>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Info Propozycje i pomysly rozwoju forum...

suchoparek 1,8K

suchoparek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czyli rozkreciliscie forum nie bedac wlascicielem domeny i ktos ja sobie teraz zabral?

Nie ma czegoś takiego jak &quot;właściciel domeny&quot;. Można być tylko i wyłącznie dzierżawcą domeny.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
fox71 +27 Punkty
al_capone 6,2K

al_capone

Gangster
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Miasto
Chicago
To nie jest support, następnym razem pytania zadawaj na PW albo w odpowiednim temacie ;)

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
[...] Można być tylko i wyłącznie dzierżawcą domeny.
Konkretnie: abonentem.
Czyli rozkreciliscie forum nie bedac wlascicielem domeny i ktos ja sobie teraz zabral?
[...]

I w nawiązaniu. Abonentem domeny jest ten, którego dane abonenckie widnieją we &quot;who is&quot;. Całą resztę potencjalnej filozofii papierkologicznej, cechującej często polską rzeczywistość (domena bukmacherskie.com jest globalna, nie &quot;polska&quot;), można w przypadku domen odłożyć spokojnie na bok. Konkretnie, ta osoba, która posiada klucze do domeny, może nią w 100% zawiadywać (nie musi być abonentem ale jeśli ma kod, to może dokonać przeniesienia jej gdzie chce). Mam nadzieję, że osoby prowadzące jakąkolwiek stronę internetową to w końcu zrozumieją, że ważne jest na kogo domena została zarejestrowana albo kto ma dostęp do jej kodu. Czasem w firmach, domeny są rejestrowane na &quot;pana informatyka&quot;.
Nie wiem czy tutaj zachodził taki przypadek (przejęcia domeny).
Forum, ukazało się skutecznie, na serwerach (ale) rosyjskich i domenie forum.bukmacherskie.com beznadziejnej nawiasem mówiąc (o czym pisałem zresztą nieświadomy całej otoczki sprawy, do Adminów). To znaczy, że pliki forumowe znalazły się w tym momencie fizycznie, u hostingodawcy rosyjskiego.
Jednocześnie, &quot;nieaktywna&quot; była domena bukmacherskie.com, której przyporządkowane do niej serwery dns prawdopodobnie nadal były &quot;brytyjskie&quot;.
Zrobiono więc moim zdaniem tak: przejęto (może skopiowano) zawartość Forum czyli zabrano je z brytyjskiego serwera. Wrzucono zawartość Forum na rosyjskie serwery a zablokowano (zmieniono hasło) do serwera brytyjskiego (&quot;odpinając&quot; z tego serwera domenę bukmacherskie.com), i ew. zmieniono dane do panelu domeny bukmacherskie.com (u rejestratora domeny) aby nie można było jej skierować na jakikolwiek potencjalny serwer z plikami Forum. Zarejestrowano efbuka. Podpięto go pod rosyjski serwer. W ustawieniach efbuka u rejestratora tej domeny wpisano nazwy rosyjskich serwerów dns czyli skierowano efbuka na pliki Forum znajdujące się na rosyjskim serwerze.
Edit: ww. opowieść można też próbować obalić, bowiem jakowychś działań w obrębie samej domeny bukmacherskie.com (w jej ustawieniach w panelu u rejestratora) dokonywano 5 kwietnia br. i nie było to działanie związane z przedłużeniem ważności abonentu domeny.
I tyle ;)

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
edi8 +30 Punkty
greenvoice 1,8K

greenvoice

Administrator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
16
Miasto
Komputerolandia
Filmiki z YouTube na forum się nie odtwarzają.
Nowo-wrzucone powinny działać.
Jeśli chodzi o starsze - mogą nie działać ze względu na niepoprawne sformułowane linki.
Aktualnie pracujemy nad aktualizacją linków we wszystkich postach.
Operacja ta jednak jeszcze potrwa 1-2 dni. Jest ona dość kosztowna, dlatego nie robimy tego &quot;o raz&quot; aby dostęp do forum nie ucierpiał z tego powodu.

gsmfon 116

gsmfon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
on jest?
Ja mam taką prośbę aby przy zamykaniu tematu live na końcu dać post o zamknięciu i otwarciu kolejnego. Mam suby na live i zdarzało się tak ze ludzie piszą w nowym temacie a ja zauważam to dopiero po czasie. Dziękuję.

al_capone 6,2K

al_capone

Gangster
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Miasto
Chicago
Ja mam taką prośbę aby przy zamykaniu tematu live na końcu dać post o zamknięciu i otwarciu kolejnego. Mam suby na live i zdarzało się tak ze ludzie piszą w nowym temacie a ja zauważam to dopiero po czasie. Dziękuję.
Ok, zostało to przekazane moderatorom i każdy zamykany temat będzie miał do nowego link.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
Edycja postów - lepsza była poprzednia wersja czyli &quot;szybka edycja&quot; + widać było posty poniżej.

greenvoice 1,8K

greenvoice

Administrator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
16
Miasto
Komputerolandia
Edycja postów - lepsza była poprzednia wersja czyli &quot;szybka edycja&quot; + widać było posty poniżej.

Po aktualizacji forum (a odbędzie się to niedługo) - przywrócimy tą opcję. Teraz dostawaliśmy info, że przez tę opcję czasami np. dublują się posty.

gsmfon 116

gsmfon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
on jest?
Ok, zostało to przekazane moderatorom i każdy zamykany temat będzie miał do nowego link.

Dziękuję, tylko że dwa tematy bez końcowego posta i znów brak powiadomień :razz:

shakeyobody 1,4K

shakeyobody

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Malediwy
Mam propozycję by wprowadzić na forum funkcję spoiler. Jest to bardzo przydatne w przypadku cytowania dłuższych treści ponieważ post robi się o wiele czytelniejszy.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
@ShakeYoBody, dlatego jest wprowadzona opcja &quot;Cytowanie selektywne&quot; by zaznaczyć zdanie, a następnie zacytować.

al_capone 6,2K

al_capone

Gangster
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Miasto
Chicago
Trwają prace modernizacyjne, wkrótce wszystko wróci do normy.
Pozdrawiamy

greenvoice 1,8K

greenvoice

Administrator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
16
Miasto
Komputerolandia
Już powinno być ok - walczę z znakiem &quot;euro&quot; - znalazłem przyczynę, probuje ją wlaśnie zlikwiodwać ;)

meenzer1980 705

meenzer1980

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Honolulu, HI
Czy są jakies szanse na wydluzenie czasu na edycje postów ?
W chwili obecnej jest to około 3-4 dni, jednak to troche mało, czasami wrzucam typy z wyprzedzeniem 6-7 dniowym (zanim kursy stopnieją do niegrywalnych poziomów) a pozniej nie mozna juz edytować tego i wiele osób jest zmuszonych do cytowania samego siebie zeby rozliczyc konkretny typ.
Mysle ze to by poprawiło czytelnosc wielu wątków w dziale Kupony czy Kupony ze statystykami.
Tydzien (7 dni) byłoby idealnie.