>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Praca przed studiami a po maturze

bodzio9 247

bodzio9

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam ! Pewnie wielu z Was miało już za sobą te najdłuższe wakacje w życiu. Wiadomo po egzaminie dojrzałości, każdy stara się trochę dorobić, by lepiej żyło się na studiach ???? Stąd też moje pytanie, czym trudniliście się w tym okresie? I ogólnie jak pracodawcy reagowali na osobę po liceum?

adirave 58

adirave

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Danzig
Mi się udało za granice pojechać. Wakacje to zawsze więcej pracy sezonowej, może i w Polsce coś znajdziesz ale wiadomo za jakie $$$$

airborne 105

airborne

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mi się udało za granice pojechać. Wakacje to zawsze więcej pracy sezonowej, może i w Polsce coś znajdziesz ale wiadomo za jakie $$$$

MAM 24 lata........ W Wieku 20 lat podjąłem prace w firmie RTV EURO AGD ... nikt mi nie pomagal...zaniosłem CV na rozmowie byłem pewny siebie i zdecydowany....

Zaufali mi...... BYŁEM jednym z najlepszych pracowników w Polsce !.....

Niestety firma ta ma spory nacisk na pracowników i osoby o słabych nerwach długo tam nie pociągną.....

PO 2 latach pracy postanowiłem znaleźć coś innego.... DOSTAŁEM SIĘ DO BANKU....... Wystarczy chcieć...mieć sporo ambicji i nadzieji na lepszą przyszłość....NIE ODRAZU wysypią ci kokosy..... JA ZACZYNALEM na Telemarketingu za 500zl miesięcznie..... ale dzięki temu ze sprzedawałem tam KREDYTY GOTOWKOWE....to dostałem szanse pracy w banku i wykorzystałem ją...

MAM STAŁĄ umowę i nie musze się o nic martwic.....Robie doskonale wyniki za co mam poparcie u samej góry.

Uwierzcie trochę w siebie wiem ze ciężko jest z pracą, ale czasami warto podjąć pracę za gówniane pieniądze gdyż może się to przydac w przyszłości.

SZCZĘŚCIA TEZ OCZYWISCIE NIGDY ZA WIELE...ale więcej wiary chłopaki na pewno WYJAZD ZA GRANICE to nie jest najlepsze wyjście. . .

Powodzenia

sadam666 17

sadam666

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
@Airborne, chłopak pyta o pracę na wakacje, a nie pomysł na życie ???? W jego wypadku najlepsza opcja to wyjazd za granicę.

bodzio9 247

bodzio9

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
No tak, za granicę fajnie, ale tak w ciemno to tez nie ma co jechać... A z tych ogłoszeń to też nie wiadomo. Chyba, że sa jakieś agencje zaufane czy coś. Pytam bo pojęcia w temacie nie mam. ;)
PS. I z językami tez u mnie średnio :/ Wstyd się przyznać

rg13 63

rg13

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wieliczka
Wyjazd za granice fajna sprawa, ale jeżeli ktoś pierwszy raz szuka zatrudnienia to lepiej to zrobić w Polsce. Po pierwsze dlatego, że pracodawca za granicą jest bardziej wymagający. W Polsce zawsze jakoś się dogadasz, za granicą trudniej, a jeżeli słabo znasz język to możesz w ogóle zapomnieć. Poza tym, jeżeli chcesz koniecznie jechać do pracy za granicę to nie samemu (większe ryzyko, że będą chcieli Cie w jakieś sposób oszukać).
Tak na prawdę zawsze znajdziesz jakieś zatrudnienie, wszystko zależy od tego gdzie mieszkasz (miasto czy wieś) i jak bardzo wybredny jesteś (lub jak kto woli - jak bardzo cenisz siebie ???? ).
A co do reakcji na osobę po liceum. Mam znajomych, którzy w trakcie liceum (dokładnie na przełomie 2 i 3 klasy) znaleźli pracę. Nic wielkiego, kasa też nie specjalnie duża (chyba 8 zł za godzinę), ale zawsze robota jest ;)

bodzio9 247

bodzio9

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Właśnie nie jestem wybredny. ???? Chcę sobie dorobić, ale też się nie urobić ???? Telemarketing nawet spoko, ale bardziej mi się &quot;zamarzyła&quot; praca w charakterze kuriera. I tu właśnie ciekawy jestem, jak to jest. Czy trzeba mieć swoje auto, czy bez doświadczenia biorą?

sadam666 17

sadam666

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Właśnie nie jestem wybredny. ???? Chcę sobie dorobić, ale też się nie urobić ???? Telemarketing nawet spoko, ale bardziej mi się &quot;zamarzyła&quot; praca w charakterze kuriera. I tu właśnie ciekawy jestem, jak to jest. Czy trzeba mieć swoje auto, czy bez doświadczenia biorą?
Jak mieszkasz w mieście to poskładaj CV na stacjach benzynowych, tam jest zawsze spora rotacja i masz dużą szansę, robota fajna, nie narobisz się, a pogadasz sobie na nockach, napiszesz piwka hehe. Kumpel pracował na stacji i czasami całe noce tam spędzałem z nim pijąc piwka, całe osiedle się schodziło ????

