>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Niemcy - Iran 17.09.2014, godz. 20:15 [mecz 3 fazy MŚ Polska 2014]

Status
Zamknięty.
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0

NIEMCY - IRAN
3.75 - 1.25 Unibet

Niemcy przegrali w pierwszym spotkaniu trzeciej fazy grupowej 0:3 z Francuzami. Tylko w drugim secie trochę więcej powalczyli, ale przez całe spotkanie to Trójkolorowi kontrolowali sytuację na parkiecie.

Iran można już mówić, że zagościł w światowej czołówce. Podopieczni Kovaca byli już bardzo bliscy odpadnięcia z MŚ, ale ostatecznie udało im się urwać punkt Polakom.

Mecz o życie dla Niemców.

Zapraszam do dyskusji!​

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
Taki kurs na Niemców? Dla mnie to ogromne value. Myślałem, że to właśnie oni będą faworytem meczu, a tu takie zaskoczenie. To jest mecz 50% na 50% z kursami jak sami widzicie!
Sytuacja może być taka:
Jutro Iran wygrywa tylko JEDNEGO SETA, ale przegrywa mecz 3:1 z Niemcami. Niemcy mają 3 punkty, ale bilans setów 3:4 (-1).
Francja ma już 3 punkty, a w czwartek przegrywa 3:0 z Iranem i ma bilans setów 3:3 czyli na 0.
Iran ma 3 punkty za zwycięstwo z Francuzami i bilans setów 4:3 (+1), wygrywają grupę.
Wiem, że to MŚ, ale takie kalkulacje wcale nie są wykluczone. To jest TURNIEJ więc trzeba mądrze rozplanować siły. Zajęcie 1 lub 2 miejsca jest bez znaczenia, bo w grupie przeciwnej jest Rosja, Brazylia oraz gospodarz turnieju jakby ktoś nie wiedział... Polska! Więc w półfinale i tak trzeba zagrać jedną z tych 3 reprezentacji. Wszystkie niezwykle mocne!
W skrócie:
W półfinale gramy z Iranem. ???? A tak już na poważnie, pół żartem pół serio to takie &quot;liczenie&quot; czyt. Argentyna - USA.
Na jakiej podstawie uważasz, że kursy powinny być wyrównane?
- 1,25 na Iran? Tyle to można dać na Rosję, Polskę czy Brazylię.
- Zobacz jaka jest faza turnieju, Iran wcale tego meczu nie musi wygrać, a Niemcy tak.
- Nie mówię, że to jakiś mega pewniaczek, tylko wolę swoje pieniądze zaryzykować na Niemcy po kuszącym kursie.
- Masz nick Ding więc prawdopodobnie oglądałeś film z Brucem Willisem. ????
Niemcy mieliby być faworytem meczu z drużyną, która grała w turnieju finałowym LŚ, na MŚ pokonała już USA, czy Włochów na inauguracje
LŚ o niej już napisałem... Czytaj ze zrozumieniem. Gdzie są Stany, gdzie Włosi? Pokonanie tych przeciwników nie robi na mnie wrażenia.
Ja dzisiaj gram delikatnie na Niemców, w mojej opinii nadal są faworytem, zresztą napisałem to już wcześniej. Wczoraj w dwóch setach lecieli łeb w łeb z Francją. Iran to nie jest żadna czołówka.
No a to, że Iran dzisiaj przegra z Niemcami, aby potem wygrać z Francją
To są tylko spekulacje, czytaj ze zrozumieniem, taka sytuacja wcale nie jest wykluczona. Ja nie jestem wróżbitą i nigdzie nie napisałem, że tak będzie.
NIE BĄDŹ TAKI ZADUFANY W SOBIE, DO TEGO MASZ MOCNO WYGÓROWANE EGO.

