>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Premier League 2 KOLEJKA 14.08 - 15.08.2007r

Status
Zamknięty.
wisnia_1988 131

wisnia_1988

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Torun
[center:75c41d4852]
[/center:75c41d4852]
[center:75c41d4852]14-08-07[/center:75c41d4852]
[center:75c41d4852][21:00] Tottenham - Everton 1.85 3.25 4.50 [/center:75c41d4852]
[center:75c41d4852]15-08-07[/center:75c41d4852]
[center:75c41d4852][20:45] Fulham - Bolton 2.30 3.20 3.10
[20:45] Birmingham - Sunderland 2.45 3.20 2.85
[20:45] Portsmouth - Manchester United 6.00 3.75 1.57
[20:45] Manchester City - Derby 1.67 3.45 5.50
[21:00] Reading - Chelsea 6.50 3.80 1.53
[21:00] Wigan - Middlesbrough 2.30 3.20 3.10 [/center:75c41d4852]
[center:75c41d4852] Kursy by Expekt [/center:75c41d4852]
Zapraszam do dyskusji na temat wyżej wymienionych spotakń. Suche typy będą usuwane.

B 65

barylkaq

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam na forum,

na pierwszy ogień wydaje mi się mecz:

Manchester City - Derby
typ: 1
kurs: 1,65

chociaż to dopiero początek ligi, ManC zdołał wygrać na wyjeździe z WHU, a beniaminek Derby zremisował z dosyć słabym Portsmouth (2:2) u siebie. W bramce ManC zabraknie Isakssona, jednak w ostatnim meczu godnie zastąpił go Kasper Schmeichel, który zachował czyste konto. Skład Derby napewno nie jest mocny na Premiership, także raczej będą się bronić przed spadkiem.

Myślę, że warto zaryzykować, a kurs w miarę dobry.

eldhar 0

eldhar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Portsmouth - Manchester United
Typ: 2
Kurs: 1.63, Profesionał

Analiza: Portsmouth w pierwszym meczu ledwie zremisowało z beniaminkiem więc z mistrzem Anglii chyba nie ma co liczyć na zdobycz punktową. Myśle że nie pomoże im nawet atut własnego boiska.
Manchester bedzie chciał się zrehabilitować za remis z pierwszego meczu przed własną publicznością, Myślę, że nawet bez kontuzjowanego Rooneya spokojnie dadzą sobie radę

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanei :portsmouth - Manchester United
Typ :Manchester United
Kurs : 1.57
Expekt

Analiza
: No coz wreszcie musza wygrac. Po nieudanym debiucie w &quot;Teatrze marzen &quot; beda musieli wygrac na najmniejszym stadionei w lidze &quot;Fratton Park&quot; mogacym pomiescic 20 tys. kibicow .We wczesneijszym meczu Czerwone Diably zremisowaly z solidnym Reading po 0. Mecz ukladal sie pod dyktando gospodarzy lecz co z tego..jak nei umieli tego wykorzystac 65%-25% posiadania pilki to mowi za siebie .Choc mieli taka przewage stworzyli sobie kilka dogodnych sytyuacji ktorych jednak nie mogli wykorzystac . min. Rayan Gigs i Wayn Rooney . Lecz w tym spotkaniu ManU bedzie musialo poradzic sobie bez Wayna , lecz z jednej strony to dobrze bo zobaczymy debiut Argentynczyka Carlosa Teveza ktory ze wzgledu na kontuzje Anglika bedzie zmuszony zagrac juz w tym meczu . A to ze Tevezowi bramki w debiutach sie zdarzaja przekonal sie chyba kazdy. natomiast Portsmouth w swoim pierwszym meczu zremisowalo na wyjezdzie z Derby County 2-2. Dlatego sadze ze teraz ManU powinna pokazac ze stac ich na zwyciestwo . CHybaze dojdzie do nasstepnej niespodzianki na ktora nie licze.CHoc w ostatnich 4 meczach . Trzy tazy wygrywali zawodnicy Portshmouht a tylk oraz ManU to wierze ze wreszcie sie przelamia.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou
Ja byłbym bardziej ostrożny co do tego zwycięstwa MU.Wiadomo jak się spojrzy już na nazwę to wielkim faworytem jest Manchester ale ja jestem bardzo ostrożny w typowaniu zwycięstw przez drużyne gości.Portsmouth w pierwszej kolejce z beniaminkiem Derby County 2:2 po golach Mwaruwari i Utaki remis można uznac jako porażke ponieważ po golu Utaki w 83 min zawodnicy Portsmoth za szybko uwierzyli w zwyciestwo bo w 84 min gracze rywala doprowadzili do wyrównania.W ostatnim emczu MU z Portsmouth na boisku Portsmouth gospodarze wygrali 2:1 po golach:Taylora i samobójczym Ferdinada dla Czerwonych Diabłów trafił O&#39;Shea.W najbliższym meczu nie zagrają w Portsmouth zabraknie tylko Niki Krancjara zaś duzo wieksze ubtyki są w ManU gdyż zabraknie:Fostera,Nevilla,Ji-Sunga,Sahy,Solskjær i co najważniejsze Wayna Rooneya.Moim zdaniem ekipa portsmouth jest w stanie ugrac w pojedynku z Manchasterem choćby punkt a nawet i 3 choc łątwo nie bedzie lecz jakos nie widzi mi się zwycięstwo MU.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou

