>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Pozostałe rozgrywki stanowe 2011

Status
Zamknięty.
kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Temat na pozostałe rozgrywki stanowe w 2011 roku (czyli bez Campeonato Paulista). Najciekawiej zapowiada się Campeonato Carioca, gdzie grają aż cztery wielkie firmy: Botafogo, Flamengo, Fluminense i Vasco. Tytułu broni Botafogo, ale poważnie traktować trzeba też aktualnego mistrza Brazylii - Fluminense i zbrojące się Flamengo, które jest bliskie pozyskania Ronaldinho. Emocji nie zabraknie też w pozostałych stanach. Jak zawsze wielka wojna odbędzie się w stanie Gaucho (Internacional i Gremio) oraz Mineiro (Cruzeiro i Atletico MG). Rozgrywki rozpoczynają się 15 stycznia.

Aktualni mistrzowie poszczególnych stanów:
Campeonato Baiano 2010: Bahia
Campeonato Carioca 2010: Botafogo
Campeonato Catarinense 2010: Avai
Campeonato Cearense 2010: Fortaleza
Campeonato Gaucho 2010: Gremio
Campeonato Goiano 2010: Atletico GO
Campeonato Mineiro 2010: Atletico MG
Campeonato Paranaense 2010: Coritiba
Campeonato Pernambucano 2010: Sport Recife

Zapraszam do dyskusji.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
W ten weekend zaczynają się również rozgrywki Campeonato Gaucho(stan Rio Grande do Sul) i wiadomo jak zwykle mamy dwóch faworytów czyli Gremio i Internacional. W pierwszej kolejce dwaj faworyci będą podejmować drużyny o których istnieniu nawet nie słyszałem. Gremio u siebie w sobotę o 20 będzie grać z Lajeadense, a Inter z Cruzeiro ale to tylko imiennik tego słynnego klubu z Belo Horizonte. Kurs na zwycięstwo Gremio jest marny, no bo i czego było się tu spodziewać. 1,15 to można sobie podarować ale już można inne ciekawe rzeczy wynaleźć. Chociażby over 2,5 czy hc i oba po 1,55. Idealne do dubla bądź też grubiej można jako singla zagrać. Mnie również ciekawi over 3,5 po kursie 2,40, a przecież Gremio spokojnie jest w stanie strzelić samemu 4 gole. Skoro mogli strzelać z wielką łatwością wbijać po kilka gol Cearze czy Sao Paulo FC to tym bardziej mogą to zrobić małemu klubikowi, który przyjedzie się bronić. Tylko czy Gremio będzie odpowiednio zmotywowane by zagrać na 100%? No ja jestem tego trochę nie pewny dlatego chyba wybiorę hc w ich stronę. Jeszcze trzeba powiedzieć, że w barwach Gremio zabraknie załatwiającego wszystkie formalności w Berlinie, Andre Limy. Jednak zastąpi go Borges, który długo pauzował przez kontuzje. Co do Interu to ja bym odpuścił, bo nie wiadomo na jakim boisku będą grać i na pewno ich rywale będą się bronić, a u siebie będzie łatwiej cokolwiek ugrać więc tutaj trzeba odpuścić.
Dopiero w środę zaczynamy rozgrywki w stanie Rio de Janeiro. Faworytami Campeonato Carioca rzecz jasna będzie wielka czwórka czyli: Flamengo, Fluminense, Botafogo i Vasco. Może coś ugra Duque de Caxias. Jednak drugoligowcy stracili kilku ważnych graczy i ciężko będzie im nawiązać walkę o półfinały w Taca Rio i Taca Guanabra. Niedługo również może odejść największa gwiazda Duque czyli napastnik Somalia.
W Bet365 widziałem już ofertę na mecze Campeonato Cearense i Pernambucano. Jednak o tych rozgrywkach nie ma co pisać, bo w tych stanach raczej rywalizacji nie ma. W stanie Ceara są tylko 3 drużyny o których można powiedzieć, że prezentują jakiś poziom czyli Ceara, Fortaleza i Icasa, a z kolei w Pernambuco są Nautico, Sport Recife i beniaminek Serie B, Salgueiro.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Szkoda, że jeszcze nie rusza Campeonato Carioca. Ciekawy jestem postawy Flamengo z Felipe w bramce i Ronaldinho. Po ostatnim nieudanym sezonie na pewno będą chcieli się pokazać jak najlepiej, więc może już w rozgrywkach stanowych pokażą coś ciekawego. Botafogo i Fluminense też bym już chętnie obejrzał, ale na razie zaczynamy inne rozgrywki:
15.01.2011 / Campeonato Gaucho
Gremio Porto Alegre (-1,5) - Lajeadense 1 (1.533 Sportingbet) ⛔ 2:2
Lajeadense nie strzeli (1.75 Sportingbet) ⛔

