Blackburn Rovers -
Manchester United 1.45
Dzisiaj zostanie rozegrane ostatnie spotkanie w angielskiej
Premier League gdzie to na Ewood Park o ligowe punkty zagrają Blackburn Rovers oraz Manchester United. Oba zespoły w tym sezonie mają dwa zupełnie inne cele i to najlepie pokazuje klasę tych drużyn. Tak więc zacznijmy od gospodarz: zajmują obecnie siedemnaste miejsce mając dwadziescia osiem punktów. I niewątpliwie będzie im bardzo ciężko się utrzymać pomimo, że obecnie utrzymują pozycję dającą im utrzymanie ponieważ dwa z czterech zespołow będa musieli pożegnać się w tym sezonie z
Premier League : Wigan, QPR, Bolton oraz Blackburn Rovers. Patrząc na klasę tych zespołów to glownym faworytem tutaj do spadku są to dwa pierwsze zespoły ale jak to będzie się okaże. W meczach na własnym obiekcie zanotowali pięć wygranych, jeden remis a także dzieiweć razy przegrywali swoje spotkanie. Do tego spisują się fatalanie w defensywie ponieważ stracili aż aż ponad sześćdziesiat bramek a jest to najgorszy wynik w calej lidze. Na pewno jeszcze pamiętają wygraną z Manchesterem United na ich obiekcie gdzie to wygrali 3-2 jednak o kolejną wygraną na pewno nie będzie łatwo. Chociaż w ostatnich spotkaniach całkiem dobrze sobie radzą ponieważ pokonali Sunderdland oraz Wolverhampton zaś przed tygodniem przegrali z Boltonem 2-1. Jednak spodziewam się, że ta drużyna tutaj przede wszystim nastawi się na defensywę i będą bronili dostępu do swojej bramki. W ofensywie na pewno liczą na Aiyegbeni Yakubu, który w tym sezonie strzelił już piętnascie bramek. Manchester United jest to głowny faworyt do wygrania ligi. Muszą zrobić tutaj wszystko aby sięgnąć po wygraną ponieważ w sobotę punkty stracił największy kandaydat do Mistrzostwa. I dzisiejszą wygraną Czerwone Diabły mogą powiększyć przewagę do pięciu punktów nad drugim zespołem. Notują najlepsze wyniki na wyjazdach ponieważ do tej pory zanotoai jedenascie wygranych, trzykrotnie remisowali a także raz musieli do domu wracać bez chociażby jednego punktu. W sześciu ostatnich meczach bardzo pewnie sięgnali po wygraną i mam nadzieję, że będzie tutaj podobnie. A ta drużyna ostatni mecz ligowy przegrała na początku stycznia odpadli z Europejskich Pucharów więc muszą skupić uwagę na Mistrzostwo. Mają w swoim zespole indywiadlności, które na pewno są w stanie rostrzygnąć o losach spotkaniach do takich na pewno nalęzy Rooney, który znajduje się w bardzo dobrej formie i strzela systmatycznie bramki w tym sezonie. A przecież w ofensywie mają jeszcze innych bardzo skutecznych zawodników do takich na pewno nalężą Welbeck czy Hernandez. Mają do tego doświadczonych graczy jak Scholes czy Giggs. Ławka rezerowych również przemawia za tym zespołem i mam nadzieję, że tutaj potwierdzą swoją klasę i pewnie sięgną po wygraną.
Stawka 20zł