ding 125

ding

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Taki kurs na Niemców? Dla mnie to ogromne value. Myślałem, że to właśnie oni będą faworytem meczu, a tu takie zaskoczenie. To jest mecz 50% na 50% z kursami jak sami widzicie!
Na jakiej podstawie uważasz, że kursy powinny być wyrównane? Są jakie są i odzwierciedlają one poziom gry obu zespołów na tych mistrzostwach. Zobacz drabinkę Niemców? Do tej pory grali 3 spotkania z poważnymi rywalami, którzy kandydują do medalu: Brazylia, Rosja, Francja? Ile z tych meczów wygrali? - 0, ile zdobyli w nich punktów? - 0, ile setów - 0. Wszystko gładko po 0:3.
Trochę dziwna drużyna z tych Niemiec. Przed turniejem sądziłem, że znajdą się w tej fazie, bo tak naprawdę prócz Brazylii i Ruskich nie miał ich kto z tej fazy wyrzucić. Ambitna Kanada to jeszcze nie jest drużyna do walki o takie cele, a Bułgarzy to w ogóle skompromitowali się w tym turnieju i szybko odjechali tam gdzie ich miejsce. Liczyłem jednak na lepszą grę Grozera i spółki.
Oglądałem kilka meczów Niemców na żywo i ich gra generalnie wygląda tak, że gramy do Grozera, a jak on się zatnie to wtedy pomyślimy co zrobić. A, że Grozer w tych meczach z tuzami zawodził to wynik inaczej wyglądać nie mógł.
Myślę, że śmiało można pograć win Iranu z handicapem setowym. Coś Niemcy na pewno są w stanie urwać, ale byłbym zaskoczony gdyby ten mecz wygrali. Jedyna przewaga z ich strony to fakt, że grają od początku turnieju z tej samej hali. Iran po raz pierwszy zagra w Spodku, ale wczoraj Francuzi pokazali, że jak się gra dobrze to przewaga obycia z halą jest żadnym atutem.
EDIT:
1,25 na Iran? Tyle to można dać na Rosję, Polskę czy Brazylię.
Wczoraj miałem podobne zdanie o Naszym meczu. Kursy były niemal identyczne, a 1,25 czy 1,30 na Brazylię to był śmiech. Dziś to Twoja subiektywna opinia. Wg mnie kursy są optymalne.
Zobacz jaka jest faza turnieju, Iran wcale tego meczu nie musi wygrać, a Niemcy tak.
To rzeczywiście jest powód, aby grać na Niemców. Iran wygrywając zapewnia sobie miejsce w czwórce, mając jeszcze bufor bezpieczeństwa w postaci meczu z Francją.
Nie mówię, że to jakiś mega pewniaczek, tylko wolę swoje pieniądze zaryzykować na Niemcy po kuszącym kursie
Nie ma pewniaczków ???? Iran może wygrać, a może przegrać. Nikt jeszcze nie wygrał tylko dlatego, że był na nich niższy kurs.
Masz nick Ding więc prawdopodobnie oglądałeś film z Brucem Willisem
Nie oglądałem. Nie jestem fanem kinematografii. ????

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
aka-shakal +17 Punkty (Ding? - Żądze i pieniądze?)
gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
:siata: Niemcy (+1,5seta) - Iran ⛔⛔⛔ aha.
Typ: 2
Kurs: 1.70
Bukmacher: Bet365
Analiza: Taki kurs to ja łapie. Iran jest czarnym koniem tych rozgrywek a Niemcy? bez Grozera to raczej nie bylby az taki mega zespol. Przez Francuzow zostali rozbici a niby Niemcy mieli im postawic poprzeczke. Dla Mnie Iranczycy to lepszy zespol od Francji dobrze atakuje dobrze serwuje oraz dzielnie sie bronia a Niemcy samym Grozerem nie wygraja. Wiec skoro przegrali do 0 z Francja to dlaczego nie z Iranem skoro gra na tych zawodach bardzo dobra siatkowke? Polakow rowniez postawili poprzeczke ale to wedlug Mnie Francja i Iran powinny przejsc dalej ze wzgledu na swoja gre. A Iran w tym meczu powinien pokazac swoja wyzszosc nad rywalem i bez tie-breaka wygrac z Niemcami bo po co robic nerwowa koncowke?

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
D

Przestań się człowieku wypowiadać w tym dziale, bo krew mnie zalewa czytając Twoje wywody. Po co opowiadać takie pierdzieluchy, nie mając pojęcia o temacie? Niemcy mieliby być faworytem meczu z drużyną, która grała w turnieju finałowym LŚ, na MŚ pokonała już USA, czy Włochów na inauguracje, kiedy nie byli jeszcze rozbici? Gdzie w ogóle Niemcy do Iranu ????. No a to, że Iran dzisiaj przegra z Niemcami, aby potem wygrać z Francją, no to już jest k...a za przeproszeniem jakiś skandal, jak myśląca osoba może coś takiego wymyślić, dokąd zmierza to forum!
Nie zmienia to faktu, że również jestem zdania, że kurs na Irańczyków jest lekko zaniżony. Spróbuje więc taki typ:
Niemcy +2.5 seta (1.53) fortuna ✅
Jeśli nie zagrają takiej padliny jak wczoraj to seta powinni urwać. Jak zawsze w tym zespole wszystko zależy od Grozera i Kaliberdy, reszta statystami tutaj jest tak naprawdę. Irańczycy mają świetny zbilansowany zespół z bardzo mocną ławką rezerwowych. W zwycięstwo Niemców nie wierze, ale Iran potrafi mieć przestoje i myslę, że przełoży się to na chociażby seta dla naszych zachodnich sąsiadów.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
redwitz +17 Punkty (Spokojnie. Skończą się MŚ to 75% nie pojawi się w tym dziale.)
gokusiek 200

gokusiek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Seyed Mousavi bloki powyżej 3,5 @ 1,60 totomix⛔ 3
Przeglądając oferte na ten mecz oraz statystyki myśle że linia powinna być ustawiona trochę wyżej, bo zawodnik te 4 bloki ma praktycznie w każdym spotkaniu. Tylko 2 razy nie pokrył linii - w meczu z USA i Australią. W pozostałych 7 meczach spokojnie notował więcej bloków. Kurs marny, ale typ w miare pewny.

