>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

NHL - sezon 2013/2014 - Sezon Zasadniczy

Status
Zamknięty.
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Village Montana
:hokej: Florida Panthers - New York Islanders
Typ: Więcej strzałów na bramkę - Islanders |1.73| ✅ 34-38
▶ Bwin !

Wczorajszy mecz Wyspiarze, zagrali jeden z najgorszych w swoim sezonie. Ja rozumiem, że absencja Tavaresa jest widoczna w meczu, ale nie tylko Tavares tam potrafi strzelać. Niestety najlepszy player Isles nabawił się kontuzji kolana na Igrzyskach. Ostatni mecz gospodarzy dzisiejszych trzeba jak najprędzej zapomnieć i stawić czoła Panterom, którzy poprawili się niezmiernie w ofensywie. Do każdego meczu przechodzą bardziej pewnie i agresywnie. Nawet powerplay nieco poprawili, ale dziś między słupkami Thomas. Goalie, oczywiście doświadczony, ale nie ma już tej formy co to było parę lat wstecz. Wyspiarze w tym meczu będą głodni zdobywania bramek a co za tym idzie, napierania w meczu, akcje za akcjami. Maja genialne wyniki jeśli chodzi o strzały na bramkę nie tylko przeciw dzisiejszych gości. Wczoraj zaledwie 19shots, klapa ale dziś wyciągnąć wnioski najwyższy czas i zagrać mecz na swoim poziomie. Vanek, Okposo będą stanowić ogromny problem przeciwko defensywie Panter i wydaję mi się, że dziś będą właśnie od samego początku atakować na bramkę Thomasa. Nie stawiam na nikogo kto wygra, ale na ekipę, z większą ilością strzałów, która w ofensywie mimo braku Tavaresa na pewno nie zapomną jak to się robi. Pantery są jak najbardziej w ich zasięgu tylko musi funkcjonować powerplay, bo sama widownia kibiców nie pomoże, muszą się postawić i grać swoje dla Tavaresa, który się kuruję.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
paulattryda +3 Punkty
karmol2 +6 Punkty (za typ i całokształt ;))
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Cieszyn
New York Rangers - Boston Bruins

Bruins jadą do Nowego Jorku by zmierzyć sie z tamtejszymi Rangers. Obie ekipy rozgrywały wczoraj mecze i co ciekawe zarówno Bruins jak i Rangers polegli tym samym stosunkiem 2:4. Dziś zmierzą sie po raz ostatni w tym sezonie zasadniczym. Dwa wcześniejsze starcia wygrali goście z Bostonu. Myśle że i tym razem będzie podobnie. Rangers w tym sezonie miewają spore wahania formy i po dobrych dniach przychodzi nagła niemoc. W dniu dzisiejszym bramkarz Rangers, Henrik Lundqvist obchodzi swoje 32-urodziny, jednakże nie sądze by jakoś szczególnie miałoby to na niego wpłynąć. Widać u niego spore zmęczenie po Olimpiadzie i na tych pare pierwszych meczy po przerwie chyba lepszą opcją byłby Talbot. W obozie gości sytuacja wygląda dość podobnie. Rask również jest po Olimpiadzie i ma prawo odczuwać zmęczenie, ale grał jednak trochę mniej niż Lundqvist i mam nadzieje że dziś będzie nieco świeższy. Warto dodać jeszcze iż Rangers grają ciągle bez Matsa Zuccarello, który nabawił sie kontuzji w Soczi i jest poza grał. To właśnie on jest jedną z najbardziej kreatywnych postaci w ofensywie Rangers. W meczu z tak dobrze funkcjonującym kolektywem defensywnym jakim są Bruins bedzie go zapewne mocno brakować. W tym spotkaniu idę w stronę gości, mają tutaj więcej do zaoferowania i uważam że zaliczą dziś sweep sezonowy na Rangersach.
Bruins OT 2,02 Pinnacle ✅

kemawir123 +2 Punkty
his_airness +1 Punkty
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Torun
Toronto Maple Leafs : Columbus Blue Jackets ⛔

