Jagiellonia Białystok - Lechia Gdańsk
Bardzo bliska awansu do finału Pucharu Polski rozgrywanego w Bydgoszczy jest Jagiellonia Białystok, myślę, że podopieczni Probierza nie zmarnują zaliczki w postaci zwycięstwa 2:1 na wyjeździe i potwierdzą, że w dwumeczu z Lechią byli zdecydowanie lepsi. Pomimo niższej pozycji w tabeli
Ekstraklasy Jagiellonia w przeciągu całego sezonu sprawiała jak dla mnie pozytywniejsze wrażenie aniżeli piłkarze z Gdańska, trzeba pamiętać jeszcze o karnych punktach, jakie zostały im odjęte. Przejdźmy jednak do rozgrywek pucharowych, Jagiellonia ma za sobą dwumecz w ćwierćfinale z Koroną Kielce, po porażce 3:1 na wyjeździe udało im się w pełni odrobić straty przed własną publicznością, wygrana 3:0 mogła zrobić niezwykle dobre wrażenie. Wcześniej Białostoczanie wyeliminowali GKS Tychy i Arkę Gdynia, za każdym razem dopiero po 120 minutach. Lechia pokonała Nielbę Wągrowiec 3:1, Odrę w Gdańsku 1:0 no i w 1/4 okazała się lepsza od Wisły Kraków, zwyciężając w dwumeczu 3:1. W obecnym sezonie zaledwie jednej ekipie udało się wygrać w Białymstoku, mam na myśli Lech Poznań. W ostatnich ligowych spotkaniach trenerzy obu drużyn dali odpocząć podstawowym zawodnikom, tak jedni jak i drudzy przegrali swój mecz. Dzisiaj natomiast powinni dać z siebie wszystko, Jaga pomimo dobrego wyniku na pewno nie zlekceważy rywala, jeżeli tylko zagrają skoncentrowani przez pełne 90 minut wygrają i przypieczętują swój awans do finału.
Przewidywane składy:
Jagiellonia Białystok: Gikiewicz - Norambuena, Skerla, Cionek, Lato - Jezierski, Grzyb, Hermes, Bruno - Grosicki, Frankowski.
Lechia Gdańsk: Kapsa - M. Kaczmarek, Kožans, Wołąkiewicz, Mysona, Rogalski, Surma, Pietrowski, Nowak, Lukjanovs, Buzała.
Mój typ - Jagiellonia - 2,00
Betclic