>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

PDC: European Tour Event 7 - Sindelfingen (05-07.09.2014)

Status
Zamknięty.
hiro 2,7K

hiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
European Tour Event 7 - Sindelfingen

Data: 05-07 września 2014

Miejsce: Sindelfingen (Niemcy)

TV: Bet365, Coral, Ladbrokes, Unibet, William Hill, livepdc.tv

Oficjalna strona: http://www.pdc.tv/european-tour

Przedostatni turniej z cyklu European Tour w tym roku. Będzie to już 4. turniej rozgrywany w Niemczech, a co ciekawe - nie ostatni. Za 2 tygodnie również Panowie zagrają u naszych zachodnich sąsiadów. Podczas tego turnieju zabraknie najlepszych - Taylora, van Gerwena czy van Barnevelda, ale mają zagrać właśnie w ostatnim turnieju.

Drabinka turniejowa :
Robert Thornton (3) v Dowling/Anderson
Jamie Caven (14) v Meulenkamp/Hamilton
Ian White (6) v Goldammer/Rodriguez
Mervyn King (11) v van de Pas/Gilding
Kim Huybrechts (7) v Rosenauer/Aubrey
Simon Whitlock (10) v Clark/Henderson
Brendan Dolan (2) v Webster/Jones
Terry Jenkins (15) v Cullen/Suljovic
Dave Chisnall (4) v De Decker/Hopp
Justin Pipe (13) v Painter/Wade
Peter Wright (5) v Bunting/Artut
Vincent van der Voort (12) v Klaasen/Evans
Steve Beaton (8) v Narain/Haines
Adrian Lewis (9) v Hine/Hubbard
Gary Anderson (1) v De Vreede/Marijanovic
Michael Smith (16) v McDine/Lovett

Formaty gry:
Wszystkie mecze - Best of 11 legs

Nagrody:
Winner £20,000
Runner-Up £8,000
Semi-Finalists £4,000
Quarter-Finalists £3,000
Last 16 £2,000
Last 32 £1,250
Last 48 £1,000
Total £100,000

Plan gier: Friday September 5
3pm-11pm Local Time (2pm-10pm BST)
First Round

Kevin McDine v Jason Lovett
Shaun Narain v Johnny Haines
Matt Clark v John Henderson
Jelle Klaasen v Ricky Evans
Mike De Decker v Max Hopp
Steve Hine v James Hubbard
Ryan De Vreede v Robert Marijanovic
Darren Webster v Wayne Jones
Michael Rosenauer v Chris Aubrey
Kevin Dowling v Kyle Anderson
Sascha Goldammer v Rowby-John Rodriguez
Joe Cullen v Mensur Suljovic
Benito van de Pas v Andrew Gilding
Kevin Painter v James Wade
Ron Meulenkamp v Andy Hamilton
Stephen Bunting v Jyhan Artut

Saturday September 6
Afternoon Session
1pm-5pm Local Time (12pm-4pm BST)
Second Round

Terry Jenkins (15) v Cullen/Suljovic
Vincent van der Voort (12) v Klaasen/Evans
Steve Beaton (8) v Narain/Haines
Michael Smith (16) v McDine/Lovett
Mervyn King (11) v van de Pas/Gilding
Brendan Dolan (2) v Webster/Jones
Ian White (6) v Goldammer/Rodriguez
Jamie Caven (14) v Meulenkamp/Hamilton

Evening Session
7pm-11pm Local Time (6pm-10pm BST)
Second Round

Kim Huybrechts (7) v Rosenauer/Aubrey
Justin Pipe (13) v Painter/Wade
Robert Thornton (3) v Dowling/K Anderson
Dave Chisnall (4) v De Dekker/Hopp
Simon Whitlock (10) v Clark/Henderson
Peter Wright (5) v Bunting/Artut
Gary Anderson (1) v De Vreede/Marijanovic
Adrian Lewis (9) v Hine/Hubbard

Sunday September 7
Afternoon Session
1pm-5pm Local Time (12pm-4pm BST)

Third Round

Evening Session
7pm-11pm Local Time (6pm-10pm BST)

Quarter-Finals
Semi-Finals
Final

M 124

mr.x

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WWL
Clark M. - Henderson J.
Typ 2 @1,4
Bunting S. - Artut J.
Typ 1 @1,29

Ako: 1,81 Williamek
⛔⛔ Henderson z 5:3 na 5:6 ????