Tottenham - Everton
ponizej 2.5 goli
1,65
Bwin

Dziś o godzinie 21:00 na stadionie White Hart Lane gospodarze czyli Tottetham zmierzą się z ekipą Evertonu.Gospodarze tego emczu nie udanie rozpoczeli nowy sezon poniewaz w pierwsej kolejce ulegli dość niespodziewanie beniaminkowi Sunderlanowi na ich stadionie 0:1 jedyną bramkę w tam tym mecuz zdobył Michaeal CHopra w czwartej minucie doliczonego czasu wieć porażka napewno boli jeśli traci sie gola w ostatniej sekunddzie meczu.Rywale gracze Evertonu w pierwszym swym meczu pokonali na włąsnym boisku zespoł Wigan 2:1 gole dla zwycięzców zdobyli Leon Osman i Victor Anichebe.Trener Spurs Martin Jol zapowiada kilka zmian w skaldzie w pierwszej &#39;&#39;11&#39;&#39; najprawdopodnie wystąpi Darent Bent nie pewny jest występ Dawsona.W ekipie Spurs nie zagrają dziś napewno Assou-Ekotto,Bale,King,Lee, Young-Pyo i Aaron Lennon(tego zawdonika usiłowała sciagnoac do siebie włoska Fiorentina ale Lennnon pozsotanie w Londynie) w Evertonie nie zobaczymy dziś:Baines,Cahill&#39;a , McFadden&#39;a i James&#39;a Vaughan&#39;a.Everton na wyjazdach gra bardzo zachowawczo o czym śwaidczy że w poprzednim sezonie na 19 meczów na wyjezdzie aż 15 razy padło mniej niż 3 gole w spotakniach z udziałem Evertonu tylko cztery razy padło ich wiecej.Dziś myslę ze mecz obwitował bedzie w walkę i jesli któraś druzyna wygra to minimalnie choć wydaje mi sie ze bedzie remis.Under bardzo prawdopodny... ????

tbm 642

tbm

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zachodnia Polska
[center:0060de39eb] Tottenham Hotspur – Everton FC [/center:0060de39eb]
[center:0060de39eb]
[/center:0060de39eb]

