14:00 Betis - Real Sociedad
22. obie strzelą gola + powyżej 2.5 gola @ 1.79
Wygrana: 15.75
Fortuna
Spotkanie w którym widzę dość sporą ilość goli, a tak mi się przynajmniej wydaje. Betis w ostatnim czasie zaczął w końcu punktować, a co najważniejsze wykorzystał swój potencjał ofensywny, który starał się być mocno skuteczny. To samo można powiedzieć o ekipie gości. Real Sociedad ostatnio wygląda bardzo dobrze jak ich dzisiejszy rywal, lecz świetną passę bez porażki przerwała ekipa Villarrealu wygrywając 1:2. Ta porażka nie wpłynęła źle na Real ponieważ pokonali w Pucharze Króla 0-4 o dużą słabszą ekipę Ceuta. Obie ekipy są mocno skuteczne o czym świadczą ich ostatnie wyniki. Real Sociedad po dzisiejszej wygranej może wskoczyć na piątą pozycję w ligowej tabeli, natomiast Betis w przypadku zdobycia trzech punktów umocni się w środku tabeli, a w najbliższych kolejkach może myśleć o czymś więcej. Mam nadzieje, że samo spotkanie nie zawiedzie i zobaczymy naprawdę dobry futbol.
Na koniec spójrzmy szybko na sytuację kadrową obu ekip:
Po stronie gospodarzy kontuzjowany jest Juanmi. Za kartki nie zagrają Feddal i Fekir.
Po stronie gości nie zobaczymy Illaramendi, Zurutuza, Monreal, Zubeldia.
Przewidywane składy:
Betis: Robles - Mandi, Gonzalez, Bartra - Emerson, Guardado, Alena, Moreno - Joaquin, Igesias, Canales
Sociedad: Remiro - Zaldua, Normand, Llorente, Munoz - Odegaard, Guevara, Merino - Portu, Jose, Oyarzabal
21:00 Barcelona - Granada
23 Barcelona + powyżej 3.5 gola w meczu @ 1.99
Wygrana: 17.51
Fortuna
21:00 Barcelona - Granada
24. Barcelona -43% posiadanie piłki @ 1.86
Wygrana: 16.36
Etoto
"Dzisiaj zaczyna się era Setiéna" - tak można zacząć pisać o spotkaniu Barcelony z Granadą.
W nowym trenerzem Barcelony pokładane są nadzieje na poprawę stylu, bowiem na brak dobrych wyników Barcelona raczej nie może narzekać. Setien to gość, który uwielbia posiadać piłkę oraz grać ofensywny futbol. Jednak żeby grać mocno ofensywny futbol to trzeba mieć dość pewną obronę, a Barcelona niestety takiej niema.
Setien po przyjściu do Barcelony zmienił kilka nawyków. Min. wprowadził więcej treningów, które mają wpłynąć na poprawę gry oraz kondycji. Kolejną rzeczą jest fakt, że powołania na dany mecz będą podawane w dniu meczu, a nie tak jak wcześniej dzień przed. Setien dobrze wkupił się w drużynę z którą trenuje nawet grając w dziadka czy też zwołanie wspólnej kolacji aby zjednoczyć zespół.
Przejdźmy zatem do gości. Granada na początku sezonu sprawiła niespodziankę, a nawet sensację pokonując Barcelonę 2:0. Dziś zapewne będą chcieli dokonać tego samego, a na pewno przysporzyć rywalowi sporo problemów. Granada jeszcze kilka tygodni temu miała swój mały kryzys, ale teraz zaczyna powoli wychodzić na prostą i nie będę zdziwiony jak strzelą gola rywalowi.
Barcelona tak naprawdę miała zaledwie kilka sesji treningowych pod wodzą Setiena i nie spodziewam się dziś zbyt dużo widocznych zmian. Najbardziej zastanawia mnie jak będzie wyglądała jedenastka Barcelony. W Las Palmas było to 4-2-3-1, a w Realu Betis 3-4-2-1 Przypomnijmy, że dziś na pewno nie zagrają Dembele, De Jong oraz Suarez, i problem braku Suareza może wpłynąć tutaj na zmianę taktyki. Udało mi się przeczytać czy Setien to gość, który w trakcie meczu potrafi zmienić taktykę i ustawienie zespołu, dlatego też liczę na małe korekty w trakcie meczu. Tak jak wspomniałem Setien ma obsesję na posiadanie piłki oraz ofensywny styl gry, stąd też moje Typy na to spotkanie. Liczę na odrodzenie Griezmanna, który potrzebuje korekty w ustawieniu, a przy braku Suareza to on ma być jednym z tych, który będzie strzelał gole. Nowy trener zapowiada również, że ma zamiar wprowadzać młodzież do składu, a więcej jest to duża szansa dla Fati, Pereza, a przede wszystkim Riqui Puig, który już dawno powinien dostawać szansę gry w pierwszym zespole.
Podsumowując Setien na konferencji zapowiedział, że wszyscy będziemy się dobrze bawić, a więc niech ta zabawa zacznie się już dziś wieczorem...