>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Portugalia (Liga Zon Sagres | Liga de Honra) - 2011/2012

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford

Na początek czeka nas jeszcze mecz o Superpuchar Portugalii, który już w najbliższy weekend.
VS
niedziela 7 sierpnia 2011 - Estádio Municipal de Aveiro
[22:00] FC Porto - Vitoria Guimaraes 1,33 5,00 9,00 bet365 Tytułu rzecz jasna broni ekipa FC Porto, która w cuglach pod wodzą Villasa Boasa wygrała poprzednie rozgrywki nie zaznając ani razu smaku porażki. Zdaje się, że lepiej już być nie może i w tym sezonie rywalizacja powinna być ciekawsze. Zaczynając od przeglądu sił wielkiej trójki to Porto zatrzymało największe swoje gwiazdy i tak w tym sezonie także będziemy podziwiać w akcji Hulka czy Falcao. Pytanie jak na ławce trenerskiej spisze się dotychczasowy aystent Villasa Boasa.
Benfica straciła przede wszystkim Fabio Coentrao. W jego miejsce pozyskano Joana Capdeville z Villareal, a więć doświadczony i ograny piłkarz, który nie powinien mieć problemów z dobrą grą na lewej obronie. Ponadto doszli m.in Witsel znany polskim kibicom bardzo dobrze ... Obrone zasilił także Ezequiel Garay z Realu. A w ofensywie szaleć ma Nolito i już się sprawdza co potwierdzają mecze eliminacji Champions League. Na Estadio Da Luz pozbyto się sprowadzonego za spore pieniądze przed poprzednim sezonem bramkarza Roberto, który mylił się wielokrotnie. A na jego miejsce przyszedł Eduardo z Genoi, a więc podstawowy bramkarz Portugalskiej reprezentacji.
No, ale najbardziej aktywny na rynku transferowym z portugalskich gigantów jest Sporting Lizbona. Na Jose Alvalade mają najwyraźniej dość ciągłego oglądania pleców Porto i Benfici. Ostatnio także bywali juz za plecami Sportingu Braga, a więc teraz poszli na całość i ma się to zmienić.
Tak więc do Sportingu doszli m.in Diego Capel, Jeffren, Bojinov, Onyewu, Van Wolfsfinkel, Schaars. Ponadto zostali m.in Matias Fernandez, Helder Postiga, Rui Patricio, Yannick Djalo. Sporting więc mierzy wysoko. Zobaczymy co z tego będzie.
Braga z kolei jak zwykle sprowadziła mało znanych graczy, których potem wypromuje i sprzeda za wieksze pieniądze;) No a ponadto to przyszedł Nuno Gomes, którego przedstawiać nie trzeba, ale raczej wiele od niego nie oczekujmy.
Ponadto wszystkie transfery można zobaczyć -&gt; http://www.record.xl.pt/futebol/nacional/1a_liga/transferencias/default.aspx
Spodzeiwam się w tym sezonie ciekawszej rywalizacji w czubie i nie przewiduje takiej dominacji Porto chociaż kto wie...
Lige Zon Sagres można oglądac na Orange sport info i RTPinternacional.
Zapraszam do dyskusji o nowych rozgrywkach ;)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
No też mam ochotę pooglądać najlepsze zespoły Liga Zon Sagres w akcji, bo ta liga to chyba najbliższa jest tym latynoskim. Co do transferów, to zadziwiło mnie Porto. Zazwyczaj ta ekipa z Portugalii, która ma świetny sezon to potem jest rozkupywana. A teraz nie dość, że się nie osłabili to jeszcze pozyskali jak zwykle kilku ciekawych graczy. Freddy Adu kiedyś okrzyknięty największym talentem na świecie teraz błąka się po słabszych klubach i może wreszcie tutaj znajdzie sobie miejsce i pokaże pełnię umiejętności. Liczę na dwójkę młodych Iturbe i Kelvina, których warto obserwować. Ja miałem przyjemność oglądania w akcji Iturbe, byłego gracza Cerro Porteno. Piłkarz przebojowy, który ma papiery na dobre granie. Kelvina nie widziałem ale znawca futbolu latynoskiego i zarazem komentator Sportklubu mówił, że chłopak ma spore umiejętności, a na pierwszych treningach prezentował się bardzo dobrze. Poza tym w grudniu po Klubowych Mistrzostwach Świata dołączy dwójka z Santosu: Alex Sandro i Danilo i to też są ciekawi gracze. Przede wszystkim jednak ciekawe jak Porto poradzi sobie ze stratą chyba najważniejszej osoby, która zbudowała ten sukces czyli Andre Villasa-Boasa.
Benfica ciekawe transfery zrobiła. Jak już Robson pisał Coentrao zastąpi uznany gracz, bo przecież tyle występów w kadrze Hiszpanii z przypadku się nie wzięło. Poza tym najlepszym ich transferem była sprzedaż Roberto. Takie pieniądze jakie oni zapłacili i teraz dostali od Saragossy to po prostu dla mnie dziwne, że za takiego słabego bramkarza się płaci. Myślę, że w polskiej lidze znaleźć by można lepszego golkipera niż ten cały Roberto. Od początku nieźle prezentuję się Nolito, a poza tym warto zobaczyć takich graczy jak Bruno Cesar, Enzo Perez którzy przyszli odpowiednio z Corinthians i Estudiantes La Plata.
Sporting tym razem nie próżnował na rynku transferowym i naprawdę ładnie się wzmocnił. O tych najgłośniejszych transferach napisał już Robson, a ja dodam jeszcze kilka słów o graczu, którego rozwój będę śledził dogłębnie. Diego Rubio to gracz, który w maju tego roku skończył dopiero 18 lat, a przed tym znakomicie wprowadził się do zespołu Colo Colo. Był bliski wyjazdu na Copa America ale ostatecznie nie udało mu się zagrać tam. Jednak debiut w dorosłej reprezentacji ma już za sobą. Ten gracz jak dla mnie zapowiada się na wielki talent i liczę, że wraz z innym wychowankiem Colo Colo czyli Matiasem Fernandezem zrobią wiele dobrego dla Lwów.
Co do innych ekip to dopiero będzie można w czasie sezonu przekonać się o sile ich transferów. Jednak kilku graczy, którzy mogą nie tyle co zawojować tą ligę ale być wyróżniającymi się zawodnikami znalazłem. Rodrigo Defendi(Vitoria Guimaraes), Figueroa i Meza(Olhanense obaj). Jednak resztę przekonamy się w czasie sezonu.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin

