Ja dałbym główną nagrode za naklejenie nalepki ze swoją podobinzna na górnej części tablicy dla Howarda ????
WEST - EAST
TYP: WEST 1,55
Zacznę od scharakteryzowania pierwszych piątek.
East: Gilbert Arenas nie prezentujetego co w grudniu czy w styczniu, ale jest to ciągle znakomity gracz i perfekcyjny rzucacz :mrgreen: za 3pkt. Zobaczymy, może zagrać świetnie ale nie sądzę. Chris Bosh jest w życiowej formie, z meczu a mecz gra coraz lepeij i choć nie wybrał bym go na pewno do meczu gwiazd to i tak jest dobry i może się tu swietnie pokazac. Wade ostatnio wymiata, ma wielką chęć do gry i nie zdażają mu się słabe mecze. James to jeden z moich ulubieńców, będzie wymiatał niesamowite dunki i grał popisowo. O'Neal lata świetności ma za sobą ale zawsze coś tam dorzuci.
West: Bryant to wg mnie aktulanie z grających najlepszy koszykasz swiata i stać go tu na niesamowitą i piękną grę. T-Mac niczego sobie, zastąpił świetnie w Rockets Minga i jest liderem a i dzisiej powinien poszalec. Garnett w tym meczu się chyba nie napracuje po tu nie chodzi o rekord zbiórek tylko gra się na luzie, zresztą niekoniecznie dziś musi zaliczyć wspaniały występ bo gra kolo w kratkę. Duncan jest dalek od zyciowej formy i swoją skutecznością bloków tu nie zaimponuje bo nie bedzie blokował ale jest doświadczony i duzo wniesie w grę Zachodu. Noi i kto za Minga? Jestem za Zachodem ale jestem i sercem za Zachodem bo zagrają Tim Duncan i Kobe Bryant, brakuje tylko Melo, to gra by była na całego ???? Faworytem buków West ale zobaczymy ile bedzie gry a ile zabawy.
???? ???? ????
[fade:0272c4c703][center:0272c4c703] Zachód - Wschód [/center:0272c4c703][/fade:0272c4c703]
[center:0272c4c703]Składy: [/center:0272c4c703]
[center:0272c4c703]
Carmelo Anthony - Gilbert Arenas
Kobe Bryant - Chauncey Billups
Ray Allen - Chris Bosh
Carlos Boozer - Caron Butler
Tim Duncan - Vince Carter
Kevin Garnett - Richard Hamilton
Josh Howard - Dwight Howard
Allen Iverson - LeBron James
Shawn Marion - Joe Johnson
Tracy McGrady - Jason Kidd
Steve Nash - Jermaine O'Neal
Dirk Nowitzki - Shaquille O'Neal
Mehmet Okur - Dwyane Wade
Tony Parker
Amare Stoudemire
Yao Ming
[/center:0272c4c703]
Na sam początek to ..... troszkę mi nie wyszły te składy :jezora: ale cóż ... Na czarno zaznaczyłem zawodników którzy zostali wybrani jednak nie zagrają z powodu kontuzji ... I jeszcze może ..... Według wszystkich ekspertów faworytem jest Zachód ale dlaczego ..... Tego nie wiem ;-)
Analiza:
A więc zacznijmy od mojego faworyta, czyli drużyny wschodu .... Nie licząc kilku zawodników jest to bardzo młody, waleczny i ambitny skład. Każdy z tych zawodników jest bardzo dobry jeśli chodzi o grę w ofensywie. Co daje nadzieję na dużą zdobycz punktową. W życiowej formie jest Bosh .... Duet z Miami, czyli Wade + Shaq .... Co tu dużo mówić ???? kolejni zawodnicy którzy potrafią grać niesamowicie i co najważniejsze jak najwięcej pointować. Jednak marwti mnie trochę wiadomość iż Wade 13 lutego w meczu odniósł jakąś małą kontuzję ramienia :-? . Jednak prawdopodobnie nie jest to poważne, ponieważ w tym meczu ma zagrać od początku. Kolejny zawodnik Le Bron ???? , czyli król :grin:. Jednak tutaj mnie martwi jedna sprawa ..... Le Bron i Wade to 2 młode wilczki które walczą o miano najlepszego. To może zgubićwłaśnie tą drużynę bo nie wiadomo jak będą