Moja analiza:
Angielska Premier League startuje w tym roku w imponującym tempie. Ledwie poznaliśmy rozstrzygnięcia pierwszej serii spotkań, a przed nami już kolejne emocjonujące spotkania. Jednakże tak to jest na Wyspach, gdzie mecze rozgrywa się praktycznie co trzy dni i jeśli dana drużyna nie posiada szerokiej kadry to może nie wytrzymać trudów długiego sezonu. Przechodząc jednak do rzeczy... dzisiejszego wieczoru na White Hart Lane gospodarze tego obiektu – piłkarze Tottenhamu zmierzą się z Evertonem. Drużyny te zainaugurowały sezon w jakże odmiennych nastrojach. „Koguty” przegrały z beniaminkiem Sunderland tracąc gola w doliczonym czasie gry, a „The Toffees” pokonali na własnym stadionie Wigan 2:1. W poprzednim sezonie siłą obu drużyn była przede wszystkim dobra gra na własnym stadionie i całkiem możliwe, że podobnie będzie i tym razem, choć... kibice obu drużyn liczą na więcej niż przed rokiem kiedy to Tottenham był piąty, a Everton szósty. Jednakże czy którąś z tych drużyn stać na wyprzedzenie kogoś z „wielkiej czwórki”? Przed tegorocznymi rozgrywkami działacze obu klubów skupili się na utrzymaniu kadry, do której doszło kilku ciekawych zawodników. O ile Everton na rynku transferowym nie szalał i ze znaczących wzmocnień do drużyny dołączyli tylko obrońcy Jagielka i Baines to w Tottenhamie działo się znacznie więcej. Zespół został wzmocniony przez Bale’a (Southampton), Kaboula (Auxerre), Taarabta (Lens), Boatenga (Hertha) i bramkostrzelnego napastnika Darrena Benta z Charltonu. Mimo to w pierwszym spotkaniu Hotspurs srogo rozczarowali swoich fanów, jednak już dziś nadarza się okazja aby się zrehabilitować za sobotnią porażkę, ale czy aby na pewno uda się dziś wygrać? W drużynie gospodarzy nie wystąpią dziś kontuzjowani Ledley King i Aaron Lennon, którzy w poprzednim sezonie byli kluczowymi zawodnikami „Kogutów”. Oprócz nich nie zagrają także boczni obrońcy Assou-Ekotto i Lee Young-Pyo. W drużynie gości nadal kontuzjowany jest gwiazdor drużyny Tim Cahill, a oprócz niego nowy obrońca Baines i napastnicy McFadden i Vaughan. Wygląda na to, że poważniej osłabieni są dziś gospodarze, ale według mnie mają na tyle szeroką kadrę, że i King i Lennon powinni zostać godnie zastąpieni. Faworytami bukmacherów do zwycięstwa są dziś piłkarze Tottenhamu, a kursy na takie rozstrzygnięcie oscylują w granicach 1,80-1,90 i kto wie, może zagrałbym „1” w dzisiejszym spotkaniu, jednakże moją uwagę zwróciła pewna ciekawostka, a mianowicie drużyna Evertonu w ubiegłym sezonie grając na wyjazdach aż 10-krotnie remisowała do przerwy. Przeglądając kadrę zespołu, mając na uwadze fakt iż trenerem nadal jest David Moyes można przypuszczać, że i w tym sezonie ich gra na wyjazdach może wyglądać podobnie tj. drużyna skupia się przede wszystkim na defensywie i stara się nie stracić bramki, a w dalszej kolejności atakuje. Taktyka ta przynosiła sukcesy w meczach z Arsenalem, Chelsea, Liverpoolem skąd „The Toffees” wywozili po punkcie. Dosyć niespodziewanie udało im się przed rokiem zgarnąć komplet punktów na White Harne Line gdzie wygrali z Tottenhamem 2:0, ale czy dziś możemy spodziewać się powtórki z tamtego spotkania? Dopóki piłka w grze wszystko jest możliwe, ale ja mam nieco inne przemyślenia co do tego meczu. Przed dzisiejszym spotkaniem, szkoleniowiec gospodarzy Martin Jol zapowiedział zmiany w składzie w stosunku z pierwszym, przegranym spotkaniem z Sunderlandem. W ten oto sposób na miejsce w wyjściowej jedenastce może liczyć m.in nowy nabytek Darren Bent, jednakże w mojej opinii nie wszystko od razu zacznie funkcjonować tak jakby chciał Jol. Zgrana drużyna Evertonu w pierwszych 45-minutach będzie rozbijała ataki gospodarzy, a sama będzie próbowała kontrować, ale te kontry raczej efektów nie przyniosą i pierwsza połowa zakończy się bezbramkowym remisem. Nie wykluczam również możliwości strzelenia bramki przez Everton, a chwilę później wyrównania gospodarzy. Jednakże w przypadku gdy „Koguty” pierwsze zdobędą bramkę to spotkanie raczej zakończy się już ich zwycięstwem. Mimo wszystko mnie najbardziej będzie interesowała pierwsza część spotkania, która w mojej opinii powinna zakończyć się remisem. Innymi słowy uważam, że losy spotkania rozstrzygną się dopiero w jego drugiej połowie lecz kto z niego wyjdzie zwycięsko? Hmm... niby gospodarze są faworytami, ale ja nie podejmuje się typowania końcowego wyniku ;) Transmisja tego spotkania „na żywo” w Canal+Sport 2 o 20:55 ;)
Mój typ: remis do przerwy
Kurs: 2,10 w Unibet

