Spotkanie: Los Angeles Lakers - Denver Nuggets
Typ: handicap + 4,5 dla Denver Nuggets

jednak Lakersi mają więcej zmienników, Brown lepszy niż ostatnio oraz kontuzja Carmelo w 2 kwarcie
Kurs: 1,85
Bukmacher: Betgun
Stawiam na gości, z Denver gdyż duet Iverson, Anthony trzyma poziom a w połączeniu z wsparciem Kleizy, Smitha, Cambiego, Martina i Cartera stanowią ostatnio zgrany team, z którym trzeba się liczyć. Lakersi z kolei, bez Bynuma, którego zastąpił Kwame Brown, którego to ( jak przeczytałem na sport.pl) trener czasami nazywa ciołkiem. Chłopak nie radzi sobie z presją własnej publiczności, która buczy jak tylko dostanie piłkę, popełniając liczne błędy. Wynik Lakersów znów będzie ciążył na barkach Koba Bryanta, który będzie mógł liczyć głównie na Odoma. Pytanie czy się nie przeliczy. Kiepski Center Brown może nie wytrzymać napięcia i znów dać plamę a jak pokazały dwa ostatnie mecze z Seattle i Phoenix lukę po nieobecnym przez 2 miesiące Bynumie ciężko będzie zapełnić. Mimo wszystko walka powinna być wyrównana, bo w końcu to Lakers i grają u siebie stąd mój asekuracyjny hendik dla gości. Myślę jednak, że mecz skończy się podobnie jak to miało miejsce z Phoenix i Denver będzie się cieszyć z 3 zwycięstwa z rzędu. Oby…
Dodatkowy typ do tego spotkania:
Zakład: Kto zdobędzie więcej punktów Bryant czy Iverson?
Typ: Bryant

mecz jeszcze się nie skończył ale Iverson gra i punktuje a Bryant na ławce i odpoczywa. Nie tak miało być.
Kurs: 1,60
Jak już wspomniałem wcześniej pod nieobecność Bynuma, Bryant znów będzie skazany na wyraźnego punktującego team lidera Lakersów, który prócz Odoma nie będzie mógł zbytnio liczyć na wsparcie innych kolegów. Iverson ma Anthonego, czasem odciąży ich ktoś z reszty zawodników, którym czasami zdarzy się wypalić z formą jak Kleiza w meczu z Utah. Wychodzi na 2 na 2 z ta różnicą, że średnia punktów zdobytych przez Anthonego jest 2 razy wyższa niż Odoma. Tak więc Iverson ma większe wsparcie i nie musi pobijać kolejnych punktowych rekordów. Kobe też nie musi, ale jeśli chce by jego drużyna dotrzymywała kroku gościom to powinien dużo punktować i myślę, że w porównaniu z dziurawą obroną Denver może mu to dziś wyjść.
Typ za 5 dwunasta:
Spotkanie: Houston Rockets - Seattle Supersonics kto zdobędzie więcej punktów Jao czy Durant.
Typ: handicap – 3,5 punkta dla Jao Minga

Brawo Jao, nie zawiodłeś mnie
Kurs: 1,77
Yao trzyma poziom. Rzadko, kiedy zdobywa mniej niż 20 punktów. Ze słabszymi Seattle i to w dodatku u siebie powinien przyzwoicie zapunktować. Jeśli McGrady nie zagra długo ( wciąż odczuwa skutki niezaleczonej do końca kontuzji) to cały ciężar punktowania znów spadnie na Chińczyka, który powinien wykorzystać tą sytuację na korzyść swojego teamu. W ostatnim meczu Kevin Durant zdobył raptem 6 punktów. Dziś pewnie będzie lepiej, ale nie sądzę by nastąpiła tu drastyczna zwyżka formy obrońcy Seattle.
EDIT:
Jeszcze jeden typ:
Kto zdobędzie więcej punktów: Dwyne Wyde czy LeBorn James (Miami vs. Cavaliers)
Typ: LeBorn James

dobry James, fantastyczny Dwyne, i kolejna porażka Miami
Kurs:1,62
Przydomek King James powinien mówić sam za siebie. Dwyne to ostatnio dobrze punktujący gracz ale brakuje mu tego błysku LeBorna czy Koba Bryanta którzy potrafią wygrać mecz dla drużyny nawet jak innym z teamu nie idzie. Myślę że liczba punktów jakie zdobędzie Wyde zależy od tego ile czasu na boisku spędzi Shaq. Im więcej gry O'Neila tym mniej punktów Wyde'a. No a King James to King James. Swoją grą ciągnie całą drużynę. Dziś wieczór powinno być podobnie. Tak więc stawiam na LeBorna.
Podsumowanie:
Odechciewa mi się typować, na nic analizy i wybór ostrożnych typów. Prawie nic nie wchodzi. Tragedia. Robie sobie przerwę w typowaniu. :-|