>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

MMA Attack 2: Robert Burneika vs. Marcin Najman (27.04.2012)

Status
Zamknięty.
T 0

tomekn

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
bdg
No to proponuję poczytać, bo jest o czym. Robert Drysdale - w skrócie jeden z najlepszych graplerów w historii sztuk walki, a na pewno jeden z najlepszych do 94 kg.
Dla mnie to bardziej sparing partner który sam planuje w tym roku zacząć karierę w MMA, widziałem też wywiad z nim i on sam daje fifty-fifty na tą walkę i uzależnia ją od pierwszych trafień.
Walka w stójce tutaj równo do połowy pierwszej rundy potem tlenu dla mięśni, walka w parterze w zależności od tego kto u góry. Jeżeli Najman mądrze podejdzie do walki to będzie starał się przeżyć pierwszą rundę, gabaryty nie są mocną stroną jeżeli chodzi o szybkość i zwinność. Chociaż te filmy z treningów Koksa i jego zwinności w parterze jak dla mnie ????.

olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Burneika 2.15
Tobet
2/10

A tak sobie lekko pogram, później najwyżej na jakieś KO się dogra.

Ja się nie znam, ale widziałem wszystkie walki Najmana w jego karierze MMA, w końcu to były prawdziwie wielkie wydarzenia w tym kraju. Dla mnie Najman to nieudacznik i tyle. W 1 walce jak Pudzian machnął nogą i ruszył do przodu to się obsrał momentalnie. W dwóch kolejnych myślał chyba, że jak na niego taka taktyka zadziałała to zadziała na każdego. Niby coś tam to dało w tej 2 walce. Ale miał pod sobą rozbitego Salete bez nerki, dusił go i co z tego jak dał mu wyjść, a potem sam dał się udusić. W rewanżu to już totalnie a la Pudzian z walki z Najmanem no i sam siebie znokautował. Jak to mówi się dziś w gimnazjum żalpeel. Koks jak machnie nogą to pewnie nie gorzej niż Pudzian, bo siły to też mu pewno nie brakuje. A takie tam gadki, że Najman ma teraz super trenerów i się nie przestraszy to można między bajki włożyć. To tak jak z Brożkiem, który miał w końcu być gotowy na wyjazd zagranicę. Ale życia się nie oszuka. Paweł Brożek zawsze będzie Pawłem Brożkiem, Mariusz Jop Mariuszem Jopem, a Najman Najmanem. Poza tym Robert jak się położy na Najmanie to go samym ciężarem przydusi solidnie. Pudzian też niby nic nie umiał przed walką z Najmanem, ale wystarczyła masa mięśniowa i mocne machanie nogami. Tutaj powinno wystarczyć to samo. Niby Najman to bokser, coś tam trenował itp, ale jest po prostu nieudolny. Poza tym taniec z gwiazdami pewnie na niego czeka, a tam więcej zarobi.

S 2,2K

soltysiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Betsafe daje lokate.
Co Burneika złamie Najmanowi ?
Nic 1,18

Bez jaj ze ten idiota znowu sobie cos zlamie podczas pojedynku... Pudzian nic mu nie zlamal, z Saleta to on sam cos zrobil z noga walac w piszczel jak glupi. Boje sie jedynie o nos ale to tez ciezko zlamac tak naprawde w takiej walce amatorow...

R 1

rafalr

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
szczecin
MMA ATTACK 2
Troche zdziwił mnie fakt ,ze od dawna jest temat walki Najman-Bruneuka a nikt nie analizuje walk prawdziwych zawodników; ????
Walka wieczoru:
Open.: Damian Grabowski (14-1) vs. Eddie Sanchez (13-5)
Główna karta:
Open.: Marcin Najman (0-2) vs. Robert Burneika (0-0)
93 kg.: Michał Fijałka (8-2) vs. Hans Stringer (18-5-2)
77 kg.: Peter Sobotta (8-4-1) vs. Juan Manuel Suarez (12-1)
77 kg.: Krzysztof Jotko (9-0) vs. Damir Hadzovic (4-1)
84 kg.: Piotr Strus (7-0) vs. Bryan Rafiq (8-2)
66 kg.: Sebastian Grabarek (5-2-1) vs. Paul Reed (19-9-1)
Pozostałe:
77 kg.: Remigiusz Gros (3-2) vs. Arkadiusz Zaba (4-2)
70 kg.: Rafał Raczyński (3-3) vs. Arbi Shamaev (1-1)
84 kg.: Livio Victoriano (0-1) vs. Robert Bryczek (1-0)

