VS

Manchester United - Arsenal Londyn
Spotkanie na Old Trafford wysuwa się przed szereg zestawu par 4 kolejki Premiership. Arsenal miał byc tłem, lecz wcale tego nie rozumiałem dlaczego bo przeciez styl ich gry wcale nie uległ zmianie. Wenger nadal ma ciekawy skład i będzie walczył na każdym froncie. Celtic w
el.
LM przeszedł bardzo pewnie. W lidze w dwóch meczach nastrzelal 10 bramek! Futbol jaki prezentuje team
Wengera jest nadal przyjemny dla oka. Ogółem nikt jeszcze w tym sezonie nie znalazł sposobu na pokonanie Kanonierów. Bez wątpienia mecz na Old Trafford będzie dla nich najpoważniejszym sprawdzianem, chociaz na Celtic Park przy fantastycznym dopingu Szkotow ciężko bylo także. Z obozu Arsenalu doszły dzisiaj wieści że nie zagra
Cesc Fabregas. Uraz uda okazal się jednak bardziej poważny niż przypuszczano. Ponadto długotrwałe urazy leczą
Fabiański, Nasri, Rosicky i Walcott. Ich nie zobaczymy. Jednak siła Kanonierów dalej pozostaje dosc spora. W rewanżowym meczu z Celticiem Wenger oszczędzał
van Persiego i Arshavina na sobotni szlagier. Jutro zapewne obaj wyjdą w podstawowym składzie. Do tego cwaniak
Eduardo czy nieobliczalny
Eboue.
Jakże wielkie gromy posypały się na Man.United po wpadce z Burnley. Porażka w tamtym meczu tylko podrażnila Diabły. Następny mecz z Wigan rozegrali bardzo dobrze. Widac było sporo luzu w ich poczynaniach. Błysnął
Rooney i zdobył swoją bramke nr 100 w barwach United ???? a potem nawet otworzył drugą setke.
Nani jak narazie ma wyraźnie lepszy początek niż w poprzednim sezonie. Bramka z wolnego, czy też asysta no look pass do
Owena pokazala wielki potencjal w nim drzemiący. Mam nadzieje że ten sezon będzie należal zdecydowanie do niego. Warto podkreślic także akcje przy bramce
Berbatowa. Defensywa Wigan rozklepana i Bebra w akcji technicznej z Kirklandem ostatecznie przerzucił sobie nad nim piłke by potem efektownie uderzyc obok obrońcy nie do obrony do bramki.
Fletcher narazie pudłuje w sytuacjach wydawało by się bardzo łatwych. W końcówce 1 połowy z Birmingham spudłował z ok 10m! W meczu z Wigan także miał źle nastawiony celownik. Pewne jest że w tym meczu nie ujrzymy na boisku
van der Sara, Rafaela i
Ferdinanda w formacji obronnej. Bo kontuzji
Obertana, Hargraevesa nie ma co wymieniac bo oni nie grają albo od dawna albo jeszcze nie zadebiutowali nawet w barwach ManU.
Foster ostatnio z Wigan dośc pewnie bronił. Bo wcześniej to różnie z tym bywało. Tak więc gdyby wróżyc z głowy Fergusona jaki skład wystawi na jutrzejszy mecz to moim zdaniem kilku pewniaków ma. M.in
Foster, Vidic, Evans, Evra, Nani, Fletcher, Valencia, Rooney, Berbatow. Jeżeli chodzi o dopelnienie tej jedenastki to różnie może byc, ale najpewniej na prawą obrone wystawi doświadczonego
G.Neville. Do środka pomocy faworytem raczej jest
Scholes, aczkolwiek
Anderson także mile widziany na tej pozycji.
Jeżeli chodzi o ten mecz to typowanie wydaje się ciężkie, jednak po dłuższej chwili namysłu jednak zdecydowałem się postawic na Czerwone Diabły. Wkońcu ktoś zatrzyma rozpędzonych Kanonierów

Jednak ciekawym rozwiązaniem także jest typ na obie drużyny strzelą gola.
Typy :
Manchester United win @ 2,15 Tobet
2:1
VS

Tottenham - Birmingham City
Koguty początek sezonu taki jak się spodziewałem o czym pisałem już kilkukrotnie. Wkońcu szeroka kadra i dobry szkoleniowiec na ławce mają zagwarantowac sukcesy i wysokie miejsce w końcowej tabeli. Birmingham za czasów McLeisha nie zachwyca grą. W dodatku szeroka ilosc zawodników leczy tam urazy.
Bent , Dann , Jerome , Johnson , Murphy , Mutch , Ridgewell , Taylor. Tych zawodników nie zobaczymy na White Hart Line. Ogólnie ostatnia wizyta na tym stadionie tego zespolu to niespodziewana wygrana 3:2. Ogólnie to była jedyna wygrana w Londynie od 14 meczów Birmingham od 2004roku! Styl gry zespołu polega na obronie i liczeniu na kontry. Jednak w tym meczu spotka się to z niesamowitym potencjałem ofensywnym w wykonaniu przede wszystkim
Defoe,ale akcje
Lennona czy
Modrica także są efektowne. Redknapp nie skorzysta z uslug kontuzjowanych
Gomesa, Bale, Dawsona, Woodgate i Jenasa. jednak ławka jest na tyle szeroka że w bramce Cudicini a w obronie wkońcu powracający do zdrowia King, z Corluką, Bassongiem czy Assou Ekoto i sklad jest dalej bardzo silny. Jak dla mnie będzie przekonywujące zwycięstwo Kogutów.
Typ :
Tottenham win @ 1,37 Tobet
2:1

Wolverhampton- Hull City
Dwaj kandydaci do spadku naprzeciw siebie. To znamienuje dużo walki w tym spotkaniu. U gospodarzy brakowac będize po raz kolejny
Iwelumo, a występ
Ebanksa-Blake wahac sie będzie do ostatnich minut przed meczem. Hull dalej bez Bullarda, Ashbee. Ogólnie Hull prezentuje styl typowo wyspiarski. Długa piłka i walka. Oba zespoły można powiedziec zagrają podobnie tak wiec ciężko wskazac tutaj faworyta. WOlves nie błyszczy w ofensywie. Kazdy mecz obecnego sezonu nawet ten w Carling Cup kończyli narazie z wynikiem under 2,5. Oczywiście kiedyś ta seria zostanie powstrzymana, ale jeszcze nie tym razem moim zdaniem
Typ :
Poniżej 2,5 gola @ 1,73 Tobet
1:1
Jeżeli chodzi o mnie to na Premiership najbardziej widzą mi się te oto spotkania, myslalem jeszcze nad
Evertonem bo Wigan poczyna sobie narazie fatalnie i kto wie czy czasem nie postawie na The Toffies, troche jednak musze się nad tym zastanowic jeszcze.
Kurs @ 1,75 jest dośc ciekawy, Wigan przy porażce 0-5 z ManU zagralo fatalnie.