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Po co pracować graj typy od forumowych znawców to zarobisz na złote studia. Będziesz się kąpał w browarze i popijał wino. Dupeczki będą wchodziły drzwiami i oknami.
A na poważnie, na tak krótki okres polecam pracę za granicą. Bo w naszym chorym kraju to za dużo nie zarobisz jako świeżak po szkole. Najlepiej już teraz sobie załatwiaj by od razu po maturze czmychnąć w siną dal.

rg13 63

rg13

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wieliczka
Jak przejrzałem teraz na szybko ogłoszenia pracy to powtarzają się dwa warunki:
-własna działalność gospodarcza
-własne auto dostawcze
Także może być ciężko. Nawet jak znajdziesz ofertę gdzie nie będzie to wymagane, to wątpię, żeby zatrudnili osobę z rocznym doświadczeniem (większego raczej nie masz ???? ) za kierownicą.

agent00typer 116

agent00typer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
K-dy / Scotland
Ja załatwiłem sobie pracę w Szkocji na farmie głównie przy zbiorze truskawek.
Będąc niedawno na świętach w tym kraju podszedłem na niedaleką farmę i zapytałem czy potrzebują ludzi do pracy. Akurat mi sie udało bo już miejsca się kończyły.
Robota może nie najlżejsza ale lepsza od roboty na budowie czy w supermarkecie. Na godzine najniższa płaca na wyspach czyli 6.19 funta za godzinę, 8-10h dziennie, 5-6 dni w tygodniu to daje zarobki w granicach 270-320 funtów tygodniowo. Od tej kwoty odejmuje się 27 funtów za mieszanie i na jedzenie, ale spokojnie można odłożyć te 1000 zł polskich tygodniowo.
Ostatnią maturę mam 21 maja (ustna z polskiego) a na 22 maja już zarezerwowany samolot :p

rickyfcb 159

rickyfcb

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Catalunya
Weź kredyt studencki, a teraz ogrywaj buka i nie jedź do żadnej pracy :cool:

Kasa, kasa, kasa...fajnie. - Ale życie ma się tylko jedno, jak również te wyjątkowe wakacje.

madox2010 77

madox2010

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja załatwiłem sobie pracę w Szkocji na farmie głównie przy zbiorze truskawek.

Będąc niedawno na świętach w tym kraju podszedłem na niedaleką farmę i zapytałem czy potrzebują ludzi do pracy. Akurat mi sie udało bo już miejsca się kończyły.

Robota może nie najlżejsza ale lepsza od roboty na budowie czy w supermarkecie. Na godzine najniższa płaca na wyspach czyli 6.19 funta za godzinę, 8-10h dziennie, 5-6 dni w tygodniu to daje zarobki w granicach 270-320 funtów tygodniowo. Od tej kwoty odejmuje się 27 funtów za mieszanie i na jedzenie, ale spokojnie można odłożyć te 1000 zł polskich tygodniowo.

Ostatnią maturę mam 21 maja (ustna z polskiego) a na 22 maja już zarezerwowany samolot :p
Jestes pewien ze to placa za godzine a nie na akord? A co lepsze zbiory czy praca w supermarkecie to nie ma porownania chyba nigdy na zbiorach nie byles w szczegolnosci na wyspach gdzie caly czas leci Ci na glowe. A co do pracy za granica najlepszy sposób zglosic sie do agencji tu najszybciej znajdziesz jakas prace nawet bez doswiadczenia. Za granica nie jest tak jak w Polsce ze pracodawca szuka najlepiej 20 latka z 5 letnim doswiadczeniem tu do fabryk nie potrzeba doswiadzenia wszystkiego cie naucza tylko wazna jest znajomosc jezyka w stopniu komunikatywnym

agent00typer 116

agent00typer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
K-dy / Scotland
Tak, jestem pewien, że jest to stawka za godzine a nie na akord. Za wyrabianie powyżej normy jest premia.
Owszem, nie pracowałem na Wyspach, ale tata pracował w tamtym roku na podobnej farmie i nie narzekał.

scyth 98

scyth

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Manchester
Jestes pewien ze to placa za godzine a nie na akord? A co lepsze zbiory czy praca w supermarkecie to nie ma porownania chyba nigdy na zbiorach nie byles w szczegolnosci na wyspach gdzie caly czas leci Ci na glowe. A co do pracy za granica najlepszy sposób zglosic sie do agencji tu najszybciej znajdziesz jakas prace nawet bez doswiadczenia. Za granica nie jest tak jak w Polsce ze pracodawca szuka najlepiej 20 latka z 5 letnim doswiadczeniem tu do fabryk nie potrzeba doswiadzenia wszystkiego cie naucza tylko wazna jest znajomosc jezyka w stopniu komunikatywnym
Masz na myśli agencje na terenie Polski czy może już za granicą? Bo z tymi polskimi agencjami to różnie bywa.
Np kiedyś była taka historia, że zebrali ludzi do pracy w Holandii. Wynagrodzenie miało być fajne, bardzo fajne. No i ludzie pojechali. Zakwaterowanie tragiczne, przeludnione pokoje w opłakanym stanie. A praca? Jak agencja dostała zlecenia to była przez kilka, czasem kilkanaście dni i wysyłali część osób. Jak nie to ludzie siedzieli i musieli jeszcze zapłacić za to zakwaterowanie. Kolega kolegi był na takim wyjeździe. Więc polskim agencjom nie ma co ufać zanim się dobrze nie sprawdzi.