Toronto mnie ostatnio niemiło zaskoczyło. Po powrocie z IO rozegrali 2 spotkania na wyjeździe. Oba przegrali po dogrywce, w tym z Islandersami po prostu Frajersko. Szczerze mówiać w tej druzynie nic mnie nie zaskakuje. Jest ona stabilna pod pewnym względem. Jest bardzo dobra w ofensywie i słaba w obronie. Ma swoje gwiazdy, ponieważ, czy to Phil The Thrill Kessel, czy JVR potrafią wyczyniać niesamowite rzeczy w tercji przeciwnika. To oni występują w I linii i zdobywają mnóstwo punktów dla swojej drużyny. Po drugiej stronie tafli mamy Kurtki, które przegrały z Devilsami na wyjeździe a wygrały z Floridą u siebie(to nie jest problem). Warto wspomnieć, że w poprzednich 2 spotkaniach tych druzyn pewnie wygrali zawodnicy Jackets. Ja dziś swój typ kieruję ku druzynie z T.O. Czemu? Dlatego, że grają u siebie, a tam są mocni. Wygrali we własnej hali 7 spotkań z rzędu. Jackets na wyjazdach radzą sobie przeciętnie( 4 przegrane w 5 spotkaniach ).
Typ : 1OT
Kurs : 1,75
Buk : Expekt

Minnesota Wild : Calgary Flames ✅

Minnesota po IO spisuje się świetnie. 2 wygrane z Canucks i Oilers. Calgary 1 wygrana,1 porażka. Trzeba przyznać, że ten zespół był już w totalnym gó***, ale jednak zmiana trenera przyniosła korzyści i wygrali oni 7 z ostatnich 10 spotkań. Wild są zespołem silnym u siebie, natomiast Flames są zespołem przeciętnym, może i nawet słabym na wyjeździe. Szczerze mówiąc nie przewiduje tu innego wyniku niż wygranej Dzikusów, ale jak to zawsze wolę się podeprzeć OT.

Edit : Warto wspomnieć o świetnej postawie bramkarza Wild, który własnie został gwiazdą tyg. w NHL, do tego do składu ma wrócić Koivu.

Kurs : 1,50

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Początek roku w wykonaniu Kings był zdecydowanie słaby i brakowało w tym zespole identyfikacji, a co za tym idzie - grali po prostu bezskutecznie przedstawiając przy tym wiele mankamentów w kluczowych aspektach swojej gry. Jak widać - przerwa na czas IO była bardzo potrzebna i zadziałała w dwie strony; w przypadku graczy występujących w Sochi, gdzie świetne zawody zagrał m.in Quick w barwach USA czy Doughty zdobywając złoty medal dla Kanady i dla pozostałych graczy, którzy odpoczywali i z pewnością powyciągali należyte wnioski. Wygrali 3 mecze z rzędu, uruchomili swoją skuteczność w ofensywie i myślę ,że powoli będą wracać do czasów dominacji na Staples Center, tym bardziej że na Zachodzie robi się na prawdę ciasno i każdy punkt jest na wagę złota.

Montreal Canadiens @ Los Angeles Kings OT [1,65] PinnacleSports ✅ (1:2)

challenger +6 Punkty (nie no Lutek teraz to wbiłeś klina cały dzień myslałem o Habs w roli zwycięzców a ty grasz na Kings?!)
wojnodrake +1 Punkty
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Village Montana
:hokej: Dallas Stars - Buffalo Sabres
Dallas Stars OT |1.45| ✅ 3:2
▶ Bwin !

Szable wręcz imponująco weszli w regular season, po igrzyskach. Mający trzy zwycięstwa pod rząd, z takimi ekipami jak Huragany, NIEDŹWIADKI, a nawet Rekiny. W tych trzech meczach oddali 11 bramek, wynik również obiecujący. W tych ostatnich meczach kapitalnie się sprawował Moulson. # 26 jest ostatnio bardzo aktywny więc będzie ciężko go powstrzymać bo to on posiada najwięcej bramek w ekipie Szabli. Mający 17 bramek i wiadomo, że na tym nie zaprzestanie. Ale jedną z największych bolączek ekipy gości która dziś będzie w Texasie grała, są ich mecze w delegacji. To już zupełnie inna drużyna, gra bardziej skrycie i nie zawsze w powerplay, są aktywniejsi. Lepiej czują się na swoim lodzie niż na wyjazdach. I mając ostatnio znakomitą passę, dzięki również temu że grali u siebie, dziś czeka ich wyjazd. Z ekipą, która nie zawsze jest regularna, ale takie ekipy jak Szable, powinni wciągać nosem. Na pewno goście czują się zmotywowani, ale znowu nie zobaczymy Millera, ale Enroth&#39;a, który ostatnio również zanotował wina. Ale czas najwyższy ich złapać i zaufam gwiazdkom, którzy są ekipą lepszą i u siebie na pewno będą stanowić swój najwyższy level nad rywalami. Kluczową sprawą będzie ich szybkość i sprawniejsza ofensywa, stawiam na gwiazdki po dogrywce, z niskim kursem ale myślę że warto.

