>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Niskie pary stoły short handed

krzychuu 0

krzychuu

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z komputra
Mam dylemat jak rozgrywać niskie pary np. 55 przy stole 6 osobowym.

Powiedzmy jestem na pozycji srodkowej mam pare 66 czy powinienem limpowac?

Albo jestem na big blindzie i przedemną jeden podbił np. 3 bet co wtedy pasowac?

Oraz pytanie od których par podbijać? Od 99??

Prosze o pomoc w tym temacie bardziej doswiadczonych graczy.

C 46

chudinho

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wolów
Jakie grasz stawki?
Nawet kiedy jesteś na BB i masz 66 to powinien iść fold jak ktoś robi 3 beta.
Ogólnie jak grasz cash to nie bawiłbym się w limpowanie czy różne tego typu zagrania;)
Inaczej oczywiście sprawa wygląda w turniejach.

krzychuu 0

krzychuu

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z komputra
Za cash
NL 0.02/0.04 $
Czyli co nie limpowac wiec co jesli nikt nie podbił a ja jestem na późnej i mam 66

krisoff007 293

krisoff007

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
Gra z parami 22 - 99 nie zależy tylko od Twojej pozycji ale też od Twojego image&#39;u i Twoich przeciwników. Ja grając limpuje wszystkie pary ( 22 - 99 ) do flopa w oczekiwaniu na seta, jeżeli spadnie masz bardzo dobry układ na flopie, tym bardziej im set jest z niższej pary tym cięższy jest do rozczytania. Raisuje od 99 x3 z późnych pozycji. Jeżeli jesteś na SB bądź BB , wg mnie nie musisz pasować pary nawet po 3becie od BU czy CO. Istnieje coś takiego jak kradzież blindów i ich obrona, nie chce mi się tego tutaj opisywać bo to głębszy temat, na pokerstrategy będziesz mieć wszystko opisane.
Powodzenia. :]

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
wyar +2 Punkty
forin 450

forin

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
jesli chodzi o pary to np Gus Hansen pisal w swojej ksiazce, ze on zawsze podbija preflop jak ma pare na reku. zreszta wogle limpowanie zwlaszcza z wczesnej pozycji to nie jest dobre posuniecie.

wjtk87 8

wjtk87

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Limpowanie par na stole 6osobowym jest fatalnym zagraniem. Generalnie jesli juz decydujesz sie grac swoja reke, to zawsze zaczynaj od podbicia, NIGDY nie limpuj. Napotkanie oporu w postaci 3betu z malymi parami to juz bardziej skomplikowana kwestia i wiele zalezy od pozycji, przeciwnikow, umiejetnosci gry postflop i przede wszystkim stackow.

calanau 2,6K

calanau

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jakie grasz stawki?
Nawet kiedy jesteś na BB i masz 66 to powinien iść fold jak ktoś robi 3 beta.
Ogólnie jak grasz cash to nie bawiłbym się w limpowanie czy różne tego typu zagrania;)
Inaczej oczywiście sprawa wygląda w turniejach.
Ja bym sie z tym nie zgodzil. Jest kilka sytuacji z malymi parami dajmy na to masz 66 i wczesna pozycja.
Moim zdaniem przy agresywnym stole robisz limp. Przy stole pasywnym robisz preflop bet.
66 na middle position bez wczesniejszych betow or limpow jedziesz z betem. Robisz tak samo z kazda para.
66 na krazku oczywisty bet. Nie limpujesz i nie foldujesz (oczywiscie przy zalozeniu, ze nikt wczesniej nie zagral)
66 na BB lub SB gdy ktos przed toba podbil sprawdzasz. Jesli wiesz, ze przeciwnik jest agresywny i gra duzo rozdan to podbij o pot - zadnych min betow czy dwa BB wiecej itd. Pot size.
Dla mnie mowienie, ze na stole 6 osobowym nie powinno sie grac malych par jest totalnym bledem. Kazda, nawet najmniejsza para, ma duza wartosc i powinno sie je grac szczegolnie na stolach 6 osobowych gdzie blindy szybko sie kreca i wracaja do ciebie. Na stolach 10 inaczej zagral bym male pary. Ale na stolach 6 osobowych moim zdaniem jest &#39;obowiazkowe&#39; grac male pary.
Limpowanie par na stole 6osobowym jest fatalnym zagraniem. Generalnie jesli juz decydujesz sie grac swoja reke, to zawsze zaczynaj od podbicia, NIGDY nie limpuj. Napotkanie oporu w postaci 3betu z malymi parami to juz bardziej skomplikowana kwestia i wiele zalezy od pozycji, przeciwnikow, umiejetnosci gry postflop i przede wszystkim stackow.
Prawda :smile:
Choc dla mnie jest jedna sytuacja kiedy lipmowanie jest usprawiedliwione.
Dajmy na to, ze jestem pierwszy i mam 33. Za mna jest 5 innych graczy o ktorych cos tam juz wiem.
W tej sutuacji wole zalimpowac moje 33 liczac na to, ze ktos przebije mnie z pozycja 3betem i ja go sprawdze dokladajac 2 BB, niz zagrac bet z moimi 33 i zostac podbitym przez kogos z pozycja.
W tej drugiej sytuacji - ktora na stolach 6 osobowych dosc czesto sie zdarza gdy graja agresywni gracze, stworzylismy sytuacje gdzie pot wymyka nam sie spod kontroli. Ni z tego, ni z owego siedzimy z 33 na reku, bez pozycji i potem w wysokosci 12BB (zakladajac podstawowe 3BB bety) o ktorym ciezko bedzie nam zapomniec :smile:. Jestesmy pierwsi z ruchem i poprawnie powinnismy betowac (check tylko umocni w przekonaniu goscia, ze nic nie mamy) wiec nawet bet 1/2 pot (pot juz jest 12BB) bedzie duzym wydatkiem ktory moze zostac przebity.
W pierwszej mojej sytuacji bedziemy z 6BB w pocie i z gosciem ktory betowal preflop jako prowadzacym gre. W tej sytuacji jest nam latwiej zrobic &#39;Check&#39; i czekac na to co gosc wymysli po czym pasowac lub grac dalej. Teraz on bedzie pod presja a nie my.
Ale kazdy gra jak chce :smile:

tomal2 3

tomal2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Najlepiej nie tzn. w obszarze 2-2 do 6-6. Ewentualne con bety. Oczywiście mówimy o środkowej pozycji. I pamiętaj o tym ile graczy wchodzi w rozdanie b.ważne. Linia Ax lub Kx jest silna, bardzo silna. Od 7-7 do 9-9 też loteria. Natomiast 10-10 do A-A to OK nie graj za wysoko pozwól im ????

lazzarov 300

lazzarov

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
LazzVegazz

Dwie najważniejsze kwestie już kolega objaśnił.
Jako first in z poketem zawsze bet. W jakieś mindfucki na NL4 nie ma się co bawić. Przy 3becie sprawa jest prosta, patrzysz na stacki (no i na %3bet PF jak używasz jakiegoś trakcera) i jak jesteście na deepie i zasada CALL20 jest zachowana to lecisz.