redwitz
Forum VIP
- Reaction score
- 0
- Punkty
- 0
A ja dzisiaj przestrzegam (mimo, że kibicuje Resovi mieszkam w okolicy Rzeszowa), przestrzegam przed huraoptymistycznym graniem na Sovie. Dlaczego otóż czy Zaksa zapomniała jak się gra w siatkówkę bo przegrali wczoraj ? Na pewno psychicznie lepiej będzie czuła się Resovia ale nie zapominajmy w tym sezonie było to pierwsze zwycięstwo rzeszowiaków nad Zaksą. Resovia ma kompleks Zaksy i mówię to tylko i wyłącznie patrząc na wyniki poszczególnych meczów między tymi drużynami.
ZAKSA po raz kolejny nie wytrzymała psychicznie. Troche mnie to dziwi, bo Krzysiek Stelmach znakomicie potrafi zmotywować zespół. Kompleks, kompleks, kompleks. Ostatnio Resovii nie idzie w spotkaniach z ZAKSĄ, ale o kompleksie nie ma co pisać. Kędzierzyn też miał "kompleks" Jastrzębskiego Węgla. Znaleźli jednak sposób i byliśmy świadkami przepięknych spotkań. Podopieczni Trenera Stelmacha potrafią doskonale grać w siatkówke i dzisiaj wstrzymałbym się z Typowaniem tego spotkania. Usiądźmy i spokojnie oglądajmy piękny mecz.
Spójrzmy nieco na składy Zaksa ma trochę mniej wartościowych zawodników. Ruciak trzyma przyjęcie a Jarosz odpowiedzialny jest za atak dodajmy do tego środek, którym Zaksa bije Resovie ....
Środek Kędzierzyn ma dużo mocniejszy od Resovii. Gladyr to zawodnik, którego większość klubów PlusLigi chciałaby mieć w swoich szeregach. Jarosz świetny atakujący. Ma szanse osiągnąć bardzo wiele. Atakuje bardzo często wysoko, nad blokiem. Rzadko "zagina" w ataku. Poza tym dysponuje potężną zagrywką. Za Ruciakiem nie przepadam, ale w meczach z Jastrzębiem zaprezentował się bardzo dobrze. Pomimo nie najlepszych warunków fizycznych dobrze radzi sobie w ataku. Podobnie jak Kuba świetnie serwuje. Ogólnie podoba mi się gra ZAKSY. Podoba mi się też podejście Trenera Stelmacha do zawodników. Ciekawie prowadzi czasy. Jest jedna rzecz, której zazdroszcze drużynie z Kędzierzyna. Niesamowicie potrafią się "nakręcić" po kilku udanych akcjach. W tej drużynie jest chemia, której według mnie brakuje w Resce. Jest też minus. Po kilku nieudanych akcjach szybko się zniechęcają.
Krzysiek Stelmach wie, że trzeba ten mecz wygrać i chyba każdy zdaje sobie sprawę z tego. Nie zapomnijmy że w tamtym sezonie to Reska miała więcej tego szczęścia sportowego i dotarli do finału ale Kędzierzyn ma teraz bardzo bardzo mocną ekipę nie ma tam słabych ogniw a w Resovi czasami Alek lubi wpuścić nieco w obronie a o środku nie wspomnę.
Gdyby to wszystko było takie proste. Trener Travica również wie, że ten mecz trzeba wygrać. Chociaż w czasie meczu i tak woli pograć w "statki" z innym człowieczkiem ze Sztabu Szkoleniowego. Wczoraj bardziej Kędzierzyn przegrał mecz niż Resovia go wygrała. Gdyby ZAKSA jakimś cudem przegrała rywalizacje z Resovią to śmiało można im przyznać tytuł "Najbardziej Frajerskiej Ekipy". Jeżeli jednak zdobędą brązowy medal to ten tytuł niewątpliwie trafi w ręce ekipy z Rzeszowa.
Po tym co wczoraj pokazala Skra i JSW powtorze typy z wczorajszego dnia tj :
JSW - SKRa @ 1,42 unibet
JSW - Skra -1,5 @ 1,85 unibet
Najkrocej mowiac Skra ladnie rozlozyla atak na wszystkie strefy, mimo Kurka w polu przyjecie pozostalo dalej an wysokim poziomie, niestety Skra dalej popelani ogromna liczbe bledow na zagrywce, wczoraj bylo ich az 20. Z kolei JSW wg mnie pod murem i musieliby zagrac bardzo dobrze we wszystkich elementach a szczegolnie w zagrywce by wyeliminowac srodek z ataku i oslabic Kurka. Sadze ze bedzie im ciezko to uczynic, szczegolnie ze wczoraj Yudin i Abramov zagrali po prostu slabo. Z tych wzgledow jestem przekonany ku Skrze.
Wczorajszy mecz to już historia. Dzisiaj zobaczymy inny, lepszy zespół z Jastrzębia. Dlaczego jestem tego pewien ? Gorzej zagrać już nie można. Skra wczoraj rozegrała bardzo dobre spotkanie. Chciałoby się powiedzieć w końcu. Przyjęcie było na dobrym poziomie po stronie Skry pomimo tego, że był na parkiecie Bartek Kurek. Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale Bartek przyjmował TYLKO 9 razy ! Nie wiem jaki sens miała zagrywka kierowana w Winiara. Przyjmował bardzo, bardzo dobrze. Wszyscy wiedzą, że Bartek lepiej atakuje i słabiej przyjmuje, więc to w niego powinny być kierowane zagrywki.
Podtrzymuje swój Typ na Jastrzębie ????
PS. Gdybym miał grać to zagrałbym -1.5 Skra, ale trzymam kciuki za Jastrzębie ???? Niech powalczą o piąte spotkanie, które wszyscy chielibyśmy obejrzeć.
Niech Finał trwa jak najdłużej !!!