>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

PLK 2013/2014

Status
Zamknięty.
prorok89 21

prorok89

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Stelmet Zielona Góra - PGE Turów Zgorzelec 1.70 Unibet

Przecież ten kurs to prezent jakiego dawno nie było, Stelmet nauczony błędami z wtorku, wystarczy aby wyłączył obwód Turowa i mecz do przodu
( pierwsza połowa ostatniej rozgrywki)

Przecież gdyby potrafił wyłączyć to by było 3-0 dla Stelmetu a jakoś nie jest.Nawet gdy się zna słabsze strony drugiego zespołu to jest spora różnica między teorią ,a wcieleniem tego w życie.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
Mocno kontrowersyjna sytuacja w samej koncowce gdzie Taylor wybil prowokacyjnie pilke Koszarkowi w twarz, ktory wyrzucal pilke zza lini bocznej. Sa sedziowie ktorzy za to daliby technika wiec jak widac sedziowie nie tylko w strone Stelmetu.
Turow wygral zasluzenie. O ile w 1 polowie wygladalo to calkiem dobrze dla Stelmetu o tyle w 2 spuchli.

pro100 761

pro100

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Inad
Oddali to co zabrali w G3, analizuj i interpretuj sobie jak chcesz ale dla mnie tam faulu Prince&#39;a nie było, a zasad i podstaw koszykówki mi nie musisz tłumaczyć bo ten sport mam we krwi.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
No to jesli ten sport masz we krwi i nie widziales faulu zawodnika ktory zostal sciety w powietrzu po rzucie to coz mozna dodac ;)
I nigdzie nikogo nie ucze ani zasad ani podstaw koszykowki bo nawet mi sie nie chce tego robic.

leebo 236

leebo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wlasnie teraz bylo widac jak potrafi grac Turow. Doskonaly Dylewicz i cien samego siebie dzisiaj - Zamojski. Swietna skutecznosc &quot;Ksiecia&quot; z gry i mamy wynik taki jaki mamy. Moim zdaniem gracze z Zielonej Gory powinni sie cieszyc, ze jeszcze jada do Zgorzelca, bo wynik powinien byc juz taki jak przed rokiem, z tym ze w druga strone. W niedziele koniec rywalizacji.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
Zamojski dziś świetny mecz. Najlepszy zawodnik Stelmetu. Uruchomił3kę w najważniejszym momencie. Turów wg mnie troszkę zbyt pewny siebie był i Stelmet wyrwał ten mecz. Wracają do Zielonej Góry i może się zrobić ciekawie 3-3...:] Ciekawa i fajna ta seria.

czoker 1K

czoker

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

No i koniec sezonu w polskiej lidze ...
Moim zdaniem jak najbardziej zasłużony tytuł dla Turowa Zgorzelec. Próbowali już kilka razy, byli bardzo blisko ale zawsze czegoś brakowało do sukcesu.
W tym sezonie najlepsi zarówno po części zasadniczej jak i w play-offach (zaledwie dwa przegrane mecze).
W trakcie sezonu z Turowem bywało różnie, zdarzały się dziwne porażki (Śląsk u siebie, Asseco na wyjeździe), było głośno o klubie z powodu afer - przetrwali to wszystko i zdobyli mistrzostwo. Przyjemnie ogląda się zespół w którym tak dużą rolę odgrywają Polacy - Dylu, Kulig, Wiśnia czy Chyliński. Świetny, nieszablonowy, amerykański obwód, który zrobił różnice na tle mało atletycznych graczy Stelmetu. (2x Taylor vs Koszarek &amp; Zamojski).
Ja chciałbym zwrócić uwagę na osobę Rajkovicia, który jako jeden z dwóch trenerów, drugim był Lazić(może się ktoś przyczepić ale oglądałem baaaaaardzo dużo spotkań PLK w tym sezonie i nie zauważyłem tego u innych ekip) tak bardzo w grze zespołu stawiał na kontynuację szybkiego ataku. Rozgrywający non stop starali się napędzać akcje swojego zespołu, wysocy błyskawicznie przemieszczali się na low post po stronie mocnej.
Powtórzę się - świetnie się to oglądało.
W Zielonej Górze na pewno duży niedosyt po tym jak nie udało się obronić tytułu - jako ciekawostkę podam fakt, że na pewnym forum koszykarskim, tuż po ogłoszeniu pierwszych nazwisk eksperci pisali, że ten skład nie wypali ;) Jak widać - nie pomylili się.
Kilku zawodników ma kontrakty na przyszły sezon, jestem bardzo ciekaw jak ten zespół zostanie przebudowany w okresie wakacyjnym.
Jak widać polski, gwiazdorski obwód się nie sprawdził, potrzebują na pewno amerykańskiego combo na dobrym, wysokim poziomie.
Brązowi medaliści z Sopotu, zaraz po zakończeniu sezonu musieli przyjąć spodziewany cios - ich szeregi opuścił niekwestionowany lider - Adam Waczyński.
Trefl osiągnął tak naprawdę maksimum tego co mógł osiągnąć w tym sezonie, wygrał ze wszystkimi słabszymi drużynami, a uległ dwóm mocniejszym.
Pojawiają się informację o sponsorze tytularnym, jeżeli zostaną one potwierdzone to w przyszłym sezonie te 3 zespoły stoczą ze sobą walkę o złoty medal.
Niedosyt na pewno w Radomiu, Słupsku, Włocławku i Wrocławiu.
Radom był o krok od historycznego medalu, gdyby nie kontuzje .... Kto wie.
Czwarte miejsce przed sezonem pewnie wzięliby w ciemno ale jak wiadomo - apetyt rośnie w miarę jedzenia.
W Słupsku myślami byli już w półfinale, 6 minut i chyba 15 punktów przewagi, co złego może się stać? Ano można roztrwonić zaliczkę i zakończyć sezon.
Wydawało się, że Słupsk ma wszystko żeby włączyć się w tym sezonie do walki o medal - zawodników, trenera itd.
Włocławek został pokonany przez kontuzje, bardzo ciężki sezon dla tego klubu łącznie ze zmniejszeniem środków od sponsora tytularnego. Możliwe że od przyszłego sezonu będą dryfować między środkiem, a dołem tabeli.
I wreszcie mój Śląsk. Niedosyt z powodu braku awansu do play-offów był ogromny, jeszcze większy niesmak pozostaje posiadając wiedze o tym co dzieje się w klubie.
A nie dzieje się dobrze.
Długi, ucinanie pensji zawodnikom, w tym momencie brak perspektyw na lepsze jutro.
Nie zdziwie się niestety, jeżeli powtórzy się sytuacja z klubem Koelnera i Śląsk nie wystartuje w rozgrywkach.