No i zaczynamy pierwszą kolejkę Liga Zon Sagres. Wiadomo, że faworytami są obie ekipy z Lizbony, i obecny mistrz Porto. Benfica jedzie do beniaminka Gil Vicente i liczę tutaj na ciekawy mecz, bo gospodarze na pewno będą chcieli się pokazać z dobrej strony. Moim zdaniem dobrym pomysłem jest gra na Sporting, który po takich wzmocnieniach powinien zacząć od początku walkę o mistrza. Największym hitem tej kolejki będzie mecz Vitoria-Porto i co ciekawe w tym sezonie będzie to już drugi mecz, gdyż przed tygodniem grali w Superpucharze Portugalii i Porto wygrało 2:1 chociaż nie zachwycili. Ciekawe jak teraz będzie wyglądał rewanż w lidze.
Sportingbet ma ciekawe zakłady na liczbę bramek w całej kolejce ligowej. Mnie korci zagrać over 19,5 gola w całej kolejce po 1,85. Oznacza to mniej więcej, że padnie 2,5 gola na każdy mecz. Takie ekipy jak Benfica, Sporting czy Porto są w stanie podreperować tą średnią. Ciekawe jak to wyjdzie ale z takimi zakładami to chyba jednak można się wstrzymać na kolejne kolejki.
Zapraszam do dyskusji

dr.house 16

dr.house

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wybrzeze
Benfa dzis na pewno bez Luisao i Cardozo. Z drugiej strony graja z benjaminkiem który im &quot;leży&quot;, myslicie ze warto zagrac?

