Tak jak pisałem mam bardzo mieszane uczucia odnośnie trenera Nawałki i przyznam szczerze, że nie zdziwię się, jeśli na dzień dobry zdarzą mu się dwie wpadki. Znając jego temperament kilka konfliktów w drużynie może wywołać. I tak będę uczestniczył w nagonce na Lewandowskiego za mecze w reprezentacji, bo gość faktycznie ma ogromny talent i jest fenomenem w polskiej piłce, dlatego właśnie tym bardziej powinien więcej poświęcić reprezentacji, tak jak to robi jego kolega Błaszczykowski. Lewandowski nawet z boisko smutny nie schodzi, zero reprezentacyjnej ambicji. Nie chce dać z siebie 100%, to niech odpuści reprezentacje i da szansę komuś innemu, komu zależy na zwycięstwach.
Jak czytam takie posty to normalnie coś mnie skręca w środku. Właśnie przez takie komentarze i narzekania z kadry zrezygnował Ludo Obraniak, a i Lewandowskiemu zapewne niewiele brakuje. Tylko ciekaw jestem kto na tym bardziej straci: kadra czy Lewy?
Pilkanozna.plJakub Błaszczykowski będzie nadal pełnił funkcję kapitana reprezentacji Polski. Suwerenną decyzję w tej sprawie podjął nowy selekcjoner zespołu narodowego, Adam Nawałka.
Błaszczykowski piastował stanowisko kapitana reprezentacji za kadencji Franciszka Smudy i Waldemara Fornalika. Po nominacji dla Nawałki, dużo spekulowało się na temat tego, czy dokona on zmiany i przekażę opaskę kapitańską innemu zawodnikowi. Tak się jednak nie stało.
- Kapitanem drużyny będzie piłkarz, który ma na swoim koncie najwięcej występów w reprezentacji. Tak właśnie było w wielu poprzednich kadrach i tak będzie także za mojej kadencji - powiedział selekcjoner podczas konferencji prasowej inaugurującej zgrupowanie przed meczami ze Słowacją i Irlandią.
- Obecnie najwięcej meczów w reprezentacji ma Kuba Błaszczykowski i to on będzie kapitanem. W dalszej kolejności są tacy piłkarze jak Robert Lewandowski, Artur Boruc i z tego co pamiętam Adrian Mierzejewski. Taką podjąłem decyzję. Koniec i kropka - dodał.