>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Nowa ustawa hazardowa/ prawo hazardowe

Status
Zamknięty.
doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Dokładnie tak jak myślisz, Reklamy w RP sa nie legalne i mają zacząć zostawać usuwane oraz blokowane strony.

Z 29

zwierzakus

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
wszelkie wplywy automatycznie przechodza na mienie skarbu panstwa

Mimo,że to dopiero sam początek roku myślę,że śmiało go można zgłosic do konkursu na najgłupszy wpis 2010 ????

rzepson 0

rzepson

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Podsumowując, można grać u takich buków jak Betsafe, który ma siedzibę w Szwecji, ale jeżeli wygrałbym więcej niż 2300 to trzeba odprowadzać podatek??

S 11

support75

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
5 osob a nikt nie wpadl ze aduss napisal ironicznie bo pewnie ma juz dosc ciagle tych samych pytan.

rzepson - nie ma mozliwosci odprowadzic podatku, od czego co jest nielegalne.

aduss 5

aduss

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
5 osob a nikt nie wpadl ze aduss napisal ironicznie bo pewnie ma juz dosc ciagle tych samych pytan.
rzepson - nie ma mozliwosci odprowadzic podatku, od czego co jest nielegalne.
dzieki za support ???? Mi rece opadly widzac post lysego i zwierzakusa. Co ja mam im powiedziec? bez komentarza po prostu

martinho19 73

martinho19

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.:Allianz Arena:.
zeby sie nikt nie przysapal to zamawiamy karte Master Card z Moneybookers (koszt 10 euro rocznie) i wyplacam z buka na MB a z MB wyplacam kase karta i po sprawie ????

rzepson 0

rzepson

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Cytat:
Art. 95. W ustawie z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (Dz. U. z 2000 r. Nr 14, poz. 176, z późn. zm.10)) w art. 21 w ust. 1 pkt 6 i 6a otrzymują brzmienie:
[...]
6a) wygrane w grach liczbowych, loteriach pieniężnych, grze telebingo, zakładach wzajemnych, loteriach promocyjnych, loteriach audioteksowych i loteriach fantowych, jeżeli jednorazowa wartość tych wygranych nie przekracza 2.280 zł, urządzanych i prowadzonych przez uprawniony podmiot na podstawie przepisów o grach hazardowych obowiązujących w państwie członkowskim Unii Europejskiej lub w innym państwie należącym do Europejskiego Obszaru Gospodarczego,&quot;.

Czyli wygrane u polskich i zagranicznych buków (z UE lub EOG) będą zwolnione z podatku DOCHODOWEGO, o ile nie przekroczą jednorazowo 2280 zł. Skoro są zwolnione z podatku, to muszą też być legalne. W przypadku dochodów nielegalnych nie ma mowy o podatku (jak i o zwolnieniu z niego). W praktyce kupony trzeba tak rozbijać, żeby ewentualna wygrana nie przekroczyła 2280 zł. Tu jest mowa tylko o podatku DOCHODOWYM, nie mylić z podatkiem OD GIER (o którym mowa poniżej).

to jak rozumieć ten zapis?

aduss 5

aduss

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
zeby sie nikt nie przysapal to zamawiamy karte Master Card z Moneybookers (koszt 10 euro rocznie) i wyplacam z buka na MB a z MB wyplacam kase karta i po sprawie ????
ale zalozmy ze juz wszedl ci fiskus na konto bankowe, widzi przelew z bwin i mb. dla fiskusa bedzie znaczylo to samo w zasadzie, bedziesz musial wyjasnic dokumentacja co znaczy przelew z mb. czy za allegro, czy z dzbuka.

snajper 322

snajper

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Opole/okolice Kluczborka
ale zalozmy ze juz wszedl ci fiskus na konto bankowe, widzi przelew z bwin i mb. dla fiskusa bedzie znaczylo to samo w zasadzie, bedziesz musial wyjasnic dokumentacja co znaczy przelew z mb. czy za allegro, czy z dzbuka.

Ale wyplacasz z buka ma MB, a potem idziesz z karta do bankomatu i wyplacasz.
Wiec jak sie fiskus do tego przyczepi?

aduss 5

aduss

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ale wyplacasz z buka ma MB, a potem idziesz z karta do bankomatu i wyplacasz.
Wiec jak sie fiskus do tego przyczepi?
lol przycmilo mnie, w takim razie ok. Ja tez powalcze o karte, wyslalem im docs i po wyslaniu mam komunikat zebym przygotowal sobie 41 zl dla nich (oplata za zlozenie wniosku) zenua, 10 eur za przejrzenie wniosku chca brac.

martinho19 73

martinho19

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
to jak ci szkoda 4 dych to daj sobie spokoj. Lepiej wyplacac na konto i byc narazonym na fiskus... Jak chcesz to ci zaplace jak cie nie stac ????

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Verona
to jak ci szkoda 4 dych to daj sobie spokoj. Lepiej wyplacac na konto i byc narazonym na fiskus... Jak chcesz to ci zaplace jak cie nie stac ????

Czyli jeśli wypłacam sobie 100 zł w ciagu miesiaca z Bwin na konto to też doczepi się do mnie fiskus?
To przecież nierealne, musieliby zająć się tylko tym bo takich ludzi są tysiące.

aduss 5

aduss

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
tak? wszyscy widzieli i slyszeli co ten mlodzian powiedzial. Chcesz adres?

martinho19 73

martinho19

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Asisstala - jasne jest to ze sie nie doczepi przy kwotach nawet rzedu 2000zl ale 100% pewnosc to karta MB. ;)
aduss - to byla taka metafora-zarcik. Nie zrozumiales trudno.

aduss 5

aduss

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
aduss - to byla taka metafora-zarcik. Nie zrozumiales trudno.
metafora to napewno nie byla, wiec zarcik-czemu mial on sluzyc? kozaczysz, ze mi wylozysz pieniadze a jak przychodzi co do czego to &quot;zarcik, sorry, nie moge sobie na to pozwolic&quot; hah wyglupiles sie i spaliles na forum.

martinho19 73

martinho19

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie widzisz emotki na koncu zdania? I pytanie nr 2 - myslales ze ktos ci da 4 dychy za nic? Moze jeszcze poskarz sie adminom ze nie chce ci dac kasy ????

aduss 5

aduss

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nie widzisz emotki na koncu zdania? I pytanie nr 2 - myslales ze ktos ci da 4 dychy za nic? Moze jeszcze poskarz sie adminom ze nie chce ci dac kasy ????
no wiesz co, jestes bezczelny ???? chciales wyjsc na kozaka a wyszedles na lamke. Teraz chcialbys zeby to byl zart hahahhah

martinho19 73

martinho19

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
A co ja Caritas jestem ze mialbym ci dawac nawet 1 zł za darmo? Dalem emotke na koncu wiec to byl zart, swoja droga moge napisac ze dam ci 200zł za 5min, wyslij mi adres MB. A ci nie wysle bo nie musze.
I sam wychodzisz na pokrake bo sie domagasz kasy &quot;b ja tak napisalem i musze ci ja dac&quot;. buhahahah nara synek

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Verona
Panowie aduss i Martinho19 opanujcie sie albo przenieście na PW.

Asisstala - jasne jest to ze sie nie doczepi przy kwotach nawet rzedu 2000zl ale 100% pewnosc to karta MB. ;)

Nie posiadam MB wiec karta od nich mnie nie interesuje. Bede mial u buka 2000 to bede sobie wyplacal 100-200 zl co miesiac i nie wierze zeby ktos sie o to doczepił. To byłoby chore.

Status
Zamknięty.