>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

paypal, zostalem oszukany przez kupujacego?

bbadii 1,3K

bbadii

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Opoczno
Wczoraj w godzinach popoludniowych sprzedalem konto do gier za cene 55zl. Kupujacy wyslal pieniadze na rachunek bankowy(troszke sie nie zrozumielismy, bo mogl na paypal). Konto mam w pko bp, transakcja na potwierdzeniu brzmi &#39;realizacja&#39;. Niepokoi mnie fakt, ze dostalem potwierdzenie, i dalem to konto, po czym blok na gg po jakis dwoch godzinach. Koje pytanie: co teraz? Mozna anulowac wplate na konto bankowe? Kupujacy moze poniesc tego jakies konsekwencje? Moge zadzwonic do paypala i zapytac czy transakcja przebiega pomyslnie? Czekam na wasza pomoc. Pozdrawiam.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
macieqleo +12 Punkty
blads 187

blads

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zrobił przelew z innego banku, pieniądze wiszą do dnia następnego oczekując na transfer. Wziął na szybko ściągnął potwierdzenie transakcji i Ci je wysłał na maila, po czym anulował transakcje... Pieniądze fizycznie u niego z konta nie zniknęły mimo że na potwierdzeniu masz realizacje. Gość anuluje i kaska która była zamrożona wraca na jego konto. Prawdopodobnie zostałeś wydymany na szybko, przykro mi :/

blads 187

blads

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bank tutaj nic nie poradzi raczej...anulował transakcje więc nic mu nie zrobisz raczej, wątpię że kontakt z nimi coś pomoże, ale nie zaszkodzi spróbować

bbadii 1,3K

bbadii

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Opoczno
No a paypal bedzie miec cos do powiedzenia? Mam dowod, ze konto zostalo oddane, oni tez wszystko moga posprawdzac z platnosciami.. ja pierdole, nigdy wiecej platnosci na tym gownie.

blads 187

blads

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jeżeli chodzi o samego PayPala to przecież tam płatność przechodzi w momencie z konta na konto...więc tam oszukać się nie da raczej. On robił Ci przecież zwykły przelew na Twój rachunek bankowy, ze swojego rachunku bankowego. Po tym co pisałeś w 1 poście tak wnioskuje...tutaj paypal akurat nic do gadania nie ma.
Kupujacy wyslal pieniadze na rachunek bankowy(troszke sie nie zrozumielismy, bo mogl na paypal)
tak napisałeś i tak wnioskuje

bbadii 1,3K

bbadii

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Opoczno
Czyli jedynym prostym rozwiazaniem jest sie do goscia przejechac i mu wpierdolic, norma, takie rzeczy tylko w polsce ;)
Jakby ktos chcial pomoc mi to zapraszam na pw, gosc z krakowa.

T 0

tomasz_ka

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
i własnie dlatego najlepiej jest korzystać z paypala bo pieniądze są u nas od razu...