- Reaction score
- 0
- Punkty
- 0
WTOREK
James Wade v Wesley Harms
Typ: James Wade @ 1,36 William Hill
Nie lubię grać w stronę Wade'a, ale tutaj po prostu muszę. Harms nie gra o nic, a Wade ma pewny awans, ale nie jest pewny zachowania 1. miejsca. A tylko ono da mu mecz z Nicholsonem/Kellettem. Na pewno chce uniknąć Taylora, który to ostatnio, w The Masters, zmiótł go, wygrywając 10-1 i miał średnią o 33 punktów wyższą od 'The Machine'.
Adrian Lewis v Christian Kist
Typ: Adrian Lewis @ 1,25 William Hill
Tu rachunek jest prosty - wygrany idzie dalej. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby 'Jackpot' odpadł już w grupie. Kist rzuca dobrze, ale chyba nie da rady Lewis'owi. Lewis, który jeszcze nie tak dawno, bo w The Masters, notował świetną skuteczność na polach podwójnych, tu jest słaby, zanotował 36% i 37% w 1. i 2. meczu.
Oba typy podtrzymuję. Nie wyobrażam sobie, żeby odpadł kolejny faworyt - Lewis. A dlaczego Wade? Jak już pisałem, 1. w tej grupie zagra z Nicholsonem/Kellettem, a 2. z Taylorem. Wade nawet bez tego zwycięstwa może awansować z pierwszego miejsca, bo ma różnicę legów +5. Anderson ma +2, a Wright 0. Czyli wystarczy, że Anderson nie wygra 5-1 lub 5-0 oraz Wright nie wygra 5-0 i Wade nawet przy minimalnej porażce 4-5 awansuje z 1. miejsca. Ale myślę, że nie będzie tak kombinował, bo jego mecz jest pierwszy (w stosunku do Anderson-Wright) i będzie chciał wygrać.