B 17

baarto

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Gil Vicente - Benfica
Już dziś, 12 sierpnia 2011r. rozgrywki wznowia najlepsze kluby z Portugalii. W pierwszym meczu o 21:45 zmierzy się beniaminek Gil Vicenta z druga druzyną poprzedniego sezonu Benficą. Mecz na pierwszy rzut oka powinna bardzo przyjemnie wygrać Benfica, lecz ja licze tutaj na jakąś niesodzianke. Przeglądając statyski trafiłem na coś ciekawego.
Benfica ostatnio pierwszy mecz ligowy wygrała 30 września 2004 roku !!! Wygrała go na wyjeździe 2-3 z, co jak sie później okazało, ostatnia drużyną ligi !!!
Wyniki Benficy na inauguracje rozgrywek w poszczegółnych sezonach:
Sezon 2010/2011
Benfica - Academica 1-2 (3 od końca drużyna tego sezonu)
Sezon 2009/2010
Benfica -Maritimo 1-1
Sezon 2008/2009

Rio Ave - Benfica 1-1

Sezon 2007/2008
Leixoes - Benfica 1-1 (3 od końca drużyna tego sezonu)
Sezon 2006/2007

Pierwszy mecz przełożony.

Sezon 2005/2006

Academica - Benfica 0-0

Sezon 2004/2005
Beira Mar - Benfica 2-3 (ostatnia drużyna w tym sezonie)
Sezon 2003/2004
Boavista - Benfica 0-0

Sezon 2002/2003

Benfica - Maritimo 3-0

Sezon 2001/2002

Varzim - Benfica 2-2

Sezon 2000/2001

Porto - Benfica 2-0

Sezon 1999/2000

Rio Ave - Benfica 1-1
Benfica w ostatnich 12 sezonach wygrała na inauguracje tylko 2 razy !!!
Dzisiejszy przeciwnik Benficy to Gil Vicente, najlepsza drużyna tamtego sezonu w drugiej lidze portugalskiej, Liga De Honra. Wywalczyła sobie ten awans w ostatniej kolejce pokonując u siebie 3-1 Fatime.
Skład Benficy na ten mecz:
Bramkarze: Artur Moraes e Eduardo;
Obrońcy: Maxi Pereira, Jardel, Garay e Emerson
Pomocnicy: Ruben Amorim, Javi García, Matic, Witsel, Bruno César, Enzo Pérez, Nolito, Aimar, David Simão e Gaitán
Napastnicy: Saviola, Franco Jara e Rodrigo Mora
Brakujący gracze: Cardozo, Luisao
Gil Vicente to jedna wielka niewiadoma. Ta druzyna grała w Primiera Liga ale to były bardzo odległe czasy.
Moje typy:

1) Azjatycka suma goli - Poniżej 2,5 bet365 2,00

2) Gil Vicente +1,5 AH bet365 1,675
3) Dokładny wynik 1-1 bet365 8,00

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
robson-united +10 Punkty (Dobra analiza. Oby więcej taki w temacie o Portugalskiej Liga Zon Sagres ;))
bo86bo +1 Punkty (piękna rozkminka gry Benficki, ja utopiłem ale plus za analizę :))
nolito +1 Punkty (dobre fakty przytoczyłeś i miałeś rację. remis)
B 17

