>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Pytania, niejasności

yaro8 21

yaro8

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ostroleka
W tym tygodniu od poniedziałku byłem w Zakopanem i nie miałem dostępu do neta, więc poprosiłem moderatora mojej ligi SimonS&#39;a aby poda moje typy na kolejkę 12 i 13, mimo to moje typy nie zostały podane i zapewne dostanę za to pkt minusowe.. Mogę liczyć na jakieś wyjaśnienie?
//PW

N 0

niegramubukow

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
W tym tygodniu od poniedziałku byłem w Zakopanem i nie miałem dostępu do neta, więc poprosiłem moderatora mojej ligi SimonS&#39;a aby poda moje typy na kolejkę 12 i 13, mimo to moje typy nie zostały podane i zapewne dostanę za to pkt minusowe.. Mogę liczyć na jakieś wyjaśnienie?
//PW
Nie chcę odpowiadać za moderatorów ale to niejako Twoja wina. Trzeba było nie jechać, a zamiast tego typować... Ja miałem podobną sytuację, z tym, że byłem chory, leżałem w łóżku z gorączką, nie mogłem się ruszyć i nie było mowy o necie... Ale kogo to obchodzi, i w myśl ducha sportu... to słuszne. Jak w tenisie rywal skreczuje, to co, drugi powinien się nad nim ulitować ? :razz: Głupie ale de facto sprawiedliwe. Zaakceptowałeś regulamin więc teraz nie płacz. A poza tym jak chcesz, to przewiń parę stron w tył i zapoznaj się ze sprawą princeAS-a.
Life is brutal, sorry :p

P 95

piotrek_

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Prosze o usuniecie jednego typowania gdzie podalem ze to bedzie pojedynek 13 kolejki a oczywiscie jest 14 i pod spodem juz jest prawidlowy typ.Mysle ze niebedzie z tym problemu
Myślę, że będzie. Przykro mi. Pierwszy typ się liczy. W ten sposób reszta by nas posądziła o to, że można błędy poprawiać wklejając po prostu kolejny ten sam post ale poprawiony i wyszłoby na to samo. Rozumiem , że błąd jak błąd ale wszystkich traktujemy na równi.

D 0

darecki522

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Niebardzo rozumiem argumentacji ,przeciesz chodzilo tylklo o poprawienie numeru kolejki a wsystko pozostale sie zgadzalo z poprzednim typem.Prosze to jeszcze raz przemyslec poniwaz przez takie decyzje wypacza sie wyniki konkursu .Pozdrawiam i czekam na przychylne potraktowanie sprawy.

martinho19 73

martinho19

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.:Allianz Arena:.
Juz ktos dostal chyba podobna kare za niepodanie poprawnej kolejki, wiec w twoim przypadku wyjatku zapewne nie ebdzie. Choc nie ukrywam ze bezsensowne to jest.

simons 646

simons

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Nie chcę odpowiadać za moderatorów ale to niejako Twoja wina. Trzeba było nie jechać, a zamiast tego typować... Ja miałem podobną sytuację, z tym, że byłem chory, leżałem w łóżku z gorączką, nie mogłem się ruszyć i nie było mowy o necie... Ale kogo to obchodzi, i w myśl ducha sportu... to słuszne. Jak w tenisie rywal skreczuje, to co, drugi powinien się nad nim ulitować ? :razz: Głupie ale de facto sprawiedliwe. Zaakceptowałeś regulamin więc teraz nie płacz. A poza tym jak chcesz, to przewiń parę stron w tył i zapoznaj się ze sprawą princeAS-a.
Szkoda, ze nie mozecie zrozumiec, ze Modzi sa tak samo ludzmi jak WY i tak samo jak WAM moze sie trafic wyjazd, mozecie z roznych powodow nie miec/stracic internet, rozchorowac sie, tak samo w NASZYM zyciu takie przypadki sie zdarzaja ...
koniec tematu :]
@darecki - rozumiem ze mozesz byc zly, ale jak jzu to na samego siebie. Od poczatku konkursu NICZEGO nie poprawiamy w postach, gdybysmy teraz Tobie poprawili wiele osob mialoby sluszne pretensje. BYly podobne do Twojej sytuacje i zostaly tak samo rozpatrzone jak i w Twoim przypadku - liczy się pierwszy post. Niestety będzie 0 pkt po prostu ... no chyba że remis

yaro8 21

yaro8

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ostroleka
Ja nie płaczę, znam regulamin, liczyłem jedynie na to że można się bawić po koleżeńsku, sprawę wyjaśniam przez PW więc Twój post jest zbyteczny.