Takie aczko z faworytów rzuciło mi się w oczy. Braknie jeszcze kursów na niektóre pary więc zobaczymy.
Henderson potrafi zawalić mocno, ale też jest zawodnikiem który potrafi grać na bardzo dobrym poziomie i czołówka nie zawsze z nim ma szybko miło i przyjemnie. Powrót do Europy więc powrót do niektórych twarzy, tutaj trafia na Clarka, którego miał już przyjemność ograć na ET 5. Ogólnie jeśli Henderson zagra na swoim poziomie to powinien tu wygrać.
Buntinga przedstawiać nie trzeba. Finalista niedawnego Sydney Masters trafił na zawodnika gospodarzy Artuta. Jednak jeśli mam być szczery to Artut od długiego czasu mnie niczym do siebie nie przekonał dlatego też wątpie żeby dzisiaj nagle zabłysnął.
Jeśli Bunting zagra na swoim poziomie to powinien spokojnie Niemca ogarnąć nawet z handi(póki co linii brak).

Dowling K. - Anderson K.
Typ 2 @1,6 bwin
✅✅ 4:6

Przed Andersonem ciężkie zadanie, bo w Sydney zagrał świetnie wygrywając z Barneveldem i Whitlockiem, a odpadając dopiero z Taylorem. Pytanie czy po przenosinach do Europy poziom utrzyma, bo już nie będzie go tak niosła publika jak tam.
Żeby potwierdzić to, że nie był to przypadkowy wynik, a progres cały czas u niego zachodzi z takimi zawodnikami jak Dowling powinien spokojnie wygrywać.

Póki co tyle, jeszcze kilka rzeczy świta ale to może później jak się kursy wszystkie pokażą ;)

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
r_gonzo +3 Punkty
M 124

mr.x

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WWL
Bunting S. - Artut J.
Bunting -2,5 @1,9 bet365
⛔ Szczęśliwa wygrana.. z 3:5 na 6:5 u Buntinga.

Pisałem wyżej, linia jak najbardziej do wziecia. Jeśli tylko Bunting zagra tak jak potrafi to słabego Artuta powinien pyknąć spokojnie oddając mu max 3 legi ;)

De Decker M. - Hopp M.
Typ 2 @1,4
Goldammer S. - Rodriguez R. J.
Typ 2 @1,36

Ako : 1,9 bet
✅✅

Jeszcze tylko to i starczy, Hopp to nadzieja Niemców na lepsze czasy jeśli chodzi o darta, ma chłopak pojęcie więc liczę, ze na swojej ziemi ogarnie temat i wygra ten mecz. Tym bardziej, że rywal do tej pory można powiedzieć nieznany.
Rodriguez coś grać potrafi, pierwszą rundę ET powinien znowu przejść tak jak to miało miejsce w czerwcu i lipcu. Gra z mało znanym reprezentantem gospodarzy więc szansa jest. Gdyby to był ktoś znany miałbym powód do zastanowienia, tu raczej liczę, że Austriak sobie poradzi.

hiro 2,7K

hiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Stephen Bunting v Jyhan Artut
Typ: Stephen Bunting @ 1,28 William Hill (proponuję do dubla) ✅ 6-5
Typ: Stephen Bunting -1,5 @ 1,50 Paddy Power 2/10j
⛔
Bunting powrócił do Europy i od razu gra w turnieju w Niemczech. W 1. rundzie spotka się z gospodarzem - Artutem. Dla mnie faworyt jest jeden - &quot;The Bullet&quot;. W pokazówce w Sydney zaprezentował się świetnie, przegrał dopiero w finale z Taylorem 3:11 (gdyby nie zaledwie 13% skuteczności na dablach mogło być inaczej). Przeciwnik Artut - bez sukcesów. Reprezentował swój kraj na World Cup of Darts, gdzie Niemcy przegrali z RPA 3:5 w 1. rundzie. Ostatnio, jeżeli to można nazwać ostatnio, grał na ET 5 na Gibraltarze, gdzie wygrał mecz z Wardem 6-5 (84.52 - 79.27), aby przegrać w kolejnej rundzie z K. Huybrechtsem 1-6 (86.38 - 96.71). Bunting oprócz Sydney oraz Blackpool, zagrał wcześniej w ET 4 i 6. Wyniki nie powalają, bo w Salzburgu 3. runda, w Dusseldorfie 2. runda, ale za to w pierwszych rundach wygrywał pewnie: czy to z Monkiem 6-1 (+6 punktów na średniej), czy z Hurtzem 6-2 (+11 na średniej).
Miałem nie obstawiać 1. rundy ze względu na mizerną ofertę, ale jednak zdecydowałem się na handicap w stronę Stephena, oczywiście jak tylko pojawią się kursy (zapewne przed samym spotkaniem Paddy Power zaproponuje alternatywne handi).