Jeśli tylko przez ostatni miesiąc przerwy piłkarze Gremio nie zapomnieli jak się gra w piłkę, to w sobotę mogą pokryć dużo wyższe handi. Końcówkę sezonu mieli świetną i mam nadzieję, że nowy rok będzie kontynuacją ich dobrej gry. Na początek nie mają trudnego zadania. Na Olimpico przyjeżdżają nikomu nie znani zawodnicy Lajeadense, czyli beniaminka rozgrywek Gaucho. Gremio po miesięcznej przerwie szybko musi znaleźć formę, bo za półtora tygodnia zaczynają grać w kwalifikacjach do Copa Libertadores. Następne mecze stanowe pewnie odpuszczą, ale na razie nie ma takiej potrzeby. Obrońcy tytułu grają pierwszy mecz na własnym terenie z nieznanym beniaminkiem - trudno wyobrazić sobie tutaj inny scenariusz niż pewne zwycięstwo Gremio. Przewidywany skład gospodarzy na to spotkanie: Marcelo Grohe; Gabriel, Paulão, Rafael Marques e Gilson; Fábio Rochemback, Adílson, Vilson e Douglas; Jonas e Borges.

nivet 277

nivet

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
I mamy pierwszą niespodziankę.
Gremio po kursach 1.15 na mecz i 2-0 do przerwy remisuje w końcowym rozrachunku 2-2 ????
Bramki dla Gremio:
38&#39; Rafael Marques 1-0
44&#39; Jonas 2-0
Bramki dla Lajeadense:
67&#39; Rangel 2-1
85&#39; Ramos 2-2
kacmon i kapszti, to chyba sensacja nawet dla Was, drużyna gości nikomu nieznana robi punkty na Olimpico, macie jakieś zdanie o tym co tu się stało ? Czyżby Gremio od samego początku traktowało luźno rozgrywki Gaucho ?

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ksiezyc
Jest to ogromna niespodzianka czy traktuje na luzie nie wiem ale na pewno zlekceważyli rywala i odbiło im się to...

nivet 277

nivet

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Z relacji na stronie Gremio wynika że zagrali dobrą pierwszą połówkę, gdzie 2-0 to być może najniższy wymiar kary, jednak tego co stało się w drugiej połowie, a szczególnie w jej końcówce nikt na Olimpico się nie spodziewał,a sensacja stała się faktem....
Wynika z tego że najfajniejszy do gry w tym meczu był over, ale to wiemy znając końcowy wynik.
Dla mnie sensacja.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Jestem strasznie zniesmaczony nie tylko do wyniku Gremio ale przede wszystkim do gry. Podeszli do tego meczu olewczo i myśleli, że rywale położą się przed nimi, a oni sami będą strzelać mnóstwo goli. Otóż tak się nie stało o dziwo. Widać było kto gra z kim ale Lajeadense ambitnie starali się atakować ale w 1 połowie im się nie udało strzelić. Gremio strzeliło pierwszego gola po wolnym i główce także nie można tu mówić o zaplanowanej akcji. Druga bramka to już jednak ich popis i namiastka tego co było pod koniec sezonu w lidze. W drugiej połowie powinny się posypać gole ze strony Gremio ale za dużo zabawy pod bramką rywali. A potem Lajeadense wykorzystali dwa błędy i wyrównali, a mogli nawet wygrać.
Dzisiaj swój mecz gra drugi z wielkich czyli Inter. Jednak odradzam wszystkim stawiania na nich jakichś handicapów. Z tego co czytałem to ma zagrać Inter B czyli druga drużyna. Ja bym poszukał 1X w tym meczu, które wygląda smakowicie, bo jest wycenione na 2,90. Może się zdecyduje ale to jak już za drobne.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Wynik Gremio to dla mnie niespodzianka, ale bardziej boli mnie ich podejście do tego meczu. Wcale nie zależało im na wygranej. Po pierwszej połowie nie spodziewałem się, że jeszcze można to tak zepsuć. Rozumiem, że stracili bramkę, ale dziwi mnie, że przy wyniku 2:2 wcale nie spieszyło im się do ataku. Prawda jest taka, że jakby im się chciało to mogli rozgromić tych amatorów. Jak już atakowali to widać było, że mogą z tą piłką wejść do bramki. Stąd moje zdziwienie, jakim cudem nic więcej nie wbili... Zlekceważyli rywala, pokazali, że nie zależy im na zwycięstwie ze słabeuszami i mają gdzieś swoich kibiców. Kto wie, może odpuszczają stanowe, bo zaraz Copa Libertadores, przez co i tak większość spotkań będą grać rezerwami. Chyba jednak nie warto grać faworytów w tych rozgrywkach, ale zobaczymy co będzie się działo w następnych kolejkach.

