w czym technike? chyba w low kicku i niestety, ale nie masz racji, bo te Low Kicki nie miały nic wspólnego z dobrze wykonanymi kopnięciami.T
Moim zdaniem Pudzianowski pokazał w tych 44 sek. nawet wiele. Szybkość , technikę w lockingu.
doświadczony, troche ciezszy zawodnik na pewno by sie nie chwiał tak bardzo jak Najman po tych pseudo-low kickach i smiem wątpić, że by wyprowadził jakis kontrujący cios w głowe Pudziana, a że ten w tej całej "awanturze" jak to określił Juras zapomniał całkowicie o gardzie to mogłoby się to skonczyc różnie.Scenariusz wyskakuje na przeciw pudziana doświadczony zawodnik, pudzian wpada w niego z taką siłą jak w najmana i co on zrobi?
????Na Najmana już kursy 5,00 ???? nic tylko brać ja juz rece zacieram i trzymam kciuki za Marcina. 1,15 na Pudzianowskiego to tak jak by walczył co najmniej Silva z jakims debiutantem.grubo przesadzony kurs i zaczyna mi sie wydawac ze buki zaczynają cos tutaj krecic
????
I udało się Pudzian popsuł co niektórym amatorom kwaśnych jabłek kupony :smile ???? )) i bardzo dobrze moze co poniektórzy nabiorą szacunku do niego beda podchodziić do typowania jego szans z większym obiektywizmem:smile:
44 sekundy trwała - walka nawet nie zdążyłbyś się odlać i wrócić z ubikatora i już po twoim Najmanie !!!
W internecie już huczy od informacji, że będzie walkower/powtórzona walka...Panowie ,nie wiem czy zwróciliście uwagę,ale Pudzian walczył w butach.Ciekawe dlaczego?
A wg mnie właśnie dobrze powiedział Mamhed, z którym wywiad robił Borek, że ma wrażenie, że ci sędziowie to z zapasów sie zwieli. Fakt faktem sędziowali zgodnie z zasadami , czyli punktowali obalenia ale mam niesmak po tej walce troche co do prawidłowości tych przepisów, Siadov próbował walczyć efektownie, w stójce, szukał kontaktu, a Brazylijczyk tylko obalał go do parteru, nie podobał mi się jego styl, no ale co zrobić, przepisy to przepisy.Najfajniejsza walak wieczoru to jednak pojedynek Saidova z Nobregą.
Szkoda, że sędziowie się nie popisali i nie uznali wyższości Brazylijczyka po 3 rundach, jednak Viktor udowodnił w dogrywce, że te parę kilo więcej daje w MMA na prawdę dużo.
A ja powiem, ze juz prawie rok temu ogladalem wywiad z Pudzianem i sam stwierdzil, ze dostal propozycje z K1 i trenuje bo chce sie tam sprawdzic. Sprawa ucichla minal rok ( nie pamietam dokladnie ile) i jest... walka z Najmanem w formule MMA. Co z tego wynika ? to, ze jednak Pudzian musial trenowac i przygotowywac sie do takich walk wiec sie nie dziwie, ze zlamal noge trenerowi bo w K1 low kicka bardzo czesto sie uzywa. Obijanie nog przeciwnika zeby nie mogl stac. Najman jako bokser moze miec problemy z bronieniem sie przed uderzeniami nogami. Wystarcza 3 dobrze trafione kopniecia ( piszczelem w udo ) i koles nie bedzie mogl wystac. Wiem bo sam to trenowalem i nie raz po takich treningach nie moglem chodzic przez 2 tyg ! Moze to jest taktyka Pudziana trzymac Najmana na dystans i walic noga az do skutku. Jesli ma sile to nie wierze, ze nie odczuje takiego uderzenia bokser ktory nie jest przyzwyczajony do takiego bólu nóg. Tak jak opisal Ortiz watpie zeby oboje chcieli bic sie w parterze bo to bedzie smieszna sprawa bo ani jeden ani drugi nie maja o tym pojecia. Najman jako bokser ma przewage dlatego mysle, ze Pudzian ma taktyke taka by walic nogami w przeciwnika i trzymac dystan a potem najwyzej dowalic z reki i zakonczyc walke o ile sedzia tego wczesniej nie zrobi. .
Osobiście uważam, że Najman buty zauważył, już na samym początku a teraz zacznie używać ich jako wymówki. Tylko po co?
Ewentualny rewanż, nawe za pół roku skończy się tam samo... albo i szybciej bo teraz Mariusz stał w miejscu pierwsze 20 sekund.
Dłużej niż Najman by Kimbo nie wytrzymał ????