r_gonzo +3 Punkty
hiro 2,7K

hiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
1000 post w dziale ;)

Ian White v Rowby-John Rodriguez

Typ: Ian White @ 1,36 Paddy Power ⛔ brak słów

Koniec żartów. Dla mnie jest to typ dnia i nawet gdyby był kurs 1,15 to bym to zagrał. Solidny Anglik kontra młodziutki i niedoświadczony Austriak. Na temat White’a wiele już pisałem, jest to zawodnik, który cały czas się rozwija. W tourze od 4 lat, z roku na rok osiąga co raz to większe sukcesy. Jego gra może się podobać, bardzo skupiony, rzuca dużo maksów, a co ważniejsze świetnie wypada na dablach. Rzadko kiedy jego średnia meczowa spada poniżej 90. Jego rywal – Rodriguez wczoraj rozegrał słaby mecz z anonimowym Niemcem Goldammerem. Wygrał 6-2, średnie 88.96 – 72.13. Oglądałem to spotkanie i jego gra niespecjalnie mnie przekonywała. Oczywiście wynik 6-2 może mówić, że był to mecz do jednej bramki. Najpierw wygrywali swoje legi: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, kolejne 4 legi wygrał Austriak. Średnia Rodrigueza wyższa o około 16 punktów, co daje dużą przewagę, ale jeżeli popatrzymy na to, że po 3 legach miał średnią 102, a jego rywal 77 to już daje inny obraz gry. W jednym z legów kończył go dopiero na D1. I żeby nie pisać tylko o jego wczorajszym meczu, przytoczę jego wyniki z ET oraz z WCoD. Zagrał w Salzburgu: w 1. rundzie pokonał van Duijvenbode 6-3 (82.8 – 77.58) by przegrać w kolejnym spotkaniu z Thorntonem 5-6 (90.87 – 97.97, swoją drogę spalił sie w tym meczu, mógł go spokojnie wygrać). Zagrał również w Dusseldorfie, gdzie w 1. rundzie pokonał anonimowego Armana Ertura 6-5 (88.24 – 82.3), w kolejnym meczu przegrał z Pipe’m 2-6 (88.95 – 91.74). I na koniec wspomniane WCoD. W 2. rundzie, gdzie grano singlami, Rodriguez przegrał z R. Huybrechtsem 0-4 (65.45! – 88.41). Mnie Rowby-John absolutnie nie przekonuje. Ian White powinien to spotkanie wygrać bez większych problemów, oddając rywalowi góra 3 legi.

Kim Huybrechts v Michael Rosenauer
Typ: Kim Huybrechts @ 1,25 Paddy Power ✅

Kim to bardzo utalentowany zawodnik, ale w turniejach zawsze braknie tego czegoś. Albo rywal zagra mecz życia albo jemu nie siądzie dabel. W tym roku pojawił się na wszystkich turniejach ET. I pojawił się to dobre sformułowanie: 2 razy przegrał już w 2. rundzie, 3 razy przegrał w 3. rundzie i raz zanotował ćwierćfinał. Dzisiaj zagra z Niemcem Rosenauerem i jeżeli chce cokolwiek więcej osiągnąć niż tylko wpisowe to musi takie mecze wygrywać. Wszystko przemawia za Belgiem: większe ogranie na dużych turniejach, wyższe średnie, mniejsza presja (turniej rozgrywany w Niemczech). Wczoraj Rosenauer pokonał Chrisa Aubreya 6-5 (średnie 78.05 – 78.73). Ostatni międzynarodowy sukces Michaela to 2. runda ET w Dusseldorfie, do którego przebijał się przez kwalifikacje, podobnie jak tutaj. Wówczas w 1. rundzie pokonał Suljovicia 6-5 (87.03 – 85.55), aby w kolejnym meczu przegrać z Chisnallem 2-6 (83.63 – 93.05). Faworytem meczu z Kim Huybrechts, ale wiem, że młodszy z braci potrafi ostawiać cyrki szczególnie na dablach nie kończąc góry lotek. Jednak jak już napisałem, jeżeli chce się rozwijać to takie mecze musi wygrywać. Ja mu zaufam.
Adrian Lewis v Steve Hine
Typ: Adrian Lewis @ 1,10 Paddy Power ✅