karciarz +1 Punkty
jan_kulczyk +1 Punkty (Dallas dobry typ)
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Marny kurs na Stars po OT, osobiście wolę już swój fundusz powierzyć na Sabres (+1,5)
Mimo tego że Sabres to tak naprawdę wielki market zawodników to można doszukać się w tej drużynie pozytywnych aspektów ponieważ mimo tego, że większość graczy odeszłaby z chęcią do lepszych klubów to dają oni z siebie maksimum przez co Buffalo po przerwie na IO wygląda wręcz kapitalnie. Dziś w bramce Szabli Enroth, który będzie kontynuował swoją kampanię, w końcu nadszedł jego czas i to on zastąpi Miller&#39;a, Halak podobno bronić w Buffalo nie chce i zapewne zostanie oddany do środy do innego klubu. Dla mnie największą robotę dla Sabres w ostatnich spotkaniach robiła trójka Hodgson, Moulson oraz Ehrhoff. Swoją drogą taka dobra forma co poniektórych równiez wynika z tego że większość grajków zdaje sobie sprawę że jak do środy nikt się po nich nie zgłosi to już po sezonie. Jeśli chodzi o Dallas to końcówka sezonu zapowiada się dla nich pracowicie i cały czas pod presją wyniku ponieważ walka o PO z takimi ekipami jak Jets czy Canucks na pewno nie będzie łatwa. Tym bardziej takie mecze powinni wygrywać, ale mi w Dallas brakuje regularności, potencjałem na pewno przewyższają Buffalo, ale pod względem zgrania drużyny i ogólnego stylu jaki prezentuje to mam spore wątpliwości. Myślę że hendi ciekawie wygląda i Gwiazdy mogą napotkać opór ze strony gości, którzy są mocno podbuodwani ostatnimi wynikami ;)

Buffalo Sabres (+1,5) / 1.77 Marathonbet ✅

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Cieszyn
Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets

Leafs wracają do domu, gdzie zagrają po raz pierwszy od wznowienia sezonu po przerwie olimpijskiej. Ich rywalem bedzie ekipa rodem ze stanu Ohio. Mowa oczywiście o Columbus Blue Jackets. Obie ekipy zmierzą sie po raz ostatni w tym sezonie. Jak do tej pory oba wcześniejsze starcia wygrali dzisiejsi goście. Dziś przewiduje podobny scenariusz. Leafs nie za bardzo odnajdują sie po wznowieniu sezonu, ostatnie dwa mecze przegrali po dogrywkach i mocno overowym wyniku. Oznacza to znaczny brak pewności siebie w defensywie oraz między słupkami, gospodarze preferują otwarty hokej jednakże na ten moment nie jest to ich atutem gdyż na przeciw ich staną Jackets, którym taki styl bardzo odpowiada. Ostatnią wizyte w Toronto zakończyli zwycięstwem aż 6:0 i dzisiaj może być podobnie, jeśli Leafs się nie odblokują. W bramce gości zobaczymy po raz kolejny Bobrowskiego, który po nieudanej olimpiadzie już powoli dochodzi do siebie. Podobają mi sie również formacje ofensywne gości. Anisimov, Johansen i Horton, wsparci dodatkowo powracającym po kontuzji Gaborikiem robią dość spore spustoszenie w szeregach rywali i dziś powinni to podtrzymać w Toronto. Według mnie Jackets.

Jackets OT 2,02 Pinnacle ✅✅

robson-united +17 Punkty
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Village Montana
:!:

Kolejne mecze przed nami.
Zachęcam do dyskusji.

Kursy oferowane przez Betsson !

karmol2 +6 Punkty (Crosby!!! ;))
kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Boston Maseczjusets
Columbus Blue Jackets- Dallas Stars 1OT @ 1,73 Pinnacle ✅ 4:2 ✅ wielki Anisimov i wreszcie przełamanie ;)
Po ostatnich niepowodzeniach miałem odpuścić na kilka dni NHL ale jednak muszę wrócić ;) Dziś w nocy spotkają się drużyny Jackets i Stars, które dość dobrze radzą sobie po Igrzyskach. Jackets poprzedniej nocy pokonali Maple Leafs na ich terenie co jest rzeczą wartą odnotowania jeśli chodzi o drużyny pokroju Jackets. Po drugiej stronie dziś drużyna Gwiazdek która co prawda wygrała u siebie z Sabres jednak było to zwycięstwo bez fajerwerków. Dziś również ich nie będzie ze strony &quot;Zielonych&quot;. Co prawda większe indywidualności ma zdecydowanie drużyna Gości, mam tu na myśli chociażby Seguina czy Benn Ja. Jednak Jackets to zgrany kolektyw. Co prawda nie zagra dziś ważny element defensywny czyli Ryan Murray który dotychczas rozegrał wszystkie mecze w tym sezonie, jednak na jego pozycji jest znakomicie grający Johnson czy przyzwoicie spisujący się Nikitin. W znakomitej formie jest Anisimov który po Igrzyskach rozegrał 3 mecze i w każdym meczu strzelał gola.