ze sobą współpracować ;-) o ile będą to robić. No i do tego dorzućmy Arenasa ktory jakośformą ostatnio nie błyszczy, ale to nie zmienia faktu iż jest to świetny zawodnik. To po krótce przedsatwiona drużyna wschodu a raczej pierwsza 5. Teraz napiszmy coś o drużynie zachodu. Tracy McGrady pod nieobecność Yao to on jest liderem i spisuje się ostatnio świetnie . Bryant w najwyższej formie nie jest, ale wiadomo... to jest zupełnie inny mecz. Tutaj każdy chce się pokazać. Garnett jakoś mnie nie przekonuje .... co oczywiście nie oznacza, że jest słaby ;-) Pozostał jeszcze Tim Duncan i ..... no właśnie nie wiem kto będzie jeszcze, ale .... napiszmy o Duncanie. Zawodnik ten gra bardzo dobrze a przede wszystkim solidnie. On i jego San Antonio graja ostatnio wspaniale. A więc podsumowując ..... 2 dobre teamy. Zachód - bardziej doświadczony. Moim zdaniem mają słabszy atak, ale lepszą obronę. Wschód - młodość i fantazja tak to widzę :grin: genialna ofensywa, ale obrona już trochę słabsza. Spodziewam się po tym meczu extra wsadów i zagrań. Jednak martwi mnie to .... , ze te "zawody" co raz to bardziej robione są pod publikę i nie jestem do końca przekonany czy wynik meczu nie jest ustalony już przed samym meczem, ale zobaczymy ...
Mój typ: Wschód , albo Under 256 ;-)
Kurs: waha się w okolicach 2-2.40 , under - 1.80
Jednak martwi mnie to .... , ze te "zawody" co raz to bardziej robione są pod publikę i nie jestem do końca przekonany czy wynik meczu nie jest ustalony już przed samym meczem.
wynik raczej nie jest ustalony, ale "scenariusz" meczu tak, bo jak zauwazyles istota tego meczu jest wspaniale widowisku, niecodzienne zagrania i dobra zabawa publicznosci. w zeszlym roku najpierw duza przewaga zachodu, do przerwy prawie 20 pkt, potem wschod "dogonil i przegonil" i troche emocji w koncowce.. ostatecznie east - west 122-120.
w tym roku spodziewalbym sie wyrownanego mecz - punkt za punkt i wynik zalezny od skutecznosci z dystansu i tego jak czesto akcje beda zbyt przekombinowane. obrona nie ma prawa istniec w takim spotkaniu (podobnie bylo w all-star game w nhl - wynik : 12-9), bo mecze z twarda obrona pojawia sie w play-offach.
jezeli chodzi o powazne obstawianie tego spotkania to moim zdaniem mija sie to z celem, bo skoro zawodnicy nie podchodza do tego powaznie to jak powaznie podejsc do typowania.. a jezeli mialbym typowac ;-) to :
1. prog 255.5 jest dosyc wysoku ustawiony i mysle, ze jezeli zawodnicy zaczna sie bawic gra to odbije sie to na skutecznosci i ilosci pkt.
2. mysle, ze zwyciesce spotkania poznamy w koncowych sekundach, wiec handi (+3.5) jest dosyc ciekawym rozwiazaniem..
moj typ :
under 255.5 1.91
Betway
east +3.5 1.92
Expekt
milego ogladania ????
Dzięki Matrix za linki, chętnie obejrzę ten ciekawy mecz.
Mam jeszcze pytanko: znacie jakieś strony, na których są listy aktualnie kontuzjowanych zawodników i składy na najbliższe mecze?
Dzięki Matrix za linki, chętnie obejrzę ten ciekawy mecz.
Mam jeszcze pytanko: znacie jakieś strony, na których są listy aktualnie kontuzjowanych zawodników i składy na najbliższe mecze?
Szukaj! A znajdziesz! Taka mala podpowiedz: W dziale koszykowka napewno cos znajdziesz...
Jak masz tak odpowiadac to nie odpowiadaj.... :-?
Jak masz tak odpowiadac to nie odpowiadaj.... :-?
Aha... spoko! milego typowania...
sory za ot!