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou

Manchester City - Derby County
1 do przerwy
1,95
BAH

Jutro na City of Manchester Stadium dwukrotny Mistrz Angli Manchester City podejmował bedzie tegorocznego beniaminka Premier League zespoł Derby County.Faworytem tego spotaknia jest oczywsice drużyna z Manchasteru która juz w pierwszej kolejce pokazała ze bedzie bardzo grioźnym zespołem pokonując na wyjezdzie West Ham United 2;0 gole strzelali:Geovanni i Rolando Bianchi.Zespoł Derby w pierwszej kolecje podejmował na własnym boisku ekipe Portsmouth piłkarze gospodarzy zdołali wyrównac w 84 min i zremiswaoli to spotkanie 2:2 gole strzelali:Oakley i Todd.Zespoł Manchesteru jak wiemy przed sezonem zasili kilku znanych i dobrych piłkarzy m.in ELano,Bianchi,Petrov czy Bojinov menagerem zespołu jest doskonale zny wszystkim kibicą w Anglii Sven-Goran Eriksoon.Na poczatku sezonu sam mysałem ze ten zespoł potrzebuje dużo czasu na zgranie się jednak sie myliłem w pierwszym meczu piłkarzez City pokazali że grac potrafią i wygrali na trudnym terenie bez problemów.W jutrzejeszym meczu z zespołem Derby wątpliwy jest występ Bojinova i Corluka zaś napewno nie zagrają - Isaksson, Mills i Mpenza którzy są konzuzjowani w zespole Derby jedno osłabienie Barnes watpliwy ejst występ Davisa ktory jest poobijany po ostatnim emczu ligowym.W moim przekonaniu Citizens w tym meczu pokaża na co ich stac i bedą zespołem duzo lepszym od Derby i szybko ustrzelą bramke bo po strzeleniu bramki zawsze jest już łątwiej idzie z górki a nie pod górke.Pieniądze Thaksina Shinawatry własciciela klubu starczyły na zakup nowych zawodników i oni muszą czymś sie dowdzięczać moim zdaniem jutro odwdzięczą się zwycięstwem nad Derby a wg wynik do przerwy bedzie juz krzystny dla MC i pozniej bedą spokojnie kontrolowac i gre i kontratakować moim zdaniem bardzo ciekawym mecz do obstawinia bo kursy są dość zachęcające.Pewna 1 jak dla mnie ????

beau 1

beau

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
[center:4535a7df7a]
[/center:4535a7df7a]
Birmingham City-Sunderland AFC
Typ: 1
Kurs: 2,45
Buk: Betgun