Faktycznie Inter dzisiaj drugą drużyną. Na pewno spore value na rywala, ale z drugiej strony nie zapominajmy, że ich rezerwy na pewno nie są gorsze od zawodników Cruzeiro. Jedno jest pewne - nie warto grać dzisiaj na zwycięstwo Internacionalu.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Faktycznie niezły falstart zaliczyli obaj potentaci z Rio Grande do Sul. O ile Gremio się skompromitowało poprzez własną głupotę i nieróbstwo o tyle Inter po prostu zagrał rezerwowym składem i kompletnie odpuścił ten mecz i dlatego udało się wygrać Cruzeiro RS. Jednak zapewne niedługo w obu składach na rozgrywki Gauchao zobaczymy rezerwowych graczy, gdyż oba te kluby zagrają w tej edycji Copa Libertadores. Gremio już za tydzień w eliminacjach, a Inter jako obrońca trofeum zaczyna od fazy grupowej.
W innych stanach też już zaczęto grać. W stanie Pernambuco rozegrano dwie kolejki. Nautico, Sport i Salgueiro zaliczyli już po jednej wpadce. Na prowadzeniu póki co Santa Cruz. Ciekawostką jest, że ten 4-ligowiec gromadzi największą widownię na trybunach w całym stanie. Podczas, gdy na meczach Nautico i Sportu w Serie B było kilka tysięcy ludzi, to na meczach Santa Cruz w Serie D bywało ponad 50 tysięcy. Aż szkoda, że nie awansowali wyżej. W stanie Ceara jak na razie i Ceara i Fortaleza wygrywają swoje mecze. Tylko Icasa się póki co potknęła, a warto dodać, że tam również za nami już dwie kolejki. W Goianii swoje zwycięstwa na inaugurację odnieśli drugoligowcy Goias i Vila Nova, a dzisiaj o 23 gra Atletico i może coś zatypuje na to spotkanie. W stanie Parana dwa dość sensacyjne wyniki. Atletico poległo u siebie 1:2 z Arapongas, a Parana 1:3 również u siebie z Corinthiansem. Jedynie Coritiba obroniła honoru potentatów stanowych i wygrali na wyjeździe 1:0 z Operario. W stanie Santa Catarina również dwóch faworytów ucierpiało w pierwszej kolejce. Avai przegrało na Ressacada z Chapecoense 1:2, a Figueirense zremisowało na wyjeździe z Metropolitano 1:1. Jedynie Criciuma pokazała klasę i wygrała u siebie z Concordią 6:1.
A już w środku tygodnia ruszają kolejne rozgrywki. Drugie po Paulistao co do ważności. Campeonato Carioca to mistrzostwa stanu Rio de Janeiro. Faworytów będzie czterech jak co roku. Wielka czwórka powinna między sobą rozstrzygnąć sprawę tytułu ale niewykluczone, że coś zawojuję drugoligowiec Duque de Caxias z świetnym napastnikiem Somalią na czele. Oto kursy na pierwszą kolejkę:

Od razu można z tego ułożyć kupon na wielką czwórkę. Ako wyniesie koło 2,50 więc całkiem sensownie. Nawet pomijając Botafogo, które ma zdecydowanie najmocniejszego rywala również można skleić fajny kupon.
I jeszcze wrzuce kursy na najbliższą kolejkę Gaucho:

Tutaj na uwagę zasługuję wysoki kurs na Gremio i to jest warte rozważenia, chociaż niesmak jaki zrobili w pierwszej kolejce chyba zmusi mnie do mocnego zastanowienia się przed zaufaniem tej drużynie. Może warto zaufać Lajeadense, które po remisie z Gremio i całkiem dobrej grze na Olimpico pójdzie za ciosem i pokona Internacional Santa Maria?
Zapraszam wszystkich do dyskusji

