Zapowiedz + analiza spotkanie NOP vs PTB
Juz dzisiaj nad ranem w Nowym Orleanie bedziemy swiadkiem drugiego starcia pomiedzy pelikanami a przyjezdnymi gwiazdami z Portland. NOP zdobylo ripcity ostatniej wtorkowej nocy, wygrywajac 97-95. Czy Davis ponownie wykreuje zwyciestwo dla swojej druzyny ? A moze to czas, aby Lillard pokazal na co stac jego i cala druzyne Blazers? Zapraszam do mojej zapowiedzi tego spotkania !
Portland dalo sobie wykrasc zwyciestwo w pierwszym meczu pomiedzy tymi druzynami i zdaja sobie sprawe z tego, ze nie moge przegrac jutrzejszego pojedynku i leciec to Nowego Orleanu z wynkiem 0-2 w siedmiomeczowej potyczce, pierwszej rundy playoffs.
Ciezki orzech do zgryzienia dla gracz Trails… Demian Lillard - PG tej druzyny powiedzial w wywiadzie, ze wynik pierwszego spotkania wywiera na nich presje podczas kolejnego. Majac przewage wlasnego parkietu w takich seriach, koniecznoscia jest wygrywanie starc ze swoimi przeciwnikami.
Co natomiast mysla sobie gracze z Nowego Orleanu ? “ Wygralismy pierwszy boj.. Dlaczego nie pojsc po drugi ? Ich lider i gwiazdor zespolu - Anthony Davis, byl nie do powstrzymania we wtorek i zaliczyl 35 punktow oraz 14 zbiorek.
AD blyszczal caly sezon i mozna zauwazyc, ze nie ma zamiaru zatrzymywac sie podczas PO, a przeciwnie, udowodnic ze to nie byl przypadek i jako najwieksza gwiazda Pelicans, poprowadzic ich do jak najlepszego miejsca w tym roku.
Jesli wrocimy do poprzedniego spotkania to gra Portland pozostawia wiele do zyczenia… Makabryczna obrona, ktora pozwolila na smiale i latwe zdobywanie punktow przez Davisa, pograzyla PTB i w ostatecznosci przegrali oni swoje spotkanie.
Ofensywa wcale nie byla lepsza, poniewaz gracze trafili na 98 oddanych rzutow tylko 37 co daje 37,8% skutecznosci z gry… Gdzie caly sezon zasadniczy ta wartosc osiagala 45,2 %.
Dwojka, ktora ma prowadzic zespol rowniez nie ma sie czym pochwalic po pierwszym meczu.. Lillard zdobyl 18pkt, natomiast McCollum 19.
Srodowe spotkanie moze wydawac sie rowne na pierwszy rzuk oka, jednak ja uwazam inaczej. Nurkic oraz Aminu dostala od trenera wskazowki jak zatrzymac Davisa, a Lillard odpali swoj potencjal i talent, ktory poprowadzi gospodarzy do wygranej.
Tak to wyglada z mojego punktu widzenia. Pozdrawiam Danny.
D. Lillard over 28.5 pkt
1.85
Unibet
❗️ Stake : 9/10
Portland over 110.5 pkt
1.90
Unibet
❗️ Stake 5/10