damiankozak +8 Punkty
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Cieszyn
St Louis Blues - Tampa Bay Lightning

Z dzisiejszej oferty jakoś nie &quot;siadło&quot; mi żadne spotkanie z grona tych ciekawszych. Poszedłem więc zatem w kierunku meczu, którego wynik jest chyba najbardziej oczywisty. Blues z nowym nabytkiem między słupkami, w postaci Ryana Millera są niewątpliwie mocnym faworytem tego spotkania. Do tej pory byli znani z bardzo konsekwentnej gry na własnej tafli. Ich dzisiejsi rywale, ekipa z Tampy po przerwie olimpijskiej gra bardzo nijako. Udało sie im co prawda wygrać w Dallas, ale jak wiadomo już od dawna, tamtejsi Stars są bardzo chimeryczni. Goście z Florydy zagrają dziś na bardzo gorącym terenie i nie sądze aby mogła im tu pomóc dobra postawa Bishopa, który to pochodzi właśnie z St Louis. Myśle że nie ma sie tutaj cokolwiek więcej rozpisywać. Gospodarze u siebie są bardzo mocnym zespołem i bez wiekszych problemów uporają sie z przeciętną Tampą.

Blues 60&#39; 1,85 Pinnacle ✅

flamingo +1 Punkty
lutek +17 Punkty (Blues to kozaki w tym sezonie :))
chvast 396

chvast

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
Montreal Canadiens OT @ Anaheim Ducks 2.58 PinnacleSports
Dzisiaj spoglądam w stronę spotkania pomiędzy Canadiens a Ducks. Gospodarze to obecnie zespół z największą liczbą punktów w lidze, grają solidnie i równo we własnej hali jak i na wyjazdach. Cenię zarówno ich ofensywę jak i defensywę. Nie uważam ich jednak za zespół którego Canadiens nie mogą pokonać. Nie uważam gości za faworytów tego spotkania, jednak kurs 2.58 jest warty zagrania. Kanadyjczycy nie są może tak zbilansowanym zespołem jak Kaczki, jednak mimo ciężkiego ostatnio terminarza pokazują się z dobrej strony. W tym sezonie niejednokrotnie wracali z tarczą z trudnego terenu i jestem przekonany, że są w stanie odnieść zwycięstwo. Peter Budaj godnie zastępuje kontuzjowanego Price&#39;a i gra co najmniej przyzwoicie. Canadiens to solidna defensywnie drużyna i zawsze mieli większe problemy w ofensywie. W ostatnich meczach atak Habs notuje zauważalny progres i można wyraźne zauważyć, że w przypadku Canadiens to skuteczność jest kluczem do sukcesu. Na pewno dzisiejsze spotkanie będzie sporym wyzwaniem dla zawodników z Montrealu, jednak dostrzegam szanse na powodzenie.

piscatella +5 Punkty (Celny strzał !)
lutek +17 Punkty (kozacki bet)
dawid92 +1 Punkty
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Cieszyn
Calgary Flames - Ottawa Senators

Dopiero co zakończony dziś, tegoroczny &quot;trade deadline&quot; przyniósł wiele ciekawych roszad w składach większości ekip. Nie ominęło to również Flames, którzy pozbyli sie Reto Berry oraz Lee Stempniaka. Z racji tego iż ich nominalny starter Karri Ramo nadal jest poza grą, to dziś między słupkami zobaczymy Joniego Ortio, debiutanta który dopiero co został powołany z AHL. Po przeciwnej stronie Craig Anderson, który bronił również wczoraj, w przegranym meczu z Oilers. W ekipie gospodarzy jak widać przebudowa trwa w najlepsze. Ich aktualny skład nie jest konkurencyjny stąd też taka potrzeba. Senators z kolei walczą o playoffy, które ostatnio lekko im sie oddalają. Taki mecz jak dziś muszą poprostu wygrać. Inne rozstrzygnięcie tylko pogorszy ich aktualną sytuacje. Goście to przede wszystkim bardzo solidny ofensywny kolektyw, ale też dziurawa niczym sito obrona. Sądze że dziś ich coach MacLean powinien zrobić wszystko by najlepiej zmotywować swoich podopiecznych. Sens mają potencjał który jak do tej pory był mocno ograniczany, jednakże dziś goście powinni otrząsnąć sie po wczorajszej porażce w Edmonton i wyjść na tafle w Calgary z pełnym skupieniem.
Senators OT 1,92 Pinnacle ⛔