nivet 277

nivet

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Lajeadense - co to za drużyna ? Zastanawialiśmy się przed pierwszym meczem z Gremio.
Po środowej kolejce będziemy mądrzejsi, ale ja bym nie grał na nich, trzeba kilku kolejek żeby zobaczyć na co ich stać tak na prawdę. To że urwali punkt Gremio które odpuściło jeszcze nie świadczy że to jest dobra drużyna i że bedzie tak od początku gromadzić punkty ????
Możesz napisać coś wiecej o ich najbliższym rywalu ?
Zagrałbym na gości ale w ciemno nie będę się pchał.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Dzisiaj kolejne mecze brazylijskich rozgrywek stanowych. Niektórym z nich trochę się przyjrzałem:
Campeonato Gaucho
Znowu nie warto ruszać Interu. Ponownie wystawiają drugą drużynę, która kilka dni temu przegrała ze słabiutkim Cruzeiro... Dzisiaj grają z Porto Alegre RS i kurs na ich zwycięstwo (1.28) jest zupełnie nieopłacalny. Wystarczy zobaczyć na przewidywany skład: Muriel; Daniel, Rodrigo Moledo, Ronaldo Alves e Massari; Juliano, Elton, Ricardo Goulart, Wagner Líbano e Marquinhos; Guto.
Dzisiaj też druga próba Gremio, które w sobotę nas tak zawiodło. Kurs na zwycięstwo z Ypirangą (1.90) wydaje się być wysoki, ale spowodowane jest to ich ostatnim beznadziejnym meczem i składem, w jakim mają dzisiaj wystąpić: Marcelo Grohe; Mário Fernandes, Vilson, Neuton e Bruno Collaço; Adílson, Mateus Magro, Roberson e Pessalli; Diego Clementino e Júnior Viçosa. Jak widać sporo rezerwowych zawodników, szczególnie w ofensywie. Wątpię, żeby zawalili dwa mecze pod rząd z takimi rywalami, ale trzeba też pamiętać, że za tydzień zaczynają się kwalifikacje do Copa Libertadores i to na pewno jest teraz ich głównym celem. Kurs kusi, ale pamiętając ich ostatni mecz, nie umiem im zaufać.

Campeonato Carioca
Długo zastanawiałem się nad Flamengo. Dla nich rozgrywki stanowe powinny być ważniejsze, bo po ostatnim zawalonym sezonie ligowym, muszą coś udowodnić. Jeszcze niedawno byli mistrzami kraju, a dwa miesiące temu prawie do ostatnich kolejek musieli bronić się przed spadkiem do Serie B. W tamtym roku w stanowych wygrywali mecz za meczem. Teraz niestety ciężko będzie to powtórzyć. Rok temu popisywał się tutaj atak Vagner Love-Adriano, a teraz? Największym wzmocnieniem i gwiazdą zespołu jest Ronaldinho, tylko obawiam się, że jeden zawodnik nie będzie wygrywał wszystkich spotkań. Dzisiaj mecz z Volta Redonda. Powinni wygrać, ale kurs słaby i ten typ odpuściłem. Tym bardziej, że Flamengo zagra jeszcze bez Ronaldinho. Przewidywany skład Flamengo na ten mecz: Felipe; Leonardo Moura, Welinton, David e Egídio; Fernando, Willians, Fierro e Renato; Vander e Deivid.
Najbardziej w oczy rzucił mi się jutrzejszy mecz Fluminense. Piłkarze Bangu, odkąd są w rozgrywkach Carioca, nie mają szczęścia do Flu. Dwa lata temu Fluminense ograło ich 3:1, a rok temu 3:0. Tym razem zapowiada się podobny wynik. W końcu Fluminense to akutalny mistrz Brazylii i ich skład wydaje się być wyjątkowo mocny. Skład Flu na to spotkanie: Ricardo Berna, Mariano, Gum, Leandro Euzébio e Julio Cesar; Valencia, Diguinho, Souza, Tartá e Deco; Fred. Nie jest to ich najmocniejsze ustawienie, ale odrazu widać klasę zmienników. W ataku kontuzjowanego Emersona zastępuje młodziutki Tarta, w pomocy brakuje Conci, ale z Gremio sprowadzono Souze! W bramcę Ricardo Berna, bo Diego Cavalieri nie może jeszce grać (niedoszły jakieś papiery). Według mnie ciężko będzie ich zatrzymać najlepszym drużynom z Rio de Janeiro, a co dopiero przeciętnym zawodnikom Bangu. Nie wiem jeszcze gdzie zostanie rozegrany mecz. Globo i oficjalna strona Fluminense podaje, że będą grać na neutralnym terenie - Engenhao (co byłoby dodatkowym atutem Flu, które rozgrywa tam swoje domowe mecze w czasie trwania remontu Maracany). Problem w tym, że 2,5 godziny wcześniej na tym stadionie ma być rozgrywany mecz Botafogo i chyba nie jest to realne.
Bangu - Fluminense: Flu -1 (AH) (1.775 Bet365) zwrot 0:1

