Ja osobiście odpuszczam granie i meczu Kaczek i meczu Lotników. Uważałbym również na granie pod over w meczu NYR - Anaheim. Kaczki to dla mnie jedna z bardziej underowych drużyn w lidze. Grają
hokej niezwykle skuteczny jak poprzedniej nocy, gdzie niby nic wielkiego nie pokazali a odprawili Pens bez większych problemów. Dziś z NYR, którzy teoretycznie dość słabo radzą sobie w obronie, ale na swojej tafli potrafią zagrać dobry mecz i nie mam przekonania co do tego, kto dziś z tej rywalizacji wyjdzie zwycięsko. Kaczki w b2b, trzeci mecz w delegacji, przed nimi jeszcze dwa myślę, że podejdą do tego meczu spokojnie. Oczywiście mogą to wyciągnąć na swoją korzyść nawet 60', ale może być również odwrotnie jak dla mnie mecz 50:50 więc nie ruszam.
Jeśli chodzi o Lotników rzeczywiście świeżak w bramce to pewne niebezpieczeństwo, jednak po drugiej stronie nie będzie ofensywny z Florydy, Winni czy Toronto więc jak dla mnie to dobre spotkanie na debiut. Red Wings w ogóle do mnie nie przemawiają, bardzo często głupio tracone bramki, tracone przewagi w spotkaniu choćby ostatnio z NYI. Lotnicy oczywiście pod formą właśnie głównie ze względu na duże problemy w bramce, ostatnio kilka porażek. Powrót na własny lód i myślę, że coś będą chcieli w końcu wygrać. Dziś mają dobrą okazję, bo przeciwnik raczej z dolnej półki. Ofensywa potrafi zagrać dobre spotkania, jest również kim pograć: Giroux, Voracek, Couturier, Simmonds, Konecny to zawodnicy, którzy mogą zapunktować +1.5 w spotkaniu. w bieżącym sezonie nieco zawiedziony jestem grą Gostisbehere, liczyłem na więcej pkt z jego strony.
Myślę, że Lotnicy mogą się dziś przełamać, ze względu na niski kurs nie będę tego grał, ale nie zagram też w stronę DRW.
Teoretycznie dziś dwóch murowanych faworytów a więc Bolts i Jets, w dublu dają już niezły kurs, ale pytanie czy to rzeczywiście będzie takie proste, żeby stało się prawdziwe. Jakoś nie mam dziś widoków na większe granie więc pewnie puszczę sobie tasiemkę na faworytów, myślę również o przełamaniu Toronto po serii słabszych występów. Z tych wyższych kursów myślę, że można zagrać w stronę Rekinów, nieźle wygląda też kurs na Islę i Florydę, zarówno Arizona jak i Buffalo raczej ostatnio bez szaleństw i są do ogrania. Wydaje mi się, że dziś wyciągną to w 60' Nafciarze, Nutki wiadomo żę nie są w formie, do tego mentalnie ekipa też rozbita. Ostatnio Płomienie bez problemu się po nich przejechali. Oilers po porażce z Orkami będą chcieli znów wrócić do zwycięstw. Pewnie McDavid będzie dziś żądny kolejnych punktów.
Trudno coś wybrać na single z dobrymi kursami więc chyba dziś tylko tasiemki z faworytami, może jakieś ako z overami i do tego pkt zawodników. Raczej dla zabawy niż dla zysku. Nie ma co na siłę szukać jak co do żadnego spotkania nie czuć value. Życzę wszystkim zielonej nocy z NHL.
Tampa/+4,5 @2,13
Winni -1,5 @2,62
Oilers/+4,5 @2,58
Florida ML @2,08
Toronto/+4,5 @2,33
zawodnicy +1,5 pkt: Wheeler, Scheifele, Kucerov, McDavid, Seguin, Marner
, Rielly
, Giroux
, Voracek
, Matthews
, Barkov
, Huberdeau