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Village Montana
:!: :!:

Dziś noc, pełno meczy i już jeden przeze mnie został opisany w dziale. Na pewno wielu osobom się spodoba ta oferta bo każdy znajdzie coś dla siebie. Mimo opisanego już przeze mnie meczu który stawiam, jeszcze naszła mnie jedna myśl. Są dziś dwa mecze, w których drużyny będą stanowić swoją wyższość nad rywalem, ale czy to się również stwierdzi końcem meczu? Mam tu na myśli Jastrzębie, które będą dziś u siebie gościć Kurtki. Team, który ma to do siebie, że bardzo dużo oddaję strzałów na bramkę, potrafią grać w delegacjach, ale czy są na tyle silni aby pokonać Hawks, który jeszcze parę dni temu wygrało z Pingwinami? Pingwiny zaś ostatnio wygrali 3:1 z Drapieżcami i choć mecz nie napawał w dużej ilości bramek to gracze z Pitss byli skuteczniejsi. Dziś wylatują do San Jose, to bardzo trudnej twierdzy. Rekiny u siebie w tamtym sezonie grali jak z nut. Ciężko było im się przeciwstawić, a powerplay mieli jeden z najskuteczniejszych w lidze. Dziś też mają przed sobą wyzwanie, bo wiadomo że Pingwiny to nie byle kto. Mecz omijam, bo może zdarzyć się wszystko lecz wolę rzecz jasna gości żeby ten mecz odnieśli na swoją korzyść ale jak będzie to przekonamy się rano.

Zachęcam do dyskusji.
Kursy oferowane przez Betsson !

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Torun
Ostatnio jakoś średnio mi idzie i mam nadzieje, że z dniem dzisiejszym uda mi się odbić od załamania finansowego:zoltakartka: ( ktoś musi coś kupić na dzień kobiet i urodziny qmpla :cool: )
Boston Bruins : Washington Capitals ✅
Mamy tu spotkanie, które odbyło się kilka dni temu, opisywał je dokładnie Kamillo13 chyba stronę wcześniej, więc pozwolę sobie zbytnio nic nie dodawać, wiemy jak wzmocnili się w tym okienku Capitalsi : Penner,Halak. Po stronie Bostonu nie mieliśmy większych przetasowań, ponieważ zespół można powiedzieć jest kompletny(dołączył solidy obrońca Meszaros) i gotowy do walki o najwyższe laury. Capitalsi jak nas przyzwyczaili świetnie grają w ofensywie,słabo w obronie. Dziś w nocy grali z Lotnikami i dostali 6 Pucksów do siatki. Boston dzisiejszej nocy nie grał, po porażce z WAS, grali 2 spotkania i oba wygrali. Kolejno wygrana z będącymi w kryzysie Rangersami i słabymi Panthers. Nie wyobrażam sobie, aby Boston pozwolil sobie na druga porażkę z Capitalsami u siebie w ciągu tygodnia. Byłem pewien, że Capsi odrodzą się po IO, ale mam nadzieję, że ten proces zacznie się po spotkaniu z Miśkami.
Kurs : 1,47
Tampa Bay Lighting : Buffalo Sabres ⛔
Tu chyba widać po zdjęciu na kogo lokuje swoje pieniądze. Wraca w końcu Stammer i to oznacza jedno, rywale mają pełno w gaciach. Był w świetnej formie przed kontuzją(co oczywiście nie oznacza, że teraz jest). Sam mówił, że potrzebuje pierw kilku zmian, żeby złapać tą pewność i nie myśleć o złamanej nodze. Jak wiemy, z TBL odszedł Marty St Louis, co zabolało bardzo wielu kibiców z Tampy. Wieloletni zawodnik tego zespołu miał taki kaprys i poprosił o trejd. Po drugiej stronie tafli mamy drużynę, która jest w największej przebudowie pośród wszystkich teamów NHL. Buffalo pozbywają się kogo mogą i stawiają na picki i młodych prospektów, którzy za kilka lat mają im zagwarantować dobry poziom. Szczerze mówiąc ich gra i wyniki zdziwiły mnie po IO. Myślę, że każdy z nas był pewien, że zaczyna się przegrywanie spotkania za spotkaniem, ale tak nie jest. Drużyna Lightning rozegrała 4 mecze po IO(wyjazdy) i przegrała 3 z nich. Jednakże dziś przyszedł czas na sromotną porażkę Buffalo i to zawodnicy z Tampy sięgną po komplet pkt w reg time. !
Typ : 1
Kurs : 1,72
YOLO !
Miałem plan stawiać na DRW, ale patrząć, że nie ma Paszy i Saszy to odechciało mi się, grając kolesiem z 4 linii w 1 linii chyba nic się nie osiągnie. Niestety PO się oddalają, dziś pewnie porażka a jutro wygrana z NJD. Może też warto pograć SLB, ale jakoś tego nie czuje. Pozdrawiam !

kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Boston Maseczjusets
Tampa Bay Lightning- Buffalo Sabres 1 (60&#39;) @ 1,72 bwin ⛔ żałosny Lindback w bramce zamiast Bishopa ⛔
Typ na TB to bet który wypatrzyłem już wczoraj. Czekałem na kursy, ale kształtują się one dość ułomnie. Biorąc pod uwagę formę obydwu drużyn po IO, w tym kursie nie ma żadnego value. Jednak ostatnie wymiany skłaniają mnie do mocnego grania w stronę Błyskawic. Po pierwsze wraca Steven Stamkos. Każdy kto chodź troszkę interesuje się hokejem, zna tego człowieka i wie co potrafi. Na ten moment czekało wielu fanów NHL i przede wszystkim sympatycy drużyny z Florydy. Jestem przekonany że Steve da pozytywny impuls drużynie i odpowiedniego powera. Ostatnie roszady w składach większości drużyn NHL, wyszły na dobre dla Lightning. Co prawda oddali doświadczonego St Louis&#39;a ale pozyskali przyzwoitego Ryana Callahan&#39;a. Moim zdaniem wymiana, ani na plus ani na minus. Jeśli chodzi o kadrę Sabres, nie jest za różowo. Szable zostały &quot;bez&quot; bramkarza. Właściwie Enroth to dobry bramkarz jednakże w mojej opinii daleko mu do Millera czy chociażby Halaka. Do drużyny dołączył Stewart który nie dawał wiele drużynie Blues a i w Sabres nie powinno się to zmienić. Odszedł natomiast Moulson czyli najważniejsze ofensywne ogniwo a także Ott. Widać że szefowie Sabres liczą na lepszą przyszłość, nie interesuje ich raczej tu i teraz. Na koniec dodam że ostatnie mecze Sabres to pasmo sukcesów jednakże grali głównie na własnej tafli na której czują się o wiele lepiej. Na wyjazdach nie atakują tak groźnie i strzelają dużo mniej goli. Reasumując, dziś widzę dść łatwe zwycięstwo TB.

pr_zemo +1 Punkty
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kings po dość długich negocjacjach pozyskali wczoraj Mariana Gaborika, który z pewnością będzie miał za zadanie jeszcze bardziej umocnić dość nieregularną w tym sezonie ofensywe Króli. Co prawda nękające w ostatnich miesiącach kontuzje Słowaka nie pozwoliły mu rozwinąć w pełni skrzydeł grając w Kurtkach ,ale myślę że wdroży się odpowiednio w stosowany system Sutera.

W porównaniu do Jets, Kings wzięli się po przerwie ostro do pracy i poza pewniejszą grą w defensywie, widać również postępy na przodach i ogólnym zgraniu zespołu. Gra odrzutowców może się podobać, ich nowy trener zmienił właściwie całe podejście do gryi śmiem stwierdzić, że będą do końca sezonu liczyć się w walce o promującą lokatę w postseason na tym niezwykle ciasnym zachodzie. Mimo wszystko rywalizacja z Królami będącymi dodatkowo w formie to ciężka sprawa i goście stoją przed niezłą okazją, by zgarnąć rewanż za porażkę z samego początku sezonu.

Los Angeles Kings OT @ Winnipeg Jets [1,83] PinnacleSports ✅ (3-1)

piscatella +5 Punkty (No mistrzu, to był pewniak :D)
damiankozak +8 Punkty
pr_zemo +1 Punkty
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Village Montana
:hokej: Tampa Bay Lighting - Buffalo Sabres
Stamkos strzeli |1.95|
Tampa win reg time&#39; |1.70|
/ Unibet !

