>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

PLS 2006/2007

Status
Zamknięty.
D 0

damian591

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
:D
Nie było żadniej niespodzianki w tej kolejce PLS. Choć myślałem, że politechnika sprawi niespodziankę Skra pokazała, że wracają do formy i miejmy nadzieję, że udowodnią to w środę w meczu z Pireus i awansuja do dalszej fazy LM

Oglądałem mecz i bardziej pasuje stwierdzenie, że Resovia przegrała, niż Skra wygrała. Ogólnie Skra nie zagrała na swoim poziomie. Moze sie myle, ale takie odnosze wrażenie. W Resovi nie istniał Józefacki, a on miał trzymać gre w atatku, myśle, że ten element zadecydował o takim wyniku a nie innym. W Skrze nie istniał atak z drugiej lini, tzw. podwójna krótka, gdzie Gruszka palcami przebijał na drugą strone, było to bardzo zauważalne. Cieszy fakt, że Skra zdobyła 3 pkt i że nie straciła seta.

POZDRAWIAM ????

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Ale nie jestem spokojny przed meczem z Olympiakosem Pireus. Jedziemy na ich teren i bedzie ciężko. W meczu z Resovią najbardziej mi się nie podobała gra Iwanowa. Zawodzi na całej linii po tym, jak wrócił po kontuzji. W ogóle nie podoba mi się w tym sezonie Skra. Dla mnie ich nowy trener to jest wielka pomyłka :jezora:

D 0

damian591

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zaległy mecz IV kolejki PLS:

JASTRZĘBSKI WĘGIEL - PZU AZS OLSZTYN 31.01.2007 (20.00)

Mój typ: 1 - Jastrzębski Węgiel -- 1.50 TOTOMIX

To będzie trzeci mecz w ostatnim czasie tych zespołów. Wcześniejsze dwa spotkania zakończyły się zwycięstwem Jastrzębskiego Węgla (3-2). Mecze te były pucharowe (CEV). Teraz oba zespoły spotkają sie w lidze. PZU AZS ostatnio łapie zadyszkę, gdyż w ostatniej kolejce grali z Politechniką Warszawską i tam zespół Ireneusza Mazura zagrał słabo tracać z outsiderem ligi seta :!:. Wcześniej doznali porażki u siebie z Częstochową (3-2).

Jeśli chodzi o Jastrzębski Węgiel to w lidze wiedzie im sie bardzo dobrze, w ostatniej kolejce rozbili totalnie ???? Gwardię Wrocław 3-0 tracąc w każdym secie średnio 15 pkt.

JASTRZĘBSKI WĘGIEL GO GO

rdudek 0

rdudek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
To co 3 raz z rzędu 3:2? ???? i over do tego?

Fat faktem ,zę tie-breaki byly w pucharach ,a te rzażą się swoimi prawami, to jednak przy ekipach tej klasy (kasy) , nie sądzę, zeby wyszedl z tego calkie minny mecz, niz poprzednie. Faworytem Jastrzębski - nie tyle z racji własnego parkietu, co po prostu składu i wyników ze Skrą i Czewą (3 pkt. na wyjeździe cenie wyzej niz 4 zdobyte przez Olsztyn u siebie) - zwłaszcza mecze z Czewą obydwu druzyn daja do myslenia - Jastrzębski wyciągnał ze stanu 1:2 na 3:2, a Olsztyn prowadząc 2:0 wtopił. Na plus Jastrzębian przewaza takze ławka rezerwowych. Po cichu liczę na rewelacyjny wystep Dawida Murka :siata: :spokodfhgfh:
Ale kurs 1.52 (Ex) na Jastrzębie cakiem porządny...

EDIT: Jeszcze taka opcja. Bo 3:0 Jastrzębie raczej na pewno nie wygra, to mozna zagrać 3:1 po kursie 3.70 i skontrowac na Osztyn (+1.5) po kursie 1.72 - cos sie ugra na pewno ???? .

