>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Polska - Liechtenstein 04.06.2013, Kraków

Status
Zamknięty.
hugo997 37

hugo997

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tak więc zależy wszystko od podejścia, na tym poziomie piłkarskim to chyba nawet lepiej jak wyjdą na boisko goście którzy muszą przekonywać do siebie trenera a są to wiele lepsi kopacze niż podstawowi dzisiejszego rywala.

No i powiedzicie mi jaki jest w ogóle sens rozgrywania tego meczu? Szansa na podbudowanie morale? Bo chyba nie test i próba nowej taktyki? Po co mamy próbować piłkarzy na najsłabszych, gdy musimy grać z tymi mocnymi? Taki test w zasadzie nie daje odpowiedzi na nic, co widać po ruchach Fornalika. Gracze którzy zaliczają dobry mecz z rezerwową Rumunią nie dostali szansy w kolejnym spotkaniu o stawkę. Dlatego w obronie z Irlandią i Ukrainą zagrał Wasyl, który nie gra od roku w klubie i w tych meczach po prostu się skompromitował. Zamiast wystawić Brozia to puścił z Irlandią nawet Wasyla na lewą obronę.
Dlatego potrzeba nam więcej takich meczów jak ten z Urugwajem, nie ważne czy wygrany czy przegrany. Niech dostaną szansę inni, jak ktoś sprawdzi się z klasowym rywalem to można potem na niego liczyć w tych ważnych meczach. Trener wtedy wie na czym stoi.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
woomeer +1 Punkty
keenan 49

keenan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Panowie powiedzcie mi naprawdę tak wierzycie w ten Liechtenstein?
Przecież to jest amatorszczyzna jak cholera,Polacy pewnie wyjdą w najsilniejszym składzie + Jurek Dudek na bramce który pewnie zagra jedną połowę.Ja rozumiem brak Piszczka ale nawet skład z ekstraklasy by tutaj sobie poradził,ba! nawet ja bym wolał skład z ekstraklasy bo oni chcą coś pokazać.Sądzę że w tym meczu będzie co najmniej 3:0 dla nas.
Polska -2 @1.75
Betsafe
⛔

woomeer +1 Punkty (najs)
tommytsw 3K

tommytsw

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krk
No i powiedzicie mi jaki jest w ogóle sens rozgrywania tego meczu? Szansa na podbudowanie morale? Bo chyba nie test i próba nowej taktyki? Po co mamy próbować piłkarzy na najsłabszych, gdy musimy grać z tymi mocnymi? Taki test w zasadzie nie daje odpowiedzi na nic, co widać po ruchach Fornalika. Gracze którzy zaliczają dobry mecz z rezerwową Rumunią nie dostali szansy w kolejnym spotkaniu o stawkę. Dlatego w obronie z Irlandią i Ukrainą zagrał Wasyl, który nie gra od roku w klubie i w tych meczach po prostu się skompromitował. Zamiast wystawić Brozia to puścił z Irlandią nawet Wasyla na lewą obronę.
Dlatego potrzeba nam więcej takich meczów jak ten z Urugwajem, nie ważne czy wygrany czy przegrany. Niech dostaną szansę inni, jak ktoś sprawdzi się z klasowym rywalem to można potem na niego liczyć w tych ważnych meczach. Trener wtedy wie na czym stoi.
Zgadzam się ale moim zdaniem atrakcyjny rywal kilka dni przed ważnym meczem o punkty to jednak nie jest dobre rozwiązanie.Ja bym to nazwał dotarciem, ew rozruchem co również może oznaczać że wcale takimi rezerwami wyjść nie musimy.Dla dzisiejszych rywali w sumie też można powiedzieć że w pewnym stopniu jesteśmy dobrym rywalem przed ich meczem ze Słowakami.

rickyfcb 159

rickyfcb

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Catalunya
Moja propozycja: Lichtenstein nie strzeli @ 1.70 [Start-Typ-Sport.] ✅ ✅

Jerzy Dudek dzisiaj wieczorem pożegna się z reprezentacją Polski. Występ w meczu z Liechtensteinem będzie jego 60. w
biało-czerwonych barwach, dzięki czemu wstąpi do Klubu Wybitnego Reprezentanta. – Jestem przekonany,
że wyjdę od pierwszej minuty, będę numerem jeden. Ile czasu zagram, nie mam pojęcia. – uśmiecha się Jerzy Dudek.