baarto

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wynik: Gil Vicente - Benfica 2-2 (1-2)
Noi mamy remis. ????
Niestety z tych typów które podałem na forów siadł tylko jeden, ale myśle że udało mi sie odradzić gry na Benfice lub zagranie na Gil Vicente z handi, jeśli ktoś skorzytał to można kliknąć &quot;dzięki&quot;, bo troche czasu poświęciłem pisząc tą analize.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Sezon wystartował, a uważam, że warto jeszcze wrzucić jedną z bramek w walce o Superpuchar Portugalii. Oto ona :
http://www.youtube.com/watch?v=6BreJG-YIcg&amp;amp;feature=player_embedded
VS
SPORTING LIZBONA - OLHANENSE
Typ : Sporting @ 1,37 Tobet ⛔1:1​
Co tu pisać. Na Jose Alvalade zbudowali ciekawy team. Jeffren, Capel, Onyewu, Bojinow, Van Wolfswinkel. Nowy trener Domingos Pacienca, który z Bragą był w finale LE. Co prawda dzisiaj nie będzie Matiego Fernandeza, Onyewu czy Bojinowa to i tak kadra wygląda nadal bardzo dobrze. Bo postarano się o szeroki skład.
Przedsezonowe sparingi:
09.07.2011 Sporting 3:0 Alta de Lisboa
13.07.2011 FC Presikhaaf 0:8 Sporting
16.07.2011 Telstar 0:3 Sporting
18.07.2011 Ankaragücü 0:3 Sporting
23.07.2011 Sporting 2:1 Juventus
30.07.2011 Sporting 0:3 Valencia
Troféu Ramon Carranza:
05.08.2011 Málaga 3:1 Sporting
06.08.2011 Udinese Calcio 2:2, k. 10:9 Sporting
Benfica wczoraj zaledwie zremisowała 2:2 z Gil Vicente. Wiec dzisiaj Sporting już może być przed nimi :p
SPORTING: Rui Patrício; João Pereira, Carriço, Rodriguez e Evaldo; Rinaudo; Izmailov, Schaars e Djaló; Postiga e Rubio.
na ławce: Marcelo Boeck, Pereirinha, Polga, Capel, Jeffren, André Santos e Wolfswinkel
OLHANENSE: Fabiano Freitas; João Gonçalves, Maurício, Mexer e Vitor Vinha; Nuno Piloto, Cauê e Rui Duarte; Wilson Eduardo, Daddy e Ismaily

Kurs mały, ale do dubla wystarczy jak w sam raz.
Wczoraj Benfica zawiodła zaledwie remisując 2:2. Przeważali, ale jak widać nie wystarczyło to. Spodziewałem sie trochę więcej po nich. Ruben Amorim zawalił pierwszą bramke, drugiej już nie dało się zapobiec bo strzał pod poprzeczke świetny. Ale nie ma co wracać do tego teraz bo trzeba analizowac inne mecze ;)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Zgadzam się w pełni z typem na Sporting. Po wczorajszej wpadce Benfiki, Lwom nie pozostało nic innego jak sięgnąć po komplet punktów na inaugurację i być przed swoim odwiecznym rywalem. Okazja do tego świetna, bo rywal mniej więcej pokroju Gil Vicente ale umówmy się, że takie ekipy mocne są jedynie u siebie, gdzie mają wsparcie publiczności. Dzisiaj na Jose Alvalade szans raczej zbyt wielkich mieć nie będą. Ciekawe jak w debiucie spiszę się Chilijczyk, Diego Rubio, który ma być kolejnym znakomitym zawodnikiem z tego kraju w barwach Lwów po Matiasie Fernandezie. To właśnie na niego ja osobiście liczę. Obok niego powinni wiele robić Yannick Djalo czy Helder Postiga. Ławka z takimi zawodnikami jak Jeffrsen Suarez czy Wolfswinkel też wygląda ciekawie. Zadziwiają mnie trochę kursy na opcję bramkowe, bo przecież Sporting sam spokojnie jest w stanie pokryć overa w tym meczu więc czego nie korzystać?

