>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

nba moja wena tworcza

S 0

scoff3r

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja za to jestem głupi, że mi się chciało te twoje wypociny analizować...
Nie kolego dobrze że przeanalizowałeś bo on po to tu zalożył ten temat żeby wysłuchać wszystkie za i przeciw.
A co do twoich obliczeń to robisz poważy błąd.
Pamiętaj że obliczając 50*50 itd obliczasz wartość wystąpienia tego samego zdarzenia w n-próbach i niemożesz za pomocą tego samego wzoru wyliczyć porażek i sukcesów tego samego zdarzenia bo mimo wszystko prawdopodobieństwo zajścia k-sukcesów w n-próbach bedzie malało z sukcesu na sukces (i tu robisz ok) ale % porażki rośnie i niestety kolego to jest definicja prawdopodobieństwa gdzie:
P(A) + P(A&#39;) = 1, gdzie A′ oznacza zdarzenie losowe przeciwne do A czyli poprostu B i mimo wszystko oprócz 1 etapu niewyjdzie ci 1.

G 32

ghs

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pokaż mi przeciwstawne zdarzenia z moich wyliczeń, które nie sumują się do 1, bo nie wiem o co ci chodzi.

msjr 0

msjr

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
;p
o to chodzi ze ja kmoze byc powiedzmy 12% na to ze kupon wejdzie skoro mamy tylko 2 mozliwosci

na logiczne myslenie kazdy czlowiek powie ze szansa jest 50/50 i prosze o pozostawienie poprzedniego postu a nie pisanie pomylka bo to juz jest nie fair...

G 32

ghs

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A już wiem co ode mnie chcesz - chodzi Ci o tabelkę. Ta para 25% - 25% dla drugiego stopnia (i podobne dla następnych) oznacza szansę na dojście do 2 etapu i wygranie w nim, lub przegranie.

Czyli dla drugiego etapu:
- 25% na zwycięstwo w 2 stopniu,
- 25% na porażkę w 2 stopniu,
- 50% na to, że do 2 stopnia w ogóle nie dojdziemy.

Podobnie dla 3 stopnia:
- 12,5% na zwycięstwo w 3 stopniu,
- 12,5% na porażkę w 3 stopniu,
- 75% na to, że do 3 stopnia w ogóle nie dojdziemy.

Stąd te procenty - rozumiesz już? Faktycznie, trochę niejasno to napisałem.

S 0

scoff3r

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nie no kolego teraz to ja cię już kompletnie nierozumie. Wiem że czasem cięzko coś wytlumaczyć ale to swoją drogą, popatrz na swoje wyliczenia i na to co sam napisałeś
75% na to, że do 3 stopnia w ogóle nie dojdziemy.
Szansa na bankructwo w ciagu jednego sezonu to ponad 75%!

G 32

ghs

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
75% szansy na to że w nie dojdziemy do 3 stopnia w JEDNEJ serii. Przecież to odnosiło się do tabelki, bo zarzucaliście, że 12,5% + 12,5% nie sumuje się do jednego. A tabelka rozpisuje jedną serię, prawda?

Ponad 75% szans na to, że zbankrutujemy w ciągu sezonu (czyli w 45 seriach).

Jeszcze jakieś wątpliwości? Przecież to na tyle proste rachunki, że samemu się łatwo domyślić.