>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Pytania, dyskusje, skargi

G 665

gkskubik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
cytat z dnia 17 czerwca 2019 17:14 przez scrobekProponuje na ostatnie dwie kolejki tzw. typy zamknięte tj. żeby inne osoby przed spotkaniem nie widzieli typów danej osoby. W Grupie nr 5 jest zacięta walka pomiędzy 4 osobami, jeśli na tę chwilę zawodnik ma przewagę 1 pkt na przeciwnikiem to nie pozostaje nic innego tylko czekać na typ zawodnika niżej i robić kopiuj/wklej i takie coś już zaczyna się dziać.

Dzięki 

Pozdrawiam 

Jeżeli technicznie jest to do ogarnięcia to jestem jak najbardziej za. Sam typowałem wbrew sobie - odwrotnie do towarzysza podróży w grupie 7 aby nie było podejrzeń, że chcę celowo utrzymać przewagę.
Mam jeszcze dodatkowy pomysł do rozważenia przez opiekunów konkursu. Tak się złożyło, że w niektórych grupach prawie wszyscy gracze sumiennie nie opuściwszy żadnej kolejki typują i ich walka jest zażarta. W niektórych zaś typuje połowa (albo i nie) i zawodnik, który opuścił ponad 50% typowań ma szansę na wyjście z grupy. Propozycja ode mnie aby z grupy 2,4,5,6 wyszły po 4 osoby - to grupy w których czterech uczestników ma 100% frekwencji i punktacja jest na niezłym pułapie. Albo ich dodać po jednym uczestniku do każdej z grup półfinałowych z ujemnym handicapem albo niech stworzą osobną grupę lucky losers i  wychodzi z niej do finału najlepszy - w tym wypadku finał odjechany byłby w 13.
Luźna propozycja do rozważenia, ale uważam, że za całokształt można by "wynagrodzić" jakoś sumiennych.

Pozdro! 

S 37

scrobek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grudziadz
cytat z dnia 17 czerwca 2019 18:54 przez gkskubik

Jeżeli technicznie jest to do ogarnięcia to jestem jak najbardziej za. Sam typowałem wbrew sobie - odwrotnie do towarzysza podróży w grupie 7 aby nie było podejrzeń, że chcę celowo utrzymać przewagę.
Mam jeszcze dodatkowy pomysł do rozważenia przez opiekunów konkursu. Tak się złożyło, że w niektórych grupach prawie wszyscy gracze sumiennie nie opuściwszy żadnej kolejki typują i ich walka jest zażarta. W niektórych zaś typuje połowa (albo i nie) i zawodnik, który opuścił ponad 50% typowań ma szansę na wyjście z grupy. Propozycja ode mnie aby z grupy 2,4,5,6 wyszły po 4 osoby - to grupy w których czterech uczestników ma 100% frekwencji i punktacja jest na niezłym pułapie. Albo ich dodać po jednym uczestniku do każdej z grup półfinałowych z ujemnym handicapem albo niech stworzą osobną grupę lucky losers i  wychodzi z niej do finału najlepszy - w tym wypadku finał odjechany byłby w 13.
Luźna propozycja do rozważenia, ale uważam, że za całokształt można by "wynagrodzić" jakoś sumiennych.

Pozdro! 

Właśnie jestem w takiej sytuacji, trochę teraz piszę regulamin pod Siebie, ale może by zrobić, że z Grupy wychodzi 2 najlepszych plus 12 z najlepszymi wynikami byłoby sprawiedliwie 

G 665

gkskubik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Tu już wchodzisz w naginanie regulaminu, z którego mogłyby być uzasadnione skargi. Zawodnik, który typował powiedzmy w 40% spotkań, a znalazł się na 3 miejscu powie (i słusznie), że mu się wyjście z grupy należy. Widział, że nie ma szans na wyższe miejsce to nie typował... Rozważałbym tak jak pisałem delikatne nagięcie regulaminu poprzez dopisanie punktu, a nie poprzez modyfikowanie.

S 37

scrobek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grudziadz
Niech będzie, trzeba mieć na uwadze w przyszłej edycji zastosować taki punkt jak wyżej  

B 714

bosky

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gorzów Wlkp.
Grupa 2, post #91:

"Kolejka: 9
Mecz: ​GKM Grudziądz - Stal Gorzów​​​​​​
Typ: Sz. Woźniak powyżej 6.5
Kurs: 1.67"

Linia na Szymona wynosi 7.5

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
lucaxx95 +10 Punkty (dzięki)
S 37

scrobek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grudziadz
Jak się ma punkt w regulaminie 18. Próby manipulacji np. podawanie tych samych typów co rywal będą karane usunięciem z konkursu. Do sytuacji w Grupie nr 5, przed ostatnim meczem sytuacja, że użytkownik snickers ma 42 pkt natomiast ja mam 41 pkt, on podaje typy na raty i przed ostatnim meczem podaje takie same typy jak ja, żeby zachować status quo 

Prośba o rozstrzygnięcie sporu 

Pozdrawiam 

Gucci Mane 10,6K

Gucci Mane

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznań/Valetta
OK, zatem protest rozstrzygnięty na korzyść @scrobek. 18 punkt regulaminu został ewidentnie złamany. Świadczą o tym te same 2 typy podane na końcu przez snickersa, już po typach przeciwnika, czyli z wiedzą co trzeba zrobić żeby nie zostać przegonionym. Sytuacja ma na szczęście miejsce w czubie tabeli i nie decyduje o awansie. Regulamin jest jednak regulaminem i w każdym przypadku złamania bo będziemy reagować. W związku z tym  @scrobek otrzymuje 2 pkt. dodatkowe, co jest karą dla @snickers69 i przesuwa go na drugą pozycję w tabeli. 