⛔ ⛔ .. śmiech na sali ;]

Tak więc, dziś już znacznie bogatsza oferta i już upolowałem jeden mecz, do którego nie mogę przejść obojętnie. Przenoszę się od razu na Florydę, gdzie gospodarze będą gościć Buffalo. Ekipę niepoukładaną, nieregularną mająca jakiś niepewny zastój w delegacjach ale to dobrze i dla stawiających, mimo że w najlepszej lidze świata bywa różnie to tutaj nie sądzę aby były niespodzianki. Kluczową sprawą, że po kontuzji jakiej nabawił się Stamer, w meczu z Bruins wraca na lód. W końcu po dłuższej przerwie jego nieobecności, zobaczymy znowu jego najlepsze zawody. A głód zdobycia bramki jest w jego wykonaniu jeszcze większy niż sam mecz, z Szablami. Jeszcze przed kontuzją, Stamkos strzelił 14 goli. I gdyby nie kontuzja jaką doznał z pewnością byłby to jeszcze wyższy wynik. Dziś w ekipie gości zabraknie Millera, który gra już u Nutek i według mnie jest to wielkie osłabienie. Dlaczego stawiam, że Steve strzeli tuż po kontuzji? Dlatego, że jest wielkim graczem, o wielkim potencjale, koledzy mu ufają i na pewno zrobią mu w tym meczu miłą niespodziankę jak będą mu więcej akcji dawać na wykończenie. A to powerplay, a to zamknięcie rywala, w tak zwanym zamku. Wszystko zależy od niego, a ja jestem pewny że nie będzie próżnował. Pamiętam jak Crosby w tamtym sezonie wrócił po kontuzji na lód i od razu w pierwszym meczu strzelił dwa gole. Również tego nie zapomniałem i też wtedy to pograłem, a dziś czas na Stamera. Również upatruję wygraną Błyskawic, bo na swoim terenie takim drużynom pokroju Buffalo Sabres to właśnie drużyna z Florydy dyktuje warunki w meczu. Oczywiście są jeszcze inni gracze, którzy potrafią strzelać, taki chociażby Filppula, ale wiedząc że dziś jego ulubiony przez fanów Błyskawic i najlepszy gracz wraca, to i jemu tez pomoże ze strzeleniem bramki. Szable ostatni mecz przegrali z gwiazdkami, który opisałem wyżej stawiając na team z Texasu. Spodziewam się neutralizacji przez Błyskawicę nad gośćmi i wygraną na swoich śmieciach i oczywiście Stamkos, na pewno nie zapomniał jak się strzela. ;) Mecz o 1:30 Polskiego czasu.

pr_zemo +1 Punkty
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Oswiecim
Oilers - Isles
Hall strzeli gola (60 min)
3,0 Betsson
✅✅✅ Człowiek tyle czasu gra w Betsson, a nie wie, że ten buk jednak bierze pod uwagę zakłady razem z dogrywką. Brawo, #4

Fani Oilers to jedni z największych niewdzięczników w nowoczesnym hokeju. Jest to zapewne efekt tłustych lat (era The Great One), po których przyszły lata znacznie chudsze. Niemożność pogodzenia się z faktem, że podczas etapu przebudowy większość drużyn bierze Oilers jak chce, kiedy chce i ile razy chce to jedno, ale chwilami ostra krytyka zawodnika, dzięki któremu Oilers oszczędzili sobie naprawdę wielu kompromitacji, to już skrajna głupota. Taylor wciąż się uczy, to fakt. Często traci głowę pod własną bramką, ale z roku na rok widać znaczny progress. Pomimo tego w wieku 22 lat jest zawodnikiem niemalże kompletnym, chwilami niedocenianym. Kapitalne przyspieszenie i genialna jazda na łyżwach. Kanadyjczycy wypuścili wielu wspaniałych skejterów, ale takich jak Hallsy jest naprawdę niewielu. Najlepszy finisher w drużynie, od 2 sezonów ponad point per game. Bardzo twardy charakter - na początku kariery, praktycznie w najgorszym z możliwych okresów nękały go urazy większe i mniejsze, a każdy z nich potrafił szybko wymazać z pamięci, stając się jeszcze lepszym zawodnikiem. To niezwykle istotna umiejętność, bo przez blokadę psychiczną będąca efektem kontuzji karierę w NHL musieli przerwać tacy zawodnicy jak Cheechoo. IMHO Taylor ma w EDM status untouchable. Wprawdzie po każdym gorszym spotkaniu kibice bluzgają domagając się opchnięcia połowy drużyny, a jeśli jednak jakimś cudem Hall rzeczywiście miałby odejść, to i tak 99% z nich podcięłaby sobie żyły z rozpaczy. Pora na uświadomienie sobie, że wokół takiej osoby można budować drużynę. Last game to mnóstwo niewykorzystanych okazji, ale i 2A. Każda dobrze wyglądająca akcja zaczynała się od niego. W kilku przypadkach mógł zdecydować się na strzał, zamiast szukać Hemsky&#39;ego, ale jakby podświadomie wiedział, że to prawdopodobnie ostatni mecz Alesa w EDM, dlatego chciał umożliwić Czechowi godne pożegnanie z drużyną (udało się, Hemsky 2G). Jeżeli dostanie na C RNH to szanse na powodzenie typu będą jeszcze większe, jeśli zaś partnerować mu będzie Gagner, to minimalnie mniejsze, bo Sam gra póki co w swoim własnym świecie i jest pierwszy do wylotu podczas offseason. #4 regularnie dostaje najwięcej minut w PP, jest więc spora szansa, że wpakuje dzisiaj bramkę gnębionym bezdenną głupotą Snow&#39;a Isles. (Pakiet zwrotny za Vanka będzie dla mnie jednym z najgorszych zwrotów w historii NHL, nawet jeśli po sezonie Vanek nie zdecyduje się na re-sign w Montrealu).