Po wczorajszym dość nieoczekiwanym wyniku spotkania Tottenham - Everton , w którym goście wygrali z drużyną, która mierzyła w LM i wydała nie małe pieniądze na transfery dziś kolejna porcja emocji.Dość wcześnie stają na przeciwko siebie dwa zespoły,które wróciły do Premier League.Ta konfrontacja w późniejszym rozrachunku może decydować o spadku jednego z tych zespołów.W meczu otwarcia Premier Legue dość nieoczekiwanie wygrał z Tottenhamem 0-1 a gola w doliczonym czasie zdobył rezerwowy Chopra.Mecz nie był wielkim widowiskiem ale wygrana sprawiła, że o o Royu Keane i Czarnych kotach zrobiło się głośno.Moim zdaniem jest to przesadzona euforia.Zespół wygrał ze słabą jak na ten moment drużyną pokazując dobrą współpracę w grze obronnej.Dziś Sunderland jedzie do Birmingham.Oba teamy w zeszłym sezonie walczyły o awans.Zespoły grały ze sobą ponad 100 razy i więcej zwycięstw ma Sunderland ale w Premier League Birmingham wygrało wszystkie 4 spotkania i dziś oni są faworytem bukmacherów.W wyjazdowym spotkaniu z Chelsea The Blues pokazali pełen polotu futbol ofensywny.Pozyskany z Juventusu Kapo strzelił przepięknego gola.Dawno nie widziałem tak bezradnego Cecha.Birmingham miało za to duże problemy w obronie.Pozostawiali dużo miejsca rywalom i nie wracali się.Na własnym stadionie St Andrews powinno być tylko lepiej.Styl gry Birmingham bardziej mi sie podoba.Grają częściej krótkimi podaniami i bardziej kombinacyjnie.Skład gospodarzy nie będzie się znacząco różnił od tego ze spotkania z Chelsea.Stuart Parnaby zastąpi kontuzjowanego obrońcę Franka Queudrue&#39;a.Po za tym kontuzjowani są Mark Taylor, kapitan Damien Johnson i Rafael Schmitz.Lewy obrońca Mark Sadler jest już zdrowy.Dzis w ataku prawdopodobnie wystąpi kupiony z Lokomotivu Moskwa szkocki napastnik Garry O&#39;Connor.W Sunderlandzie nie ma żadnych kontuzji i jedyną zmianą jaka sie zapowiada jest występ od pierwszych minut Michaela Chopry.Dl;a mnie faworytem tego spotkania są gospodarze.Lepsza organizacja gry w ataku i lepsi gracze.Do tego dochodzi fakt że Sunderland nie strzelił im jeszcze nigdy gola w Premiership.Czarne Koty zawsze miały wielkie problemy z grą na wyjazdach i tak jak Watford czy Sheffield w zeszłym sezonie będą nastawieni na ciułanie punktów na Stadium of Light.Nie wykluczam dziś remisu i dla mniej odważnych proponuje 1X.

cl9vius 17

cl9vius

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ruda Śląska
[center:ad079ee927]
vs
[/center:ad079ee927]

Spotkanie : Reading FC (+1) vs Chelsea FC
Typ : X
Kurs : 3.80
Buk : Expekt
Analiza :
Dziś o godzinie 21:00 na Madejski Stadium gospodarze Reading FC będzie gościł wicemistrza kraju Chelsea FC. Obie druzyny dobrze rozpoczeły sezon - Reading w sobotę zremisował na wyjeździe z mistrzem kraju Manchester Utd 0:0 (mimo gry w dziesiątke od 73&#39; utrzymali korzystny wynik, w dużej mierze dzięki dobrej postawie bramkarza Hahnemann&#39;a ~ polecam skrót - http://www.zshare.net/download/31068254e419a6 ), Chelsea natomiast z trudem uporała się na własnym stadionie z beniaminkiem z Birmingham 3:2 (pobijając tym samym rekord Liverpoolu - 64 spotkania na Stamford Bridge bez przegranej ;)). Faworytem tego spotkania bez wątpienia jest zespół Jose Mourinho. Jednak o zwycięstwo będzie bardzo trudno, zespół z Reading nie są przecież chłopcami do bicia co udowodnili w pierwszym historycznym sezonie w Premiership zajmując wysokie 8 miejsce, o punkt przegrywając walkę z Boltonem o Puchar UEFA, po drodzę płatając figle teoretycznie silniejszym drużynom. Na rynku transferowym Reading nie szalał z powodu niskiego budżetu (sprzedał 4 zwodników kupując tylko dwóch). Chelsea dysponując większymi zasobami nieco się wzmocnili, kupując kilku zawodników w tym Alexa z PSV czy Maloud&#39;ę z Lyonu. W ubiegłym sezonie Chelsea w spotkaniach z dzisiejszym rywalem zdobyła 4 pkt. 1:0 na wyjeździe i 2:2 u siebie. Jeśli Reading w obronie zagra tak jak z MU, to jest szansa na punkt a nawet 3, bo przecież plaga kontuzji ukróciła pole manewru Portugalczykowi. Jednak racjonalnie myśląc Chelsea powinna wygrać to spotkanie, lecz minimalną róźnicą bramek. Stawiam na 0:1 ;).