Moje typy:
Sporting over 1,5 @ 1,65 Tobet ⛔
Over 2,5 @ 2,05
⛔
Diego Rubio strzeli @ 2,40 Sportingbet ⛔

R 1,2K

radomiak1910

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
p.nozna portugalska primeira ligi 19:00 28.08.2011
Feirense-Pacos Ferreira ⛔
typ: 2
2,98
Pinnacle

Analiza
Dziś w spotkaniu trzeciej kolejki portugalskiej ekstraklasy feirense na wlasnym stadionie podejmie ekipe pacos ferreira. Gospodarze dzisiejszego spotkania po dwoch kolejkach zgromadzili na swoim koncie jeden punkt, zremisowali z Nacionalem i ulegli 1:3 Benfice Lizbona. Pacos Ferreira po dwoch kolejkach ma na swoim koncie o dwa punkty wiecej, wygrali oni z Uniao Leiria i ulegli Victorii Setubal. Druzyna dzisiejszych gosci bardzo dobrze spisywala sie w sparingach, pacos ogralo m.in. Sporting Gijon czy Maritimo. Feirense cudem uniknelo porazki z nacionalem. Widac, ze ekipa gospodarzy na starcie tego sezonu nie spisuje sie najlepiej. Feirense w sparingach rowniez radzilo sobie duzo gorzej od pacosu. Przegrali oni z tym samym maritimo, z ktorym zawodnicy z ferreiry wygrali 2:1. Ponadto ostatnie spotkanie rozegrane miedzy obiema druzynami gdy gospodarzem byli zawodnicy feirense wygrali goscie. sadze, ze dzis moze byc podobnie. Goscie na starcie tego sezonu w moim odczuciu prezentuja sie duzo lepiej.

B 8

barykados

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Co sądzicie o meczu
Nacional - Benfica
Mój typ to: 2
Ale mam jedną obawę że Benfica może być osłabiona po grze w europejskich pucharach...
Chciał bym usłyszeć wasze zdanie o tym meczu.
Edit: proszę na następny raz o nieco bardziej rozbudowane posty... inaczej będzie kasacja..

duo 303

duo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zauważ, że Nacional też grał w europejskich pucharach. Benficę napewno stać tutaj na zwycięstwo jednak ja obawiałbym się tu remisu. Gdyby to Benfica była gospodarzem to nie miałbym wątpliwości, tak jednak wolę dziś się skupić na rozpoczynającym się US Open niż denerwować się o zwycięstwo Orłów.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
VS

Chyba najciekawiej zapowiadające się spotkanie w tej kolejce Liga Zon Sagres. Dla Nacionalu będzie to dopiero drugi ligowy mecz, gdyż do tej pory zagrali jedynie na wyjeździe z Feirense i ten mecz zremisowali 0:0. Ale to nie ich jedyne mecze w tym sezonie, gdyż rozegrali aż 6 spotkań w ramach Ligi Europejskiej. W ostatni czwartek odpadli z Birmingham po porażce wyjazdowej 3:0. Co ciekawe w pucharach u siebie nie stracili ani jednego gola. Teraz moim zdaniem utrzymanie czystego konta graniczyć będzie z cudem, gdyż Benfica ma świetną ofensywę i co chwilę aplikują swoim rywalom kilka goli. W tym sezonie na 6 spotkań, tylko raz strzelili mniej niż 2 gole. Dzisiaj Orły jak widzę po składzie w najmocniejszym zestawieniu, na czele z Nolito, Witselem czy Cardozo. Naprawdę ofensywa Benfiki wygląda po prostu fantastycznie. Jednak ktoś, kto myśli, że czeka ich dzisiaj łatwe zadanie, to jest w błędzie. Jak patrzyłem w H2H, to od razu widać, że drużyna z Lizbony ma spore problemy na wyspie. Dość powiedzieć, że w ostatnich 5 spotkaniach w Funchal aż 2 razy wygrywali gospodarze tego spotkania. Tak więc czeka nas ciekawe spotkanie. A jeśli idzie o sytuację kadrową gospodarzy, to z tego co czytałem zabraknie Claudemira i Tomasevica, a w ich miejsce będą Joao Aurelio i Luis Neto.
Podsumowując spodziewam się dzisiaj ciekawego meczu i jak to bywa w tym sezonie w meczach Benfiki z udziałem wielu goli. Myślę, że te gole padną z obu stron, gdyż Nacional u siebie powinien być groźny.
Moje typy:
BTS @ 1,80 Sportingbet⛔0:2
Over 2,5 @ 1,80⛔
Benfica over 1,5 @ 1,666✅