Do tego popieram typ wyżej na Niemcy +2,5 seta✅. Zacząłem coś tam pisać pod ten typ, ale skoro już jest podany to odpuściłem.

M 493

milo93

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Iran -1.5 seta 1.70 bet365 ⛔
Niemcy jak dla mnie to drużyna średniaków nigdy nie przeskoczy pewnego poziomu wygrywają z tymi co trzeba a jak coś wyżej to nic nie potrafią ugrać.Po tym co widziałem w ich meczu z Francją daje im max seta co i tak będzie sukcesem.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Niemcy - Iran​

Wczoraj Niemcy gładko przegrali z Francuzami 0:3. Od początku do końca pełna kontrola po stronie Trójkolorowych. Świetnie grali w obronie, sporo kontr zamienionych na punkty (niesamowity N&#39;Gapeth na kontrach). Ciężko było Niemcom nawiązać walkę, bo zagrywka funkcjonowała bardzo średnio.
Iran odpoczywał dzień dłużej, ale aż takiego znaczenia to tutaj mieć nie będzie.
Niemcy grają o życie. Przed MŚ otwarcie mówili o zdobyciu medalu, ale jak na razie z wyżej notowanymi zespołami nic w sumie nie pokazali.
Gra opiera się przede wszystkim na Grozerze i Kaliberdzie i oni akurat grają dobrze. Wiadomo jednak, że rywale też wiedzą o tym, że najważniejsze piłki pójdą do Grozera i potem na równym, podwójnym bloku pojawiają się problemy.
Tutaj znowu bardzo ważna będzie zagrywka Niemców. Bez zagrywki nie pograją. Kilku zawodników ma naprawdę dobrą, ciekawą zagrywkę. Pytanie tylko jak będzie dzisiaj funkcjonować.
Wczoraj prawie cały mecz Westphala. Nie wiem cxemu akurat Dirk zagrał w meczu z Francuzami i czemu nie zmienił go na dłużej Schwarz (Fromm w ogóle poza składem).
Iran gra naprawdę kombinacyjną, ciekawą siatkówkę. Trochę jestem zaskoczony, bo nie spodziewałem się, że będą w stanie po tak dobrej LŚ znowu wskoczyć na wysoki poziom. Świetnie gra Mousavi, zwłaszcza w bloku. Marouf trochę się pogubił w niektórych momentach na tym turnieju, ale nadal uważam, że obok Bruno i De Cecco to obecnie najlepszy rozgrywający na świecie.
Dobrze bronią, mają trudną, różnorodną zagrywkę. Najsłabszy punkt to zdecydowanie przyjęcie i tutaj można ich pocelować.
Faworytem jest Iran. Nie spodziewam się, że zrobią z Niemcami to co wczoraj zrobili Francuzi, ale raczej powinni wygrać.
Z drugiej strony ciekawe też jak w meczu o życie zagrają Niemcy. Zaszli wysoko i to już jest ich spory sukces, ale na pewno chcą tutaj jeszcze powalczyć.
Nie sądzę, że to skończy się w trzech setach, bo Iran też w większości spotkań miał większe lub mniejsze wahania.

Typ:
Over 3.5 seta @ 1.52 Pinnacle ⛔

EDIT: Iran tragedia. Ciekawe co było tego powodem, bo fizycznie wyglądali słabiutko.

B 81

bartek_em

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Jastrzebie
Iran -1.5 setaNiemcy kurs 1.7 bet365 ⛔

Iran poza dwoma setami z naszymi grają na świetnym poziomie i nie widzę by się tutaj coś mogło zmienić. Niemcy by musieli cały set walić zagrywką by dać sobie szanse.. Może uda im się to w jednym secie.. Niemcy są zespołem o klasę gorszym i kursy są jak najbardziej ustawione prawidłowo. Bardzo mnie rozbawił ktoś wyżej co twierdził ze kursy powinny być ustawione na odwrót albo w ogóle to mecz 50 na 50 :grin:. Ze słabszymi ekipami Niemcy sobie dawali rade ale gdy zetknęli się z kimś lepszym to nawet seta nie potrafili ugrać. Dla mnie dość pewny typ.

Status
Zamknięty.