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Znalazłem fajne statystyki dotyczące najlepszy atakujących w PLS :jezora:

daimler 14

daimler

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Dubai
No fajne statystyki... tylko ze to troche sie inaczej rozklada :p
Bo jeśli atakujacy ma 76,70 procent skutecznosci to jest naprawde wysoki poziom ;-)
A środkowy ma troche łatwiej bo ma mniej ataków niz atakujacy ... Ale to są wysokie statystyki procentowe proporcjonalne do klasy rozgrywek PLS !!!

rdudek 0

rdudek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
No i PZU zaskoczyło zdeka.. Łooooo 3:1 na wyjeździe z Jastrzębiem (Szymański zapowiadalk, że wszystko za 3 pkt. wygrają). Hmm, ekipa Mazura chyba nie będzie chciała oddać lidera przynajmniej do rundy rewanzowej, bez dwoch zdań. No i w sumie mają najlepszy bilans z calej wielkiej czworki. Wygrane ze Skrą i Jastrżębiem po 3:1 + porazka 2:3 z Wręt-Metem daja 7 pkt. Druga jest Skra z 5 pkt (porazka z Olsztynem 1:3, wygrana 3:1 z Czewą i 3:2 z Jastrzębiem). Trzecia jest w sumei ekipa Boska, bo wygrali mecz z Czewą 3:2, ale za to Wkręt Met jako jedyny poskromił PZU. No będzie się działo...

D 0

damian591

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Jastrzębski Węgiel 1-3 PZU AZS Olsztyn :wowsdf: :wowsdf:

Nieco zaskoczył mnie ten wynik, ale można sie było go spodziewać i nie jest to ogromna niespodzianka. W Zespole Olsztyna najlepiej zagrał Michał Bąkiewicz, miał około 70% w ataku.

A o to tabela po 7 kolejkach PLS:

--------drużyna ------ilośc meczy------punkty-------stosunek setów

1 PZU AZS Olsztyn -------------------------------------------7--- 19-- 20:6
2 BOT Skra Bełchatów--------------------------------------- 7--- 17 --19:7
3 Jastrzębski Węgiel SSA ------------------------------------7--- 15 --18:9
4 Resovia SSA Rzeszów --------------------------------------7 ---14 --17:10
5 Wkręt-Met Domex AZS Częstochowa --------------------7 ---14 --18:12
6 Mostostal-Azoty SSA Kędzierzyn–Koźle ------------------7 ---10-- 12:14
7 EnergiaPro Gwardia Wrocław ------------------------------7 ---7 ---9:16
8 Jadar Sport S.A. Radom -------------------------------------7--- 4 ---6:19
9 BKSCh Delecta Bydgoszcz ----------------------------------7 ---3 ---6:18
10 J.W. Construction AZS Politechnika Warszawska ------7 ---2 ---6:20

D 0

damian591

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
[glow=green:ac7f17d75f] 8 KOLEJKA PLS [/glow:ac7f17d75f]

Jadar Radom - Delecta Bydgoszcz [ 03.02.2007 g. 17:00 ]
Skra Bełchatów - Mostostal-Azoty [ 03.02.2007 g. 17:00 ]
Jastrzębski Węgiel - Resovia Rzeszów [ 03.02.2007 g. 15:00 TV ]
PZU AZS Olsztyn - Gwardia Wrocław [ 03.02.2007 g. 17:00 ]
AZS Częstochowa - AZS Politechnika [ 02.02.2007 g. 17:00 TV ]

Moje typy:

Jadar Radom - Delecta Bydgoszcz

Mecz zapowiada sie bardzo ciekawy, bowiem spotykają się beniaminkowie ligi, celem oby dwóch drużyn jest urzymanie się w tym sezonie w PLS. Faworytem tego spotkania jest drużyna z Radomia, bowiem grają u siebie. Mój typ to: Jadar Radom, ale tylko dlatego, że grają u siebie i uważam, że własna publicznośc poniesie ich po zwycięstwo. Jadar zdobył u siebie już: 3 pkt z Gwardią Wrocław, oraz 1 pkt z Resovią Rzeszów. Natomiast drużyna z Bydgoszczy niezdobyła, jeszcze żadnego punkta na wyjeździe.