N 0

niegramubukow

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Więc Twój pierwszy tutaj tym bardziej. I też myślałem, że można wyjaśnić po koleżeńsku ale cóż... Ale to mimo wszystko się chwali, że są twarde zasady i są one respektowane. Tak powinno być, a nie, że każdy robi co chce i w konsekwencji i tak mu to ujdzie na sucho.
Szkoda, ze nie mozecie zrozumiec, ze Modzi sa tak samo ludzmi jak WY i tak samo jak WAM moze sie trafic wyjazd, mozecie z roznych powodow nie miec/stracic internet, rozchorowac sie, tak samo w NASZYM zyciu takie przypadki sie zdarzaja ...
koniec tematu :]
Zgadzam się i popieram w stu procentach. Z tym, że koniec tematu- też.

arni 0

arni

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mała aktualizacja! Osoby wyrzucone z konkursu, stracą oczywiście też swoją pozycję a ich wszystkie pojedynki zostaną anulowane. Pomoże nam to uniknąć niesprawiedliwego układu, w którym część zawodników rywalizuje ze zniechęconym ale jednak typującym uczestnikiem a reszta dostaje walkower.

Oczywiście AKO z pojedynków ze &quot;zbanowanymi: nadal się liczy w końcowej tabeli!
A czy sprawiedliwe jest by za przegrany pojedynek przyznawać 3 pkt? Popełniłeś mały błąd przy pisaniu postu, co wypaczyło wynik spotkania bo twoje typy nie zostały uznane. Trudno ! Przeciwnik z którym przegrałeś olał turniej i inni teraz korzystają. Trudno !

P 95

piotrek_

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Ludzie przestańcie o wszystko obwiniać modów i innych skoro sami nie potraficie dopilnować prostej rzeczy. Przepisujecie, kopiujecie bezmyślnie numer kolejki , która jest już za wami. Jak to możliwe ja się pytam. Czy to moja wina , że nawet nie popatrzyliście na pierwszą stronę poprawnie gdzie nawet POGRUBIONĄ czcionką jest napisane która kolejka i kto z kim rywalizuje. Wnioskuję poniekąd, że niektórzy przepisali bezmyślnie bo nie popatrzyli, że poprzednia kolejka np. nie została przez moda edytowana na pierwszej stronie i posłużyli się nieedytowaną kolejką jako kolejką bieżącą i stąd ten błąd albo są bez urazy po prostu ślepi. Na dodatek niektórzy nawet kopiowali swoich poprzednich rywali do kolejnej kolejki. Tego już w ogóle nie rozumiem , pomijając , że to było wszystko chyba nawet na tej samej stronie.
To ze strony niektórych userów wychodzi niedbałość, niekompetencja i niechlujność i niedopatrzenie.
Rozumiem , że czasami jest mało czasu ale jeżeli mam mało czasu to albo robię to wtedy kiedy mam czas i poświęcam te 10min na dobór typów i np. wklejam do notatnika albo MS Worda , zapisuję i wklejam wtedy kiedy jest to wskazane bez szaleństwa , że zaraz koniec a ja nie mam typów. A jeżeli nie możecie znaleźć czasu to nie trzeba było akceptować regulaminu albo przestać typować w trakcie i by było po sprawie a nie pieprzyć o duchu gry skoro niektórym nawet się nie chcę poprawnie numeru kolejki wpisać lub wkleić bo przecież za dużo roboty przy napisaniu kilku wyrazów będzie.
Wykażcie trochę więcej samodyscypliny i chęci do poprawnego typowania i znalezienia kilku minut czasu a nie zalewajcie tego tematu wielkim żalem , że źle jest coś w waszym poście.

diuq85 354

diuq85

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WB Je(L)onki
A ja mam pytanie, wydaje mi się że rozsądne i logiczne... Jako że zbliża się koniec rozgrywek zapytam co będzie decydować o miejscu w tabeli ligi w przypadku gdy dwóch (lub więcej ) graczy będzie miało taką samą ilość punktów? Suma AKO czy bezpośredni bilans z danym graczem? A może jeszcze co innego?

snajp 290

snajp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
POLSKA
Panowie,ja żeby obstawić 11 i 12 kolejkę przerąbałem w ORANGE ze 120 PLN bo byłem zmuszony korzystać z usług tego debilnego operatora.Ale nie o to chodzi,dla mnie jest to zabawa i przede wszystkim zawsze staram się nie olać konkursu, w którym zdecydowałem się uczestniczyć.
Teraz prośba z mojej strony,za chwilę wyruszam do roboty i nawet laptop mi nie pomoże żeby obstawić ostatnią kolejkę.Wyślę PW do moderatora z prośbą o wklejenie moich typów ale w razie czego podam je też tu jakby Simons nie mógł ich dzisiaj podać po godz.8:00
DZIĘKI ????
15 kolejka ( 03.10.2010 )
mati89 - snajp

Kerkyra - Iraklis Thessaloniki obie strzelą TAK @ 2.10
Chivas Guadalajara - Atlas 1 @ 1.85
VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 1 @ 1.80
IFK Göteborg - Mjällby AIF 1 @ 1.75
Manchester City - Newcastle United Drużyna Gości Zdobędzie Gola NIE @ 2.00
ako:24.47
Unibet

G 35

gesio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
mam pytanko w sprawie końcowych tabel,
Jak będą liczone punkty? chodzi mi tu o mecze z graczami co z początku typowali a w połowie im się znudziło ? będą poprostu zdyskwalifikowani ?
bo chyba tak powinno być, ponieważ jedni z nimi stracili punkty a gracze co grali z nimi w końcowych kolejkach mieli już punkty za Free więc proszę o odp. ????