tbm 642

tbm

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zachodnia Polska
Reading – Chelsea Londyn
W jednym z dzisiejszych spotkań angielskiej Premier League spróbuję poszukać niespodzianki, a mianowicie liczę, że Reading nie przegra z Chelsea Londyn, ba... zaryzykuję nawet postawić czystą „1” na gospodarzy tego spotkania ;) Wiem, że jest to trochę szalony typ, ale uważam, że warto spróbować. Przeciwko takiemu rozwiązaniu mówi wiele faktów m.in ten, że Chelsea przed rokiem przegrała tylko 3 spotkania, że Chelsea gra dobrze w defensywie, że w Reading nie zagra dwóch napastników Leroy Lita i Dave Kitson... ale mimo to gospodarze powalczą moim zdaniem nawet o zwycięstwo. Szkoleniowiec gospodarzy jeszcze przed meczem z Manchesterem United, w którym Królewscy zremisowali 0-0 zapowiedział, że w pierwszych dwóch kolejkach liczy na 4 punkty. Tak więc jeśli na Old Trafford padł remis, kompletu punktów trzeba szukać u siebie w meczu z Chelsea, która mnie nie zachwyciła wygrywając 3:2 z Birmingham... Drużyna Mourinho traci dwa gole u siebie? Coś tutaj nie pasuje... The Blues póki co nie grają na najwyższym poziomie i właśnie tutaj upatruję szansy Reading. Kurs 6,50 jeszcze bardziej mnie do tego zachęca ;) Ze względu na brak czasu nie mogę dziś się rozpisywać... w każdym bądź razie liczę na Kevina Doyla, Hunta, Inigmarssona, dobrą postawę bramkarza Hahnemanna i innych zawodników Reading. Liczę, że sprawią niespodziankę i pokonają Chelsea ! ;)
Mój typ: Reading 6,50 w Expekt

duda 380

duda

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Po falstarcie w pierwszym meczu Manchester stracił bardzo cenne punkty. Myślę że w drugim meczu nie pozwolą sobie na taką wpadkę. Nieobecni gracze w zespole czerwonych diabłów to nie będzie raczej jakiś wielki problem bowiem mają szeroką i bardzo dobrą kadrę. Portsmouth nie jest z kolei jakimś bardzo ciężkim przeciwnikiem. Manchester spokojnie sobie z nimi poradzi.

Typ: Manchester United [1:1] ⛔

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0

Po falstarcie w pierwszym meczu Manchester stracił bardzo cenne punkty. Myślę że w drugim meczu nie pozwolą sobie na taką wpadkę. Nieobecni gracze w zespole czerwonych diabłów to nie będzie raczej jakiś wielki problem bowiem mają szeroką i bardzo dobrą kadrę. Portsmouth nie jest z kolei jakimś bardzo ciężkim przeciwnikiem. Manchester spokojnie sobie z nimi poradzi.