Pozostałe typy już bez analiz, ponieważ są to typy bardzo pewne i nie widzie w nich żadnych niespodzianek:

Skra Bełchatów - Mostostal-Azoty --------1
Jastrzębski Węgiel - Resovia Rzeszów ---1
PZU AZS Olsztyn - Gwardia Wrocław -----1
AZS Częstochowa - AZS Politechnika-----1

;-)

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
No i mamy niespodziankę :jezora: Częstochowa przegrała z Politechniką 3:2. Wiedziałem, że politechnika wygra, jak ktoś nie wierzy to zerknijcie na mój kupon :jezora:

:jezora:

new 0

new

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pszczyna
pawlikn, mogłeś to napisac przed spotkaniem, bo pewnie jak by nie weszło, tego posta by nie było ????

Też postawiłem na Warszawę z handicapem +2,5 i też ładnie weszło.
Częstochowie zawsze źle grało się z Warszawą, o czym świadczyły wyniki play-off z tamtego sezonu, kilka 5 setowych pojedynków miedzy tymi drużynami.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Mi już ten typ na Politechnikę chodził po głowie od środy. Oglądałem ich mecz tydzień temu. Urwali wtedy Olsztynianom seta. Wiedziałem, że następny mecz będzie ich. :jezora:

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou
Politechnika po zmianie szkoleniowca Krzysztofa Felczaka zastąpił Edward Skorek gra o niebo lepiej.Co do meczu napewno zwycięstwo Politechniki było sporą niespodzianką ale..Trener Skorek jeszcze w tamtym sezonie prowadził Akademików z Częstochowy więc znał doskonale ten zespół i to moim zdaniem było kluczem do zwycięstwa.pawlikn brawo dla ciebie za ten typ bo nie jest łatwo trafic kurs 6,00 :spokodfhgfh:

rdudek 0

rdudek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
Resovia wygrywa z Jastrzębiem 3:0 na wyjeździe i to wygrywa w rewelacyjnym stylu. Oj będize sie działo w Rzeszowie! Sovia! Rzeszowowi gratuluemy siatkarzy! ????

Na około 20 ataków z krótkiej ReSovia nie skonczyla 3, z czego jeden byl w aut - Perłowski i Kaczmarek przyćmili Kadziewicza i Plińskiego bez dwóch zdań. Mam nadzieje, ze Lozano zobaczy ten mecz ???? !!

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou
No to dzisiaj jeszcze większą sensacja niż wczoraj.Resovia gładko pokonuje w Jęstrzebiu Jastrzębski Węgiel 3-0(25:22,25:21,25:22)
Perłowski i Kaczmarek przyćmili Kadziewicza i Plińskiego bez dwóch zdań.
Popieram :!: :!: :!: .A na koniec z przechodzącej czapa Pilarza na Kadziewiczu ???? Resovia napewno zagrała wyśmienite spotkanie w JW z dobrej strony pokazał się Michał Kamiński
Pozdro
:siata: :siata: :siata:

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Dzisiaj już nie postawiłem Resovie. Myślałem, że będzie 3:1 dla Jastrzębia. A tu druga niespodzianka w ten weekend. Ciekawe czy jeszcze czymś zaskoczy nas ta KOLEJKA W PLS :jezora:

rooni 135

rooni

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Można powiedzieć że ta kolejka PSL była bardzo dziwna. Jeżeli chodzi o mecz Częstochowy bardzo się ciesze że przegrali. Przy wyniku 2:0 w setach za bardzo zlekceważyli przeciwnika. Tak nie powinny zachowywać się profesjonalne kluby walczące o Mistrzostwo. Trener Wkręt-Metu wpuścił praktycznie całą ławke rezerwowych i to był początek nieszczęście. Było trzeba wygrać trzeciego seta podstawowym składem i nie było by niespodzianek, a tu trenerowi się chciało całą ławke wpuszczaść. Jak dla mnie zasłużona porażka