Mnie najbardziej ciekawia walki :Grabowskiego,Sztangi ,Sobotty
Sztanga dostał szanse rewanżu ,czy ja wykorzysta ?.Myślę ,że tak od czasu pierwszej walki bardzo poprawił stójke,silowo tez jest o niebo lepszy(dieta Borysiuka zrobiła swoje ???? ).
Jestem ciekaw jak widzicie szanse Grabowskiego,ktory zawsze daje efektowne walki ,ale wedł€g mnie jest troche przereklamowany,moim zdaniem moglby byc znacznie lepszym zawodnikiem a winna tego ze nie jest ,ponosi cykl jego przygotowan do walki ,gdzie jednoczesnie jest i zawodnikiem jak i swoim trenerem a to moim zdaniem nigdy nie wychodzi na dobre.
No i Petter Sobotta moim zdaniem gdyby poprawil siłę moglby myslec o pwrocie do UFC ,ale jest tak sympatyczny ,ze i tak postawie na niego ????

marfi 629

marfi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Gdzie można postawić bo na Sancheza bym chętnie postawił ????

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Nie widzę sensu żeby do Gali MMAAttack 2 były dwa tematy. Proszę zamieszczać informację na temat walki Najman- Burneika i pozostałych walk tutaj, czyli w jednym temacie.

dani88 30

dani88

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
KrK
Wg mnie faworyta nie ma no bo kim jest Najman?Mistrzem promocji,pseudosportowcem który dużo gada a mało efektów jest?Tak przecież było jak naśmiewał się z ziemniaków noszonych przez pudziana,zapowiadał zdeklasowanie Salety a dni sądu pokazały kto lepszy.Robert no cóż,przepakowany chłop chce pokonać siłą kondycje fizyczną.Walka zakończy się w pierwszej rundzie albo tchu braknie Burneice albo Najman dostanie parę mocniejszych ciosów i padnie na ring.Ja obstawiam na Roberta,wierzę że będzie podobnie jak z Pudzianem.

tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
jakiś buk wystawi kursy na tę galę ? bo jedynie jest Najman - Burneika

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa

Ja bym wystawił linie kursów 1.15 na Najmana i 5 na Koksa.
Litwin ma zerowe doświadczenie w sportach walki, prawie wcale nie przygotowywuje sie do starcia.
Na filmikach pokazuje jakieś ciosy i kopnięcia ale są żle wykonywane (pchnięcia i żle technicznie) , w dodatku sapie jak parowóz .
Najman trenuje z bardzo dobrym trenerem Okninskim, doświadczenie w sportach walki ma. Nie jest zawodnikiem mma , jak sam to przyznaje ale na totalnego freaka Burneike nie potrzeba dużych umiejętności.
Koksu sama siłą nic nie zdziała.

1.8 Betsafe
10/10

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Litwin ma zerowe doświadczenie w sportach walki, prawie wcale nie przygotowywuje sie do starcia.
Na filmikach pokazuje jakieś ciosy i kopnięcia ale są żle wykonywane (pchnięcia i żle technicznie) , w dodatku sapie jak parowóz .
Najman trenuje z bardzo dobrym trenerem Okninskim, doświadczenie w sportach walki ma. Nie jest zawodnikiem mma , jak sam to przyznaje ale na totalnego freaka Burneike nie potrzeba dużych umiejętności.
1.8 Betsafe
10/10
Niby Pudzian coś więcej w walce z Najmanem miał? Nie, tylko siła i nic poza tym, a pisanie 10/10 jest śmieszne, zwłaszcza w takiej walce...

