Panowie, jak forma Na Li? Nie widziałem żadnego jej meczu podczas RG, Azarenke oglądałem i gra dobrze ale du*y nie urywa... Jak widzicie ten mecz, Na Li ma realne szanse na zwycięstwo z Białorusinką?
Oglądałem 3 spotkania Na Li , w pierwszym wyglądała bardzo fatalnie , masa błędów , nie potrafiła wykończyć rywalki która w jakiś nieprawdopodobny sposób ciągle ją doganiała . Poźniej Cirstea i łatwa wygrana ale tam nie musiała się za bardzo wysilać . W meczu z Kvitovą spodziewałem się porażki Chinki , było to bardzo dobre spotkanie , momentami wymiany na najwyższym poziomie , w 3 secie Li Na przegrywała juz 3-0 i od tego momentu grała po prostu perfekcyjnie , nie dała żadnych szans Kvitovej i myślę że spokojnie można próbować grać na underdoga w tym meczu , 3.25 to świetny kurs i ja na pewno to zagram. Azarenka znając życie będzie umierać na korcie , niby wygrywała łatwo ale oprócz Vinci (kompletnie bez formy) to rywalki miała bardzo przeciętne . Chinka potrafi grać z Azarenką i może spokojnie sobie poradzić chociaż na clayu jest słabsza niż na hard court.Panowie, jak forma Na Li? Nie widziałem żadnego jej meczu podczas RG, Azarenke oglądałem i gra dobrze ale du*y nie urywa... Jak widzicie ten mecz, Na Li ma realne szanse na zwycięstwo z Białorusinką?
Tenis , Roland Garros (Francja), godz. 14:05
Spotkanie: Li N. (Chn) Azarenka V. (Blr)
Typ: 1
Kurs: 3.20
Bukmacher: betsson
Analiza:
Juz dzis o godzinie 14 rozpoczna sie pierwsze połfinały w turnieju singlowym Roland Garros rozgrywanym we Francjii .Na przeciwko siebie stana siódma i czwarta obecnie rakiety swiata .
Moja propozycje na to spotkanie bez watpienia jest CHinka. Jak dotad straciła ona tylko dwa gemy a w całym turnieju rozegrała cztery spotkania. W ostatniej rundzie pokonała Petre Kvitova 2-1 .|W spotkaniu tym pokazała sie z bardzo dobrej strony zarówno fizycznie jak i technicznie . Ogólnie w całym sezonie spotykała sie z rywalkami z okoloc piecdziesiatego miejsca a dzieki swoim ostatnim zwyciestwom ma szanse pokazac na co ja tak naprawde stac . Co do Bułgarki to w tym turnieju nie straciła ona jeszcze seta .Jednak wszystkie te pojedynki nie maja duzego znaczenia gdyz były to rywali nizej notowane i nie zawsze była to gra ze tak powiem na wyzynach swoich umiejetosci .Bardzo znaczacy w dzisiejszym pojedynku moze byc fakt iz Azarenka przed turniejem nabawiła sie konkuzjii co w pojdynkach bardzo zacietych moze przyczynic sie do słabszej gry .Bts moze to smieszne ale patrzac na bilans spotkan pomiedzy tymi zawodniczkami mozna wnioskowac ze Chinka ma sposub na Azarenke gdyz pomimo jest nizej notowana to w bilansach miedzy soba prowadzi 4-1 .Licze na zacietą walke i wygrna 2-1 dla Chinki .Polecam
A jak na moje to po tym jak Schiavone wyszła w ostatnim meczu ze stanu 1-6; 1-4 to może teraz ograć każdą. I jej zwycięstwo w tegorocznym RG napewno nie będzie dla mnie niespodzianką.Na Li - Maria Sharapova [2.75]
Marion Bartoli - Francesca Schiavone [2.37]
Wg mojego widzimisie z finale zagrają Na Li i Bartoli. A co, why not?
Co grają takiego wspaniałego Sharapova i Schiavo, że nie można ich ograć? Mizernie grająca Petko postawiła jakiś tam opór Rosjance w drugim secie, Radwa też momentami z nią jechała. Na pewno Chinka zagra dużo lepiej niż dwie wymienione. Jak pojawią się problemy, to Maria może się zagotować i zaczną sie auty i siatki.
Co do Schiavo, to chyba za dobrze by miała grać finał drugi rok z rzędu. Bartoli gra mocno, mocniej od Włoszki i jak trafia, jest groźna dla każdej. Czym niby Włoszka miałaby ją zaskoczyć? Slajsem? Top spinem? Owszem ma swój unikalny styl, niewygodny dla wielu, tyle że to styl już archaiczny. Stawiam, że wygra bijąca piłki mocniej i precyzyjniej, czyli Bartoli, choć pewnie po zażartym meczu.
Dobre ????Taka informacja: Rosjanka wychowana jest na Hardzie, na mączce ma problemy ze "ślizgami" jeżeli Li Na pogoni ją trochę po korcie to i widzę wygraną Chinki.
Gdzie napisałem, że nie umie grać na clayu? Napisałem, że została wychowana na hardzie (dokładnie w Bradenton na florydzie, tam stawiała pierwsze kroki) a jak wiemy na tego typu nawierzchniach o "ślizg" bardzo ciężko.Dobre ????
To że częściej gra na hardzie nie znaczy że nie umie grać na clayu,
10 kolejnych zwycięstw na mączce i rywalki jakie pokonała robi swoje.
Widziałeś ślizgi w wykonaniu Chinki?
Ja nie.
O Azjatce też można napisać, że "wychowana jest na hardzie"
bo dużo więcej meczów rozegrała na nawierzchni twardej.