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
. Rok temu popisywał się tutaj atak Vagner Love-Adriano, a teraz? Największym wzmocnieniem i gwiazdą zespołu jest Ronaldinho, tylko obawiam się, że jeden zawodnik nie będzie wygrywał wszystkich spotkań.
Jeżeli będzie się poruszał w tak ślamazarnym tempie jak na jesień w AC Milan to napewno sam nie wygra żadnego meczu ;) Coprawda do Ronaldo jeszcze mu troche kg brakuje, ale i tak na szybkości stracił już wiele. Wdziałem jego huczne przywitanie, feta była jakby Flamengo zdobyło tytuł mistrzowski. Pisze nawet o tym Rabij w Tylko Piłce. Doprawdy warto przeczytac ten artykuł.
Wracając do Flamengo to zrobili ciekawe transfery. Felipe w bramce już zagra, Thiago Neves i Ronaldinho jeszcze niestety nie. Botinelli już strzelił bramke jak to nazwał Ronaldingo &quot;golaco&quot; w towarzyskim meczu z Americaną. Sam jednak też póki co odpuszcze stawianie w dniu dzisiejszym na Flamengo. Bo jeszcze nie zgrani, bo różnie to może wyglądac w pierwszym spotkaniu. Rywal coprawda z tych gorszych jakie są w stanie Carioca. W zeszłorocznych rozgrywkach w obu rundach 4 mecze wygrał, 3zremisował i 8 przegrał.
Sensowniej jak napisał kacmon wygląda Fluminense, ale ich mecz dopiero jutro więc jeszcze na to nie patrze ;)
VS
VASCO DA GAMA - RESENDE
Typ : Vasco @ 1,30 Betsafe⛔0:1
Inny z faworytów tj Vasco gra z Resende. To ma byc rok Carlosa Alberto. Wkońcu zdrowy, wkońcu formie i wkońcu ma udowodnic, że z niego klasowy zawodnik. Trener PC Gumsao nadal nie ma komfortu pracy, ale w Vasco są do tego już przyzwyczajeni można powiedziec. Braknie jeszcze m.in. Eduardo Cisse sprowadzonego z Monaco. Jednak jest Fernando Prass i dobra ofensywa. Z ciekawości rzuciłem okiem w poprzednie rozgrywki to Resende szału nie robiło. Myśle, ze można im zaufac w dniu dzisiejszym i do ako dorzucic.
VASCO : Fernando Prass; Fagner, Cesinha, Douglas e Ramon; Romulo (Renato Augusto), Allan, Felipe e Carlos Alberto; Eder Luis e Marcel
RESENDE : Eduardo, Wellington, Anderson Conceição (Anderson), Rogério e Kim; Leonardo (Léo Silva), Gabriel, Marcel e Valdeir (Elias); Fábio (Alexandro) e Marcelo Régis

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
VS

Dzisiaj swój drugi mecz w rozgrywkach rozegra Gremio. Ich rywalem będzie klub Ypiranga. Tego klubu nie znam podobnie jak większość w stanie Rio Grande do Sul. Jednak kurs jaki nam serwują buki na zwycięstwo Gremio jest taki, że aż ciężko przejść obok niego obojętnie. W pierwszym meczu Gremio zagrało podstawowym składem i sensacyjnie zremisowali 2:2 na własnym boisku z Lajeadense. Chyba się musiał mocno wkurzyć Renato Gaucho, bo teraz wychodzi poza obroną kompletnie inny skład. Jednak nie należy się tego bać, gdyż zobaczymy tylko dwóch mniej znanych graczy, a reszta to zawodnicy, których mamy okazje oglądać nieco rzadziej ale nie są to w żadnym wypadku słabeusze. W bramce jest Marcelo Grohe, który nie powinien robić żadnych błędów, gdyż bramkarza to jest naprawdę dobry tylko, że ma za rywala Victora to nie może grać zbyt często. W obronie jest chociażby Mario Fernandes i Bruno Collaco na bokach. Szczególnie czekałem na występ tego drugiego, który poprzedni sezon grał na wypożyczeniu w Ponte Precie. W pomocy mamy dwóch debiutantów czyli Mateus Magro i Pessalli. Obaj mówili, że są bardzo podnieceni tym wydarzeniem i spełniają się ich marzenia z dzieciństwa o grze w Gremio. Tak więc od nich możemy się spodziewać pełnego zaangażowania w grę i chęć pokazania Renato Gaucho, że warto na nich stawiać. Obok nich są Roberson, który z tego co pamiętam był powoływany nawet do młodzieżówki i mój ulubiony defensywny pomocnik Adilson, o którego dyspozycję jestem pewien. W ataku również dwóch zawodników do których mam słabość. Junior Vicosa, który jak na razie nie może udowodnić swojego talentu, który eksplodował rok temu w Serie B w barwach Asy. Obok niego Diego Clementino jest bardzo ciekawy zawodnik. Ile razy wchodził w poprzednim sezonie to zazwyczaj coś wpadało z jego strony i to w samej końcówce. Teraz całość wygląda ciekawie i na pewno wielu rezerwowych graczy zrobi wszystko by udowodnić Renato Gaucho przydatność do zespołu i zdobyć szanse gry w Copa Libertadores.(O Renato Gaucho postaram się napisać pewną ciekawostkę w dziale newsów dzisiaj) Tak więc widać, że źle nie jest ze składem Gremio i uważam, że są w stanie wygrać dzisiaj z Ypirangą, która w pierwszej kolejce ograła na wyjeździe 2:1 Brazil Pelotas. Przypomnę, że przed rokiem było 3:1 dla Gremio, a gospodarzem była również Ypiranga.
Gremio:
Marcelo Grohe; Mário Fernandes, Vilson, Neuton e Bruno Collaço; Adílson, Mateus Magro, Roberson e Pessalli; Diego Clementino e Júnior Viçosa