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czestochowa
1.8 Betsafe
10/10
jak już niektórzy pisali - walka dla beki, pośmiania się wśród znajomych i obejrzenia z ciekawości, a nie do grubego grania jednak. Podobnie było z Pudzianem i Najmanem - tak wiem, że Mariusz to zupełnie inny człowiek i on dążył do tego, żeby coś w tym sporcie osiągnąć (chociaż podrzucają mu teraz Sappa, którzy przewraca się po niecałych dwóch minutach, bo nie wytrzymał kondycyjnie ???? ) i to będzie kolejny z freakshow&#39;ów. Ciężko tu cokolwiek przewidzieć, szkoda dużych pieniędzy do inwestycji, bo może tu decydować jakikolwiek detal, a i nie wiadomo jakie jest podejście obu panów do tej konfrontacji. Czysto sportowe umiejętności to jest jedno (zdecydowanie po stronie Najmana), a ewentualny werdykt i otoczka gali to co innego. Marcin nie ma takiej hmm... mentalności zwycięzcy? bardziej został zapamiętany jako uczestnik Big Brothera niż z porywających pojedynków między linami. Ciężko tu kwestionować to co napisałeś, bo masz rację i to zdecydowaną, jednak chciałem tylko przestrzec, że tu nie wszystko jest jasne i nie wiadomo jak się sytuacja potoczy. Pudzian rzucił się na wariata i Najman nie miał pojęcia co robić, dobry początek (pierwsze starcie z Saletą) walki i kuriozalne duszenie, a na koniec (drugie starcie z Saletą) kompromitacja na całą Polskę i te niskie kopnięcia, które prawie urwały mu nogę. Burneika to chodzący znak zapytania, masy jakoś nie zbija szczególnie, bo mu aż tak nie zależy. Kondycja zapewne dramatyczna, ale kto wie - może jakiś jeden strzał mu wypali i walka się zakończy. Zdecydowanie w pierwszej rundzie poznamy rozstrzygnięcie i z niecierpliwością czekam na rozwój wydarzeń.

S 2,2K

soltysiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
1.8 Betsafe 10/10
Juz 2,05... ludzie graja chyba patrzac na filmiki ktore wrzuca koksu.. ja kompletnie nie wiem jak podejsc do tej walki. Niby Burneika pcha a nie uderza ale takie pchniecie i tak powali Najmana a wtedy skonczenie to kwestia kilku sekund. Nie widze argumentow jakimi Najman mialby zagrozic Robertowi. Chyba ze boksersko ale moze byc to trudne.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jaka telewizja przeprowadzi transmisje z gali ?
TV Trwam miała przeprowadzić, ale mają kłopoty z koncesją i dlatego O.Rydzyk powiedział że póki nie rozwiążą problemów z koncesją żadnej gali nie będzie. Problemy TV Trwa wykorzystał Polsat i będzie transmitował galę na Polsacie Sport.

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Robert Burneika - 2.05 - 9/10 ✅✅✅ - Tobet .
Stawiam na podobny scenariusz jak przy walce z Pudzianem czyli Najman skopany niczym menel pod sklepem albo samo wykluczenie .
Jak można stawiać jakiekolwiek pieniądze na gościa który skompromitował się przy swoich ostatnich walkach z Pudziao i dwukrotnie z Saletą i nieważne jak i z kim by teraz nie trenował będzie i pozostanie paja....
Koksu umie kopać każdy widział jak . Mało który zawodnik MMA na takiej wysokości z obrotówki rozwalił by arbuza . Koksu jak go dorwie w swoje ręce rzuci o ziemie i roztrzaska na kawałki a wtedy jest niemal pewne że spanikowany Najman się podda .
Pudzian siła wystarczyła a Koksa tym bardziej .

EASY WIN . Najman się poddał ???? ???? ???? ✅✅✅

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lbn

1.8 Betsafe
10/10
Koksu nie jest zawodnikiem MMA, Najmana też nie można uznać za zawodnika MMA, za boksera też nie, no chyba że twoim zdaniem ?
Bruneika jest jednym z najsilniejszych kulturystów na świecie, osiągi na siłowni ma większe niż Pudzian ale to chyba wiadomo.
Dlaczego siła ma nie wystarczyć ? Rozumiem że jak by walczył z kimś ogarniętym, ale z Najmanem ? taka siła jaką dysponuje Robert wystarczy żeby zglebić Marcina w 30sekund.
Ta przewaga jest w tym aspekcie tak olbrzymia, że to trochę tak jakbyś bił się z dzieckiem z podstawówki, Najman nie ma najmiejszych szans.

S 2,2K

soltysiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tylko nikt z nas nie wie jaka jest szczeka Roberta... jesli rzuci sie na Najmana jak Pudzian to wygra ale jesli dostanie jakiegos lucky puncha to nie wiem czy przypadkiem sie nie wywroci i koniec..
edit: poza tym gala z bardzo mizerna rospiska...
Walka Grabowskiego z Sanchezem jedynie ciekawa o ile nie bedzie ustawki pod Polaka. Sobotta powinien poradzic sobie z jakims nonamem z Hiszpani. Ciekawe jak poradzi sobie Jotko ktorego filmik rpzed walka poprostu zenujacy a walczy z kolesiem ktory ma na koncie porazki z samym Markesem czy Falcao (ostatnia rewelacja Bellatora).Rewanz Fijalki za porazke ze Stringerem ktory wybitnim zawodnikiem nie jest.. Czekamy na kursy.

Status
Zamknięty.