Tottenham będzie podejmowac na White Hart Line "Sroki" z Newcastle. W tym spotkaniu w zespole hiszpańskiego trenera na pewno nie wystąpią Bale i Assou-Ekotto, gdzie w ekipie Kevina Keegana nie zagrają tacy piłkarze jak Emre, Milner, Given, Cacapa. Myśle że sroki mają powazniejsze osłabienia niż gospodarze którzy mają Berbatova. W I rundzie na St.J.Park – w październiku 2007 r. koguty ulegli 1:3 . W ubiegłym sezonie – dwukrotnie ulegli Srokom – 1:3 na wyjeździe i 2:3, mysle że czas na jakiś rewanż ze strony gospodarzy !
Co do meczu Chelsea- Middlesbrough to wygrana z handicapem nie jest tak pewna jak napisal flamaster. Moim zdaniem jednak Chelsa jak strzeli bramke to potem cofnie sie do obrony wyniku. Mnie bardzo zastanawia w tym meczu typ na under2,5. Wiemy ze Chelsea slynie z dobrej obrony. A w ataku nie zawsze jest tak skuteczna jak w meczach z Tottenhamem czy West Hamem Drogba moze i jest w gazie ale nalezy pamietac ze przed nimi w srode mecz w Champions League na goracym terenie w Stambule z Fenerbahce. Grant wiec moze nakazac nie forsowac tempa swoim zawodnikom co jednak na to Drogba ? Ktory sprzeciwia sie ostatnio swojemu menadzerowi. W dzisiejszym meczu wsrod Chelsea zabraknie Terry'ego i Lamparda. W druzynie Boro zabraknie Hutha, Mido i Rochembacka.
Cała czołówka wczoraj wygrała swoje spotkania, Arsenal po dramatycznym meczu zwyciężył swój mecz i znów awansował na drugą pozycję w tabeli, Chelsea ma mniej o jedno spotkanie i o 2 pkt. Wątpię żeby gospodarze już po tygodniu opuścili vice lidera tabeli, będą chcieli zwyciężyć za wszelką cenę i moim zdaniem uda się to a tym bardziej że nie grają z aż takim trudnym rywalem bo to tylko Middlesbrough które zajmuję 12 miejsce w tabeli. Ostatni mecz między tymi drużynami zakończył się zwycięstwem Chelsea 3:0. Moje typy na to spotkanie : Chelsea
Chelsea / Chelsea
3:0
Over 2,5
D.Drogba strzelcem bramki
Liverpool-Everton Ciekawie zapowiadają się dzisiaj Derby Liverpoolu. Dla obu ekip jest to niezwykły mecz i na pewno dają z siebie wszystko. Liverpool bo okresie dobrej gry przegrał ostatnio z Manch. Utd. aż 3:0 co w dużym stopniu było winą Mascherano który w idiotyczny sposób dostał czerwoną kartkę przy wyniki 1:0 i nie wiadomo co by się stało gdyby obie ekipy grały w 11-stkę. Everton jest w tabeli tuż za Liverpoolem ze stratą 2 pkt. Goście także mieli dobry sezon ale widać że złapali zadyszkę już po meczu w Pucharze UEFA z Fiorentina który przegrali po karnych, od tamtego czasu nie wygrali ani raz przy czym raz remisując a raz przegrywając. Myślę że Liverpool pokaże że ostatnia porażka była przypadkiem przy pracy i dziś wygrają ten mecz ! Moje typy na to spotkanie : Liverpool
Liverpool / Liverpool
2:1
Over 2,5
Gerrard strzelcem bramki
Tottenham-Newcastle
1:4 (1:1) Do ciekawej konfrontacji dojdzie także w Londynie gdzie miejscowy Tottenham podejmie popularne sroki z Owenem na czele. Owenem który nie umie odnaleźć formy z czasów gdy w Liverpoolu gdzie był jednym z najlepszych graczy, wprawdzie strzelił ostatnio bramkę ale nie zachwycał. W ekipie Tottenhamu błyszczy formą Berbatow o którego walczy cała piłkarska Europa, strzela prawie w każdym meczu i zapewnia tym samym zwycięstwa swojej drużynie. Dziś powinno być podobnie i moim zdaniem gospodarze zwyciężą ten mecz. Moje typy na to spotkanie : Tottenham
3:0
Over 2,5
Berbatow strzelcem bramki pozdROWienia ????
Wyniki 32 kolejki Portsmouth - Wigan 2-0 Sunderland - West Ham 2-1 Bolton - Arsenal 2-3 Derby - Fulham 2-2
Reading - Blackburn 0-0 Birmingham - Manchester City 3-1 Manchester United - Aston Villa 4-0 Chelsea - Middlesbrough 1-0
Tottenham - Newcastle 1-4 Liverpool - Everton 1-0
Derby już nie ma szans na utrzymanie się w lidze i jest pierwszym spadkowiczem.Fulham też ma nieciekawą sytuacje i raczej też spadną.Walka o mistrzostwo trwa wielka 4 wygrała swoje mecze i teraz czeka ich batalia w LM.