Normalnie nie gram takich meczów, ale tutaj aż trzeba. Nie wierzę w to, że Adrian mógłby tutaj przegrać bez walki. Nie po to odpuścił dośc dobrze opłacane turnieje pokazowe w sierpniu (tłumaczył, że chce spędzić ten czas ze swoją rodziną), żeby lecieć do Niemiec po 1250 funtów. O samym potencjalne Lewisa nie muszę pisać. Umiejętności są, nie wiadomo jak z formą (bo na World Matchplay oprócz pogromu Gildinga w dwóch pozostałych meczach z Kingiem i Andersonem nie pokazał nic ciekawego. Jeżeli Adrianowi się chce, a podejrzewam, że chce, to rozgromi Steve’a na koniec dzisiejszego wieczoru. Słowo o rywalu – Hine to przecietniak, bez sukcesów międzynarodowych. Wczoraj z Hubbardem 6-5 (77.35 – 81.99). Lewis dostał tutaj numer 9, ale według rankingu PDC Order of Merit to on jest „najlepszym” darterem na tym turnieju, bo zajmuje miejsce nr 3 na tej liście. Teoretycznie powinien wygrać ten turniej, ale w praktyce daje mu małe szanse.
White + K. Huybrechts + Lewis = 1,88 @ Paddy Power 4/10j ⛔

hiro 2,7K

hiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wczorajsza wpadka White&#39;a i już jest ⛔ 6 jednostki. Bez większej analizy dzisiaj typy.
Robert Thornton v Jamie Caven
Typ: Jamie Caven @ 2,20 Bwin 2/10j
(cyrk, z 5:1 na 5:5, ostatni leg to kupa Cavena)

Thornton wczoraj wypadł słabo z jeszcze słabszym Kyle Andersonem. &quot;The Thorn&quot; męczył się wczoraj, słabe dable 6/22 prób, średnia 84,71. Caven wygląda na bardziej solidnego. W turniejach ET robi dobre wyniki, nie odpuszcza tego cyklu. Wczoraj 6-5 z Hamiltonem, 92,89 średnia, ale 100% skuteczności na dablach. Dla mnie dzisiaj Thornton leci z turnieju na rzecz &quot;Jabby&quot;. A do tego przypominam o moim prawie pierwszego meczu.
Świetny typ od użytkownika @ Matkowsky
Rowby-John Rodriguez vs Mervyn King
Typ: Rowby-John Rodriguez powyżej 0.5 180&#39; w meczu. @1.57 Bet365, 6/10j
Ja gram za 3/10j ✅ 1,71 (pierwsza kolejka Austriaka i maks ???? )

--------------
Steve Beaton v Adrian Lewis
Typ: Steve Beaton @ 3,75 Marathon 1/10j ⛔ 1

matkowsky 1,3K

matkowsky

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Rowby-John Rodriguez vs Mervyn King
Typ: Rowby-John Rodriguez powyżej 0.5 180&#39; w meczu. @1.57 Bet365, 6/10j ✅✅ Nie spodziewałem się, że już po pierwszym podejściu pojadę do księgarni ????
Zdziwiła mnie linia na 180&#39; Rodrigueza. W meczu z Whitem kilka ich miał, rzucał pewnie. Jeśli dobrze wejdzie w mecz, już w pierwszej rozgrywce bet można księgować. Według mnie ta linia jest strasznie niska, stąd pobieram i wchodzę troszeczkę mocniej ;)

wonderkido +18 Punkty
emile +8 Punkty
mlk +2 Punkty (Hehe nieźle z o 0.5, pierwszy rzut :D)
hiro +8 Punkty (Już lubię te pół maksa :))
mlk 3,7K

mlk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
To może ja skrobnę coś od siebie. W zasadzie nigdy nie pisałem nic w dziale od Darta chociaż pogrywam go w miarę regularnie. Nie jestem maniakiem jeżeli chodzi o tą dyscyplinę, natomiast dość często oglądam różne zawody, ponieważ to świetna rozrywka.
Propozycje ode mnie:
Chisnall D. vs Wade J. @1.61 b365 ⛔ Wade bez życia.
Ostatnimi czasy zacząłem doceniać &quot;Chizzy&#39;ego&quot;. Jego niedawne występy to solidna prezentacja umiejętności i przyznam szczerze byłem zaskoczony jego wygraną z Philem w Singapurze. Z pewnością jest to gracz, który może wygrać z najlepszymi. Z drugiej strony mamy natomiast gracza, który w mojej ocenie jest bardziej systematyczny i przede wszystkim cechuje go spokój w grze - kiedy sytuacja wymaga trafienia dubla pod presją, ten czyni powinności. W tym typie liczę głównie na siłę spokoju Wade&#39;a, chociaż wynik może być różny. Chciałem zaznaczyć, iż to typ bardziej na czuja, nie zaglądałem w statystki, raczej tylko na wyniki spotkań w tym turnieju.

