I co? Sugerujesz, że firma Bluesq to złodzieje danych? ????
Wszystko działa bez problemów to opinia większości.
może ktoś powiedzieć czy pieniążki po jakim czasie od rozwiązania Quizu są na koncie Bluesq ?
what?? jak masz takie o to posty pisać to nie pisz wogole bo nabijasz tylko posty czy ja pisze ze złodzieje ? może jakiś błąd maja ze skryptami albo nie wiem co przecież wiem co daje przy rejestracji
po to żebyś się głupio pytał . pytam bo może ktoś wcześniej miał taki problem i wie jak go rozwiązać do supportu już dawno napisałem jeszcze przed napisaniem tutaj ale oni najczęściej odpisują po 3-4hTo w takim razie po co się żalisz na forum, że nie możesz się zalogować? W jaki sposób nasza społeczność może udzielić ci pomocy? Pisz maila do pracowników Bluesq. Adres supportu masz w zakładce 'Contact' - przynajmniej tak powinno być.
Korzystanie z przypominania hasła jest generowane automatycznie, więc mogą pojawiać się błędy. To normalne.
po to żebyś się głupio pytał (...)
Może ktoś jeszcze bardziej przybliżyc jak z obrotem,bo z rozmowy livechat kolegi 2 strony wcześniej mało wywnioskowałem![]()
Widzę, że masz większy problem do mnie niż do tematu, który opisujesz. :zoltakartka: Szkoda czasu pisać dla takich userów.
Tym którym sie nie wyświetla quiz rozwiązanie tego problemu jest proste wyczyśćie ciasteczka w przeglądarce , i te 5Ł możesz też wypłacić(ja zagrałem 2 razy all in ruleta live czerwone czarne i miałem 20 Ł i sie wypłaciłem kasa bardzo szybko na moneyu się znalazła obyło się bez skanów) nic nie odejmują ani nie zabierają a przy rejestracji tam gdzie karta przejdźcie sobie na moneybookers i wpiszcie e mail z moneya i gitara