lutek +17 Punkty (kolejny bet do kolekcji. Kunszt :))
szelech +1 Punkty
corrny +4 Punkty (Dzięki za zarobek ;))
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Cieszyn
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche

Avalanche zawitają dzisiejszego wieczoru do Joe Louis Arena w Detroit, by zmierzyć sie z tamtejszymi Red Wings. W bramce gości weteran Giguere zaś u gospodarzy stanie notujący słabą kampanie, Jimmy Howard. Ten sezon w wykonaniu Red Wings to jedno wielkie pasmo niepowodzeń. Notoryczne kontuzje czołowych zawodników i słaba postawa Howarda może przynieść pierwszy od 22 lat brak awansu do playoffów. Po drugiej stronie Avalanche, o których można powiedzieć że są dosłownie na przeciwnym biegunie. Notują najlepszą od kilku lat kampanie i wszystko wskazuje na to że wystąpią w postseason. Nie sądze aby Red Wings potrafili sie jakoś szczególnie zmobilizować dzis na zespół z Denver, ich gra nie wygląda dobrze i mimo dobrej formy strzeleckiej Franzena w tym meczu nie będzie łatwo. Avs prezentują znów tą samą rządze hokeja, jaką prezentowali w pierwszych dwóch miesiącach tego sezonu. Tak więc jestem zdania iż zrobią kolejny krok do przodu, ogrywając dziś Red Wings w ich hali.
Avalanche OT 2,04 Pinnacle ✅

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wczorajsza potyczka Pingwinów z Rekinami to w głównej mierze przetestowanie nowych postaci - a tutaj ciekawe posunięcia z zarządu Pittsburgha, którzy postawili zdecydowanie na ofensywę przed całym deadline.
Przeszedł im co prawda koło nosa Vanek i Kesler, ale można powiedzieć że wyrastający na barwnego ofensora Goc (z Panter) oraz Stempniak, któremu w ogóle nie wyszedł sezon w Calgary - będą ciekawym zapleczem na 3 czy 4 linii przed nadchodzącym postseason. Goc wyszedł nieźle, wygrał sporo wznowień i był bardzo aktywny. Stempniak będzie prawdopodobnie potrzebował trochę czasu, ale wszystko przed nim. Po drugiej stronie medalu zawiódł wczoraj plan w defensywie, brakło konsekwencji i zdecydowanie Crosbiego na tafli , który zanotował najgorszy współczynnik +/- od początku sezonu (-5). Sharks zrobili sobie zabawę i po słabej I tercji, wyciągneli mecz na 5:3.

W dniu dzisiejszym nie spodziewam się innego scenariusza jak &quot;transformacja&quot; Pingwinów, wyciągnięcie wniosków i podratowanie Kalifornijskiego tripu w tej edycji sezonu, a trzeba zgodnie stwierdzić, że Penguins w przeszłości radzili sobie tutaj świetnie, bez znaczenia choćby na back to back jaki będzie miał dziś miejsce w Anaheim. Kaczki wciąż są na pozycji lidera zachodu, którą wypracowali sobie w ciągu kilku na prawdę &quot;tłustych&quot; tygodni pokonując każdego, kto tylko stanął im na drodze. Pojawiła się w końcu oczekiwana zadyszka, przy której regularne zespoły pokroju Pens będą częsciej urywać punkty. Śmiem tutaj zaryzykować stwierdzeniem ,że zobaczymy odmienionych Pingwinów, niż tych którzy zostali sforsowani przez Rekiny. Kurs przedni i według mnie warto wejść.

Pittsburgh Penguins OT @ Anaheim Ducks [2,26] PinnacleSports ✅ 3:2

flamingo +1 Punkty
k4ro_ +1 Punkty
wonderkido +12 Punkty (Pitts !!!!)
Status
Zamknięty.