R 1,2K

radomiak1910

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
P.Nożna 29.08.2011 21:45
Nacional-Benfica 0:2 ⛔
typ: X
4,32
pinnacle

Analiza
Dziś w spotkaniu konczacym trzecia kolejke w portugalskiej primeira liga nacional na wlasnym stadionie podejmie druzyne benfici lizbona. Obydwie druzyny wystepowaly na tygodniu w europejskich pucharach ze zmiennym szczescim. Nacional odpadl z ligi europejskiej po dwumeczu z birmingham natomiast benfica ograla w dwumeczu twente i zagra w fazie grupowej ligi mistrzow. W lidze z powodu przerwy na europejskie puchary nacional rozegral jak do tej pory tylko jedno spotkanie zremisowal na wyjezdzie z feirense 0:0. Benfica natomiast po dwoch spotkaniach ma na swoim koncie 4 punkty, po wyjazdowym remisie z gil vicente i zwyciestwie nad feirense. Faworytem dzisiejszego spotkania wydaja sie byc goscie, ja licze tu jednak na niespodzianke w postaci remisu. Benfice bardzo ciezko gra sie z nacionalem na ich stadionie. Sposrod 9 spotkan benfica wygrala 4, nacional rowniez 4 i raz padl remis. Ostatnie spotkanie pomiedzy obiema druzynami padlo lupem gospodarzy. Nacional jednak na starcie tego sezonu nie jest chyba jeszcze w swojej najwyzszej dyspozycji. Sadze jednak, ze na spotkanie z tak utytulowana druzyna nacional specjalnie sie zmobilizuje i zdobedzie punkty w tym spotkaniu.

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków/Arbroath
V.Setúbal - Braga
Wynik: 0:1 ⛔

Krótka analiza z mojej strony, bo już za kilkanaście minut początek spotkania.
V. Setubal bardzo ciekawie rozpoczęła sezon. Na 2 rozegrane spotkania na koncie mają 4 punkty oraz 4 zdobyte gole. Braga jak dotąd nie straciła gola. Kiedyś ta passa musi się skończyć, tym bardziej, że dzisiaj goście bez kontuzjowanych defensorów Ewertona (2/0) oraz Imorou (1/0). W dalszym ciągu nie gra pomocnik Custodio.
Typ: Setubal strzeli ~ 1.57
Bwin

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
vs

Uniao Leiria - FC Porto 2:5 ✅

Do kuponu dorzucam FC Porto. Zwycięzca Ligi Europejskiej broni tytułu w lidze portugalskiej. Odszedł Falcao, ale został Hulk, który w moim odczuciu wyrasta na gwiazdę zespołu. Mecz z Leirią jest dokończeniem trzeciej kolejki ZON Sagres. W pierwszej kolejce mistrz wygrał na wyjeździe Vitorią Guimaraes 1:0 po golu Hulka, natomiast w drugiej kolejce starć pokonali na Stadionie Smoka Gil Vicente 3:1 po dwóch bramkach niezawodnego Hulka oraz golu Sapunaru. W Superpucharze Europy Porto uległo Barcelonie 0:2 i kończyło mecz w dziewięciu. Jeśli chodzi o Leirię to rywal FC Porto zajmuje przedostatnią pozycję w tabeli z zerowym dorobkiem punktowych. W obu meczach ulegli 1:2. Uważam, że inny wynik niż zwycięstwo przyjezdnych będzie ogromną niespodzianką.
Moja propozycja:
FC Porto wygra @ 1.30 Betsafe

