NHL 6/12
Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets
Zespół z Manitoby po wczorajszej szczęśliwej wygranej nad Caps zawita tym razem na miasta Wichrów, by zmierzyć sie jako b2b z obrońcami tytułu, mającymi aktualnie trzy porażki na koncie. W bramce gości ujrzymy dziś najprawdopodobniej Hutchinsona, który ma świetne wspomnienia z United Center, gdyż w zeszłym sezonie wygrał tam wszystkie trzy swoje starty. Hutch aktualnie przeżywa załamanie formy, lecz jestem skłonny założyć, że na prestiżowy mecz w Chicago bedzie w stanie sie zmobilizować. Sytuacja dla gości jest dość sprzyjająca, ponieważ Hawks aktualnie mają lekki dołek i z pewnością łatwiej ich zaskoczyć niż wtedy, gdy są w uderzeniu. Ogólnie rzecz biorąc to nie bedzie łatwe spotkanie dla gości. Niezmiernie cieżko bedzie im tu wygrać, jednakże jestem mocno przekonany, że wywiozą przynajmniej jeden cenny punkcik za doprowadzenie do dogrywki.
Typ: Jets +0,5 (3:1) 
Kurs: 2.18
Buk:
Pinnacle
Edmonton Oilers - Buffalo Sabres
Sabres rozpoczynają trip po zachodniej Kanadzie od wizyty w Rexall Place w Edmonton. Oilers mimo braku w składzie Connora McDavida w ostatnim czasie pozytywnie zaskakują. Ograli na własnym lodzie wyżej notowane ekipy z Bostonu i Dallas. Z tego też względu bukmacherzy upatrują w nich faworyta tego spotkania. Sabres w ostatnich dniach zaczeli prezentować i skuteczny i efektowny
hokej. Pewne zwycięstwa z Preds i Coyotes dobitnie pokazują, że w nowych Sabres drzemie ogromny potencjał. Życiowe chwile w roli pierwszego bramkarza przeżywa Chad Johnson, a z przodu spustoszenie sieje Evander Kane i młody Jack Eichel. Z takim nastawieniem goście zaskoczą Nafciarzy na całej linii. Ich dzisiejszy starter Nilsson to bramkarz dość nierówny, przeplatający lepsze występy z gorszymi. Nie pozostaje mi nic innego, jak zaufać tutaj głodnym sukcesów gościom.
Typ: Sabres OT (4:2) 
Kurs: 2.06
Buk:
Pinnacle