Typ: Manchester United

Ja chciałbym jeszcze dodać że, w Manchesterze zabraknie Rooneya który jest czołowym graczem zespołu z Old Trafford. Ale pewnie jego miejsca zajmie Nani lub Saha. Moim zdaniem dziś United wymęczy wynik i będzie on niski. Bo po tym co ostatnio prezentowali zawodnicy to poprostu parodia tyle strzałów i ani jeden nie wpadł do bramki. Oglądając skrót tego spotkania chwytałem się tylko za głowę.

wisnia_1988 131

wisnia_1988

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Torun
Reading – Chelsea Londyn
Faktycznie Chelsea jeszcze nie jest w szczytowej formie, bo dawno nie widzialem żeby Londyńczycy tracili 2 bramki na Stamford Bridge i to jeszcze z beniaminkiem. Pozatym Reading gra u siebie bardzo skuteczny football, z tego co pamiętam to Chelsea starciło punkty przed rokiem właśnie na tym stadionie. Reading ma problemy jedynie z napastnikami ale od czego są pomocnicy myślę że są w stanie strzelić bramkę. Doskonale bronił z Manchesterem Hahnemann tylko dzięki niemu Reading wywiozło punktse z Old Traford, swiadczy o tym statystyka strzałów 18 do 2 dla piłkarzy SAF. Chelsea ma także problemy kadrowe nie wystąpią w tym meczu Essien, Shevchenko, Makelele, Terry, Bridge Ballack. To jest spore osłabienie jednak ławka rezerwowych do skromych także nie należy. Jak już kilka osób wspomniało Reading ma szanse wygrać, zremisować a jednak zagrałym bym ostrzożniej o stawiam Wygrana Reading z podpórką a kurs jest także bardo przyzwoity.
Typ: Wygrana Reading lub remis.
Kurs: 2.40
Bukmacher: Expekt

Edit: Doberman z tej strony http://www.physioroom.com/news/english_premier_league/epl_injury_table.php

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Reading – Chelsea Londyn
Faktycznie Chelsea jeszcze nie jest w szczytowej formie, bo dawno nie widzialem żeby Londyńczycy tracili 2 bramki na Stamford Bridge i to jeszcze z beniaminkiem. Pozatym Reading gra u siebie bardzo skuteczny football, z tego co pamiętam to Chelsea starciło punkty przed rokiem właśnie na tym stadionie. Reading ma problemy jedynie z napastnikami ale od czego są pomocnicy myślę że są w stanie strzelić bramkę. Doskonale bronił z Manchesterem Hahnemann tylko dzięki niemu Reading wywiozło punktse z Old Traford, swiadczy o tym statystyka strzałów 18 do 2 dla piłkarzy SAF. Chela ma także problemy kadrowe nie wystąpią w tym meczu Essien, Shevchenko, Makelele, Terry, Bridge Ballack. To jest spore osłabienie jednak ławka rezerwowych do skromych także nie należy. Jak już kilka osób wspomniało Reading ma szanse wygrać, zremisować a jednak zagrałym bym ostrzożniej o stawiam Wygrana Reading z podpórką a kurs jest także bardo przyzwoity.
Typ: Wygrana Reading lub remis.
Kurs: 2.40
Bukmacher: Expekt

Musze przyznać że skąd info o Essienie i Makelele

Kadra Chelsea na ten mecz :

Chelsea: Cech (B), Cudicini (B), Diarra, A Cole, Carvalho, Alex, Ben Haim, Sidwell, Lampard, Mikel, Malouda, Drogba, J Cole, Wright-Phillips, Pizarro, Sinclair, Ferreira, Makelele, Essien

beau 1

beau

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
z tego co pamiętam to Chelsea starciło punkty przed rokiem właśnie na tym stadionie.
Chelsea wygrało 0-1 po golu samobójczym Ingimarssona a dziś nie zagrają na pewno Ballack,Terry,Bridge i Alex.Chelsea dziś wygra!!

beau 1

beau

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Birmingham City-Sunderland AFC
Typ: 1
Kurs: 2,45
Buk: BetGun