Przechodząc jednak do samego typu, Lichtenstein to ekipa słabiutka, poziomem przypominająca San Marino.
Strata bramki z tak słabym rywalem, była by wstydem dla naszych reprezentantów, jak również kibiców naszej drużyny.

W ostatnich 11 spotkaniach, drużyna gości strzeliła tylko cztery razy bramkę, z Bośnia, Malta, Andora, oraz Łotwa.
Bramki nie potrafili strzelić: Malcie, Azerbejdżanowi, Łotwie, Litwie, Słowacji oraz Węgrom; z niektórymi rywalami grali mecz/rewanż. By zobaczyć, jak rzadko drużyna gości strzela, wystarczy spojrzeć w statystykę bramek napastnika (najskuteczniejszego). 32 letni, Thomas Beck, reprezentujący barwy Balzers, w 88 spotkaniach strzelił jedynie 5 bramek.
Ja koniec, wystarczy spojrzeć na to jak gra na wyjazdach ekipa gości, bramkę strzelili ostatnio jedynie San Marino.

Według mnie value, we wszystkich innych bukmacherach proponują nam 1-2.1.35, dlatego warto grać, warto wygrać!

bonaventura 270

bonaventura

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Polska - Liechtenstein | 2:0 lub 3:0 | 3,54 (4j) [ 2:0 | 7,4 (1,92j) + 3:0 | 6,8 (2,08j) - zakład rozbity]
Takie spotkania zdarzają się stosunkowo rzadko i warto zagrać je odważniej. Po zakończonym sezonie w klubach przed urlopami najlepsi Polscy zawodnicy zagrają jeszcze dwa spotkania, najpierw towarzystko z Liechtensteinem, a potem już w ramach eliminacji do MŚ 2014 z Mołdawią na wyjeździe. Na początku rozważmy aspekt psychologiczny, dlaczego akurat taki rywal? Sprawa jest prosta, chodzi tutaj o to, by rozegrać taki oficjalny sparing z jakąś słabszą drużyną w celu zwycięstwa i podniesienia morali. Przejdźmy do potencjału rywala, jak silna jest kadra rywali? Przytoczę tutaj ich wyniki wyjazdowe od 2012 roku, są to same porażki: 1:0 z Azerbejdżanem, 2:0 z Łotwą, 2:0 ze Słowacją i 2:1 z Maltą. Sięgając głębiej zdarzają się też porażki wyższe jak 5:0 z Węgrami, 6:0 z Hiszpanią, 5:0 z Chorwacją, 4:0 z Niemcami, 4:0 ze Słowacją, 7:1 z Maltą, 4:0 z Danią czy 4:0 z Walią. Tyle tylko, że równie często te porażki były wiele niższe. Bramki kadra tego małego kraju strzela niezwykle rzadko, zazwyczaj na skutek błędów rywali czy z akcji ale przeciwko rywalom typu San Marino. Liechtenstein gra obecnie w eliminacjach do MŚ 2014, gdzie po pięciu kolejkach ma 1 punkt, bilans bramkowy 2:15 i kolejny mecz już za trzy dni w piątek: u siebie ze Słowacją. Oni nie mają żadnej presji, przede wszystkim bawią się futbolem i będzie dla nich relaksem gra z takimi rywalami jak Lewandowski, Błaszczykowski, Boruc czy Szczęsny. Co do kadry Fornalika to pisać wiele nie ma sensu, po blamażu 1:3 z Ukrainą wygrali wysoko 5:0 z San Marino. Oglądałem to spotkanie i biorąc pod uwagę, że dwie bramki padły z karnych a dogodnych akcji było mniej niz się spodziewałem - nie oceniam tego spotkania dobrze. Dodatkowo dzisiaj Polska zagra poważnie osłabiona. W bramce przez prawdopodobnie pierwszy kwadrans zagra na pożegnanie z kadrą Jerzy Dudek później zastąpiony przez Boruca lub Szczęsnego. Problemem jest jednak formacja obronna gdyż zabraknie skrzydłowych: Wawrzyniaka i Piszczka, nie wiadomo też do końca kto zagra na środku - fakt faktem, że wyprowadzanie akcji może nie wyglądać najlepiej. Z drugiej jednak strony defensorzy reprezentujący nawet taką Legię są raczej o dwie klasy rozgrywkowe lepsi od dzisiejszych rywali więc czyste konto jest raczej formalnością. Nie zagra też Obraniak, który zrezygnował z występów w kadrze. Fornalik zapowiadał jednak, że ten skład będzie bardzo podobny do tego który zagra z Mołdawią, a przynajmniej w pewnym wymiarze czasowym. Przez to domyślić można się, że o ile w podstawowym składzie zagrają najlepsi piłkarze kadry, o tyle po jakimś czasie Fornalik dokona zmian. Czy Lewandowski będzie dziś skuteczny? Czy nasi defensorzy nie zaliczą wpadki? Myślę, że i tak i nie - czyli zagramy na zero z tyłu, ale te akcje nie będą się przekładać na wynik, bo wielokrotnie pokazywaliśmy, że ciężko gra nam się w roli rozgrywających a spotkanie z San Marino tylko utwierdziło mnie w tym przekonaniu. Co do samego typu i kursu, być może ryzykowny, ale to taki zmodyfikowany under 3,5 z wykluczeniem bramki dla gości, 0:0 i 1:0 a po znacznie wyższym kursie. W moim odczucie to spore value.