Jeżeli chodzi o Jastrzębski Węgiel to napewno była duża niespodzianka. Przegrana 3:0 z Resovią to musiał być cios dla kibiców Jastrzębia. Obecnie chyba najstabilniejszym klubem w naszej lice obecnie jest Skra i będe ich dopingował ponieważ życze im jak najlepiej i mam nadzieje że zawojują jeszcze Lige Mistrzów.

D 0

damian591

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
[glow=green:8498a1da3b]Wyniki 8 kolejki PLS[/glow:8498a1da3b]

Jadar Radom - Delecta Bydgoszcz 3-2
BOT Skra Bełchatów - Mostostal Azoty Kędzierzyn-Koźle 3-0
Jastrzębski Węgiel - Resovia Rzeszów 0-3
PZU AZS Olsztyn - Gwardia Wrocław 3-0
Wkręt-met Domex AZS Częstochowa - J.W Construction AZS Politechnika Warszawska 2-3

Jak widać po wynikach, ta kolejka była dość ciekawa, oraz dostarczyła nam paru sensacyjnych niespodzianek. Mowa o Jastrzębskim Węglu oraz AZS-u Częstochowa. Coraz to ciekawiej sie przedstawia tabela PLS po 8 kolejkach:

1 PZU AZS Olsztyn------------------------------------------ 8--- 22------ 23:6
2 BOT Skra Bełchatów-------------------------------------- 8 ---20 ------22:7
3 Resovia SSA Rzeszów ------------------------------------8--- 17------ 20:10
4 Jastrzębski Węgiel SSA -----------------------------------8--- 15 ------18:12
5 Wkręt-Met Domex AZS Częstochowa -------------------8--- 15 ------20:15
6 Mostostal-Azoty SSA Kędzierzyn–Koźle -----------------8--- 10 ------12:17
7 EnergiaPro Gwardia Wrocław -----------------------------8--- 7 -------9:19
8 Jadar Sport S.A. Radom------------------------------------ 8 ---6 -------9:21
9 J.W. Construction AZS Politechnika Warszawska ------8--- 4------- 9:22
10 BKSCh Delecta Bydgoszcz --------------------------------8 ---4 -------8:21

D 0

damian591

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
[glow=green:1063f55fdc]9 KOLEJKA PLS [/glow:1063f55fdc]

7.02.2007 - środa

AZS Politechnika - Jadar Radom
Gwardia Wrocław - AZS Częstochowa
Resovia Rzeszów - PZU AZS Olsztyn
Mostostal-Azoty - Jastrzębski Węgiel
Delecta Bydgoszcz - Skra Bełchatów

new 0

new

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pszczyna
Obecnie chyba najstabilniejszym klubem w naszej lice obecnie jest Skra i będe ich dopingował ponieważ życze im jak najlepiej i mam nadzieje że zawojują jeszcze Lige Mistrzów.

Szczególnie gdy cała gra opiera sie na jednym zawodniku, czasem na skrzydle do prezentującego super formę Gruszki, i młodego Stelmacha ????

W tym roku, nie ma co się oszukiwac, mistrza bedzie mieć Olsztyn. I mówię to ja, kibic Częstochowy.

A co do ławki Częstochowy, to prawda taka, że trener nie ma za dużo do gadania, całością kieruje z góry zarząd.
Jak dla mnie Woicki jest o wiele lepszy od Stelmacha, a Wika od Salmona...

Status
Zamknięty.