Po wczorajszym dość nieoczekiwanym wyniku spotkania Tottenham - Everton , w którym goście wygrali z drużyną, która mierzyła w LM i wydała nie małe pieniądze na transfery dziś kolejna porcja emocji.Dość wcześnie stają na przeciwko siebie dwa zespoły,które wróciły do Premier League.Ta konfrontacja w późniejszym rozrachunku może decydować o spadku jednego z tych zespołów.W meczu otwarcia Premier Legue dość nieoczekiwanie wygrał z Tottenhamem 0-1 a gola w doliczonym czasie zdobył rezerwowy Chopra.Mecz nie był wielkim widowiskiem ale wygrana sprawiła, że o o Royu Keane i Czarnych kotach zrobiło się głośno.Moim zdaniem jest to przesadzona euforia.Zespół wygrał ze słabą jak na ten moment drużyną pokazując dobrą współpracę w grze obronnej.Dziś Sunderland jedzie do Birmingham.Oba teamy w zeszłym sezonie walczyły o awans.Zespoły grały ze sobą ponad 100 razy i więcej zwycięstw ma Sunderland ale w Premier League Birmingham wygrało wszystkie 4 spotkania i dziś oni są faworytem bukmacherów.W wyjazdowym spotkaniu z Chelsea The Blues pokazali pełen polotu futbol ofensywny.Pozyskany z Juventusu Kapo strzelił przepięknego gola.Dawno nie widziałem tak bezradnego Cecha.Birmingham miało za to duże problemy w obronie.Pozostawiali dużo miejsca rywalom i nie wracali się.Na własnym stadionie St Andrews powinno być tylko lepiej.Styl gry Birmingham bardziej mi sie podoba.Grają częściej krótkimi podaniami i bardziej kombinacyjnie.Skład gospodarzy nie będzie się znacząco różnił od tego ze spotkania z Chelsea.Stuart Parnaby zastąpi kontuzjowanego obrońcę Franka Queudrue&#39;a.Po za tym kontuzjowani są Mark Taylor, kapitan Damien Johnson i Rafael Schmitz.Lewy obrońca Mark Sadler jest już zdrowy.Dzis w ataku prawdopodobnie wystąpi kupiony z Lokomotivu Moskwa szkocki napastnik Garry O&#39;Connor.W Sunderlandzie nie ma żadnych kontuzji i jedyną zmianą jaka sie zapowiada jest występ od pierwszych minut Michaela Chopry.Dl;a mnie faworytem tego spotkania są gospodarze.Lepsza organizacja gry w ataku i lepsi gracze.Do tego dochodzi fakt że Sunderland nie strzelił im jeszcze nigdy gola w Premiership.Czarne Koty zawsze miały wielkie problemy z grą na wyjazdach i tak jak Watford czy Sheffield w zeszłym sezonie będą nastawieni na ciułanie punktów na Stadium of Light.Nie wykluczam dziś remisu i dla mniej odważnych proponuje 1X.
⛔ 2-2
Zabrakło niewiele gol Sunderlandu w 90 minucie ale i tak jestem bardzo zdziwiony tym, że Sunderland był stroną przeważającą.Obrona Birmingham jest tak jak mówiłem dziurawa jak ser i gdyby trener i piłkarze poprawiliby grę w defensywie mogli by już mieć 4 punkty.

beau 1

beau

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
[center:1417fc6e92]Wyniki 2 kolejki
Tottenham - Everton 1-3(1-3)
Fulham - Bolton 2-1(2-1)
Birmingham - Sunderland 2-2(1-0)
Portsmouth - Manchester United 1-1(0-1)
Manchester City - Derby 1-0(1-0)
Reading - Chelsea 1-2(1-0)
Wigan - Middlesbrough 1-0(0-0)[/center:1417fc6e92]

tbm 642

tbm

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zachodnia Polska
Reading - Chelsea
Mój typ: Reading 6,50 w Expekt ⛔ 1-2

Mimo to, że typ nie został trafiony mimo wszystko uważam, że warto było zaryzykować ;) Pierwsza połowa przebiegała pod dyktando Reading, które zasłużenie prowadziło, ale już druga część to panowanie Chelsea, choć... końcówka była naprawdę nerwowa i mogło się to wszystko skończyć remisem.

Świetną zmianę zrobił Mourinho od 46 minuty grająć va banque tj. wprowadzając Pizarro za Ferreirę. Zmiana ta opłaciła się już bardzo szybko... Peruwiańczyk rozruszał ofensywę Chelsea i niewątpliwie miał swój wkład w zwycięstwo.

Status
Zamknięty.