reeq 13

reeq

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ostroleka
Dyscyplina: Piłka Nożna - Mecze Towarzyskie
Spotkanie: Polska - Liechtenstein
Typ: Polska -3,5
Kurs: 2,85
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Ciekawie zapowiada sie mecz towarzyski Polski z Lichtensteinem. Jest to sprawdzian naszej reprezentacji przed zblizajacymi sie meczami eliminacyjnymi do mistrzostw swiata. Zapewnie w meczu wyjda piłkarze grajacy w Polskiej lidze , bo nie sadze aby w pierwszym składzie wyszedł Kuba czy lewy. Ostatnio naszym ciezko idzie wygrywanie , porazka w waznym meczu z Ukraina i wygrana 5-0 z San Marino gdzie dwa gole były z karnych. Mysle ze reprezentacja ma cos do pokazania . Fajnie bylo by zobaczyc ładny mecz naszych pilkarzy. Sadze ze druzyna gosci nie jest tak przygotowana jak nasza , piłkarze grają w slabych klubach i w ostatnich 10 meczach mieli 8 porazek , remis i wygrana z Litwa. Sadze ze nasi powinni pokryć handicap i zobaczymy dobry mecz naszej reprezentacji.

keenan +1 Punkty
homel 918

homel

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
BTS 2,55 Unibet valju
Podpalacie sie na te handi a Lichtensztajn to nie San Marino, zremisowali z Łotwa, a to prawie ten sam poziom co nasza reprezentacja, w dodatku te problemy z defensywa. Jedna brame pewnie stracimy. value jest , jedyny typ godny uwagi wg mnie na to spotkanie

julek 421

julek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Luków
Jerzy Dudek - Artur Jędrzejczyk, Bartosz Salamon, Marcin Komorowski, Jakub Wawrzyniak - Ariel Borysiuk, Adam Matuszczyk, Kamil Grosicki, Adrian Mierzejewski, Maciej Rybus - Artur Sobiech

