T
2,5K
Gratki za analize,żeby tylko ta stówka się zwróciła,powodzeniaTo i ja może trzy grosze ( no może pieć) dorzuce do oferty dnia dzisiejszego. Bo tak naprawde niewiele można wybrać. Losy pozostania w KHL Severstalu tak naprawde jeszcze sie ważą i nic nie jest przesadzone, w zwiazku z tym motywacja jest duza by pokazać że ten klub zasługuje na pozostanie ( a za kulisami mówi sie, że po tym sezonie KHL pożegna aż trzy kluby, no jestem ciekaw bo orzech może byc zbyt trudny do zgryzienia).
To jedna rzecz, druga , ze trener Andrei Razin potrafi czarować i jak przejmował Cherepowiec to tylko trzeba było troche poczekac na efekty jego pracy , no i mam co mamy, ano 6 zwyciestw z rzedu , moze nie z moznymi tej ligi ale cały daleki wschód opanowany, wczesniej Spartak , pomiedzy Sibir a to nie ogórki. I to Dynamo Moskwa , które szczesliwie wygrało. po dwoch golach Tarasowa, którego dzis najprawdopodobniej jeszcze zabraknie. Dzis napewno bedzie fruwał Dmitri Kagarlicki by pokazac ze nowy klub do ktorego przeszedł jest lepszy, Trio Tarasow, Szipaszjow , Kagarlicki w zasadzie rozmontowało Cherpowiec w poprzednim meczu. ostatnia dwójka weekend spedziła na All Star, ale czytałem wywiad ze Szipachiowem i jak stwierdził w weekend mógł sie zrelaksowac i odpocząć, wiec nie wiadomo do konca jak to wpłynie na obu graczy, ale mysle ze beda zmobilizowani, bo tak naprawde przy złym ukladze w tabeli moga jeszcze wyladowac na 7 miejscu przed PO a to by oznaczło w pierwszej rundzie kluby wojskowe, jezeli Jokerit zostałby na 4 miejscu, co jest mozliwe to pewnie Dynamo chetnie wzieło by 5 pozycje bo po prostu Helsinki im lezą jak zaden inny klub z czołówki. Ale wracajac do meritum nie sadze jak kolega rasijskij zeby było dzis lanie w Moskwie, bardzoej spodziewam sie zamknecia serii Severstala, z nieduza roznica bramkowa a ze kursy na gosci zawyzone wg mnie( bo juz były wyzsze jak Cherepy były w dołku, a juz rok temu w ogóle lekko ponad 3)a nie ponad 5 jak w tym roku. W zwiazku z czym, patrzac na motywacje jednych i drugich, mysle ze handi 2,5 starczy moze i nawet 1,5 . Jedynie czego sie obawiam to tego ze zawsze powrot na te czesc Rosji po odwiedzinach na dalekim wschodzie róznie sie odbija na formie zespołów( a najczesciej cos sie rozreguluje).
Spotkanie w helsinkach tez moze byc wyrównane, bo jakos tak dziwniesie to uklada ze Wilki pod wodza Nazarowa jakies wyniki osiagaly ale malo zadowalajace szefostwo i samego Nazarowa, , jaednak gra nie zawsze wygladała mówiac delikatnie, ładnie, pod wodza Butsajewa Wilki maja zupelnie inny styl ich gra jakby bardziej sie kleila ale za tym nie ida punkty a ostatni mecz z Podolskiem to pewnie im sie sni do teraz bo przynajmniej 1 pewny punkt sfrajerzyli, wiec dzis tez bedzie rozwaga a nie napadanie na przeciwnika, pilnowanie tyłów bo jeszcze matematyka pokazuje ze szansa choc mala na PO jest.
No i moze jeszcze by nie dublowac tripla to spotakanie Spartaka z Torpedo
Zaczne moze od tego ze gdzies obila mi o uszy opinia kibicow Niznego ze w PO lepiej bedzie grac z Avto niz Omskiek, Kazaniem, Magnitką czy nawet Astana, wiec jezeli jest w tym cos to dzis trza oddac mecz, ale z tego co pamietam to te pojedynki zawze byly zaciete i sam tez takiego oczekuje wiec mam nadzieje ze 2.5 handi wustarczy , Spartak wraca znad Uralu, zobaczymy , Hudacek w weekend był Cudaczkiem i zobaczymy czy sie dzis skoncentruje choc nie znam jeszcze obsady bramki.
Severstal plus 2,5+Wilki plus 2,5 + NN plus 2,5
ako 2,78 fortuna
Przepraszam za wywód bo miało być pieć groszy a wyszło ze sto złotych ????