. Polecam obejrzeć.
Od razu można by Boba Ueckera zgooglować. Wieloletniego komentatora Brewers, którego znamy wszyscy z filmu &quot;Major League&quot;.
https://www.youtube.com/watch?v=Y9myYc8Pn8o

sinobrody 1,3K

sinobrody

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
3CITY
Co do komentatorów to w tym sezonie ostatnia okazja posłuchać Vin&#39;a Scully&#39;ego :razz:

To najgorszy news ever, bo uważam go za najlepszego komentatora w całej lidze.
Dodgers mogą grać flaki z olejem a i tak ma się go ochotę słuchać i słuchać. Jego sposób narracji, zręczne mieszanie komentarza akcji na placu gry i wydarzeń historycznych związanych z meczem, zawodnikiem itp. jest niewiarygodnie płynne. Vin pamięta tysiąc rzeczy z przeszłości, małych, dużych i średnich i gwarantuje, iż nawet osoby nie lubiące historii będą oczarowane. Przenosi Cię trochę w przeszłość i z nim można magię baseballa naprawdę poczuć.
Obejrzenie meczu Dodgers a potem np. słuchanie komentatorów Mets czy Yankees jest jak niebo a ziemia.