Los Angeles Dodgers @ Pittsburgh Pirates
Over 7.5
7.... a było 5 runs po dwóch inningach....
1.84 @ Pinnacle
Dan Haren vs Francisco Liriano
Linia zadziwiająco i podejrzanie nisko i za pewne wynik będzie oscylował w okolicy 7 lub 8 obiegów.
Sędziom dzisiaj jest
Lazaro Diaz - sędzia ze średnią 9.1 R/mecz oraz w tym sezonie miał 14 Overów/4 Undery.
Ostatnie 10 gier to 8 Overów , Under i zwrot ; na ta chwilę sędzia ma serie 4 Overów.
Póki co na linii 7.5 bez Undera w tym sezonie na 3 takie linie jak był
home plate umpire.
Haren ofensywny w tym sezonie - w domu bilans 12-8 OU , na wyjazdach 6-5 OU , chociaż ostatnie 5 gier ma 4-1 na korzyść overów.
Na wyjazdach Haren ma ERE 5.11 , WHIP 1.51 , OBP .338 ; ostatnie 3 mecze to istna masakra , ale głównie odpowiedzialny był za to mecz w Colorado , gdzie Haren oddał 8 ER w 5.1 IP
Zresztą Haren od pewnego czasu jedzie na nazwisku i nic ciekawego nie pokazuje i podwyższa sobie statystyki za kariere na ERA czy WHIP.
Co do statystyk to u Harena zresztą , ERA , FIP , xFIP , K/9 , HR/9 , AVG , WHIP , BABIP gorsze niż średnia za karierę , jedynie ilość walks/9 utrzymuje na przyzwoitym poziomie.
Jak widać po liczbach Harenowi zdecydowanie bliżej do końca kariery.
Miotacz Dodgers z Pittsburghiem dość ofensywnie gra w historii , ale relatywnie aktualne są dwie ostatnie gry , ponieważ Haren miał epizod na początku kariery w St.Louis i ma parę gier z okolicy lat 2003 właśnie z Pittsburghiem.
Pittsburgh po ASG regularnie zdobywa punkty , lecz obawiam się , że po wczorajszym rozstrzelaniu 12-7 z LAD mogą dzisiaj odpuścić i mecz zakończy się wynikiem 1-0.
Liriano w domu 5 Overów - 2 Undery , ERA 5.30+ , OBP .356 , WHIP 1.60.
Lecz trzeba wziąć pod uwagę , że Liriano niedawno wrócił po kontuzji.
Co mnie niepokoi ?
Los Doyers underowe na wyjazdach , poza Coors Field tylko w Arizonie jakoś mega punktowali vs lefties.
W tej wyjazdowej serii do STL i Pitstburgha dwa overy już były , w tym że jeden dla linii 6.5 przy 7 obiegach i drugi wczoraj przy slugfeście 12-7
Ogółem Dodgers jest dość słabe jak widzą LHP
Co ciekawe Dodgers ma najwyższy poziom 10.3 % w ilości BB przeciwko LHP - najwięcej w lidze , lecz czy to coś dzisiaj da to nie wiem , bo sędzia relatywnie mało Walków daje , a Liriano lubi dać BB rywalom i daję w okolicy 4.5-5.0 BB na 9 inningów (wartość średnia)
Za Underem stoi też to , że Puig i Ramirez z Dodgers oraz Alvarez z Pitstburgha mają Questionable na dzisiaj.
Jak dla mnie linia dobra do grania , chociaż zobaczymy rano czy była warta.