Jedyne co spowodowało remis, tylko remis dla graczy Athleticu i aż remis dla Realu to była słaba gra tych drugich i nieskuteczność tych pierwszych.Potem ta czerwień dla Ronaldo, beznadziejne sędziowanie to wszystko spowodowało remis.
Jedyne co spowodowało remis, tylko remis dla graczy Athleticu i aż remis dla Realu to była słaba gra tych drugich i nieskuteczność tych pierwszych.Potem ta czerwień dla Ronaldo, beznadziejne sędziowanie to wszystko spowodowało remis.
Adamo...Adamo... kiedy Ty się nauczysz w końcu? :grin:Real Madryt (1x) + Barcelona (-1,5,-2) kurs łączny: 1,81 buk: Bet365
Real Madryt (AH: 0, -0,5) + Barcelona (AH: -1,-1,5) kurs łączny: 2,00 buk: Bet365
Może i kurs marny, a to jeszcze obejmujący 2 zdarzenia, ale jak dla mnie najpewniejszy. Po ostatnich wpadkach faworytów: Realu Madryt z Bilbao w PD, Man City z Chelsea w PL i Barcelony w PD dostałem kubeł zimnej wody. Dwa pierwsze przypadki to były błędy typerskie, wpadka Barcelony nie do przewidzenia (po prostu czynnik losowy sportu). Jeśli chodzi o Real Madryt skłaniam się ku wygranej Królewskich. Bilabo postawiło trudne warunki, a gol Gomeza to był mały cud świata, jednak ze stałego fragmentu gry, a nie z samej gry no i zawodnik Bilabo miał masę szczęścia. Potem ta czerwień dla Ronaldo, beznadziejne sędziowanie to wszystko spowodowało remis. Jeśli chodzi o Atletico to jak dla mnie odkryciem jest Diego, nowy (stary) nabytek spisuje się niezwykle dobrze. Oczywiście samo Atletico niesamowita drużyna, ale pomijając ostatnie spotkanie ligowe z Sociedad bywało różnie, szczególnie na wyjazdach. Myślę, że będą jutro grali na remis aby u siebie zamknąć temat awansu i to oczywiście Real stanie na głowie, żeby wygrać. Czy mu się to uda nie wiem, ale o to, że nie przegra jestem raczej spokojny. Co do grania na czystą 1 to jest duża szansa, że wejdzie, ale Atletico to naprawdę już obecnie ścisła czołówka i nie zamierzam kolejny raz ryzykować.
Co do typu na Barcelonę to nie brałbym pod uwagę ostatniego spotkania. Valdes, ale i cała defensywa była mocno rozkojarzona, szczególnie w II poł. Nie zdziwiłbym się jak się okaże w przyszłości, że tuż przed meczem dotarła do nich jakaś tragiczna wiadomość osobista dotycząca jednego z piłkarzy, albo jakaś kłótnia itp czyli czynniki pozasportowe. Po tej wpadce napewno tym razem się nie zdekoncentrują, a i ponieważ wielkimi krokami zbliża się LM będą chcieli zrobić sobie zaliczkę bramkową i zakładam, że co najmniej będą te dwie bramki. Sociedad widzieliśmy ostatnio z Atletico, nie grali może źle, ale jednak poziom umiejętności poszczególnych linii ostaje od ścisłej czołówki i nie przewiduję sensacji, a nawet jak będzie, zawsze będzie można pograć sobie na Barcelonę na wyjeździe podczas rewanżu.
Moim zdaniem dobry typ, który też na pewno zagram. Atletico zdaje sobie doskonale sprawę, że taka szansa jak w tym sezonie może nie prędko może się powtórzyć - giganci mają nowych trenerów, którzy dopiero układają sobie skład, za rok może być trudniej. A w Realu nadal stagnacja - wygrywają, ale nie widać w tym ładu i składu, a starcie z Baskami pokazało, że silniejszy i lepiej poukładany przeciwnik może napsuć im krwi. Wierzę w Diego, dlatego też z bólem serca stawiam na Atletico.Atletico Madryt (+1 HA) ::: 1,55 ::: Bet365 ::: 3/10
Wynik:
A czy ja pisałem, że miał masę szczęścia ? Cały czas podkreślam, że obecnie pierwsze 3, a nawet 4 ekipy w PD to bardzo wyrównany poziom, zresztą jak w PL. Twój typ na Atlethico+2 też jest sensowny, ale ja bym tu uważał, grając u siebie nie sądzę aby Real przegrał i to jeszcze po ostatniej wpadce ligowej, a jest do wyobrażeniaAdamo...Adamo... kiedy Ty się nauczysz w końcu? :grin:
Athletic wcale nie miał masy szczęścia Ty oglądałeś ten mecz?To spotkanie pokazało że Real w dalszym ciągu nie radzi sobie z drużyną która postawi ciężkie warunki,szczególnie było to widać na początku spotkania gdzie wysokim presingiem zespół z Bilbao zaskakiwał królewskich.Real nadal ma swoje problemy i jeszcze nie jest na pewno w optymalnej formie bo w takiej powinien być za 2-3 miesiące.
Atletico nadal pokazuje swoją wielkość już mi się nie dobrze robi od ich dobrej gry bo w końcu jestem kibicem Realu ????