Na szczęście nie była to sytuacja gdzie ważyły się losy awansu, ale proszę wszystkich uczestników żeby pamiętali o tym punkcie regulaminu, bo następnym razem może być poważniejszy problem.

Gucci Mane 10,6K

Gucci Mane

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznań/Valetta
Gdybyście na starcie II etapu zauważyli jakiś błąd, choć mocno się do tego przyłożyłem żeby było elegancko, to piszcie tutaj ;)

S 37

scrobek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grudziadz
Czy jest możliwość gra tzw. dubli h2h np. Sajfutdinov+Pawlicki vs Łaguta+Michelsen ? 

emil1702 380

emil1702

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam, pod moimi typami pojawiła się informacja Zgodnie z regulaminem nie typujemy dubli pojedynków H2H, dlatego z automatu jest minus. Gdzie znajdę taki zapis, bo nigdzie go nie widzę? W regulaminie zabronione jest typowanie wszystkich H2H, nie tylko dubli.

pitcairn 263

pitcairn

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
W rozliczeniu moich typów za wczoraj pojawił się błąd w postaci nieprawidłowego rozliczenia H2H Drabik &amp; Liszka(12 pkt) vs Kubera &amp; Smektała(14 pkt) obstawiłem zwycięstwo zawodników Unii Leszno a mam minus... Przez to w ogólnej tabeli mam 24 pkt zamiast 25.

neutralny 13K

neutralny

Moderator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Miasto
Pomorze
h2h to bezpośrednie porównanie dwóch zawodników nie par, tak jak podałeś. Wcześniej użytkownicy też podawali takie zakłady i wszystkie były minusowane. Na klasyfikację również ten typ nie ma żadnego wpływu. 

yaros 260

yaros

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bydgoszcz
Witam. Powinienem mieć 25 punktów. Jest źle rozliczony typ w 13 kolejce: Mecz: Falubaz Zielona Góra - Sparta Wrocław
Typ: Sparta Wrocław +4.5.

pitcairn 263

pitcairn

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
cytat z dnia 26 sierpnia 2019 06:06 przez neutralnyh2h to bezpośrednie porównanie dwóch zawodników nie par, tak jak podałeś. Wcześniej użytkownicy też podawali takie zakłady i wszystkie były minusowane. Na klasyfikację również ten typ nie ma żadnego wpływu. 

H2H to porównanie dwóch statystyk, niekoniecznie muszą to być dwie wartości, w forbecie porównania par zawodników są w tym samym segmencie zakładów co porównania pojedyńczych zawodników więc powinno się je traktować jako ten sam typ zakładów(H2H). Poza tym w regulaminie nie ma żadnego zapisu dotyczącego tego, że takie typowanie jest zabronione, więc skąd uczestnik konkursu miałby się dowiedzieć, że takie typowanie jest zabronione? O ile wiem to regulamin jest wiążący w takich sytuacjach a w tym przypadku nie ma w nim mowy o żadnych odstępstwach od reguły H2H z forbetu. Argument o tym, że wcześniej takie typowanie było rozliczane na minus niczego nie przesądza, nie ma obowiązku obserwowania jak są rozliczane typy rywali, tym bardziej w innych grupach, poza tym nie wiadomo czy minus przy typie nie oznacza po prostu w jednostkowym przypadku, że taki typ nie był przegrany "na torze".
Nie kłóciłbym się, ale po proteście kolegi powyżej który nota bene powinien zostać uwzględniony, ten minus jednak ma duże znaczenie w końcowej klasyfikacji.

power30 1,6K

power30

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Druga sprawa, to warto wziąć pod uwagę linię punktową na zawodnika. Co prawda rzadko się zdarza, żeby zawodnik został "skasowany" w pierwszym biegu i nie był zdolny do dalszej jazdy. Tak było w przypadku Pedersena (nie został wykluczony), który był zastępowany przez juniorów. W tym wypadku bukmacher daje zwrot, gdyż nie objechał żadnego biegu ani też nie miał literki przy nazwisku. Tutaj nie ma żadnego znaczenia w kontekście tabeli w grupie 4. Jednak warto byłoby uregulować ten aspekt. To samo tyczy się typów h2h.

Może warto w takim przypadku, o ile jest oczywiście możliwość typowania w kolejnym spotkaniu. Jednak jest to sprawa do dyskusji.

Jest możliwość włączenia opcji ukrywania postów i odkrywania ich dopiero po rozpoczęciu ostatniego spotkania danego dnia? Uniknęło by to zbędnych kombinacji i walka by się odbyła w atmosferze fair play?