Moje typy:
Gremio @ 1,95 Bwin⛔
Gremio(-1) @ 3,50 Bwin⛔
Over 2,5 @ 1,55 Bwin⛔
Over 3,5 @ 2,45 Bwin
⛔

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Ypiranga - Gremio
Druga kolejka rozgrywek stanowych, Warto na wstępie dodać historie spotkań obu drużyn spotykali się dwukrotnie, Raz wygrywało Gremio 1;3 i raz padł remis 1:1. Ostatnie ich spotkanie miało miejsce w Marcu zeszłego roku wspomniane 1:3 dla Gremio. Pierwsze spotkanie Gremio to nieoczekiwany remis z Lajeadense drużyna Gremio w tym meczu grała zdecydowanie lepiej jednak wielu błędów w środku pola zadecydowało o remisie. Trener Renato Gaucho nie ukrywał po meczu frustracji. Warto dodać że w dzisiejszym spotkaniu wyjdzie całkiem inny skład Gremio:
Marcelo Grohe; Mário Fernandes, Vilson, Neuton e Bruno Collaço; Adílson, Mateus Magro, Roberson e Pessalli; Diego Clementino e Júnior Viçosa. Widać w nim wiele młodzieży która dzisiaj będzie miała okazje się pokazać. W tym spotkaniu jest wiele znaków zapytania jednak faworytem bez dwóch zdań jest zespół Gremio który po pierwszej wpadce na pewno będzie chciał się zrehabilitować. Typuje zwycięstwo Gremio po kursie 2,00 w Bet365
Win Gremio 2,00 Bet365 ⛔
Inne typy z Brazylii :
Flamengo RJ v Volta Redonda
@@ 1,35 Bet365
✅
Santos v Mirassol 1 @@ 1,40 Bet365 ✅
( Typy podaje tutaj wszystkie aby nie wklejać sucharów)

stevenash13 140

stevenash13

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Campeonato Gaucho
Ypiranga - Gremio✅✅1:1✅✅
Typ: 1 (+1)
Kurs: 1.78
Buk: bwin
Mecz zacznię się o 1 polskiego czasu. Gospodarze w ostatnich pięciu meczach na własnym boisku mają bilans 3-1-0. Goście natomiast bilans w meczach wyjazdowych 2-2-1.
Najistotniejsze w tym wszystkim jest, że drużyna gości ma przyjechać rezerwami, czyli zespołem U-21 na to spotkanie. W składzie młodych zawodników jest kilku zdolnych, ale przewaga własnego boiska mam nadzieję, że wpłynie pozytywnie na drużynę gospodarzy.
Taki typ z zabezpieczeniem dla ciekawości, zobaczymy co z tego wyjdzie.
GL

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
kapszti +2 Punkty (graty)
kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Potwierdziły się informacje o stadionie Engenhao. Dzisiaj na tym stadionie rozegrany zostanie mecz Flamengo - Volta Redonda, a jutro Botafogo - Doque i Bangu - Fluminense! Przez zamknięcie Maracany (remont na MŚ), przez najbliższe 40 dni na Engenhao zostanie rozegranych 18 spotkań! Do kilku spotkań w tygodniu na jednym stadionie w Brazylii jestem już przyzwyczajony, ale dwa mecze w ciągu jednego dnia po sobie? Ciekawie się zapowiada... Warto pamiętać o stanie murawy przy okazji obstawiania meczów Cameponato Carioca. Niby murawa stadionu miała być w dobrym stanie przed rozpoczęciem sezonu i coś tam polepszali, ale chyba nie ma możliwości, żeby jakaś murawa wytrzymała takiej tempo.