.Twój typ na Atlethico+2 też jest sensowny, ale ja bym tu uważał, grając u siebie nie sądzę aby Real przegrał i to jeszcze po ostatniej wpadce ligowej, a jest do wyobrażenia, że wysoko wygra. Kto wie. Co by nie mówić Real to bardziej ograna choćby w rozgrywkach międzynarodowych drużyna i ma trochę większe indywidualności. Atletico - maszynka, kolektyw, ale na wyjazdach różnie bywa
Mam na mysli Filipe Luisa, ktorego zastapi Emiliano Insua i David Villa, w miejsce ktorego zobaczymy Diego.
Sądzisz więc, że Królewscy są w formie? Może uzasadnijmy swoje tezy. Real poza meczem z Betisem, kilka kolejek temu gdzie rozgromił ich 0-5 nie gra tak jak ich kibice tego oczekują. Wygrywają bardzo minimalistycznie strzelając jeden czy dwa gole. Owszem, zazwyczaj grają na zero z tyłu, ale przyznajmy, że nie grali oni ostatnio z drużynami ofensywnymi. Jak przyszło co do czego, a mam na myśli ostatni mecz z Athletic Bilbao od razu gola stracili, niech się cieszą, że tylko jednego, bo po pierwszej połowie powinni już dostawać baty 2-0, jedynie nieudolność graczy Valverde sprawiła, że schodzili do szatni przy bezbramkowym remisie. Obiektywnie oceniając ten pojedynek lepsza była drużyna gospodarzy. Gwiazdor Królewskich sfrustrowany marnym wynikiem pod koniec meczu nie wytrzymał i dał sprowokować się Gurpegiemu.
A jeszcze mam takie pytanie: jak myślicie warto grać jakiś over na rzuty rożne ? Pewno Real będzie atakował, Atletico w defensywie, a potem kontry gości. Wydaje mi się, że może to sprzyjać overowi na rzuty. Linia w Bet365 z kursami 1,7 (azjan) i 2,00 normalnie ustawione jest na 11. Sam tego jeszcze nie zagrałem, czekam na opinie bardziej doświadczonych osób.
Owszem, ten bilans bramek wygląda całkiem fajnie, ale nie zwróciłeś uwagi na przeciwników Królewskich w tych ostatnich ośmiu meczach. Mierzyli się oni z takimi drużynami jak Osasuna (2 razy), Espanyol (2 razy), Betis, Granada, Celta Vigo. Teraz odpowiedz sobie, czy pokonanie tych drużyn może świadczyć o ich dobrej formie? Szczególnie, że wygrane te były skromne, a zwycięstwa z tymi ekipami były wręcz obowiązkiem, by liczyć się w walce o mistrzostwo Hiszpanii czy też dalszą grę w CdR.Na ostatnich 8 meczy(nie licząc Bilbao) mieli oni 8 zwycięstw a bramki 17-0.
Źródło: realmadrid.plZnany hiszpański dziennikarz Ramón de la Morena z Cadena SER poinformował przed chwilą na Twitterze, że Gareth Bale opuścił przedmeczowe zgrupowanie. Okazuje się, że uraz Walijczyka nie jest jednak w pełni wyleczony. Były zawodnik Tottenhamu nie zagra w dzisiejszych Derbach Madrytu. Te informacje potwierdzają już kolejni żurnaliści z Hiszpanii
Fajny typ, który postanowiłem nie tylko zagrać, ale również natchnął mnie jak podejść, a przynajmniej spróbować podejść do meczu Barcelony z Sociedadem. Kursy na zwycięstwo marne, handi na Barcę nie jest równomierne do ryzyka więc to też odpada. W ogóle to dużo zależy od tego jaki skład wystawi dziś Tata Martino. Hiszpańskie dzienniki przewidują, że dziś na ławce ponownie zasiądzie Leo Messi, a jego miejsce w ataku ma zająć Fabregas, którego będą po bokach wspierać Alexis Sanchez i Tello. Nie wiem ile w tym prawdy aczkolwiek trochę bym się zdziwił jak by Leo dziś usiadł. Pierwszy mecz 1/2 CdR, przeciwnik na pewno postawi twarde warunki. Do tego najbliższe spotkanie ligowe Katalończycy rozegrają w niedzielę więc będą mieli 4 dni przerwy. Rozumiem, że zbliżają się najważniejsze spotkania w sezonie, w tym dwumecz z Manchesterem City jednak jeśli Barca chce zdobyć tryplet, to musi teraz podchodzić do każdego meczu w 100% skupiona, bo tu już nie ma miejsca na błędy. W lidze jak zgubią punkty to wiedzą, że prawdopodobnie rywal też prędzej czy później takie punkty zgubi. W CdR czy LM tego nie ma więc trzeba wychodzić spiętym na maksa i gryźć trawę.Over 6.5 rzutów rożnych na gospodarzy @ 2.0 Unibet
Dla mnie główny bet w tym meczu to over 6.5 rożnych na gospodaży kurs 2.0.
Ciężko wskazać faworyta w tym meczu...dość realnym scenariuszem tego spotkania w mojej opini jest to że dzisiaj Real zaatakuje, obrońcy Atletico raczej nie kalkulują i bardzo często blokują dośrodkawania czy to strzały na bramkę wybijająć piłkę na rzuty rożne. Dobrze bylo można to zaobserwować w meczu Atletico z Realem Sociedad , gdzie obrońcy Atletico przy sytuacjach podbramkowych bez skrupułów wybijali piłke na rzut rożny. Socieda miał 7 rożnych.
Kurs zachęcający, a linia nie jest aż tak zawyżona....6.5 śmiało do pokrycia.