Milwaukee Bucks -
New York Knicks # 1.75 Pinnacle
Knicks ostatnio przeciwko Raptors przegrali na własne życzenie. Chyba 6 czy 7 grajków miało dwucyfrową zdobycz punktową, a najbardziej zawiódł chyba sam Melo. Dziś na przeciw ekipa wg mnie o klasę niżej, niż zespół z Kanady. Bucks mają słabiutki team w tym sezonie, a jak wypada ze składu taki pg jak Knight to jeszcze gorzej to wygląda
(źródło ESPN). W drużynie z NY jest trochę lepiej bo sam Woodson powiedział:
"Pablo Prigioni and Iman Shumpert will play tonight". Knicks lepszy i szerszy skład, jest kim grać, a jak mecze preseason pokazują nawet zawodnicy z ławki sporo wnoszą wchodząc na parkiet. Wg Knicks +5 powinno być, mimo tego jak napisał easy, że grają na neutralnym.
Philadelphia 76ers -
Minnesota Timberwolves # 1.87 Pinnacle
Phila to pierwsze ekipa w kolejce do zajęcia ostatniego miejsca w swojej konferencji. Wg mnie nie ma co lać wody. Wolves pod każdym względem wyglądają lepiej, a pierwsza piątka drużyny z Minnesoty bije swoich rywali z Phili na głowę. Love, Rubio czy Pekovic powinni dostać dziś swoje minuty i doprowadzić do pewnego zwycięstwa swojej drużyny.
Oklahoma City Thunder -
Chicago Bulls # 2.00 Pinnacle
Thunder mnie do siebie totalnie nie przekonują, a brak Westbrooka dziś powinien się odbić. Bulls niepokonani w pre, dziś zabraknie Noaha i Kirka, jednak mimo tych osłabień to dla mnie ciągle faworyt. Thunder ostatnio przegrali z Suns (wiem, że bez KG), więc po takim kursie warto pograć na Byki. Rose w formie i widać, że rok bez występów w NBA spowodował głód grania. W ostatnim meczu Byków, każdy z S5 dostał po +20 minut, jak dziś tak będzie to powinni wygrać.