Wczoraj
Niemcy gładko przegrali z Francuzami 0:3. Od początku do końca pełna kontrola po stronie Trójkolorowych. Świetnie grali w obronie, sporo kontr zamienionych na punkty (niesamowity N'Gapeth na kontrach). Ciężko było Niemcom nawiązać walkę, bo zagrywka funkcjonowała bardzo średnio.
Iran odpoczywał dzień dłużej, ale aż takiego znaczenia to tutaj mieć nie będzie.
Niemcy grają o życie. Przed MŚ otwarcie mówili o zdobyciu medalu, ale jak na razie z wyżej notowanymi zespołami nic w sumie nie pokazali.
Gra opiera się przede wszystkim na Grozerze i Kaliberdzie i oni akurat grają dobrze. Wiadomo jednak, że rywale też wiedzą o tym, że najważniejsze piłki pójdą do Grozera i potem na równym, podwójnym bloku pojawiają się problemy.
Tutaj znowu bardzo ważna będzie zagrywka Niemców. Bez zagrywki nie pograją. Kilku zawodników ma naprawdę dobrą, ciekawą zagrywkę. Pytanie tylko jak będzie dzisiaj funkcjonować.
Wczoraj prawie cały mecz Westphala. Nie wiem cxemu akurat Dirk zagrał w meczu z Francuzami i czemu nie zmienił go na dłużej Schwarz (Fromm w ogóle poza składem).
Iran gra naprawdę kombinacyjną, ciekawą siatkówkę. Trochę jestem zaskoczony, bo nie spodziewałem się, że będą w stanie po tak dobrej LŚ znowu wskoczyć na wysoki poziom. Świetnie gra Mousavi, zwłaszcza w bloku. Marouf trochę się pogubił w niektórych momentach na tym turnieju, ale nadal uważam, że obok Bruno i De Cecco to obecnie najlepszy rozgrywający na świecie.
Dobrze bronią, mają trudną, różnorodną zagrywkę. Najsłabszy punkt to zdecydowanie przyjęcie i tutaj można ich pocelować.
Faworytem jest Iran. Nie spodziewam się, że zrobią z Niemcami to co wczoraj zrobili Francuzi, ale raczej powinni wygrać.
Z drugiej strony ciekawe też jak w meczu o życie zagrają
Niemcy. Zaszli wysoko i to już jest ich spory sukces, ale na pewno chcą tutaj jeszcze powalczyć.
Nie sądzę, że to skończy się w trzech setach, bo Iran też w większości spotkań miał większe lub mniejsze wahania.
Typ:
Over 3.5 seta @ 1.52 Pinnacle
EDIT: Iran tragedia. Ciekawe co było tego powodem, bo fizycznie wyglądali słabiutko.