Dzisiaj przede wszystkim robie drugie podejscie w strone Redsow.
Reds - Arizona (3:0)
Reds @1.70
Stawka: 150 zl W: 255 zl
Wczoraj nieco pechowo, bo pitcher Redsow spelnil zadanie, aczkolwiek niespodziewanie Anderson zagral chyba najlepszy swoj mecz w sezonie oddajac tylko 1R w 8 IP. Dzisiaj nie wierze w to, zeby Arizona byla w stanie wygrac 2 mecz wyjazdowy z Cahillem w roli startera. Owszem, jest to lepszy pitcher od Andersona, ale ten tak jak napisalem - zagral mecz sezonu. Poza tym 5.72 ERA Cahilla jakos za mna nie przemawia. Dla kontrastu Lake 3.75. Jedyny mankament jest taki, ze Lake niespecjalnie umie grac przeciwko Arizonie - zawsze oddaje sporo runow, tak wiec moze to byc overowe spotkanie, ale koniec koncow mam jakies dziwne przeczucie, ze Arizonie drugi raz sie nie uda. Po prostu away sa slabym zespolem.
Seattle - Indians (5:2)
under 7.5 @1.67
Stawka: 150 zl W: 250 zl
Sprawa dla mnie jasna. Iwakuma jest bardzo dobrym pitcherem to jedno. Indiansi dysponuja przecietna ofensywa to dwa. Natomiast Bauer rozgrywa dobry sezon, poki co 2.82 ERA home. Niespodziewam sie wielu runow, na co wskazuje zreszta trend.
Under is 5-1 in the last 6 meetings.
Mariners are 0-6 in the last 6 meetings in Cleveland.
Indians are 1-4 in their last 5 games as an underdog.
Indians are 2-8 in their last 10 during game 1 of a series.
Mariners are 1-5 in their last 6 overall.
Btw. w tym sezonie oba teamu graly juz ze soba serie 3 meczow - wszystkie 3 konczyly sie underami 5.5. Mysle, ze linia 7.5 przy Iwakumie i Bauerze jest bardzo kuszaca.
A tutaj mam juz wedlug mnie bet dnia:
LAA - Baltimore (6:7)
under 8.5 @1.95
Stawka: 200 zl
Moze zaczne od pewnych trendow. Otoz oba zespoly graly juz ze soba w tym sezonie serie 3 spotkan miedzy 21, a 23.07. Wszystkie spotkania konczyly sie wynikami underowymi - linia 6.5. W ostatnim ze spotkan zakonczonym wynikiem 3:2 dla LAA miotali Weaver i Tillman, ktorzy wystapia rowniez w dzisiejszym spotkaniu. Oczywiscie jeden mecz nie moze byc wyznacznikiem, aczkolwiek na pewno takowym moga byc statystyki obu miotaczy, oraz mecze bezposrednie, w ktorych obaj panowie oddaja zawsze rywalowi niewiele runow. Szczerze, nie rozumiem tak wysokiego kursu na linie 8.5, poniewaz rowniez batterzy LAA pikuja ostatnio troche w dol, tak wiec ja ta linie, po takim kursie pobieram z pocalowaniem reki.
Jeszcze na koniec trendy, jak widac under jest tutaj preferowanym typem:
LAA are 25-8 in their last 33 overall.
LAA are 8-3 in their last 11 Tue. games.
BAL are 7-2 in their last 9 home games.
Under is 19-7-1 in BAL last 27 home games.
Under is 8-1 in Tillmans last 9 Tue. starts.
NYY - Texas (12:11)
under 9 @1.90
Stawka: 200 zl
Tutaj powtorka z rozrywki. Wczoraj gralem under, dzis tak samo, tylko nieco wyzsza linia. Powiedzmy sobie szczerze - ostatnie 10 meczy obu zespolow to undery, zas batterzy Texasu sprawuja sie ostatnio conajmniej slabo, tak wiec nie ma co kierowac sie .248 AVG ogolnym vs right pitchers tego zespolu. Troche martwi mnie Martinez i jego ERA 7.40 home, skad pewnie tak wysoki kurs na ta linie, aczkolwiek przeciwko NYY juz raz w tym sezonie miotal i w 5.1 IP nie oddal nic. Mysle, ze moze to powtorzyc, zwazywszy na ogolna underowa tendencje w spotkaniach miedzy tymi zespolami.
TEX are 0-12 in their last 12 Tue. games.
TEX are 8-24 in their last 32 home games.
Yankees are 6-2 in their last 8 games as a road favorite.
Yankees are 8-3 in their last 11 vs. American League West.
Under is 9-3-1 in Yankees last 13 overall.
Trendy wskazywaly by na NYY, aczkolwiek mysle, ze under jest tutaj lepszym rozwiazaniem.
Na koniec wrzucam jeszcze Oakland.
Oakland - Houston (7:4)
Oakland @1.52
Stawka: 150 zl W: 228 zl
Wczoraj przegrali nieco niespodziewanie. Dzisiaj wyrazny faworyt bukmacherow oraz graczy na chyba wszystkich profesjonalnych zagranicznych serwisach bukmacherskich.
OAK are 12-3 in the last 15 meetings in Houston.
To tak na poczatek. Jako glowny argument jednak stawiam Samardzije. 30 IP, 9ER, 20 SO, 4 BB - fajne statystyki i ogolnie bardzo lubiany przeze mnie zawodnik. Z Astros juz w tym sezonei miotal, w wygranym przez Oakland meczu 14:1 oddajac 1 ER w 8 IP. W tym sezonie niesamowicie solidny. Feldman 5.27 ERA home 53 IP, 32 ER - sporo. Rowniez miotal w wyzej wspomnianym meczu, oddajac 6 ER w 5.1 IP. Mysle, ze dzisiaj Oakland pozamiata. Wczoraj byla niespodzianka, dzisiaj nic nie wskazuje na powtorke z rozrywki.