Jest to jednak dobra wiadomość dla mojego jutrzejszego typu. Tak jak pisałem zmienia to gospodarza meczu Bangu - Fluminense, ponieważ to właśnie Fluminense podczas remontu Maracany rozgrywa swoje mecze domowe mecze na Enegnaho. Można więc powiedzieć, że graja &quot;u siebie&quot;.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
To jest po prostu nie do pomyślenia. To co wyprawia Gremio to przechodzi ludzkie pojęcie. Remis z Lajeadense 2:2 po głupiej straci dwóch goli w końcówce. Minęło kilka dni i jak widać nic się nie nauczyli gracze z Porto Alegre. Prowadzili z Ypirangą 1:0 i wszystko mieli pod kontrolą oraz kolejne kontry ale musieli stracić gola z wolnego po głupim faulu. Piękny gol wyrównujący ale nie o tym chciałem pisać. I jeszcze stevenash13 mnie trochę zdenerwował. Typ mu wszedł za co graty, ale jak już piszemy analizę to sprawdźmy info. Drużyny U21 tu nie było bo i takich nie ma w Brazylii. Poza tym było wielu rezerwowych piłkarzy ale takich co często mają okazje gry więc nie rozumiem dlaczego napisał taką analizę.
Vasco się skompromitowało również na swoim terenie po porażce 0:1 z Resende. Widziałem tylko gola więc o meczu za wiele nie powiem. Z kolei Flamengo wygrało z Volta Redonda 2:0 po golach dwóch nowych graczy. Jednak nie chodzi tu o gwiazdeczki, a o Vandera i Wanderleya. Meczu również nie widziałem ale fajnie, że obaj nowi gracze w debiucie zdobyli po golu, a przecież po to tutaj ich ściągnięto bo obaj to napastnicy. I teraz tylko czekać aż &quot;Zębaty&quot; dojdzie do siebie i zrzuci trochę sadła i mają ciekawy zespół.
Co do tego co napisał kacmon to właśnie śmieszy mnie to co się dzieje w Rio. Czy w tak wielkim mieście jest jeden stadion? Jest jeszcze przecież Sao Januario, gdzie gra tylko Vasco ale pewnie tam dołączy Duque de Caxias bo kolejnej ekipy na Engenhao nie wpuszczą już. I teraz śmiać mi się chcę jak płakali w Poznaniu na murawę, a w Rio w tygodniu grają po 3 mecze na jednym stadionie i jakoś się murawa trzyma.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
VS

Tak jak Kacmon gram dzisiaj na Fluminense i sądzę, że nie potrzeba już nic dodawać do tego, gdyż opowiedział o tym meczu już dokładnie. Ja za to do dubla dobrałem sobie Botafogo, które ma mecz z Duque de Caxias. To chyba najmocniejszy rywal z poza wielkiej czwórki dla wszystkich. Jednak nie sądzę, żeby dzisiaj na Engenhao byli wielkim zagrożeniem dla Fogao. Po pierwsze to wychodzi mocny skład Botafogo, po drugie Duque nie bardzo sobie radziło w stanowych rok temu po mimo podobnego składu. Po trzecie Botafogo w poprzednim sezonie Brasileirao przegrało u siebie tylko z Internacionalem. Również Botafogo dobrze sobie radzi z takimi rywalami, którzy są niżej notowani od nich. Z tego co wyczytałem Botafogo nie przegrało w Carioca z nikim z poza wielkiej czwórki od 21 spotkań, a w tym czasie zremisowali tylko 2 raz, a reszta to zwycięstwa. Tak więc wszystko mnie skłania ku postawieniu na Botafogo, które po mimo braku kilku nowych graczy jest zdecydowanym faworytem. A i jeszcze nie zagra w barwach Botafogo napastnik Herrera, który musi odpokutować zawieszenie z poprzedniego sezonu. A i na koniec przypomniało mi się co czytałem na Lance. Trener Arthur Bernardes nie będzie mógł skorzystać z kilku graczy, którzy są wypożyczeni z Botafogo. Ta grupa jest dość spora: Gabriel, Alex Lopes, Felipe Lima, Júnior, Jougle e Rodrigo Dantas.
BOTAFOGO: Jefferson, João Filipe, Antônio Carlos e Márcio Rosário; Lucas, Fahel, Marcelo Mattos, Renato Cajá e Somália; Caio e Loco Abreu.

DUQUE DE CAXIAS:
Erivélton, Lucão, Fábio Braz e Marlon; Gerônimo, Juninho, Lenon, Lenílson e Ari; Somália e Geovane Maranhão