Hulk z trzema bramkami lideruje w klasyfikacji strzelców...​

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
⚽FC Porto AH -2 - Vitoria Setubal
Typ : FC Porto
Kurs : 1.875
Bukmacher :

Stawka 1/10
0,875
Porto dosyć mocno osłabione,zabraknie : Hulk,Guarin,Sapunaru,Alex Sandro,Varela,Otamendi.Porto wygrało ostatnio w lidze 5-2 z Leirią,ale mogło spokojnie wygrać większą różnicą.Przede wszystkim strzelone gole przez Uniao były przypadkowe,a zwłaszcza pierwsza bramka.Gospodarze mają na tyle wyrównaną kadrę,że strata Hulka nie musi być odczuwalna.Myślę,że bramki dla Porto to kwestia czasu,ale z powodu braków kadrowych stawka najniższa.
Hulk prawdopodobnie nie wystąpi w dzisiejszym meczu

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0

Fc Gil Vicente - Sc Olhanense 1:1

Typ: 1

Kurs: 2.10

Piątkowe starcie drużyn ze środka tabeli. Goście są wyżej, ale to nie oni są faworytem. Wystarczyć popatrzeć z kim mierzyła się drużyna Fc Gil Vicente. Na inaugurację Benfica i remis 2:2! No no nie lada było to zaskoczenie. Następna kolejka i następny gigant.. tym razem Porto. Wynik musiał być tylko jeden, na arenie smoka Porto nie przegrywa. Kolejne spotkanie to pewna wygrana u siebie z rewelacją tych rozgrywek Academica (4 pozycja w tabeli). W ostatniej kolejce porażka z Bragą na wyjeździe co także nie dziwi akurat. Dzisiaj jest doskonała okazja aby w końcu zdobyć 3 pkt. Sc Olhanense nie jest wymagającym zespołem. Nie wygrali nawet jednego meczu. Dwa przegrywając i jeden remisując. Ktoś powie, przecież wygrali z Rio Ave na wyjeździe 1:0. Tak owszem, ale po samobójczej bramce gospodarzy. Wygrana z przedostatnią drużyną w tabeli po samobójczej bramce nie jest powodem do dumy. Tym razem rywal postawi zdecydowanie trudniejsze warunki. Beniaminek podczas swoich występów w 2 lidze portugalskiej w poprzednim sezonie zdobył najwięcej goli spośród wszystkich drużyn grających na własnym stadionie. W tym sezonie cel jest następujący: utrzymujemy się w lidze, a za rok atakujemy pierwszą 10-tkę tabeli. Sc Olhanense z taką grą jest głównym kandydatem na chwilę obecną do spadku. Wiadomo że sezon jest długi i dajmy im jeszcze czasu, ale przy zdeterminowanych gospodarzach widzę dzisiaj tylko ich zwycięstwo. W następnej kolejce Sc Olhanense podejmuje na własnym stadionie Uniao Leira. Wtedy możemy spodziewać się korzystnego wyniku. Wilson Eduardo najgroźniejszy piłkarz gości jeżeli zostanie wyłączony z gry to Olhanense nie będzie stwarzało już takiego zagrożenia pod bramką gospodarzy. Stawiam czystą jedynkę i czekam z niecierpliwością na wynik. Porażka Gil Vicente nie wchodzi dzisiaj w grę. No chyba że Olhanense zaskoczy wszystkich i samych siebie..

