Ja na dziś skupiam się na dwóch spotkaniach na zachodzie, które zaraz krótko opisze. Lekko zagram sobie dubla, na którego teoretycznie wszystko wskazuje, ale jak wiadomo logika w
NHL to coś co nie istnieje, ale jakaś rozsądną stawką na faworytów.
Isla gra o 10 zwycięstwo z rzędu, przed nimi słaba w tym sezonie ekipa Sens, która i tak ostatnio sie trochę ogarnęła. W nocy zagrali niestety przeciwko mnie, albo bardziej NYR swoimi karami dało im okazje do tego, by rozwinąć skrzydła. Co by nie mówić dziś graja b2b, a personalnie są słabsi, wszystko wskazuje więc na gospodarzy. Jak będzie okaże się w nocy.
Do tego ekipa Toronto, personalnie mocna jednak w tym sezonie na lodzie jeszcze tego nie widać, chyba sami liczyli na więcej. U siebie tez nie są hegemonami, ale dziś mają przed sobą spotkanie z LAK, ktorzy graja na wyjazdach słabo, w bramce Quick, który ma słaby sezon, a ofensywa Liści ma kim straszyć więc myślę, że powinni to na spokojnie ogarnąc. Tutaj również wydaje się, że zwycięzca jest znany, ale zobaczymy jak będzie.
NYI @1,63
+ Toronto @1,68
AKO @2,74
NYI -1,5 @1,99
Toronto -1,5 @2,04
Głównie jednak swoje środki skieruje dziś na Zachód i spotkania w Anaheim i Vancouver
Pierwszy mecz Kaczek, ostatnio niespodziewana porażka z Hawks, u siebie jednak mimo tego nadal jawią sie jako silna ekipa, która tak jak juz kilka razy pisałem gra bardzo efektywny
hokej. Może nie ogląda sie tego z wielką przyjemnością, jednak swoje robia i punkty zbierają. Dziś maja przed sobą Wild, którzy w tym sezonie kompletnie sobie nie radzą, ostatnio równiez porażką z osłabionymi Nutkami w bramce z Allenem. wydaje się, że spore problemy w ogole z sensownym ułożeniem tej ekipy. Do tego poważny problem w bramce bo Dubnyk już niestety cieniem siebie sprzed kilku lat, a Stalock tez nie daje takiej jakości jakiej można oczekiwać, na swoim koncie tez ma kilka wpadek i to on dziś pojawi sie w bramce. U gospodarzy prawdopodobnie Gibson. Myślę, że dziś gospodarze zagrają swój
hokej, nie pozwolą sobie na drugą porażkę z rzędu i zaczną też dużo uważniej niz z Hawks by nie trzeba było gonić.
Ducks RT @2,2
Ducks -1,5 @2,95
Ducks/-5,5 @3,85
Wild under 1,5 @3,1
Drugie spotkanie to ekipa Cancuks przeciwko obrońcom pucharu z St. Louis. Młoda ekipa z Kanady gra całkiem sensowny
hokej w tym sezonie, tam gdzie powinni zbierają punkty, potrafią postraszyć rownież silnych przeciwników. W tym sezonie przegrali u siebie bodajże tylko z Caps i to po dogrywce, gdy wypuścili solidne prowadzenie. Grają efektownie, strzelaja u siebie sporo bramek. Mozna sie spodziewac, że jak to młode ekipy będą gasnąć w trakcie trwania sezonu, ale poki co myślę, że mogą kilka punktów jeszcze zebrac. Dziś starcie z ekipą St Louis, ktora ograli juz na wyjeździe po dogrywce. Nutki jak wiemy bez Tarasenko, ale muszą do tej rzeczywistości się przyzwyczaić i wydaje sie, że wypadają nieźle bo mają 4 wygrane z rzędu. Jednak w tym trzy zwycięstwa po dogrywce i przeciwnicy też marni bo 2xWild, DRW i Jacekts. Dzis ekipa, ktora radzi sobie w tym sezonie dużo lepiej i myślę, że może spokojnie ograć Nutki, jesli zagraja swoj
hokej. w bramkach prawdopodobnie pierwsi goalie, grający obecnie z taką samą skutecznością 0,917.
Canucks RT @2,27
Canucks/+4,5 @2,81
Canucks -1,5 @3
Dubel Canucks ML @1,74
+ Ducks ML @1,69
AKO @2,94
E: dobrze że zagrałem faworytów to uratowali dziś budzet