Mój typ:
Botafogo @ 1,40 Bwin
✅
Oraz dorzucam jak już mówiłem do tego typ na Fluminense również po kursie 1,40 i wychodzi mi z tego ako 1,96 z którego jestem zadowolony i już pograłem tego dubla.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Campeonato Carioca
Pierwsza kolejka Campeonato Carioca rozczarowała... Vasco bardzo przeciętnie, zresztą wynik mówi sam za siebie. Botafogo wygrało, bo obudziło się na ostatnie 15 minut. Flamengo raczej wymęczyło zwycięstwo (pierwsza bramka to tylko zasługa obrońców rywala). Przyjście Ronaldinho pewnie dużo zmieni w tym zespole, ale po tym meczu tym bardziej uważam, że jeden zawodnik nie wystarczy do odrodzenia Fla. Fluminense też się nie popisało i wymęczyli tylko jednobramkowe zwycięstwo... Beznadziejny debiut Souzy, który miał być dużym wzmocnieniem, a w pierwszym meczu pokazuje, że coś z nim nie tak. Głupi, niepotrzebny faul w 35 minucie na drugą zółtą kartkę i osłabia swój zespół. Dobrze, że sędzia rozdawał kartki na prawo i lewo, więc siły w drugiej polowie się wyrównały. Mimo wszystko liczyłem na coś więcej z ich strony. Pierwsza kolejka pokazała, że nikomu się nie chce grać i wcale im nie zależy na zwycięstwach, dlatego drugą kolejkę wolę sobie typersko odpuścić.
Campeonato Gaucho
Dzisiaj nadszedł czas na przełamanie Gremio. Dwa remisy na początek rozgrywek stanowych to dla nich wstyd. Pierwszy mecz zremisowali, bo zagrali mieszanym składem i zlekceważyli rywala. Drugi remis osiągneła większość rezerwowych zawodników. Jednak w tym meczu Renato Gaucho dobrze wie, że musi wreszcie wygrać i wystawia najmocniejszy skład na dzień dzisiejszy (nie licząc kontuzjowanych zawodników). W bramce pierwszy raz w tym roku zobaczymy Victora, a w ataku duet podstawowych napastników Andre Lima-Jonas. Po ostatnich meczach spadło sporo krytyki na zespół Gremio. Pora pokazać na co ich stać. To ma być test przed kwalifikacjami do Copa Libertadores, więc brak zwycięstwa z amatorami może trochę zmartwić kibiców. Gremio w takim składzie musi się wreszcie spiąć i wygrać. Druga wpadka pod rząd z amatorami przed własną publicznością na Olimpico? Kibice by tego nie przeżyli. Trzeba się przełamać, tym bardziej, że następny mecz Gremio zagra całkiem rezerwowym składem (podstawa będzie regenerować siły przed CL) i będzie jeszcze trudniej, a 4 mecze bez zwycięstwa z amatorami to byłaby już dla nich tragedia. Ja w to nie wierze, Gremio powinno dzisiaj wygrać.

Skład Gremio: Victor; Gabriel, Paulão, Rafael Marques (Vilson) e Gilson; Fábio Rochemback, Mateus Carioca, Maylson e Douglas; Jonas e André Lima.
Gremio - Sao Jose 1 (1.45 Bwin) ✅ 2:1

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin

Trzeci mecz Gremio i po raz trzeci przystępuje do grania na nich. Po prostu mam wielką słabość do nich i liczę na ich przełamanie. Nie rozumiem jak mogli zremisować dwa mecze z drużynami dużo słabszymi od siebie. No ale trudno ja już nie pamiętam tego. Teraz mają za rywala Sao Jose i tutaj mus zwycięstwa. Tak jak napisał Kacmon kibice by im tego nie wybaczyli. Dzisiaj skład bardzo mocny i właściwie widać tylko brak w pomocy Adilsona ale on grał w środę z Ypirangą, a to z tego względu, że i tak z Liverpoolem zagrać nie będzie mógł więc może grać w stanowych rozgrywkach. A dzisiaj ostatni test przed eliminacjami CL i tutaj muszą pokazać na co ich stać. Jest w pomocy Douglas i Fabio Rochemback. W ataku super duet Jonas i Andre Lima więc czego chcieć więcej. Fakt jeszcze, że do bramki wraca Victor ale akurat do Marcelo Grohe to pretensji mieć nie można za utratę 3 goli w pierwszych meczach. Obrona również pełna ale szkoda, że nie ma Bruno Collaco, który zagrał ostatnio bardzo dobrze i ofensywnie podczas, gdy Gilson gra bardziej defensywnie. Ale z kolei na prawej stronie znowu Gabriel będzie szalał i na to liczę. Dzisiaj to już daje im ostatnią szansę w stanowych i liczę na ich zwycięstwo oraz kilka bramek w tym meczu.
GRÊMIO
Victor; Gabriel, Paulão, Rafael Marques (Vilson) e Gilson; Fábio Rochemback, Matheus Carioca, Maylson e Douglas; Jonas e André Lima

SÃO JOSÉ
Rafael; Marabá, Alexandre, Gustavo e Juca; Zaquiel, Claudemir (Labarthe), Gleidson e Gabriel; Cassiano e Xavier

Moje typy:
Gremio @ 1,45 Bwin✅2:1
Over 2,5 @ 1,60 Bwin✅

Status
Zamknięty.