wujamarcin 0

wujamarcin

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z BYDZI
mam pytanko w sprawie końcowych tabel,
Jak będą liczone punkty? chodzi mi tu o mecze z graczami co z początku typowali a w połowie im się znudziło ? będą poprostu zdyskwalifikowani ?
bo chyba tak powinno być, ponieważ jedni z nimi stracili punkty a gracze co grali z nimi w końcowych kolejkach mieli już punkty za Free więc proszę o odp. ????
patrz regulamin nizej a raczej poprawka do niego

Chciałbym przypomnieć WSZYSTKIM o obowiązku podawania typów.
Jeśli już się zgłosiliście i chcieliście się bawić z nami, to wypadałoby potraktować to na poważnie.

&quot;Olewanie&quot; całego konkursu czy nawet opuszczenie kilku kolejek może mocno wypaczyć wyniki w grupach a tym samym uniemożliwić uczciwą rywalizację.

W związku z tym postanowiliśmy iż:

Osoby, który nie podadzą typów (nie musi być trafione żadne AKO) w więcej niż połowie kolejek, zostaną dożywotnio pozbawione możliwości, uczestnictwa w kolejnych edycjach Uczty.
Dodatkowo użytkownicy, którzy opuszczą 3 z 5 ostatnich kolejek (kluczowy etap rywalizacji), będą karani takim samym wykluczeniem a być może pomyślimy o innych sankcjach.

Nikt nikogo nie zmusza, to ma być zabawa... ale nawet jeśli nie macie szans na awans, powinniście uczciwie walczyć do końca.

3 pierwsze miejsca w grupie dają korzyści finansowe, kolejnych 5 awans do dalszej rywalizacji... minęła dopiero połowa konkursu więc wszystko się może zdarzyć!

Powodzenia!

Edit:

Mała aktualizacja!

Osoby wyrzucone z konkursu, stracą oczywiście też swoją pozycję a ich wszystkie pojedynki zostaną anulowane.
Pomoże nam to uniknąć niesprawiedliwego układu, w którym część zawodników rywalizuje ze zniechęconym ale jednak typującym uczestnikiem a reszta dostaje walkower.

Oczywiście AKO z pojedynków ze &quot;zbanowanymi: nadal się liczy w końcowej tabeli!

radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Bardzo proszę o szybką odpowiedź ???? Rywal zagrał na 1 w meczu X vs Y - czy mogę zagrać na 1 do przerwy albo trzydrogowe handi -1?
//// do przerwy Nie. ale handi możesz.

radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Tak teraz popatrzyłem na sytuację w kilku grupach i okazuje się że &quot;Mała aktualizacja&quot; podana wyżej, wypatrzy wynik w kilku ligach. Tabele które niejako pokazywały nam aktualną (bądź mniej aktualną) sytuację w grupach i pozwalające na przyjęcie jakiegoś stylu grania odwrócą się do góry nogami bo np user A miał 6 pkt przewagi nad userem B. Z ligi wykluczonych jest 3 zawodnikow (nie podali typow w 3 ostatnich kolejkach) z którymi user B przegrał a user A wygrał. I co? Czary mary, user B dostaje 9 punktów i wyprzedza usera A. Przypominam sobie realne sytuacje, gdzie w czasie sezonu zespół został zawieszony, ale poprzednie pojedynki nie zostały wtedy anulowane i przydzielone punkty przegranym. Przegrali i trudno - strata punktów. No cóż, to i tak łabędzi śpiew, bo decydujący głos mają modzi, ale warto pomyśleć przy następnej edycji czy ten punkt ma sens...
Pozdrawiam ;)

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rawa Mazowiecka
Tak teraz popatrzyłem na sytuację w kilku grupach i okazuje się że &quot;Mała aktualizacja&quot; podana wyżej, wypatrzy wynik w kilku ligach. Tabele które niejako pokazywały nam aktualną (bądź mniej aktualną) sytuację w grupach i pozwalające na przyjęcie jakiegoś stylu grania odwrócą się do góry nogami bo np user A miał 6 pkt przewagi nad userem B. Z ligi wykluczonych jest 3 zawodnikow (nie podali typow w 3 ostatnich kolejkach) z którymi user B przegrał a user A wygrał. I co? Czary mary, user B dostaje 9 punktów i wyprzedza usera A. Przypominam sobie realne sytuacje, gdzie w czasie sezonu zespół został zawieszony, ale poprzednie pojedynki nie zostały wtedy anulowane i przydzielone punkty przegranym. Przegrali i trudno - strata punktów. No cóż, to i tak łabędzi śpiew, bo decydujący głos mają modzi, ale warto pomyśleć przy następnej edycji czy ten punkt ma sens...
Pozdrawiam ;)

User B nie dostaje punktów ???? po prostu userowi A odejmuje sie po -3 od każdego zwycięstwa ze zdyskwalifikowanym ????