Anderson G. vs Smith M. - Powyżej 4.5 180&#39;s (suma) @1.83 b365 ✅ Szczerze mówiąc, liczyłem na więcej ze strony Gary&#39;ego.
Lubię Garego Andersona, wydaje się być bardzo sympatycznym gościem, który gra w darta, bo na prawdę to lubi. Ma świetne oko do rzucania 180 co pokazywał w ostatnich swoich występach. Jeżeli nie trafia 180 to bardzo często jest to 140, lotki spadają niesamowicie blisko potrójnej 20. Nie mogę powiedzieć zbyt dużo o przeciwniku, wiem natomiast, iż potrafi ogrywać najlepszych (chociażby wygrana z Philem). W tym meczu liczę na to, iż przy dobrej dyspozycji sam Gary jest wstanie wykręcić taką liczbę - jeżeli ma słabszy dzień, to i pojedynek się przeciągnie i Smith dołoży swoje trzy grosze.

Beaton S. vs Lewis A. @1.28 b365 ✅ Bez problemu, a i tak jak zawsze się spocił.
Kurs nie powala na kolana, ale taki mistrz jak Lewis powinien poradzić sobie z mniej znanym przeciwnikiem. Był już zaskoczenia w tym turnieju, jak i w każdym innym, w końcu na czym zarabiały by buki, jak nie na wtopach na &quot;pewki&quot;. Zwyczajnie nie wyobrażam sobie by Lewis nie przeszedł dalej w tym turnieju - kolejny typ na czuja. Można wrzucić do jakiegoś &quot;mniej pewnego&quot; kuponu do podbicia kursu, a co.

vader +10 Punkty (:spoko:)
hiro +8 Punkty (Maksy u Garego wyglądają fajnie. Zapraszam częściej do działu :))
mlk 3,7K

mlk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czekałem na jakąś lepszą ofertę ze strony buka, no ale chyba zadowolę się tym, co jest dostępne.
Whitlock S. vs Jenkins T. @1.5 b365 ✅ Bardziej Jenkins przegrał niż Whitlock wygrał no ale...
Simon odwdzięcza się dobrą grą niemieckim kibicom, którzy zdają się faworyzować zawodnika z Australii. W niedawnych wywiadach Whitlock przyznał, iż wreszcie dobrał sobie odpowiednie lotki i zaczyna atak na czołówkę. Dzisiaj nie pozostawił złudzeń Belgowi, którego rozgromił 6:0. Jeżeli wieczorem pokaże to samo co reprezentował kilka godzin wcześniej, nie powinien mieć problemu z Anglikiem.

Chisnall D. vs. Bunting S. @1.83 b365 ⛔ No to Chisnall ograbił mnie dwukrotnie.
Chisnall w meczu z James&#39;em był bezwzględny i rzucał jakby walczył o życie. Bunting z drugiej strony &quot;powinien&quot; już odpaść dwukrotnie - w piątek rzutem na tasmę odrobił straty i wygrał 6:5 z jednym z gospodarzy, dzisiaj z kolei zabrakło zimnej krwi Van Der Voortowi, by wskazać drzwi Buntingowi. Szkoda, że nie ma żadnych zakładów na 180.

hiro 2,7K

hiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Whitlock S. vs Jenkins T. @1.5 b365
Simon odwdzięcza się dobrą grą niemieckim kibicom, którzy zdają się faworyzować zawodnika z Australii. W niedawnych wywiadach Whitlock przyznał, iż wreszcie dobrał sobie odpowiednie lotki i zaczyna atak na czołówkę. Dzisiaj nie pozostawił złudzeń Belgowi, którego rozgromił 6:0. Jeżeli wieczorem pokaże to samo co reprezentował kilka godzin wcześniej, nie powinien mieć problemu z Anglikiem.
Terry dotychczas trafiał na słabych przeciwników, którzy nie dali mu specjalnego oporu. Simon powinien wygrać, dużo maksów, skupiony, chyba trzeźwy ???? Za kibicami &quot;Simon Whitlock ole!&quot;.
Adrian Lewis znokautował Beatona. Średnia 115 w 6. legach. Teraz zagra z Michaelem Smithem, który zagrał świetny mecz ze swoimi nauczycielem Andersonem. Myslę, że teraz nie powtórzy tak dobrego wyniku. Oczywiście wszystko zależy od gry Adriana, który nawet po tak świetnym meczu może zawieść kibiców.
Czekam na live, może tam się pojawią maksy.

Status
Zamknięty.