Spotkanie: AZS Olsztyn- Jastrzębski Węgiel (dokładny wynik)
typ: 1:3
kurs: 5,00
buk: bet365
Analiza: Już jutro o godzinie 18:00 rozpocznie się 3 ćwiercfinałowe spotkanie siatkarskiej Plusligi w którym miejscowy AZS podejmować będzie Jastrzębski Węgiel. Ku mojemu sporemu zdziwieniu bukmacherzy minimalne większe szanse dają Olsztynowi. Prawdę mówiąc nie wiem z czego to wynika ale w mojej opinii faworyt jutro może być tylko jeden- oczywiście JW.
Dwa pierwsze mecze rozgrywane w Jastrzębiu to były dwa tzw. spacerki w których zawodnicy z Olsztyna nie mieli nic do powiedzenia przegrywając dwukrotnie 0-3- przy czym w 1 meczu przynajmniej coś tam walczyli, natomiast w drugim wyszli na parkiet chyba z myślą szybkiego powrotu do domu a nie walki o zwycięstwo. Tak czy owak JW jest dla mnie murowanym faworytem do zwycięstwa również i jutro i nie sądze by fakt że przyjdzie im grac na hali przeciwnika będzie miał jakiekolwiek znaczenie na ich postawę. Węgiel jest po prostu zespołem lepszym w obecnym sezonie, o wiele bardziej zbilansowanym kadrowo, z długą i mocną ławką rezerwowych.
Ponadto Santili w porę znalazł powód słabszych spotkań sezonu zasadniczego którym była osoba holenderskiego rozgrywającego nico Freriksa którego sprowadzenie okazało się transferowym niewypałem.
Na szczęście jego potencjalny zmiennik Grzegorz Łomacz podołał roli pierwszego sypacza i ze swojego zadania wywiązuje się w 100%, prezentując o wiele bardziej urozmaicone rozegranie od Holendra.
Jeśli chodzi o zespół z Olsztyna to w tej chwili bardziej niż o awansie do 1/2 myślą tam o zatrzymaniu Plusligi na kolejne sezony. Problem z finansowaniem i brakiem sponsorów spędza sen z powiek tamtejszym działaczom i sądze że nieciekawa sytuacja w klubie przekłada się również w znacznej mierze na postawę samych zawodników.
Podsumowując uważam że jutro zdecydowanym faworytem do zwycięstwa jest zespół gości i jeśli komuś brakuje pewniaka do
kupony po kursie 2,00 to może śmiało grac na JW. Ja natomiast zaryzykuje troche bardziej i zagram na dokładny wynik. Uważam że AZS stać jutro na wygranie seta ale całe spotkanie i jednocześnie awans do 1/2 przypieczętuje ekipa JW.