E 2

emesej

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
over : 3,5
kurs: 1.92
Bukmacher: Unibet
Liczę na ciekawe spotkanie z dużą ilością bramek. Kurs też bardzo fajny.

el-sheer 1

el-sheer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dla mnie jest to zdecydowana wygrana reprezentacji Polski, ponieważ jest to mecz z zespołem jak już wiadomo z bardzo dolnej półki. Będzie zarazem to okazja do pożegnania Jerzego Dudka w drużynie narodowej, więc mimo jego obecnej dyspozycji to i tak będzie mocno zmotywowany by nic nie wpuścić do sieci, więc jak dla mnie wygrana do koła powyżej trzech bramek, a nawet pokuszę się o wytypowanie dokładnego wyniku 4:0 dla orłów.

N 3

niebieski1920

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jerzy Dudek - Artur Jędrzejczyk, Bartosz Salamon, Marcin Komorowski, Jakub Wawrzyniak - Ariel Borysiuk, Adam Matuszczyk, Kamil Grosicki, Adrian Mierzejewski, Maciej Rybus - Artur Sobiech

Bez klubu - Kubań Krasnodar , AC Milan , Tierek Grozny , Legia Warszawa - Kaiserslautern , FC Koeln , Sivasspor , Trabzonspor , Tierek Grozny - Hannover

Na papierze wygląda dobrze, na pewno będa chcieli się pokazać bo w większości to są rezerwowi. A Lichtenstein? Proszę was... Handi -2 po ładnym kursie 1,75 jak najbardziej warte gry.

P 0

poganin

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Katowice
Ponoć murawa jest w nie najlepszym stanie i jeszcze mają podjąć decyzję czy mecz się odbędzie. Słyszałem jak gadali o tym w tv. Zastanawiam się nad hendi 0-2 (1,75) a over 3,5 (1,9) bo skład Polaków w miarę ok, więc powinno być dobrze.

williag 30

williag

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dlaczego co drugi z was chce grać overa i to nawet pisząc o warunkach pogodowych? Nie trzeba być geniuszem, żeby zauważyć że gdy murawa przypomina basen to trudniej się rozgrywa/strzela/cokolwiek..

P 0

poganin

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Katowice
Trudniej też się broni strzały przy takiej pogodzie, nasi w tym składzie spokojnie powinni te 3-4 gole zapakować. Ja tu innej opcji nie widzę.

tommytsw 3K

tommytsw

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krk
Z tymi warunkami to chyba trochę przesadzają no chyba że coś jest zj..e z murawą na Cracovii.Dzisiaj zaczęło padać po południu ponad godzinę, parę godzin wstecz też trochę popadało.Wczoraj tak samo większość dnia było ok (wieczorem coś popadało) a tu coś wszędzie czytam że od paru dni w mieście leje hehe.Ogólnie taka pogoda jak jest to chyba od połowy maja, czyli szaro i pochmurno, ale jakiś długich ulew przecież tu nie ma, czasem przypieprzy ale na chwile.

B 52

blackwidow

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Osobiście wierze w naszych takze tak jak już wcześniej pisałem -2 po kursie 1.91 w PaddyPower, dodałem jeszcze:
Over 9 rożnych - 1.90 Bet365
HCP -4/-4.5 - po 4.5 Bet365 - to już oczywiście typowo na &quot;a noż pocisną&quot; więc nie przesadzałem ze stawką.
Co do rożnych to jeżeli przycisną jak z San Marino to szybko powinni je nabić. Ktoś już to wcześniej zresztą napisał. Linia z takim rywalem jak dla mnie trochę za niska także spróbujemy.

B 7

bladasek23

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam zna ktoś statystyki z tego żenującego meczu ? tzn il rożnych ?

B 7

bladasek23

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
szczypa85 no co ty ? oglądałem mecz w kratkę i chyba było 8:0 ? Liech. kiedy miał mieć ten jeden ? masz jakis link do meczu... blackWidow ile rożnych ?

Status
Zamknięty.