Fart Kielce - AZS Olsztyn
Olsztyn jak wspomniał Filip już właściwie o nic nie gra bo nie chce mi się wierzyć aby mogli urwać punkty ZAKSIE, a już tym bardziej Skrze, która zapewne w następnej kolejce po zwycięstwie nad AZSem zagwarantuje sobie pierwsze miejsce przed PO. Druga sprawa to ich forma - dramat, dramat i jeszcze raz dramat. Jak wcześniej pisałem - Olsztyn to naprawdę miernoty, gdyż nawet Totolo znany z tego, że potrafi zmotywować zespół nic z nich nie może wyciągnąć.
Kielce w ostatniej kolejce sensacyjnie ograły JSW. Meczu nie widziałem i nie wiem na ile to dobra gra Farciarzy, a na ile to słaba gra Jastrzębian więc ciężko mi coś powiedzieć o formie Kielczan.
Tajemnicą nie jest, że Olsztyn systematycznie dostawał sety grubo ponad 7-8 punktami, uważam że podobnie będzie też i dzisiaj. Dlatego gram handicap punktowy -14,5 (wystarczy, że któryś z przyjmujących wpadnie w dołek to seta mogą wygrać nawet do 10-13). W mojej opinii trochę bezpieczniejszy niż 3:0 dla Farta, ponieważ wystarczy jakaś seria zagrywek AZSu lub przegrana końcówka przez Farta, a typ nie siada. Z drugiej strony może być i tak, że Kielce wygrają 3:0, a handicap 14,5 może nie wejść. Także spokojnie bez szaleństwa stawka 1/10.
Typy:
Fart Kielce -14,5 pkt - 1.85 (1/10) Betsafe