W lidze pojawią się cztery nowe zespoły - z Kutna, Torunia, Lublina i Szczecina.
Myślę, że co najmniej jedna z tych ekip zakwalifikuję się do play-offów.
16 drużyn w lidze (takie jest założenie) mam nadzieje, że zapewni nam jeszcze więcej emocji niż w tym sezonie. a oprócz emocji, jeszcze większe profity bukmacherskie niż w tym roku ;) Czego sobie i wam życzę.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
roxanne +18 Punkty
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
W lidze pojawią się cztery nowe zespoły - z Kutna, Torunia, Lublina i Szczecina. Myślę, że co najmniej jedna z tych ekip zakwalifikuję się do play-offów.
Podobno Dąbrowa Górnicza też się mocno stara o TBL. Dostali zresztą chyba nawet zaproszenie.
I wreszcie mój Śląsk. Niedosyt z powodu braku awansu do play-offów był ogromny, jeszcze większy niesmak pozostaje posiadając wiedze o tym co dzieje się w klubie. A nie dzieje się dobrze. Długi, ucinanie pensji zawodnikom, w tym momencie brak perspektyw na lepsze jutro. Nie zdziwie się niestety, jeżeli powtórzy się sytuacja z klubem Koelnera i Śląsk nie wystartuje w rozgrywkach.
Jest jeszcze WKK, a tam chyba dzieje się lepiej i też jest opcja walki o TBL ?

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
czoker +4 Punkty
czoker 1K

czoker

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jest jeszcze WKK, a tam chyba dzieje się lepiej i też jest opcja walki o TBL ?

Do Dąbrowy się nie odniosę,bo nie wiem jak tam wygląda sytuacja na ten sezon, w poprzednich nie było parcia na ekstraklasę i raczej woleli grać w 1 lidze ;)

Jeśli chodzi o WKK to na tą chwilę na pewno nie chcą ekstraklasy - Koelner zadłużył się na jednym sezonie tak, że nie spłacił wszystkiego do dzisiaj.
1 liga jest optymalna, ciekawe co się stanie jak jego syn będzie chciał grać w innym miejscu (na ekstraklasę w tej chwili na pewno jest za słaby).

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
(na ekstraklasę w tej chwili na pewno jest za słaby).
Wg mnie bedzie za słaby na nią zawsze chyba, że WKK ;) Być może się mylę, ale fizycznie na TBL bez szans...
Do Dąbrowy się nie odniosę,bo nie wiem jak tam wygląda sytuacja na ten sezon, w poprzednich nie było parcia na ekstraklasę i raczej woleli grać w 1 lidze
Woleli woleli. Ale teraz wiem, że temat TBL jest dość rozwinięty...Dostali zaproszenie i chyba obecnie są załatwiane papierkowe sprawy. Co z tego wyjdzie zobaczymy.

Status
Zamknięty.