adrians-71951 +1 Punkty (dobra analiza)
M 4,2K

madangelo

Moderator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Norrköping
Gil Vicente - Olhanense 1 @2,20 expekt ⛔1-1 ehh
Spotkanie 5 kolejki ligi Portugalskiej. Gil Vicente ma aktualnie tylko 4 oczka ale sytuacje tą można tłumaczyć bardzo trudnym kalendarzem gdyż grali już z Benficą, Porto oraz Bragą i zaprezentowali się w tym meczach przyzwoicie. Olhanense miało poza Sportingiem łatwiejszych rywali i zgromadzili oczko więcej. W ostatnim meczu przeciwko beniaminkowi Feirense przegrali jednak u siebie 1-2 a mecz kończyli w 9 po czerwonych kartkach dla obrońcy Mexera i pomocnika Alexandre. Poza nimi zabraknie również regularnie grającego pomocnika Duarte a także przybyłego z Benfiki ale ciągle nie zdolnego do gdy napastnika Luis Felipe. Myślę że mając łatwiejszego i osłabionego rywala Gil Vicente sięgnie dzisiaj po komplet punktów.

adrians-71951 +1 Punkty (dobra analiza)
varilux9 +3 Punkty
leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Miedzychód
Gil Vicente Barcelos - Olhanense

Gospodarze póki co mają o jeden punkt mniej od dzisiejszego rywala. Jednak statystyki nie mogą tu być do końca wiarygodne, gdyż Gil Vicente ma za sobą starcia z wielką trójką portugalskiej ekstraklasy: Porto, Benficą i Bragą. Przedsezonowe mecze oraz starcie z Academicą (2-0) pokazały, że gospodarze są całkiem dobrze przygotowani do sezonu. Warto też zwrócić uwagę na remis osiągnięty z Benficą, pomimo faktu, że GV przegrywało już 0-2. Na dobrą sprawę gospodarze nie przegrali jeszcze meczu na swoim terenie w tym sezonie i tego się trzymam. W ekipie gospodarzy mamy do czynienia z dwoma dość poważnymi osłabieniami. To kontuzjowany Joao Vilela (P, 2/1) i Eder Sciola (O, 4/0), który w ostatnim meczu obejrzał czerwoną kartkę.
Olhanense co prawda jest wyżej w tabeli, jednak nie ma co ukrywać, że dotychczasowe mecze nie były jakieś nieprawdopodobne w wykonaniu gości, choć w spotkaniach ze Sportingiem (1-1) czy Rio Ave zaprezentowali się oni nieźle. Rywale nie byli jednak tak klasowi, jak w przypadku Gil Vicente. Do tego wszystkiego dochodzą dwa bardzo ważne fakty:
1. Olhanense nie wygrało jeszcze na stadionie dzisiejszego rywala (0-2-1)
2. Goście w ostatnim blamażu z Feirense (w domu 1-2) pozbyli się nie tylko honoru, ale także aż dwóch ważnych graczy: Mexera (O, 4/0) oraz Fernando Alexandre (P, 4/0). Do tego doświadczony Duarte (P, 3/0) jest kontuzjowany, a wątpliwy jest występ Dady (N, 4/1).
Gospodarze mają duże szanse na wygranie tego spotkania.
Gil Vicente - Olhanense
Typ: 1 - 1,90
Typ: 1x - 1,20
Bet365

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
⚽Feirense - FC Porto H(1.5-0)
Typ : FC Porto
Kurs : 1.70
Bukmacher :

Stawka 2/10
2
Porto kroczy od zwycięstwa do zwycięstwa tak jak w poprzednim sezonie i trudno mi sobie wyobrazić żeby jutro nie wygrali tego spotkania.W kadrze gości nie zagrają : Hulk,Alvaro Pereira,Maicon,Alex Sandro.Gole powinni zdobywać inni zawodnicy.Dorobek bramkowy gospodarzy nie imponuje,3 gole w 4 meczach to niewiele jeśli chce się powalczyć z mistrzem Portugalii.
W ostatnim meczu goście wygrali z Szachtarem

Status
Zamknięty.