>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Pomagamy wygrywamy II

ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Jeśli macie niepotrzebne ubranka dla dzieci w wieku 0-7 to dajcie znać na pw. Oczywiście mowa tu o używanych rzeczach.

ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
https://www.facebook.com/pomagamyW/posts/232887746887261

Nie śpimy, budzimy się. Rozsyłajcie to do swoich znajomych. Czym więcej ludzi polubi ten profil na facebooku, tym łatwiej będzie mi rozmawiać ze sponsorami!

Ile jest z tym roboty? 3 minuty? Jeśli nie chcecie/nie możecie dorzucić się do akcji, to przynajmniej pomóżcie to wypromować.

huber55 46

huber55

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WW
+ 70 zł
Stan obecny: 4243 zł

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
kris_kros +4 Punkty (Dzięki za Twój udział w akcji Pomagamy Wygrywamy II :))
pawacki 2,1K

pawacki

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
+20 zł
Stan Obecny:4263 zł

betlej +6 Punkty (za Rush&Cash)
ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Ja też mam zablokowane pw, więc poproszę dane do przelewu bankowego
w adnotacji do reputacji napisałem Ci mojego maila. Odezwij się na niego to podam Ci dane
Dziś zrobiłem zakupy dla rodziny z Torunia. Głównie artykuły chemiczne i jedzenie. Później wstawię foto.

L 25

lookas1989

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
+30 zł

Stan Obecny:4343 zł

kris_kros +4 Punkty (Wyrazy wdzięczności dla Ciebie za udział w akcji Szlachetna paczka (żeby nie było też trochę dołożyłem ;))
ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Do toruńskiej paczki dokupiliśmy to czego brakowało. Przekazanie nastąpi w sobotę. Będzie relacja live.

Jutro rano uderzam na Płock. Tam czeka nas poważniejsza misja.

fade 12

fade

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Raduje się serce patrząc na ten temacik tym bardziej, że sam miałem bardzo duże problemy ze znalezieniem darczyńcy dla podlegającej mi rodzinki ????

ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Zakupy zrobione. Rano dorzucę jeszcze kilka drobnych rzeczy. Zaraz postaram się wrzucić jakieś zdjęcia.
Poza tym jest jeszcze lodówka, ale to już jutro dorzucę zdjęcie jak będę na miejscu. Paczki zawiozę rodzinie w granicach 12-13.
Kidinho podesłał paczkę z ubraniami i kilkoma artykułami szkolnymi.

dudusss +5 Punkty
kidinho +1 Punkty
krzysiu +5 Punkty (Kawał dobrej roboty :))
ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Dziś wszystkie paczki dostarczyłem rodzinie. Po drodze nie było żadnych problemów. Zamówiona lodówka przyjechała o czasie, a wszystkie pakunki udało się jakoś zapchać na renifery.
Rodzina mieszka pod Płockiem, w okolicach Brudzenia Dużego. Mają oni skromne gospodarstwo, choć tak naprawdę ciężko to nazwać gospodarstwem. Rozpadająca się szopa, płot, a obok skromny budyneczek. Pole mają głównie na swój użytek, bo to niemożliwe, żeby z takiego skrawka ziemi wyciągać jakiekolwiek profity.
Tak samo jak przed rokiem, chciałem żeby rodzina , którą wybierzemy była w mega słabej sytuacji materialnej. Na szczęście (jakkolwiek głupio to brzmi) trafiliśmy idealnie. Wystarczyło wejść do domu, a bieda sama rzucała się w oczy. Wszyscy mieszkają w jednym pomieszczeniu, a sypialna jest dla nich również kuchnią. O żadnej łazience nie ma tu nawet mowy.
Rodzice starsi, zniszczeni życiem i pracą. Chłopaki są bardzo ogarnięci, a na głowie najstarszego (17 lat) syna leżą obowiązki zajmowania się sprawami urzędowymi, ale także pracą na polu. Pole małe, bo małe, ale ta rodzina nie ma żadnego ciągnika, czy nawet konia. Wszystko robią ręcznie. Pług ciągną sami! Nie wiem czy w dzisiejszych czasach ludzie mają jeszcze wyobrażenie, że coś trzeba robić w taki sposób.
Widać, że żadnej patoli tam nie ma. Wszyscy są jedną rodziną, a rodzie po prostu nie do końca potrafią odnaleźć się w nowej rzeczywistości. Kawałek pola, kilka kur i kaczek oraz drobne zasiłki są dla nich całym utrzymaniem.
Kredyt został wzięty na książki oraz na bilety autobusowe, żeby chłopaki mogli dojeżdżać do szkoły. Łzy rodziców przy otrzymywaniu paczki były zarówno efektem zadowolenia z paczek, ale dało się odczuć żal do własnej bezradności. Dla nich najważniejsi są teraz synowie, bo tylko oni będą w stanie coś zmienić w swoim życiu.
Jeśli chodzi o paczkę dla rodziny z okolic Płocka to wydaliśmy 2358,59 zł:
1) Lodówka Indesit (model BIAA 10) 899,99 zł + Transport 32 zł + wniesienie 10 zł

2) Garnki: 53,20 zł
3) Obuwie: 442,95 zł
4) Kurtki: 400,25 zł
5) Kosmetyki (prezenty): 100,91 zł
6) Żywność, środki chemiczne i artykuły szkolne: 419,29 zł
Paragony:
http://imageshack.us/photo/my-images/560/k5fh.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/14/m3iq.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/513/7jx0.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/21/zrhd.png/
Na rodzinę z Torunia przeznaczyliśmy 138,80 zł. Paczki również zostały dziś dostarczone, później dostanę dokładniejszą relację.
W sumie wydaliśmy 2497,39 zł. Jeśli chcecie, żeby dzieciaki z ośrodka dostały fajne paczki – dokładajcie się. Mam nadzieję, że opis tej rodziny Was zmotywuje. Szkoda, że sami nie mogliście zobaczyć tego na własne oczy.

zakladowa +6 Punkty (jeszcze raz szacun!)
parodia +3 Punkty (dobra robota)
radocesc +2 Punkty (dobra robota :))
kapszti +17 Punkty
benek_27 +17 Punkty (Świetna robota Ramzes, jak zwykle! Brawo!)
kidinho 90

kidinho

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Legnica
+ 50 zł
C&#39;mon people !
Stan Obecny:4393 zł

betlej +6 Punkty
kris_kros +4 Punkty (Wyrazy wdzięczności dla Ciebie za udział w akcji Szlachetna paczka (żeby nie było też trochę dołożyłem ;))
ramzesa +19 Punkty